ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:178/443)

Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 78

kapusty kiszonej próbowałam w kilku już krajach i smakowała ona zupełnie inaczej w każdym z nich. U siebie w domu z kapusty kiszonej robię bigos, surówki, zupy, pierogi, paszteciki, krokiety, kruche ciasta oraz kotlety, w których łączę kapustę z ziemniakami. Przepis, który znajdziecie poniżej to przepis na surówkę z kapusty kiszonej , którą połączyłam z kiszonym ogórkiem i jabłkiem

MeCooks
Ziemniaki pieczone w mleku. Genialny przepis z nowej książki Marka Łebkowskiego 76

każdego, kto chce sięgnąć po źródło sprawdzonej wiedzy, zainspirować się i poznać to, co najlepsze w kuchni polskiej. Dzięki książce nauczysz się, jak przyrządzić barszcz, ulepić idealne pierogi czy wyrobić pyszne ciasto drożdżowe. Znajdziesz tu tradycyjne przepisy na smaczne dania z warzyw, mięsa, ryb i mąki, na zupy oraz słodkości, a także wskazówki i porady. Przez kolejne etapy przygotowania

Kulinarna Polska
Pierogi z kaszą gryczaną i serem białym 94

Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem to danie charakterystyczne dla wschodniej części Polski, to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mieszkając na wsi często jadło się różnego

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z jagodami. 151

przed spożyciem bardzo dobrze je umyć. Osobiście nie lubię zbierać jagód, ale kupuję je zawsze od zaprzyjaźnionej Pani. Jagody mrożę też na zimę, a później wykorzystuję np. do jagodzianek, ciast, naleśników. Przepis na pyszne jagodzianki znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron z jagodami. Porcje 5 Składniki 1 litr jagód cukier lub ksylitol do smaku można pominąć 1 łyżka jogurtu(...)Jeśli szukacie innych przepisów z jagodami to zapraszam po przepis na najpyszniejsze: Jagodzianki Rolada biszkoptowa z jagodami Drożdżowe racuchy z jagodami Deser jagodowy z chia. Naleśniki z jagodami Ciasto jagodowo-jogurtowe Pierogi z jagodami Makaron z jagodami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Makaron z jagodami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Wyniki konkursu z Home Green Tea Spa 92

Robiła go z sercem. Domowa masa makowa ucierana z miłością, kruche ciasto na jajkach od własnych kur i tyle radości Nikt nie wkładał więcej serca w pieczenie ciast niż ona. A pierogi Ach pierogi Te najlepiej robiła moja ciocia. Ona na wigilię wnosiła nie tylko wyśmienite pierogi, ale też radosną atmosferę i wesołą kolędę. Brakuje mi tych

Słodkie okruszki
Paszteciki z mięsem wołowym i kapustą 124

czerwonym barszczem. Można je przygotowywać na wiele sposobów i na różne okazje. Tym razem paszteciki wypełnione farszem, z mięsa wołowego i kapusty kiszonej,  podobnie jak pierogi w poprzednim wpisie. Ciasto: 2 kopiaste szklanki mąki typ 650. 2 łyżki gęstej śmietany 18% 250 g margaryny 1/2 łyżeczki soli szczypta drożdży instant, szczypta proszku do pieczenia 1 jajko Farsz: Przepis

Praktyczna pl
Co zrobić z kurek 102

kiełbasą 13 Omlet z kurkami i pomidorami 14 Papryka faszerowana kurkami i mięsem 15 Penne i Gulasz z kurkami 16 Najlepsze pierogi z kurkami 17 Pierogi z kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę (z kurkami) 20 Placki z kurkami i pietruszką 21 Roladki schabowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z jagodami i śmietaną 97

sezon jagodowy to czas na te pyszne małe pierożki. Podałam je teraz ze śmietaną, smakują wybornie. Ciasto jest kremowe i w połączeniu z jagodami dają niesamowite doznania smakowe, Pierogi jagodowe ze śmietaną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bociany lubelskie 221

pradziadkowie a wywodzi się z naszego regionu.  A może nadal te potrawy goszczą w Waszym domu. Dzisiaj prezentuję przepis na bociany lubelskie, czyli takie nasze pierogi gdyż przepis na ciasto jest taki sam, farsz natomiast powstał z surowych ziemniaków i cebulki podprażonej.   Danie proste, nieskomplikowane, sycące, do przygotowania z produktów dostępnych bez trudu.  I taka

Życie zaczyna się w kuchni
Przepisy z truskawkami 185

truskawkami Nalewka truskawkowa Muffinki z truskawkami Ciasto z truskawkami bez pieczenia Crumble z truskawkami Trójkolorowy sernik na zimno z truskawkami Deser z truskawkami i białą czekoladą Pierogi z truskawkami Lody truskawkowe  Ciasto jogurtowe z truskawkami  Kostka truskawkowa Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką Koktajl truskawkowy Gorąca czekolada truskawkowa Koktajl truskawkowo-jagodowy  Lody truskawkowo - jagodowe Ciasto

My simple kitchen
Naleśniki ruskie z serem żółtym 138

gdyż farsz składający się z ziemniaków, cebulki, białego sera i wędzonego boczku bardzo je przypomina. Plusem naleśników jest to, że robi się je o wiele szybciej niż pierogi, nie trzeba zagniatać ciasta i żmudnie go sklejać. Naleśniki podałam podsmażone na maśle z serem żółtym, ale świetnie sprawdzi się do nich też jakiś sos np. koperkowy albo pieczarkowy. [embed

e-PrzepisyKulinarne
PROZIAKI 161

mąki pszennej WYKONANIE: Mąkę przesiewamy razem z solą, robimy wgłębienie do którego dajemy maślankę i  sodę, razem mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy ciasto. Konsystencja jak na pierogi. Dobrze wyrabiamy. Wałkujemy na grubość 1,5 - 2 cm. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół. Nasze proziaki układamy na blasze od piekarnika i pieczemy

Pani na deser
Langosze z hortexowym groszkiem 147

wyrośnie) na 10 części. Każdą z nich rozpłaszcz dłonią na lekko natłuszczonym blacie, na placek nałóż łyżkę farszu po czym nakryj  ciastem tak aby powstał pieróg. Zlep każdy dokladnie.  Smaż   pierogi  na  złoty kolor. Odkładaj na ręcznik papierowy.  Jedz chrupiące pierożki  na gorąco z dodatkiem sosu jaki lubisz

Gotuj Sam!
Pie z kurczaka 203

jedno z bardziej charakterystycznych dań Szkocji czy bardziej ogólnie Wielkiej Brytanii. Pie trudno przetłumaczyć na polski, jest to coś w rodzaju pieroga, placka czy nadziewanego ciasta, myślę że dobrze sprawdza się nazwa "pod pierzynką", ponieważ farsz, przykrywany jest ciastem francuskim, czyli pierzynką. Dziś przygotowałam pie z kurczaka , czyli po polsku potrawkę z kurczaka pod pierzynką . Mylące bywa także

Codzienne Gotowanie
Jak upiec dynię? 107

wielkości pieczemy 25 minut w temp. 220 stopni C. Miąższ po wystudzeniu ściągamy łyżką, skórkę wyrzucamy. Miąższ możecie wykorzystywać w wielu daniach, zupach, sos, nadzienie do pierogów, smarowideł do chleba, ciast i innych. Pomysły na wykorzystanie miąższu z dyni znajdziesz w zakładce DYNIA

SMYKWKUCHNI
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 186

Tradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej

Ola la LCHF
Jagodzianki 196

wyrabiamy. Następnie należy uformować kulę, która dzielimy na 17 mniejszych kawałków. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy w dłoniach na nie za gruby placek. Na każdy placek nakładamy jagody. Ciasto zlepiamy podobnie jak pierogi. Nadziany placek formujemy w podłużną bułeczkę. Bułeczki układamy na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wierzch jagodzianek smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy przez

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tortille pszenne 128

każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi Bosackiej zrobiłam sama bo "Wiem co jem" Nie są ani trudne ani pracochłonne, a szczególnie dla nas Polek, przyzwyczajonych do lepienia pierogów setkami. Wystarczy zagnieść ciasto (można mikserem) podzielić na porcje, rozwałkować i smażyć na suchej patelni. Gotowe można zamrozić, lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku kilka dni.  W związku

