ciasto słonecznikowe - 1285 przepisów (strona:42/86)

Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 68

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe

moj przepis na
Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 75

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe

moj przepis na
Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 109

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe

moj przepis na
Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 167

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe

moj przepis na
Jabłecznik bardzo puszysty 188419

już kilkakrotnie, tym razem do ciasta dodałam skórkę otartą z cytryny, która nadała mu dodatkowego aromatu. Przekonajcie się czy taki jabłecznik trafia także w wasze podniebienia ;). Polecam! Przepis pochodzi ze strony  MOJE WYPIEKI.COM . Składniki: 250 g mąki pszennej tortowej 5 dużych jajek 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 120 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 50 ml mleka 1 łyżeczka proszku(...)cynamonem. Postawić na palniku i mieszając podgrzewać. Pogotować przez kilka minut, następnie dodać rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną, ponownie zagotować i odstawić do wystudzenia ( nadzienie może pozostać lekko ciepłe ). Ciasto: Formę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ( w całości ) ubić z cukrem na bardzo puszystą, gęstą

Opowieści z piekarnika
BABKA CYTRYNOWA z olejem 181

przygotowanie ciasta - łatwe i szybkie. Babka idealna nie tylko na Wielkanoc - równie pyszna do herbaty i kawy...mniam!! :) Babkę tą można również upiec w keksówce (dł. 25cm), a cytryny można zastąpić 2 średnimi pomarańczami (skórka i sok). Cukier i skórkę z cytryny dobrze jest dodatkowo razem zmielić. Zapraszam do wypróbowania :) Ślicznie pozdrawiam:) K.K. SKŁADNIKI: ok.3/4 szklanki oleju słonecznikowego+dodatkowa porcja(...)natłuszczamy olejem i posypujemy mąką. Krok 2. Mąkę pszenną i kukurydzianą, cukier, skórkę i sok z cytryny, olej, jajka, mleko i proszek do pieczenia umieszczamy w misce, mieszamy, wyrabiamy ciasto mikserem kilka minut, do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 35-45 minut, aż nabierze złotego

Moja Książka Kucharska
Błyskawiczny domowy chleb 86

Chleb Słonecznikowy Polskie Młyny . Jest to ekologiczna mieszanka do domowego wypieku pysznego i chrupiącego chleba. Sprawdźcie jakie to proste! Przygotuj: - mieszankę BIO Chleb Słonecznikowy Polskie młyny - 300 ml wody o temperaturze pokojowej - 15g świeżych drożdży Sposób przygotowania: Zgodnie z instruktażem na opakowaniu! Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, następnie odstawić w ciepłe miejsce. W kolejnym etapie należy przełożyć ciasto do foremki

MintTaste
GOFRY Z ALGAMI I DŻEMEM -CZARNY BEZ OD ŁOWICZ 137

łyżki nasion chia - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 6 łyżek oleju słonecznikowego bądź z orzechów włoskich - 3 białka - 1 żółtko - do smaku ksylitol - łyżeczka soku z cytryny do podania: dżem Łowicz- Czarny Bez WYKONANIE: Białka ubij na sztywno, dodaj żółtko, mąkę i resztę składników. Ciasto wymieszaj rózgą na gładką masę. Odstaw na pół godziny. Gofry smażymy na nieprzywierającej gofrownicy

SMYKWKUCHNI
Surowa szarlotka 187

zostały spore kawałki słonecznika. Tortownicę wysypujemy cienko wiórkami kokosowymi, układamy na nich masę słonecznikową, dobrze ugniatamy, przykrywamy i chowamy do lodówki. Jabłka myjemy, przekrawamy jak nam wygodnie i trzemy na grubej tarce, dodajemy do nich rodzynki i chia. Jeśli nie mamy chia, jabłka musimy odsączyć bo ciasto będzie bardzo mokre i nie będzie się trzymało. A chia wchłonie część soku

Co na wege obiad?
Racuchy kukurydziane z pieczonym bakłażanem 216

lubczyk suszony i pieprz czarny Świeża pietruszka i pomidor do przybrania Olej słonecznikowy BIO Śmietana 18% do sosów Przygotowanie: 1/ Bakłażan kroimy w małe kostki a do miski odmieżamy mąkę, jogurt i wbijamy 2 jaja ubite mikserem. Energicznie mieszamy do powstania jednolitej konsystencji  2/ Do ciasta kukurydzianego dodajemy drobno pokrojony bakłażan i przyprawy - mieszamy 3/ Na patelni z odrobiną

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasto kakaowe z jabłkami 249

ciastem ogromny problem. Bo gdy go robię, nie jestem w stanie nawet wykonać zdjęcia, bo chłopcy czekają z nożem i talerzykami by móc się nim poczęstować. Składniki: 3 jajka szczypta soli 1 szkl cukru pudru 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl oleju słonecznikowego 2 łyżki gęstej śmietany(...)kolejno kakao, proszek do pieczenia nadal miksujemy. Dodajemy śmietanę i mąkę. Mieszamy. Dodajemy jabłka. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut w keksówce wysmarowanej masłem i opruszonej mąką. Wystudzone ciasto można polać polewą z gorzkiej czekolady. Mokre, winne, smakowite ciasto.     Artykuł Ciasto kakaowe z jabłkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Muffinki jogurtowe z jabłkami i płatkami owsianymi 72

podanych składników otrzymamy 12 szt. muffinek. Składniki:  2 jajka 150g drobnego cukru do wypieków szczypta soli 1 torebka cukru waniliowego 150 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju słonecznikowego 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jabłka (szara reneta) 50 g płatków owsianych (górskich) + trochę do posypania   Jajka roztrzepać z cukrem, solą oraz ekstraktem waniliowym(...)wsypać płatki i wymieszać delikatnie z resztą masy. Należy pamiętać, żeby nie mieszać zbyt długo, bo muffinki wyjdą twarde i gumowate. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wmieszać do ciasta. Rozdzielić całość pomiędzy zagłębienia w formie na muffinki wyłożonej papilotkami. Piec w temperaturze 200°C przez około 20 – 25 minut, aż wyrosną i się zarumienią, po czym podawać jeszcze lekko

Świat Ciasta
Maliny, brzoskwinie, borówki- to musi być pyszne! 132

dużej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę masło i żółtka (białka zostawiamy do pianki budyniowej). Szybko zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą część wykorzystujemy do wylepienia spodu blachy ( wymiary 29 *35 cm), a mniejszą wkładamy do zamrażalnika.  Spód blachy smarujemy masłem, wyścielamy papierem do pieczenia i wylepiamy(...)temperaturze 180 stopni Celsjusza.  Budyniowa pianka: 8 białek 1,5 szklanki cukru 1,5 opakowania cukru wanilinowego 3 opakowania budyniu śmietankowego (40g, bez cukru) 0,75 szklanki oleju słonecznikowego oraz pół puszki brzoskwiń, garść malin i borówek Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier oraz cukier wanilinowy porcjami, nie przestając ubijać. w następnej kolejności należy dodawać budyń, również dalej

Receptura smaku
Wegeburgery z kaszą jaglaną 75

mojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis

moj przepis na
Wegeburgery z kaszą jaglaną 77

mojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis

moj przepis na
Wegeburgery z kaszą jaglaną 106

mojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis

moj przepis na
Wegeburgery z kaszą jaglaną 182

mojprzepisna.pl | Wegeburgery z kaszą jaglaną Nadal nie mam zbyt dużej ochoty na miesne potrawy więc kolejna propozycja na „vege” obiad. Tym razem burgery. Przepis

moj przepis na
domowe pesto z natki pietruszki 324

*składniki: 1 duży pęczek świeżej natki pietruszki 70 ml oleju słonecznikowego 70 g ziaren słonecznika sok z 1/2 cytryny (małej) sól, pieprz opcjonalnie: 1 ząbek czosnku

Domowy Smak Jedzenia