ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:245/444)

Kapuśniaczki w cieście francuskim 180

brzeg ciasta nakładamy farsz, następnie ciasto zwijamy w rulon. Ciasto kroimy na równe części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sol ą . Pieczemy w 170 stopniach 20-25 min, do momentu aż kapuśniaczki będą złociste. Moim zdaniem najlepiej smakują na zimno. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 185

cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Łososia drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe placuszki z serka wiejskiego z truskawkami 228

rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. (Uważać, bo są bardzo delikatne i najlepiej przewracaj je za pomocą szerokiej łopatki.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.)   Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć

Di gotuje
Tarta snickers 901

Tarta snickers to uczta dla wielbicieli masła orzechowego, orzeszków ziemnych, karmelu i czekolady. Wszystkie te składniki znajdziecie w jednym cieście przygotowanym bez użycia piekarnika. Przyrządza się

Smakołyki Bereniki
Dziurkowane naleśniki 289

warstwy przeciw przywieraniu, lepiej dodaj nieco oleju. Nakładaj ciasto po 2-3 małe chochelki. Piecz 2-3 minutki. Pojawi się mnóstwo dziurek. Gdy większość nie będzie już płynna, odwróć delikatnie na drugą stronę. Piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj na gorąco z dowolnym słodkim nadzieniem lub na zimno - świetnie smakują zamiast chleba na śniadanie z dżemem, a nawet bez niczego

Anioszek w kuchni
Pieczona pierś z indyka 262

zaskoczyłam, co ? Upiekłam, ale nie ciasto. No cóż, pieczone mięsko też lubię... Może mniej niż czekoladowe brownie czy kruchą tartę, niemniej jednak, od czasu do czasu piekę i zajadam. Pieczone mięsko, tu akurat filet z indyka, smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, np do kanapek lub sałatki. A dlaczego indyk ? Indyk to najwartościowsze mięso drobiowe. Zawiera znikomą

kolorowotorcikowo
Francuskie cudo! 176

słono. Zazwyczaj podawane na ciepło, równie dobrze smakują na zimno. Tarty to takie ekskluzywne francuskie wersje pizzy. Tu na pewno fani włoskiej pizzy się ze mną nie zgodzą, ale warto zaryzykować to stwierdzenie :) Na kruchym spodzie można ułożyć dowolnie wybrane składniki, oddać się fantazji i tworzyć. Składniki na ciasto: 200g mąki pszennej 100g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżek zimnej

Kuchnia Pani Wiosny
Placuszki twarogowe z sosem jagodowym 194

trzcinowego dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie mieszam i smażę na dużej ilości oleju, z obu stron na kolor złoty. Jagody gotuję w małym garnczku na małym ogniu, dodaję z cukier. Czekam aż uzyskam konsystencje sosu. Placki podaję zarówno na  ciepło, jak i na zimno

Kuchnia co dnia
Szprotki w tempurze 225

tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, bardzo zimna gazowana woda mineralna, szczypta soli , olej do głębokiego smażenia (najlepiej ryżowy) Szprotki oczyścić – odciąć głowę, wypatroszyć, umyć, osuszyć Wymieszać w misce obie mąki z solą i dolewać zimną wodę – powinniśmy otrzymać masę o konsystencji śmietany. Zanurzać szprotki w cieście i delikatnie wkładać ( nie wrzucać) do gorącego oleju. Olej jest

królestwo garów
Sernik na zimno 186

Warto osłodzić sobie koniec wolnego weekendu:) Ale tym razem proponuję coś do czego nie potrzebujemy piekarnika, mąki, jajek... a jedynie dużo gorącej wody:) Sernik na zimno

Lawendowe Niebo
Zapach kawy i Quiche ze szpinakiem 205

połowę startego sera. Dopraw gałką muszkatołową , solą oraz pieprzem.  Ciastem wylep natłuszczoną tortownicę, foremkę do zapiekania bądź ( jeśli jesteś szczęśliwą posiadaczką , jak ja;) ) silikonową formę na tartę. Do środka wlej farsz i posyp górę resztką sera. Zapiekaj 40-45 minut w 180 stopniach. Quiche smakuje równie dobrze na zimno!  Smacznego

Gotowanie to kochanie
Serniczek truskawkowy 1141

Jakiś czas temu dostałam do przetestowania foremkę Liliana od Tupperware Polska  a że sezon truskawkowy trwa więc przygotowałam w niej prosty serniczek na zimno z

Monia miesza i gotuje
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 252

sałatek, deserów, wypieków np. chleba na zakwasie. Ekologiczny niełuskany czarny sezam wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy z jego dodatkiem uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, zup, potrawek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami oraz musli. skład: 100% sezam czarny niełuskany (surowiec pochodzenia ekologicznego). Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 565 kcal(...)paszteciki reklamy nie potrzebują! Są po prostu bajeczne. Symfonia smaków najlepiej czuje się w towarzystwie dobrego, gorącego, czerwonego barszczu podanego w filiżance. Na gorąco - świeżo wyjęte z piekarnika, na zimno - gdy emocje i temperatura opadną, podgrzewane w piekarniku i posmarowane masłem - gdy jakimś cudem przetrwają... Nie ważne!! One są zawsze rewelacyjne i mówimy to z ręką na sercu. Głupio

Wypisz Wymaluj
Sernik jabłkowy bez pieczenia 521

Sernik jabłkowy bez pieczenia  Pyszny sernik jabłkowy bez pieczenia, a do tego prawie bez użytku cukru! Sernik z tego przepisu wychodzi na prawdę idealny, bardzo

Kuchnia Łukasza