Sernik to klasyczne ciasto o wielu twarzach - urozmaicane odpowiednimi dodatkami zyskuje zupełnie nowe oblicze. Prezentowany tutaj przepis jest bliski klasycznemu jednakże z dominującą nutą wanilii. Uwaga: jest tak idealnie kremowy, że uzależnia
Milion Smakówbiałą kiełbasą i jajkami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align
Kulinarne Przebojebędą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text
Kulinarne PrzebojeCytrynowy sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowych cukierków, delikatną masą serową o orzeźwiającej cytrynowej nucie i słodką opalaną włoską bezą to świetna propozycja deseru
Szalona Kuchnia Ewelinysernikożerców mam dzisiaj sernik na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń z puszki. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 250 g margaryny - 5 żółtek - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera - 200 g masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu
Zainspirowana w kuchnicukrem, wanilia i likierem. Mleko kokosowe z żelatyną podgrzewamy, nie gotujemy! Dolewamy do śmietany, mieszamy. ● żurawinę wysypujemy na patelnie i lekko podgrzewamy z sokiem. Przekładamy na sernik. Na ostudzone ciasto wykładamy mus kokosowy i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny P.S ● możemy użyć mąki kokosowej lub kukurydzianej wtedy ciasto będzie bezglutenowe 😉 ● likier możemy pominąć, zastąpić syropem barmańskim
Luźna Kuchniachleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało
ladykitchenTo ciasto kojarzy nam się może bardziej ze świętami Bożego Narodzenia, ale może nie trzeba czekać tak długo i już dziś wypróbować przepis. Jeśli będzie
Proste PotrawyCIASTO: mąka pszenna - 3 szkl cukier puder - 1/2 szkl margaryna - 300 g żółtka - 4 szt sól - szczypta MASA SEROWA: ser biały zmielony - 1 kg cukier - 1
Camilla w kuchniAksamitny sernik na spodzie z herbatników z musem brzoskwiniowym. Ostatnio większość serników robię z dodatkiem sera mascarpone. Mają, według mnie, delikatniejszy smak i lepszą konsystencję
BullioTradycyjny sernik na ciemnym spodzie z pyszną puszystą masą serową. Dobry na każdą okazję czy są to święta czy imieniny zawsze jest obecny u mnie
Czekoladowa muffinkaSernik to mój najulubieńszy deser, lubię je lekkie na zimno czy ciężkie, pieczone z dużą ilością sera. A jakie są Wasze ulubione serniki? Ten
Moje Małe Czarowaniepraktyczne i wygodne. Macie już gotowe pojedyncze porcje, nie musicie brać talerzyków, nic Wam się nie wyleje, bo słoiczki są zakręcone. Do słoiczków możecie zapakować różne desery - ciasta ucierane czy sernik na zimno. A spośród znajdujących się na blogu przepisów możecie skusić się na panna cottę - w wersji tradycyjnej, śmietankowo - waniliowej na żelatynie, lub wegańskiej z mlekiem kokosowym
Chilli Czosnek i OliwaMarzec w statystykach wyglądał tak : 957 polubień na FB 152 obserwujących 11 postów 48,346 wyświetleń najpopularniejsze posty : Sernik piankowy Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki Bogata sałatka wielkanocna Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartyCiasto grysikowe bez pieczenia Ciasto na maślance Sernik z bezą orzechową Sernik z kokosem i brzoskwiniami Zebra
PychotkaaaPolecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18
Takie tam pichcenieTarta z kremem dyniowym zawsze mnie zaskakuje. Konsystencja kremu bardzo przypomina sernik, chociaż w cieście nie ma ani grama twarogu. Niesamowite. Ta wersja tarty z pewnością będzie pojawiała się u mnie częściej. Intensywny rumowy smak lekko osłodzony dynią - mniam! TARTA Z RUMOWYM KREMEM DYNIOWYM Składniki na ciasto: - 300 gramów mąki - 200 gramów masła - 100 gramów cukru - 1 jajko
Życie zamknięte w smakuPyszny, mięciutki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Mniam <3 A do tego dziecinnie prosty w przygotowaniu
My Culinary ArtBardzo lubimy serniki dlatego dla ich miłośników mamy sernik kokosowy. Składniki na sernik: - 500 g sera białego - 1 szklanka cukru pudru - 100 g
Kuchenne WariacjePyszny sernik na czekoladowym cieście, z wiśniami i delikatną pianką. Nie jest przesłodzony, wiśnie doskonalą równoważą jego smak. Pięknie wygląda. Delikatny w smaku, po jednym kawałku ma się ochotę na więcej :) Polecam! :) Składniki na spód: 50 g masła 40 g gorzkiej klasycznej czekolady Goplana 100 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g mąki pszennej Czekoladę połamać
Domowa cukiernia Ewycurry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego (rozpuść 50 g kremu w 100 ml ciepłej wody). Najlepiej przechowywać krem w szafce, z dala od wilgoci. W zależności
Qlinarnie i QlinarnieJak ktoś mnie zna, to wie: uwielbiam serniki. Jeśli są bez rodzynek - zawsze spróbuję! Sernik ten zrobiłam więc z ogromną przyjemnością ;) Spód: 300 g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!bardzo małym ogniu 4 razy po 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar syropu i przekładamy do słoiczka. Skórkę możemy wykorzystać do najróżniejszych wypieków np. do sernika, do dekoracji ciast, ciasteczek a także można jej użyć do herbaty dzięki czemu na da jej niezwykłego aromatu
Krakowskie smaki AniJeden z najpyszniejszych serników jaki robiłam! Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji.Składniki:Ciasto:4 szklanki mąki pszennej20 dag margaryny (lub pół na pół ze smalcem)4 jajkaniepełna szklanka cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniakwaśna śmietana (tyle, ile zabierze ciasto)szczypta soliMasa serowa:1 kg mielonego twarogu2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń1/2 szklanki mleka3 jajkaniepełna szklanka cukru kryształu1/2 kostki
Kuchnia domowa AniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu
Marta Gotujewraz z moim dorastaniem, drobiazgów charakterystycznych tylkodla tego miejsca, dla domu rodzinnego.I piekarnika. Ach, jak raduje się moje serce, kiedy mogę coś upiec!Nawet, jeśli to nie ciasto, nie ulubiony sernik, a zwykłe PIECZARKOWE KOSZYCZKI.Mała uwaga na wstępie. Ostrożnie z doborem wędliny, by nie była słona bądź z solanki. Sól wydzieli się w trakcie pieczenia,a farsz
W kuchni Karmel-itkibzem i owocami leśnymi czy kruche ciastka razowo-orzechowe przygotowane z połączenia mąki razowej i mąki z orzechów laskowych. Dział piąty to serniki. Nim autor poświęcił krótki wstęp, bo jak pisze to jego ulubione ciasta! Tu znajdziemy kilka informacji, np. o doborze odpowiedniego sera do naszego ciasta, aby uzyskać satysfakcjonujący nas efekt. Przepisy brzmią cudownie i z wielką przyjemnością(...)mąki, cukru, laktozy i jajek. To jest bardzo ciekawy rozdział i skłania do dalszego kombinowania w tym kierunku, bo przepisy są bardzo fajne - ciasto czekoladowe z fasoli, placek migdałowo-jaglany z pomarańczą i lawendą, pięknie zielony "sernik" z awokado czy kokosowy "sernik" na zimno zrobiony na bazie mleczka kokosowego! Ostatni rozdział przedstawia przepisy na specjalne okazje i święta
Plate of Joyciastem można zaskoczyć wszystkich. Sernik gotowany, miodowe placki, karmel, orzechy - to idealne połączenie i niesamowity smak. Składniki: Placki miodowe: 4 szklanki maki pszennej pół szklanki cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 300 g margaryny "Kasia" 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Sernik gotowany: 1 kg mielonego białego sera 200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier(...)ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej posiekane orzechy Placki miodowe: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w blaszce o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia ok. 15 minut w 200 stopniach. Sernik gotowany: W garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier
