ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:267/476)

Kremowy barszcz na zakwasie z ciastkami francuskimi 91

włoszczyzny. Aby nie wyrzucać ugotowanych warzyw, pozostałości z czystego barszczu wszystko zmiksowałam zupę na krem. A tym którym nie chce się robić pierogów -uszek lub po prostu nie styka czasu proponuję jako dodatek gwiazdki z ciasta francuskiego. Smakuje obłędnie. Składniki: włoszczyzna - porcja buraki gotowane na parze - 2 opakowania zakwas z buraków - 1 szklanka czosnek - 2 ząbki ziele angielskie

AZgotuj!
Farsz ze szpinaku i fety 146

Prosty i smaczny farsz ze szpinaku, fety, cebuli i czosnku. Świetny do nadziewania mięs, pierogów, naleśników, krokietów, cannelloni, muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek oraz tworzenia przekąsek z ciasta francuskiego   Przekąski z piekarnika: ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Paluszki z ciasta francuskiego   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku

Kulinarny S.O.S.
Leniwe kule - pierogi leniwe inaczej 150

Pomysł na urozmaicenie formy podania leniwych pierogów - twarogowe kule z owocami. Poniższe leniwe są bardzo miękkie i puszyste. Do ciasta dodałam surową kaszę manną, która spowodowała, że leniwe były bardzo delikatne w konsystencji. Jeżeli poniższe danie chcecie podać dzieciom poniżej 2 roku życia, to do ciasta ani wody nie wsypujcie soli. Składniki na porcje dla 3-4 osób

Ugotować
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 192

sprawdzają się też jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jednym słowem uniwersalne. Przepis ich wykonania jest bardzo prosty i wychodzi nawet tym, którzy nie bardzo lubią pracę z ciastem drożdżowym. Polecam :) Składniki ( blaszka 35x25 ) - 4 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 40 gram drożdży świeżych - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli - 0,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki wody(...)pieczarek. Studzę. Do ostudzonych pieczarek ścieram na tarce o drobnych oczkach ser mozzarella. Farsz dokładnie mieszam i doprawiam do smaku. Z wyrośniętego ciasto formuję placek o grubości około 2 cm. Szklanką wycinam koła ( jak na pierogi ) . Łyżeczką nakładam farsz, zlepiam bułeczkę i układam na wysmarowanej tłuszczem blaszce łączeniem do dołu. Bułeczki układam jedna koło drugiej, bez odstępów. W małej

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta po rusku 135

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g ziemniaków 250 g białego sera 1 łyżka majeranku 1 cebula 200 g wędzonego boczku sól, pieprz Przygotowanie: Normal

R'n'G Kitchen
Calzone z szynką i trzema serami 178

solą oraz pieprzem. Na połowie ciasta drożdżowego kładziemy plasterek szynki parmeńskiej. Wykładamy porcję serka śmietankowego. Na wierzchu rozkładamy po 3 plasterki mozzarelli. Ciasto składamy na pół i zlepiamy brzegi (można je nawet nieco zrolować). Przygotowane pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Źródło

Smaki Na Talerzu
Krokiety z farszm ze świeżej kapusty i jajek 213

kolację albo szybki obiad. Dzisiaj propozycja z farszem ze świeżej kapusty i jajek. Sam farsz sprawdzi się też jako farsz do pierogów. Spróbujcie koniecznie,polecam. KROKIETY Z FARSZEM ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY I JAJEK Składniki: ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl mąki 3 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1/2 główki małej kapusty 3-4 jajka ugotowane

Bon appetit mon amie
Paszteciki z kapustą i grzybami 245

Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą

e-PrzepisyKulinarne
Komowiki 216

mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą i przygotowane tak pierogi zapiekamy w piekarniku. W moim przypadku było to 15 min i 180 stopni Celsjusza

Kryzysowa Książka Kucharska
Bułki z kiełbaską... 214

gotowe więc działamy dalej, żeby dokończyć "dzieło", szykujemy parówki, ser żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy

chleba naszego
Pączki pieczone z jagodami i syropem klonowym 221

wyrośnięcia. Do dżemu dodaj starte sucharki w takiej ilości, by zagęścic nadzienie. Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika.   Gdy pączki podrosną wyjmij

Gotuj Sam!
Pączki z dżemem z czarnej porzeczki 226

pojawią się pęcherzyki powietrza. Nakryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika. W rondlu przygotuj gorący tłuszcz

Gotuj Sam!
LENIWE PIEROGI 212

dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie zagnieść, w razie potrzeby podsypywać odrobiną mąki. Ciasto powinno mieć lekko luźną konsystencję. Z tak przygotowanego ciasta, uformować wałeczek, który lekko spłaszczyć i pokroić jak kopytka, czyli w romby. Pierogi wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia. Maliny rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem. Sos wyłożyć na talerz, na nim ułożyć

Kuchnia w opałach
Pierogi z czereśniami. 257

Pierogów z owocami nie może zabraknąć w sezonie czereśniowym.Polecam serdecznie!. Składniki : na ciasto pierogowe 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wrzącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Dwie szklanki mąki zalać wrzącą wodą ,odczekać , aż trochę przestygnie i dodać oliwę i sól .Wyrobić gładkie ciasto ,podsypać pozostałą mąką. Gotowe wyłożyć na blat i rozwałkować

Ladylaura.
Ciasteczka pierożki z serem na słodko. 407

kokosowe, cukier do smaku i cukier waniliowy. Białko ubić na sztywno dodać do sera i delikatnie wymieszać. Stolnice posypać odrobiną mąki, rozwałkować ciasto nie za grubo, wycinać koła, nakładać po łyżeczce sera i zlepiać jak pierogi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Pamiętajmy że zawsze wcześniej rozgrzewamy piekarnik. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Pyszne i proste:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 262

Wszystkie składniki dokładnie zagnieść w sprężyste, nielepiące się ciasto, gdy zbyt mokre, dodać mąki, 2. Stolnicę podsypać mąką (bardzo mało), kawałki ciasta wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki     my smażymy również te małe placuszki, wycięte z oponek i są rewelacyjne :) 4. Smażyć na złoto, odwracać

Wypisz Wymaluj
Wigilijne pierogi z kiszoną kapustą i grzybami 207

tradycji stało się zadość na Wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą, np takich jak u mnie. Składniki: Na ok 80 sztuk: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko ok 1 szklanki przegotowanej, ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 0,5kg kiszonej kapusty 30 dkg suszonych grzybów (prawdziwki, kozaki) moczonych w wodzie lub mleku ok. 12 godzin

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z mięsem i orzechami 198

Pierogi to klasyczne danie kuchni polskiej, które lubi chyba każdy. Przepis na to ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym. Świetnie się rozwałkowuje i gotuje,a przy tym jest cieniutkie i miękkie. Tradycyjny farsz mięsny wzbogaciłam dodatkiem orzechów i odrobiny cynamonu, dzięki czemu zyskały nowy smak. Składniki: (na około 40szt) Ciasto: 300g maki pszennej tortowej żółtko

Pyry na Gaz
Tarta z botwinką. 213

Botwinkowe szaleństwo ogarnęło mnie nie na żarty. Po  botwince w śmietanie i  pierogach z botwinką przyszedł czas na tartę z botwinką, która jest pyszna!!! Kruche ciasto wypełnione soczystym, lekko pikantnym, aromatycznym, różowo-zielonym wnętrzem. Pycha!!! Składniki na tartę z botwinką CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny 2 żółtka FARSZ

Rozpustne gotowanie
Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka 171

maślanki, jogurtu i mleka wystarczy rozgnieść widelcem, nie wymaga mielenia. To jest najlepszy twaróg, jaki robiłam. Do chleba, drożdżówek, na sernik, pierogi… na słodko i wytrawnie. Serwatkę możemy zużyć do zupy ( żurek , ogórkowa), naleśników , ciasta drożdżowego , albo zwyczajnie – wypić (jeśli ktoś lubi). Smacznego. :)   Wydrukuj przepis The post Twaróg z maślanki, jogurtu i mleka appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Chaczapuri 413

Pyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłego (NIE gorącego!) mleka 2 pełne szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki soli 1 łyżka roztopionego masła Składniki na farsz: 200 g obranych ziemniaków

My Culinary Art
Uszka z kapustą i grzybami 238

miękkości . Nadzienie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia  wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem kółka, na środek kładziemy farsz, zlepiamy jak pierogi i łączymy razem oba brzegi. Uszka wrzucamy do wrzącej wody osolonej , wyjmujemy gdy wypłyną

Smakowite Dania
Drożdżowe Bułeczki z Puddingiem Waniliowym oraz z Jagodami 132

dłoni i palców to znaczy, że jest już gotowe do ponownego odstawienia. Ponownie zakrywamy miskę i zakrywamy kołdrą na 1.5 godziny. Ciasto dzielimy na 10 kulek. Lekko ubijamy i formujemy w zasadzie jak na pierogi ( wypełniamy farszem - budyń z jagodami), dokładnie zamykamy. Każdą bułeczkę smarujemy białkiem z jajka. Umieszczamy na wysmarowanej masłem blaszce obsypanej lekko mąką. Wkładamy do rozgrzanego

ClauditteMissCooking
Orkiszowo-gryczane pierogi z truskawkami 170

Dziś jest Dzień Dziecka. Chciałam zaproponować jakiś deser, coś słodkiego dla małych łapek, ale po dzisiejszym obiedzie stwierdziłam, że pierogi z truskawkami, które pochwalił nawet mój mąż (raz - że na słodko, dwa - ciasto wymyślne), będą idealne. Czytaj więcej

bistro mama
The Very Hungry Caterpillar 245

zapiekaną gąsieniczkę ;) ciasto francuskie cienkie kiełbaski lub parówki 1 jajko 1 łyżka mleka ketchup, majonez ser lub zioła (opcjonalnie do oprószenia) Z ciasta wycięłam prostokąty (na długość kiełbasek). Na środku każdego ułożyłam kiełbaskę, skleiłam jak pieroga i ponacinałam na 7- 8 części (zostawiając ten zwinięty brzeg nieprzeciętym). Następnie każdą część kolejno wykręcałam to w prawo to w lewo, tworząc

bastalena
Pierogi z kurczakiem i marchewką ( z rosołu) 365

kurczaka.  Warto jednak urozmaicić kolejny dzień i zrobić pyszne mięsne pierogi z dużą ilością kurczaka, marchewki i ziół.  Praktykując ten przepis zawsze robię większą ilość pierogów, ponieważ idą jak świeże bułeczki, a w połączeniu z jogurtem naturalnym i dość ostro przyprawionym farszem są po prostu pyszne :) Spróbujcie :) Składniki: 3 duże udka 3 duże marchewki duża cebula(...)pół. Cebule obrać, drobno posiekać i delikatnie podsmażyć do miękkości. Wszystkie składniki włożyć do wysokiej miski i zblendować. Doprawić do smaku. Ciasto ugnieść (zagniatać ok 15 minut) i rozwałkować. Wyciąć koła szklanką i nałożyć farsz. Uformować pierogi, tak aby farsz nie mógł z nich wyciec podczas gotowania.Gotować przez ok 5 minut w osolonej, wrzącej wodzie ( pierogi muszą

ChilliJemy
pierogi z fetą i szpinakiem 182

odrobinie masła ze szpinakiem, rozdrobnioną fetą, solą i pieprzem, przestudziłam. Do zimnego farszu dodałam ziemniaki,ponownie wymieszałam.  Ciasto podzieliłam na dwie części, każdą z nich rozwałkowałam, wycięłam kółeczka szklanką. Nałożyłam farsz i dobrze skleiłam ( wzorek robiony widelcem ). Pierogi ugotowałam w osolonej wodzie.Przed podaniem posypałam serem żółtym, polałam masełkiem

Darcia w kuchni
Pełnoziarniste pierogi z jagoda kamczacką 113

może zabraknąć pierogów z jagodami. Przyznam, że w lesie jeszcze nie byłam, ale za to samozbiory jagody kamczackiej zaliczyłam już trzykrotnie i za każdym razem miałam na nie pomysł. Ugotowałam dżem, zrobiłam koktajl, zamroziłam, zrobiłam pierogi... Właściwie pierogi z jagodą kamczacką w ciągu 2 tygodni lepiłam już kilka razy i ciągle mam niedosyt! Oprócz pierogów jeszcze(...)prażone płatki migdałów Przygotować ciasto: mąkę wymieszać z solą, wlać wodę, zagnieść gładkie ciasto, pod koniec dodając olej. Ciasto owinąć folią, odstawić na 30 minut. Jagody oprószyć mąką ziemniaczaną i cukrem, bardzo delikatnie wymieszać, żeby nie puściły sok. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyciąć kółka ( mnie o średnicy 7cm). Na każde nakładać jagody i zlepiać brzegi. Pierogi wrzucać do wrzątku

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania