Pasztet ten - zapewne wart zachodu ze względu na jego niepowtarzalny smak, wspaniały do chleba, z ćwikłą lub chrzanem śmiało można nazwać go królem wielkanocnego stołu lub
kgwjanczewoskładniki: 5 jajek 1 trójkącik serka topionego kremowego 2 plastry szynki 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy
Domowy Smak JedzeniaSmakowicie wspominam drożdżowy wieniec z białą kiełbasą ( przepis tutaj ) i postanowiłam przygotować coś podobnego - tzn. również kiełbasę w cieście. Wymarzyła mi się konfitura z czerwonej cebuli
Gotowanie i blogowanieKiedyś bardzo bałam się ciasta drożdżowego, te paszteciki to był pierwszy mój wypiek z użyciem drożdży i ku mojemu zdziwieniu bardzo udany. Teraz często do nich
Kuchnia z widokiem na ogródMazurki zazwyczaj ociekają słodkością, ten jest zdecydowanym przeciwieństwem i jak dla mnie tu jest jego podstawowa zaleta. Poza tym szybko się robi, bo ciasto i masę
Zainspirowana w kuchniPozostajac w klimacie "Kuchni Wielkanocnej", zabawy zaproponowanej przez Olge, dzis dziele sie pomyslem na mazurek.Poniewaz nie jestem zwolennikiem zbyt slodkich ciast to i tegoroczny mazurek bedzie
Przysmaki Karolkiskładniki: 500 ml zakwasu z na żurek (najlepiej domowego, przepis tutaj) 1000 ml rosołu lub wywaru z warzyw 3 suszone grzyby 400 g białej kiełbasy, parzonej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
Domowy Smak JedzeniaRolada to prawdziwy majstersztyk kulinarny, tylko z pozoru skomplikowana, ale naprawdę przygotowanie jej zajmuje niewiele czasu, efekt - to rewelacyjna alternatywa do mięs pieczonych, pięknie wygląda, a
kgwjanczewoskładniki: 3 jajka 3 łyżki miąższu awokado 3 łyżki twarogu 1 łyżeczka rozmrożonego szpinaku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 6 jaj 1 marchewka pieprz ziarnisty 1 słoiczek majonezu wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Marchewkę gotujemy na pół twardo i kroimy na
Domowy Smak JedzeniaŚwiat opanowała moda na dania w kolorze czerni. Nasze mamy czy babcie zawsze nam powtarzały, że człowiek je oczami. Od najmłodszych lat uczymy się nie tylko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tłusty czwartek? Choć święto jest związane z kalendarzem chrześcijańskiego święta Wielkanocy to zwyczaj jedzenia tłustych potraw sięga starożytności. Był to dzień, w którym świętowano odejście zimy i nadejście wiosny. Ucztowanie opierało się na jedzeniu tłustych potraw, szczególnie mięs oraz piciu wina, a zagryzkę stanowiły pączki przygotowywane z ciasta chlebowego i nadziewane słoniną. Staropolskie przysłowie mówi: „ Powiedział Bartek, że dziś
Kuchennyviral.plmajonez dodajemy nie tylko do jaj i sałatek na Wielkanoc ? Pyszna babka majonezowa wymaga zmieszania tylko kilku składników. Zrobicie ją bardzo szybko i na pewno Wam się uda. Zaskoczeni ? W sumie majonez to jaja i olej, a są to jedne z podstawowych składników wykorzystywanych do przygotowywania ciast. Moja babka majonezowa ma piękny żółty kolor, dzięki dodatkowi szafranu . Jeśli nie dysponujecie
kolorowotorcikowoWielkanoc tuż-tuż. Co roku piekę babkę i kawałek wkładam do koszyczka ze święconką. W tym roku kupiłam sobie formę do malutkich babeczek z kominkiem. Wyszło mi 6 mini babeczek. Często korzystam z przepisu na to ciasto, ponieważ jest rewelacyjne. Babka wychodzi mięciutka i wilgotna. Za każdym razem modyfikuję przepis aby był inny smak. Składniki: 4 jajka
Amatorka kuchenna