ciasto parzone - 1655 przepisów (strona:44/111)

Piernik parzony (na sztucznym miodzie) 120

Piernik parzony na sztucznym miodzie. Tańsza alternatywa dla tego upieczonego na miodzie prawdziwym. Tańsza nie oznacza gorsza! Piernik jest bardzo smaczny. Dodatkowo można go ubogacić bakaliami: rodzynkami czy orzechami albo przełożyć marmoladą. Każda wersja będzie smakowita. Tu prezentuję podstawową wersję tego wypieku. Składniki: * 45 dkg przesianej mąki * 5 jajek * 12 dkg masła bądź margaryny * 1 szklanka śmietany 18% * 1 szklanka(...)sztywną pianę i szpatułką delikatnie wymieszałam z ciastem. Przelałam do dwóch keksówek i piekłam przez ok. 1 godzinę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. Zrobiłam polewę. Masło roztopiłam z cukrem i kakao. Wymieszałam i dodałam żelatynę rozpuszczoną w 1/5 szklance gorącej wody. Polałam ciasto i udekorowałam posypką. Smacznego! Lidka Artykuł Piernik parzony (na sztucznym miodzie) pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Słodkie środy - Kawowiec z nutą porzeczki 204

Jako miłośniczka czarnej parzonej kawy nie może u nas na blogu zabraknąć przepisu na to wyśmienite ciasto. Odkryłam je zupełnie przypadkowo ale zapewniam, że zostanie z nami na zawsze. Aromat kawy przełamany nutą czarnej porzeczki i aksamitnego kremu śmietankowo mascarponowego w swym połączeniu daje niesamowity smak. Warto skusić się na taki grzeszek i przygotować ciasto dla najbliższych.  Kawowiec

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Proste ciasto cynamonowe, bez miksera 276

ciasto z suszonymi śliwkami, bez miksera, na jedną keksówkę – idealna propozycja na pieczenie w tygodniu.   Zainspirowana słodkim co nie co tutaj . Przepis lekko zmodyfikowany – parzcie kawy i zajadajcie cynamonowe ciasto z suszonymi śliwkami

Zasmakuj Kuchni
Zaczynam dzień od kawy 118

kawy Jaką kawę preferuję? Piję tylko kawę z ekspresu. Poranne espresso stawia mnie na nogi. Uwielbiam smak i zapach kawy. Mój ekspres do kawy ( zobacz ) jest w pełni automatyczny. Parzy kawę świeżo zmieloną, bo posiada wbudowany młynek. Wystarczy, że wybiorę opcję, małe czy duże espresso, młynek mieli kawę, a po kilku sekundach aromatyczny płyn zlatuje do kubka. Osobiście pijam czarną(...)sposobu jej palenia, ale parzenia. Dlatego najlepiej odpowiada mi espresso. Jedno espresso rano wystarczy mi na cały dzień! Co do kawy? Uwielbiam kawę do ciasta. Pieczenia ciasta zajmuje oczywiście więcej czasu niż parzenie kawy. W drugim przypadku wystarczy, że wcisnę przysłowiowy guzik, wybiorę rodzaj kawy i za chwilę po kuchni roznosi się zapach aromatycznej kawy. To jest podstawowa zaleta posiadania

codojedzenia
Ciasto Kora Dębu z truskawkami 27001

opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru kryształu, 1 kostka masła Dodatkowo: 18 sztuk delicji o smaku wiśniowym, 1/2 szklanki mocnej parzonej  kawy  VASPIATTA ESPRESSO ze sklepu www.sklep.coffea.pl , 40 dag truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto bakaliowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję(...)masę. Na masie układam drugie ciasto bakaliowe. Truskawki obieram z szypułek, przekrawam na pół. Owoce układam na wierzchu ciasta i zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki. Do nasączenia delicji użyłam mocnej kawy parzonej VESPIATTA ESPRESSO, którą otrzymałam do testowania od sklepu  www.sklep.coffea.pl . Kawa nadała ciastu wspaniałego smaku i aromatu. Kawa VESPIATTA ESPRESSO to również doskonały

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierogi ruskie bez sera (wegańskie) 365

gdyż zalewa z ogórków jest już słona. Gdy farsz jest gotowy zabieramy się za robienie ciasta na pierogi. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i solą i wyrabiamy ciasto. Odkrawamy po kawałku ciasta i wałkujemy je cienko na stolnicy wysypanej mąką. Pozostałe ciasto powinno leżeć w misce przykryte wilgotną ściereczką, by nie obsychało. Z rozwałkowanego

Dieta bez mleka
Ciasto kawowe z mascarpone 99

pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało jeszcze bardziej smak galaretki. Nasze ciasto będzie idealnym uzupełnieniem filiżanki kawy lub spienionego latte. Tak jak jest w innych przypadkach, tak też przepisy na ciasta kawowe można podzielić(...)ciasto z kremem kawowym na biszkopcie, ale czasem zdarza się, że podobne przygotowujemy w wersji na biszkoptach lub herbatnikach. Jeśli więc wolisz ciasto w nieco mniej pracochłonnym wydaniu, po prostu przełóż warstwy kremu wybranymi przez siebie ciastkami. Aby zachować w pełni charakter ciasta, pamiętaj o delikatnym zamoczeniu ciastek w kawie z dodatkiem alkoholu. Jeśli nigdy wcześniej nie przygotowywałaś ciasta kawowego

