ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:189/476)

Pierogi ruskie 246

przyprawić solą i pieprzem dodać jajko, wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, zalać wrzątkiem, chwilę mieszać drewnianą łyżką po czym zagnieść plastyczne ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i przyrumienioną cebulką

Gotowanie jest łatwe
Wielki kluch – pyszny obiadek 240

Wielki kluch- pyszny obiadek Dzisiaj na obiad był wielki kluch . Czyli wspólne dzieło moich dzieci i moje . Zwyczajowo chciałam zrobić knedle , ale dzieci podumały i twórczo

Ogrodnik w podróży
Czebureki 715

odpoczęło.  3. Po wyznaczonym czasie ciasto cienko wałkujemy i wycinamy okręgi o średnicy ok. 20 cm, czebureki są 2-3 razy większe od tradycyjnych pierogów.  Na każde kółko z ciasta nakładamy obficie surowego farszu, sklejamy i odkładamy na oprószoną mąką deseczkę.  4. Przygotowane sklejone czebureki przykrywamy ściereczką. Do głębokiego smażenia przygotowujemy większą ilość oleju, wrzucamy kawałek

Apetyczna babeczka
Pierożki wigilijne z kapustą i grzybami 213

Obficie przyprawiamy pieprzem, mniej hojnie solą, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto: kilo mąki całe jajko 4 białka z jajka łyżeczka soli łyżka oleju 2-3 szklanki ciepłej wody Tradycyjne ciasto na Wigilię jest postne, czyli bez jajek, ale wtedy jest twarde i mniej fajne, więc ja robię ciasto z jajkami a dokładniej z żółtkami. Będzie mięciutkie! Mąkę wysypujemy(...)wycinamy szklanką kółka. Przygotowanie: Nastawiamy wodę w garnku, dodajemy do niej sól, kilka liści laurowych i kilka kulek ziela angielskiego, żeby ugotowane w niej pierogi nabrały pysznego smaku. Na środek kółka z ciasta nakładamy farsz, składamy na pół i zlepiamy brzegi w pierogi a następnie łączymy końce pieroga, żeby powstało uszko. Lubię taki kształt, bo nie trzeba

Ugotowane pozamiatane
Pierogi z soczewicą i pesto 200

szklanki mąki orkiszowej pół łyżeczki soli 3/4 szklanki ciepłej wody mąka do  posypywania Farsz :  z przepisu na mini calzone z soczewicą Pierogi z soczewicą Przygotowanie: 1. Zagnieć ciasto, rozwałkuj. 2. Wytnij kółka. P ołóż farsz. Zlep brzegi. 4. Gotuj w osolonej wodzie 2 -3 minuty po wypłynięciu pierogów na wierzch. 5. Podawaj z sosem

AZgotuj!
10 sposobów na tanie i szybkie obiady 136

się z przepisów na dania jadane przez chłopów-rolników, którzy do perfekcji opanowali życie w zgodzie z naturą i jadanie dokładnie tego, co urosło na ich ziemi. Pierogi, siekana kapusta, placki, ciasta to dania, które nie generują kosztów. Co z tego, jeśli na ich przygotowanie potrzebny jest czas, a tego mamy po prostu za mało. Jak gotować tanio(...)jest naprawdę bardzo krótka. Dla ciebie najważniejszą informacją jest jednak ta, że mrozić można gotowe dania. Jeśli jeden dzień w miesiącu poświecisz na przygotowanie pracochłonnego dania: gołąbków, krokietów czy pierogów, nie zapominaj, że warto zrobić ich na tyle dużo, aby po porcjować i zamrozić. 8. Dania jednogarnkowe Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że praktycznie każde danie

ProstePesto.pl
Pierogi oszukańce – kuchnia podkarpacka 40902

ugaszą pożaru, ale na pewno zabiją głód i to w bardzo przyjemny sposób ;) Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Zmniejszyłam jedynie proporcje ciasta w stosunku do farszu (pierwotnie 1 kg mąki). Pierogi oszukańce - kuchnia podkarpacka Składniki: 650 g mąki pszennej 2 jajka 1 płaska łyżeczka soli ciepła woda („ile zabierze”, niecałe 2 szklanki) Farsz(...)drobną kostkę i przesmażamy na patelni. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy zioła oraz sól i pieprz. Wyrabiamy farsz. Przygotowujemy ciasto. Mąkę, sól i jajka mieszamy. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Wycinamy krążki, nakładamy farsz i gotujemy w osolonej wodzie. Pierogi oszukańce - kuchnia podkarpacka Więcej przepisów KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie TUTAJ. Zapraszam również na inne rodzaje podkarpackich pierogów: Dukielskie pierogi

Trzeci talerz
Sałatki na weekend, które musisz zrobić! | 20 PRZEPISÓW 190

wśród nich: pieczarkowa sałatka z jajkami, sałatka z makaronem ryżowym i ogórkiem, warstwowa sałatka jarzynowa, sałatka z rukolą i camembertem, warstwowa sałatka z chipsami. Zobacz również przepisy na szybkie ciasta na niedzielę do kawy – https://viagusto.pl/szybkie-ciasto-na-niedziele-do-kawy/ PRZEPISY – SAŁATKI NA WEEKEND Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Sałatka jarzynowa warstwowa Przepis na tradycyjną sałatkę(...)Wegański łosoś – PRZEPIS na wege filet z łososia Kwas hialuronowy – dlaczego jest ważny dla zdrowia i urody? AZS u dziecka – leczenie i pielęgnacja Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe z kremem Pierogi z kurkami, oscypkiem i ziemniakami

Via Gusto
Przepisy sezonowe LIPIEC 2023 – 20 przepisów 118

odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepisy sezonowe LIPIEC 2023 – 20 przepisów Obłędne czekoladowe ciasto KIT KAT Sezonowe desery i ciasta na lipiec 2023 Sukienki na lato 20 PRZEPISÓW na ciasto które wytrzyma podróż Pierogi z malinami i kaszą manną – PRZEPIS

Via Gusto
PIEROGI Z TWAROGIEM I ZIEMNIAKAMI - RUSKIE + FILMIK 91

Pyszne pierogi z bardzo smacznym farszem ziemniaczano - twarogowym. Dodatek boczku i cebuli sprawia że są nadzwyczaj smaczne. Pierogi podajemy od razu po ugotowaniu lub po ostudzeniu podsmażamy na złoto.          CIASTO :  1 kg mąki pszennej  około 500 ml gorącej wody  szczypta kurkumy 1 jajko  odrobina soli  4 łyżki oleju(...)farszu łącznie z twarogiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.  Ciasto - z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, można je wyrobić robotem. Odkładamy je na 10-20 minut aby odpoczęło. Nakrywamy je woleczkiem lub miską.  Następnie ciasto wałkujemy, wycinamy kółka i zlepiamy pierogi.  Gotujemy je w osolonym wrzątku około 5 minut, licząc czas od wypłynięcia

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone pierożki z dynią i Toczonym z czarnuszką 113

Podpłomyk level master, a zarazem ultra łatwa wersja pierogów. Robicie super szybkie ciasto podpłomykowe, wykorzystujecie przepyszny i kremowy Toczony z czarnuszką – czyli cudowny „serek” z nerkowców od Wege Sióstr i dodajecie pieczoną dynię. To się nie może nie udać – wpadajcie po przepis na  … Artykuł <strong>Pieczone pierożki z dynią i Toczonym z czarnuszką</strong

Flymetothespoon
Pappardelle z kremowym dyniowym sosem oraz kilka słów o książce "Pastaman" - Mateo Zielonka. 136

ciasto rękami. Zajmie to trochę czasu ale należy być cierpliwym. I jeszcze jedna uwaga, ciasto będzie dosyć twarde. Kiedyś dolewałabym wody aby nieco zmiękło, dziś wiem, że ciasto po zagnieceniu należy włożyć do lodówki na około 30 minut a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki ciasto zmięknie. Ciasto musi być szczelnie zawinięte w folie.  Po wyjęciu ciasto(...)Informacje które przyswoiłam zdecydowanie różnią się od tych które znałam od lat. Czuje, że przeszłam na kolejny poziom wiedzy o makaronie i dań mącznych bo przecież idealne ciasto makaronowe to także pierogi, rawioli włoskie czy inne małe nadziane pierożki.  Poznałam włoskie nazwy makaronów i technikę ich wykonania a na koniec przyswoiłam receptury na pyszne sosy które wydają się

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety ruskie 117

Lubicie pierogi ruskie? Jeśli tak to danie to na pewno wam zasmakuje, bo to kotlety ruskie, czyli dokładnie to samo co w pierogach, tyle że bez ciasta pierogowego. Nadzienie ruskie zamienione w pyszne kotlety. Prosty, tani i szybki obiad, a do tego wegetariański, a jeśli użyjecie bułki bezglutenowej to i bezglutenowy. Z podanej porcji wyszło mi 12 kotletów

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi z borówką amerykańską 188

ubiegłym tygodniu spotkałam sąsiadkę, która zachwalała pierogi z borówką amerykańską. Zaintrygowała mnie - u mnie w domu rodzinnym robiliśmy zawsze z leśnymi jagodami. Więc wypróbowałam z amerykańskimi - i wyszło rewelacyjnie! Pierogi w tej wersji będę robić częściej. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz: 500g borówki amerykańskiej mąka ziemniaczana(...)Sposób wykonania: 1. Zrobić ciasto: ze składników zagnieść gładkie elastyczne ciasto,  odstawić na 10-15 minut pod ściereczką.  2. W międzyczasie do borówki amerykańskiej dodać trochę mąki ziemniaczanej i wymieszać. Nie zmieni ona smaku borówki, ale dzięki niej ciasto nie przemoknie.  3. Kawałek ciasta rozwałkować, wyciąć kółka, nałożyć borówki i zlepić pierogi. Pierogi wrzucić

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania