ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:130/395)

Proste Rogaliki z Dżemem 136

idealne do południowej herbaty lub kawy. Piekłam je z różnym nadzieniem, ale najbardziej smakowały mi z dżemem truskawkowym. Jeśli podczas pieczenia wypłynie trochę dżemu lub konfitury nie należy się przejmować, rogaliki i tak dobrze będą wyglądać oraz smakować. Polecam… (przepis z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2015). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)push({}); Proste Rogaliki z Dżemem Składniki na około 24 sztuki: Ciasto: 50g świeżych drożdży 5 łyżek ciepłego mleka 8 łyżek cukru szczypta soli 2 jajka 500g mąki pszennej (użyłam tortowej) 250g miękkiego masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku od pieczenia 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g około 250g dżemu truskawkowego (lub konfitury malinowej, porzeczkowej) Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka wody

Mała Cukierenka
Fabryka czekolady w Rzymie 200

ladach, bo oferta zmienia się w zależności od pory roku. A jest w czym wybierać :) My zdecydowaliśmy się na dwa rodzaje ciasta: czekoladowo-gruszkowe z kawałkami orzechów i jabłkowo cynamonowe oraz na zestaw pralinek: pistacjową, sernik z polewą truskawkową i piernik w czekoladzie. Mimo mocnego postanowienia, że zamawiam gorącą czekoladę po zjedzeniu wszystkich tych słodyczy nie dałam już rady. Całe

Ciastkozercy
Truskawkowa pianka 144

dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy olej. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1 l śmietany tortowej 30% Dwie galaretki rozpuszczamy  2 dwóch szklankach wody i studzimy. Śmietanę ubijamy  i delikatnie

Pyszności Słodkości
Tiramisu z żelką truskawkową 459

mascarpone 500 ml śmietany kremówki 8 łyżek cukru pudru 4 żółtka Żelka truskawkowa: 500 g truskawek 1 łyżka cukru ½ szklanki wody 1 galaretka truskawkowa Poncz kawowy: 400 ml naparu z mocnej kawy lekko osłodzonej i wystudzonej 100 ml likieru amaretto Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Żelka truskawkowa: Truskawki   umyć pokroić na kawałki zasypać cukrem, wlać wodę i doprowadzić(...)jedną porcję kremu, wyrównać wylać połowę tężejącej żelki truskawkowej, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych ponczem, posypać kakao wyłożyć krem i wylać żelkę . Na końcu ułożyć ostatnią warstwę nasączonych biszkoptów posypać kakao , wyłożyć ostatnią porcję kremu znów oprószyć grubo kakao i łożyć deser na całą noc do lodówki. Następnego dnia kroić jak ciasto i podawać. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto na wakacje – moje ulubione przepisy 238

czas. Pewnie większość z Was ma rabarbar w przydomowym ogródku. Ja mrożę rabarbar na zimę ale też robię dżem rabarbarowo – truskawkowy… No właśnie truskawki! Ulubiony owoc mojego męża. Może je jeść kilogramami. Ja też, choć ciasta z truskawkami są wybitnie smaczne! Truskawki są idealne do serników na zimno. Łatwo się miksują i nie mają pestek. Nie trzeba

codojedzenia
Muffinki z kremem budyniowym 128

świeże, polskie truskawki jeszcze trochę trzeba poczekać, ale do tych babeczek śmiało można wykorzystać mrożone owoce :) Pyszne, mięciutkie babeczki udekorowane truskawkowym budyniem. Wyglądają przeuroczo, a smakują tak dobrze, że na pewno sięgniecie po dokładkę :) Truskawki można zastąpić dowolnymi owocami, wykorzystując zimowe zapasy ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl(...)ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść po 1 łyżce budyniu truskawkowego. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Pozostały budyń wymieszać z 1 łyżką masła. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować

Domowa cukiernia Ewy
Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 152

pieczenia, wsypać do masy twarogowej, delikatnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno wmieszać w masę serową, delikatnie rózgą. Porcje ciasta nakładać na lekko natłuszczoną patelnię, formować niewielkie racuszki, smażyć z każdej strony na złocisto.  Podawać ciepłe polane sosem truskawkowym i z pokrojonymi świeżymi truskawkami. Twaróg półtłusty klinek bez laktozy Mlekowita  zachowuje to, co w mleku najcenniejsze: wyjątkowe bogactwo(...)smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe na każdą porę dnia i każdą okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów. Polecam

Wanilia i Kardamon
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 380

piekarnika kolejne pyszne ciacho! Tak było własnie w przypadku tego – to Jej dzieło! Delikatny makowy biszkopt pokryty kremem budyniowym i lekką, truskawkową galaretką oraz kokosową bezą tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT MAKOWY: * jajko(...)kokos – 200 g KREM BUDYNIOWY: * mleko – 450 ml * budyń śmietankowy – 1 op * cukier – 2 łyżki * masło – 200 g * cukier pduer – 2 łyżki MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki ( mogą być mrożone ) – ok. 400 g * cukier – 5 łyżek * galaretka truskawkowa – szt * budyń śmietankowy – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT MAKOWY: Białka ubijamy na sztywno

Ostra na Słodko
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 146

Dziś przywołuję wspomnienie lata...... Taki miętowo-truskawkowy sernik  będzie elegancką oprawą każdej uroczystości, gości  zachwyci nie tylko wyglądem ale i smakiem. Z uśmiechem na ustach kroiłabym go na talerzyki.  Jest smaczny orzeźwiający pachnie latem ... Cudo!  Nigdy wcześniej nie jadłam takiego połączenia smaków, pomysł zakiełkował w mojej głowie przypadkiem, zrobiłam i.....trzeba spróbować...:) Poza sezonem można użyć(...)łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g stopionej margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 pęczka świeżej mięty kilka kropel zielonego barwnika do ciast KREM: 1/2 litra śmietany kremówki 500 g sera ricotty 5 łyżeczek żelatyny spożywczej 100 g cukru pudru 1/2 kg truskawek sok z 1 cytryny 150 ml likieru miętowego DEKORACJA: 3 łyżki

Wanilia i Kardamon
Biszkopt z galaretką, pianką i brzoskwiniami 131

Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami. Tym razem wersja z brzoskwiniami. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Pianka: 400 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek(...)białek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy. Na blaszkę 22 x 37 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Studzimy. 2. Brzoskwinie osączamy z soku i kroimy w małą kostkę. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku. Tężejącą galaretkę mieszamy z połową pokrojonych brzoskwiń i wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki

Na Ciasteczkowych Papierach
Donaty z serowo-truskawkowym nadzieniem 179

szklanki mąki 1/2 szklanki oliwy 1 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   1 słoik dżemu truskawkowego Łowicz 1 szklanka serka mascarpone   cukier puder do posypania     Białka jajka ubić na sztywno. Pozostałe składniki ciasta zmiksować ze sobą i dodać pianę z białek, odłożyć mikser i delikatnie wymieszać masę.  Donaty wypiekać na złoty kolor

Jadło i czytadło
Poezja truskawkowa 311

okazji zrobiłam przepyszne ciasto z truskawkami. Truskawki niestety już się kończą więc to jest moje takie słodkie pożegnanie z nimi.  biszkopt:  4 jajka  3/4 szkl. mąki tortowej  1 łyżka mąki ziemniaczanej   3/4 szkl. cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia      pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 truskawkowe galaretki 500 g pokrojonych(...)przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Galaretki truskawkowe rozpuścić w  500 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić

Kolorowa kuchnia Elki
Domowy Koktajl Truskawkowy – Najlepszy Przepis 55

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie najprostszy i najsmaczniejszy przepis na koktajl truskawkowy. Jest bardzo orzeźwiający, niesamowicie apetyczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Shake truskawkowy to

Przepiski.pl
Domowy Koktajl Truskawkowy – Najlepszy Przepis 94

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie najprostszy i najsmaczniejszy przepis na koktajl truskawkowy. Jest bardzo orzeźwiający, niesamowicie apetyczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Shake truskawkowy to

Przepiski.pl
ŻELKA TRUSKAWKOWA 253

Żelka truskawkowa do tortu to puree truskawkowe z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać truskawkowy blat do tortu. Żelka z truskawek sama w sobie jest słodka

Słodki Pomysł