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Puree z dyni 158

Warto przygotować sobie zapas puree z dyni, ponieważ dynia może stanowić super dodatek do wielu potraw. Może być dodatkiem do owsianki, posłużyć do przygotowania różnego rodzaju ciast, dań wytrawnych np. pierogów, lasagne czy pasty do kanapek. Przygotowanie puree z dyni trochę trwa dlatego fajnie jest przygotować sobie większe ilości a następnie zawekować w słoiki. Składniki: 2 dynie piżmowe

wysmienity
Pierogi z kapustą i pieczarkami 147

Musiałam opracować specjalną technikę klejenia, dokładnie pilnowałam aby ręce zawsze były posypane mąką a także dokładałam wszelkich starań aby ciasto miało idealną grubość.  Trening czyni mistrza i każdy kolejny pieróg był coraz ładniejszy i lepiej sklejony.  Przygotowanie pierogów z mąki bezglutenowej uważam za udane i gorąco polecamy przepis.  Składniki: Ciasto - 300g bezglutenowej mąki. Użyłam mix Schaer(...)wystygnięcia. Ciasto  Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sól, jajka i wodę i zagniatamy ciasto.  Jeśli zbyt mocno się klei dodajemy odrobinę mąki.  W garnku zagotowujemy wodę  z odrobiną soli i oleju.  Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy krążki na które nakładamy przestudzony farsz. Brzegi dokładnie sklejamy. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej

Pan i Pani Smith w kuchni
Ruskie pierogi 178

ugotowane ziemniaki były akurat w lodówce więc znalazł się pretekst by spróbować własnych sił i zrobić Ruskie Pierogi! Och ależ to była wyżerka!!!  Ruskie pierogi ok 25 szt. ciasto: 270 g mąki 160 ml wrzącej wody 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli nadzienie:  po 200 g ugotowanych ziemniaków i białego sera 1 cebulka dymka sól

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najpyszniejszy cebularz 156

Niestety przepis u na niego brak, ponieważ moja mama robi wszystko na oko. Zostało jej ciasta drożdżowego z pieczonych pierogów, więc zrobiłam cebularza; wystarczyło prz y smażyć cebulę, posypać makiem i upiec. Cebularz sam łamał się w rękach, był tak megaśnie puszysty i chrupiący, że nie było go po 5 minutach. Następnym razem zrobimy same cebularze :) i zdobędę przepis

Gotuj z Agnes
Pierogi z jagodami 113

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi z jagodami Składniki – ciasto: 1 kg mąki pszennej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Jagody – 3-4 szklanki Wykonanie: Jagody dokładnie myjemy i suszymy. Następnie przygotowujemy

Kuchnia Bon Appetit
knedle ze śliwkami 212

składniki na ciasto: 700 g ziemniaków 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jako sól wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach (nie obieramy). Po ugotowaniu obieramy i

Domowy Smak Jedzenia
Retro warzywa 144

warzywa, z których można wyczarować cuda.. Ja niektórych warzyw nie używałam i jestem ciekawa jak smakują w potrawach..a potrawy wyczarowane przez panów są różnorodne...sałatki, pierogi, gołąbki, jajecznica, zapiekanki, ciasta ,  i wiele wiele innych ciekawych pomysłów .Lody z buraków, sernik z topinamburem i kasztanami, miodownik z pasternakiem...mhm..świetne pomysły..kto by pomyślał , że można zrobić

Moje domowe kucharzenie
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 146

czasami lubię sobie pomarzyć... Ale ani pomysłu na taką książkę nie mam. Bo co takiego wyjątkowego mogłabym w niej pokazać poza tym, co jest już na rynku? Ciasto drożdżowe, naleśniki i pierogi z truskawkami? Nie kombinuję ze składnikami, gotuję proste potrawy, a eksperymentuję wtedy, kiedy w lodówce zabraknie mi jajek albo w szafce mąki. Mam też to szczęście

bistro mama
Jagody na zimę 141

roku jest wyjątkowy urodzaj na jagody, warto to wykorzystać i zamknąć jagody w słoiczku. Bez dodatku cukru. Same jagody. Zimą można je wykorzystać do przygotowania pierogów, jagodzianek, czy innego ciasta z jagodami. Potrzebne nam będą tylko: jagody, słoiki Jagody przebrać – wyrzucić listki i inne zanieczyszczenia. Umyć i dobrze osuszyć. Jagody włożyć do wyparzonych słoików, lekko upychając. Wstawić nie zamknięte

królestwo garów
Wonton pierożki zrób je sam :) 203

mąki pszennej  250 ml wody letniej    Wszystko umieszczamy w misie miksera z hakiem i włączamy aż zrobi się kula. I gotowe, wałkujemy po kawałku ciasto tak jak na pierogi, tyle że musi być bardzo cienkie i kroimy na kwadraciki.    Na kwadraciku umieszczamy wybrany przez nas farsz i sklejamy tak jak chcemy :) czyli klasycznie

Kuchnia na wzgórzu
Kruche ciastka drożdżowe mojej mamy 186

lodówki, żeby ciasto nie rosło. Stolnicę lekko wysypać mąką, przełożyć na nią pierwszy kawałek ciasta i rozwałkować je na grubość około 2- 3 milimetry (jak na pierogi). Za pomocą radełka lub noża ciasto pokroić na kwadraty o boku około 6 cm . Białko roztrzepać widelcem. Na środek każdego kwadratu nałożyć niewielką ilość marmolady i posmarować białkiem 2 przeciwległe rogi każdego

Trzeci talerz
Knedle ze śliwkami 110

przygotować je również z mrożonych owoców, jednak nic nie dorówna tym robionym ze śliwek świeżych, słodkich i dojrzałych. Knedle są łatwe wykonaniu, na pewno mniej pracochłonne niż pierogi, a ziemniaki do ciasta najlepiej jest ugotować już dzień wcześniej. Jako, że bardzo lubię cynamon, który wspaniale podkreśla smak śliwek, dodaję go do środka każdego wypestkowanego owocu wraz z odrobiną cukru

MyCookBook.pl
Pierogi z serem i szarą renetą 148

Pierogi palce lizać! Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g chudego sera białego 2 szare renety łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru szczypta cynamonu  Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Bułki z kapustą i pieczarkami. 142

ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na 11 części. Lekko rozwałkować lub dłonią lekko rozpłaszczyć.  Położyć na każdy kawałek ciasta dość sporo farszu.  Ciasto zlepić, tak jak pierogi - najlepiej mieć mąkę pod ręką by często posypywać nią dłonie. Kłaść na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ( ja na blaszkę używam silikonu) łączeniem do dołu. Przykryć ściereczką i pozostawić na 25min

W kuchni u Moniki
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 167

przecież „i tak nam nic nie wyrośnie” ;) W tym roku, jak i w poprzednim będę miała dla Was mnóstwo, fantastycznych dyniowych przepisów na m.in. Tortellini, Ciasto dyniowe z kremem, Pierogi, Zupy i wiele wiele innych … Ale narazie nie o przepisach mowa ;) Pogadajmy sobie właśnie o dyni ach … Taka uśmiechnięta dynia chyba wszystkim kojarzy się

Ostra na Słodko
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 192

Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec 15-20 minut. Smacznego! Źródło

Moja Galeria Smaku
Podróże kulinarne - Tunezja 176

turystom). Popularne są tu ryby (zwłaszcza tuńczyk) i owoce morza ( krewetki, kalmary, ośmiornice) Macki na talerzu ;) Będąc w Tunezji trzeba spróbować  tzw. Brick l’oeuf a-„pieroga” zrobionego z cieniutkiego ciasta (przypominającego ciasto filo) wypełnionego farszem z cebuli, natki pietruszki, tłuczonych ziemniaków, tuńczyka i surowego jajka. Taki „rożek” smaży się na głębokim oleju tak, aby farsz nie był

Zawsze głodna!
Gwiezdne pierożki 129

U mnie w domu wszyscy uwielbiają czerwony barszczyk dlatego postanowiłam przygotować im coś innego jako dodatek. Pyszne pierożki z ciasta francuskiego to gwiezdna alternatywa dla pierożków

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi mięsno-pieczarkowo-warzywne 150

Kiedyś pierogi u mnie były tylko ruskie. Od jakiegoś czasu to się zmieniło i kombinuję z farszami. I muszę przyznać, że nie ma to jak domowe pierogi z pysznym farszem. Ciasto : 350 g mąki pszennej typ 450 + do podsypywania ok. 3/4 szk gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz : 300 g dowolnego gotowanego mięsa wieprzowego

Ewa w kuchni
Frużelina jagodowa 139

rękawiczki, gdyż przetwarzanie ich jest strasznie brudzące. Ale przygotowanie jej jest bardzo proste, do tego efekt końcowy: słodki i pyszny. Frużelina jagodowa będzie super dodatkiem do deserów, ciast, lodów, bitej śmietany, pierogów, czy też naleśników. Jest idealna w smaku i konsystencji. 2 litry jagód 1 i 1/2 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 ml białe wino półwytrawne Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. 73

Przepis na pyszne pierogi wigilijne. Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami. Obok tradycyjnych już pierogów wigilijnych z kapustą i grzybami pojawią się w tym roku również pierogi z kaszą gryczaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej typ 480 2 żółtka 1 łyżka(...)sól do smaku pieprz do smaku Instrukcje Ciasto: Podane składniki wykładamy na stolnicę, lekko mieszamy, dolewamy wodę i szybko zagniatamy elastyczne ciasto Jeśli macie mikser z hakiem wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy ciasto. Ciasto przekładamy do miski lekko posypanej mąką i przykrywamy ściereczką na pół godziny, żeby ciasto „odpoczęło”. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy

To co lubię - gotuję i polecam
Calzone z mięsem mielonym 190

możesz dodać wszystko co lubisz. Ja w poniższym przepisie proponuję z mięsem mielonym. Genialny będzie również farsz z różnych serów albo z pieczarkami. Będziesz potrzebować Składniki na ciasto (z przepisu wyjdą 3 pierogi wielkości dużego talerza) mąką -500 g drożdże 20 dkg mleko - 250 ml cukier -3 łyżeczki oliwa z oliwek -2 łyżeczki sól - szczypta Farsz cebula - 1 mała(...)bazylia, oregano jajko do posmarowania pierogów. Etap I - Rozczyn drożdżowy Podgrzej mleko. Do miseczki wsyp rozkruszone drożdże, zasyp cukrem i zalej ciepłym mlekiem, Wymieszaj aż do rozpuszczenia drożdży następnie dodaj 3 łyżki mąki i ponownie wymieszaj tak aby nie było grudek. Odstaw w ciepłe miejsce na ok 20-30 minut. Etap II - Wyrabiamy ciasto Na stolnicę lub do dużej

Wylizany Rondel
Sofficini czyli pierożki inaczej... 212

wierzchu a mięciutkie w środku, rozpływają się w ustach. Bardzo łatwo się je robi i są dość syte więc nie trzeba ich robić wiele. Składniki na 6-8 pierogów: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki łyżka masła 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 dkg pieczarek cebula Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta W garnku zagotowujemy mleko z masłem, następnie dodajemy sól(...)woda, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę, szklimy. Zostawiamy do lekkiego ostudzenia. Bierzemy się za ciasto. Przekładamy na blat lekko posypany mąką (nie za dużo bo pierogi nie będą chciały się zlepić), ugniatamy ciasto przez chwilę na gładką kulkę. Rozwałkowujemy na 2 mm płat wykrawamy krążki za pomocą szklanki o średnicy 10-12 cm, nakładamy farsz do środka i zalepiamy

Pelusiowa Kuchnia
Calzone 56

lunch. Składniki Ciasto: 300 gram mąki 1 łyżeczka soli 4 dkg drożdży 2 łyżki oleju 180 ml mleka (ciepłego) Farsz: przecier pomidorowy podsmażone pieczarki z cebulką oliwki szynka ser mozzarella Przygotowanie Składniki na ciasto razem wymieszać. Podzielić na 4 kulki. Rozwałkować. Na połowie placka wysmarować przecierem pomidorowym, dodać pieczarki, oliwki, szynkę i ser. Uformować pieroga. Piec w 180 stopniach

Wasze Przepisy
Pierogi ruskie z serkiem topionym . 135

pierogi ruskie , pyszne mięciutkie z dodatkiem serka topionego , często dodaję go właśnie do pierogów , podkręca fajnie smak farszu :) Jeśli macie ochotę na michę pierogów to zapraszam :) Składniki na ciasto według Ewy Wachowicz  : ½ kg mąki 1 jajko ok. 1 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła  szczypta soli   Mój farsz : 300 g sera białego chudego(...)ziemniaki , ser ,cebulkę oraz pokrojone na kawałeczki serki topione . Przyprawić do smaku Vegetą i pieprzem , dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na 2, 3 mm , wycinać koła , nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną  wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4  minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy na sitko i przelewamy zimna wodą . Pierożki można polać

Sama słodycz i szczypta chili
Pierożki ze Szpinakiem i Serem 56

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię domowe pierogi w każdym wydaniu. Nie ważne czy są to tradycyjne pierogi gotowane na wodzie, czy też drożdżowe pierożki pieczone w piekarniku. Pierogi bardzo często goszczą w moim domu w różnych wariantach. Tym razem padło na drożdżowe pierożki ze szpinakiem i serem . Domowe pierożki ze szpinakiem(...)dokładnie z serem białym. CIASTO Drożdże, cukier, łyżkę mąki, ciepłe mleko wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 10-15 minut. Mąkę przesiać do misy. Dodać sól, oliwę, zaczyn z drożdży i wyrobić ciasto. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na godzinę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkować bardzo cienko (tak jak na tradycyjne pierogi). Za pomocą szklanki

Przepiski.pl