Salonik smakówCiasto kruche na spód : 2 szklanki mąki 20 dkg masła 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1 kg twarogu na serniki pół kostki niezbyt(...)minut. G alaretki rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do wystudzenia. Maliny zmiksuj i połącz z tężejącą galaretką. Zastygającą galaretkę wylej na ostygnięty sernik, rozprowadź po całym cieście i odstaw do całkowitego zastygnięcia galaretki malinowej ( najlepiej wstaw na całą noc do lodówki ). Do jeszcze nie zastygniętej galaretki możesz powbijać maliny co kilka centymetrów jedna od drugiej
Przepisy i porady kulinarneCiasto to miało być zwyczajnym warstwowym sernikiem na zimno. Stwierdziłam jednak, że "pasiaste serniki" są wszędzie i nadałam mojemu inny wygląd. Masy owocowe ułożyły się przypominając wzorek moro i stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe(...)masy będą bardzo gęste wykładać ja biszkopt łyżką na zmianę. Wierzch wyrównać łyżką zanurzoną we wrzątku. Wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody. Kiedy wystygnie zalać ciasto i odstawić do całkowitego stężenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawodą różaną. Ciasto dzielimy na połowę do jednej dajemy kakao a drugą pozostawiamy. Wkładamy ciasto do wysmarowanej formy i pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 st. Gdy wyjmiemy ciasto z piekarnika smarujemy konfiturą różaną lub taką jaką lubimy. Ja posmarowałam konfiturą truskawkową a rozpuściłam ją z dodatkiem wody różanej. harrisa Smakuje… CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO(...)ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM · 9 months ago harrisa Cieszę… SERNIK WIEDEŃSKI · 9 months ago harrisa Masz… BROWNIE · 9 months ago Cukry Proste Czy… BROWNIE · 9 months ago gin Wygląda… SERNIK WIEDEŃSKI · 9 months ago harrisa Oj,… SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI · 10 months ago harrisa Z… CHLEB GRAHAM · 10 months
harrisamasła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną grudki). Ser biały
Food Squaresamym byla okazja przeprosic aparat.Ten sernik kiedys piekla moja Mama i wtedy bylo to jedno z moich ulubionych ciast. Co wiecej ja nie lubilam tradycyjnego sernika, za to za tym wrecz przepadalam. I choc jest to chyba najbrzydszy sernik jaki widzialam, to mimo wszystko nadal pozostaje na liscie moich faworytow. Mam nadzieje, ze i Wam zasmakuje gdy zdecydujecie
Przysmaki Karolkipowoduje, że sernik nie rośnie, nie pęka i potem nie opada, dodatkowo jest wilgotny i delikatny. Połączenie sernika i rabarbaru jest moim zdaniem świetne. Jako, że rabarbar z natury jest kwaskowy to w połączeniu z sernikiem tworzy orzeźwiające, słodko-kwaśne ciasto idealnie pasujące do kawki czy herbatki. U mnie na jednym kawałku się u nikogo nie skończyło, a sernik(...)się rabarbaru (cały czas mieszamy podczas dolewania!). Wszystko gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia papki rabarbarowej. Frużelinę łyżeczką wykładamy na sernik robiąc kleksy w pewnych odległościach od siebie. Następnie drewnianym patyczkiem (długą wykałaczką) robimy esy-floresy na cieście. Czynność kilkukrotnie powtarzamy zapełniając cały wierzch kleksami i wzorami rabarbarowymi. (Uważajmy jednak żeby nie dodać zbyt dużo rabarbaru - nie więcej niż
Jedzeniomania