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto waniliowe z rodzynkami 190

wypieków. Wystarczy dodać kawałki czekolady, kakao, suszone lub świeże owoce i jest! Za każdym razem inne pyszne, domowe ciasto. Lubię takie przepisy Dziś pachnące wanilią ciasto z dodatkiem rodzynek posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO! PARZCIE KAWY I KRÓJCIE PYSZNE I DELIKATNE W SMAKU WANILIOWE CIASTO Z RODZYNKAMI:) Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Forma do pieczenia o wymiarach

Zasmakuj Kuchni
Biała kiełbasa w cieście francuskim 155

ciasta francuskiego 500 g białej kiełbasy parzonej mały słoiczek konfitury z cebuli 100 g sera żółtego białko do smarowania Kiełbasę kroimy na centymetrowe plasterki. Ciasto francuskie kroimy ma paski o ok 11-12 x na 1-1,2 cm  Owijamy każdy kawałek kiełbasy i smarujemy każdy rozmąconym białkiem, przed ułozeniem na blaszcze. Na każdym układamy odrobinę cebulki i malutki

Gotowanie jest łatwe
Cold brew - kawa parzona na zimno 165

Cold brew - kawa parzona na zimno orzeźwia i pobudza Upały powoli ustępują, ale nadal często szukamy orzeźwienia, niekoniecznie w postaci dostępnych na sklepowych półkach napojów i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza hawajska. Pizza hawaii. 343

pizzeriach nazywana również pizzą hawaii to jedna z moim ulubionych pizz. Pizza hawajska to doskonała propozycja dla tych, którzy lubią pizze na słodko. Szynkę można zastąpić np. parzonym boczkiem w plasterkach. Składniki Ciasto na pizze Poniżej (przy opisie wykonania) znajduje się lista linków do ciast na pizze Sos pomidorowy Linki poniżej […] The post Pizza hawajska. Pizza hawaii. appeared first

Kulinarne Przeboje
Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka 138

wymaga trochę czasu i serca, by ciasto było pulchne i ładnie wyrośnięte. Najdelikatniejsze baby pieczono niegdyś z ogromnych ilości żółtek, dzięki czemu miały lekką, aksamitną konsystencję. Jednak sekretem udanej baby jest przede wszystkim cierpliwe wyrabianie ciasta i wyrastanie w odpowiedniej temperaturze. Podobno nie wszystkie dłonie nadają się do takich prac. Znawcy twierdzą, że ciasto drożdżowe lubi ciepłe dłonie, które wyrabiają(...)ciasto zacznie odchodzić od ręki. Dodajemy stopniowo roztopione masło i wyrabiamy jeszcze 20 minut. Na koniec dodajemy rodzynki oprószone mąką. Ciasto wkładamy do wysmarowanej tłuszczem formy, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut (czas zależy od wielkości i grubości foremki). Po przestygnięciu babę można polukrować. Wielkanocna baba parzona – kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów 442

miesiąc życia. Składniki na farsz: gotowana ćwiartka kurczaka (może być z rosołu) pół pęczka natki pietruszki 2-3 łyżki rosołu pół małej cebulki (opcjonalnie) sól do smaku Składniki na ciasto: 1,25 szklanki mąki 1/3 szklanki gorącej wody (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki soli mąka do posypywania stolnicy Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Mięso z kurczaka oczyszczamy dokładnie(...)pietruszkę. Jeśli mięso jest suche można dodać 2-3 łyżki rosołu. Wszystko blendujemy chwilę, tylko do wymieszania się składników. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i wyrabiamy ciasto. Dla starszych dzieci można dodać do ciasta sól. Odkrawamy po kawałku ciasta i wałkujemy je cienko na stolnicy wysypanej mąką. Pozostałe ciasto powinno leżeć w misce przykryte

Dieta bez mleka
Babeczki cappuccino 188

popołudnie? Jest. Kawowe babeczki cappuccino! Pyszny kawowy smak można uzyskać dodając do ciasta przestudzone espresso lub jeśli goście są tuż tuż i nie ma czasu na parzenie i strudzenie kawy wystarczy dosypać do ciasta kilka łyżeczek kawy rozpuszczalnej ;) Więcej inspiracji na pyszne i proste babeczki znajdziecie tutaj . Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru

Ciastkozercy
Ptasie mleczko z brzoskwiniami i nutą herbacianą 306

godziny do lodówki. Do nasączenia biszkoptu użyłam herbaty Sir William's ROYAL TASTE ROYAL EARL GREY  ze sklepu Sir William's Tea . Napar herbaciany nadał ciastu wspaniałego aromatu i wilgotności. Podczas parzenia herbaty po kuchni unosił się piękny cytrusowy aromat, który pobudził nasze zmysły. Herbata ta doskonale nadaje się jako poncz do nasączania ciast, ale również jest doskonała jako

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania