babcia i mama, tak mówię ja i tak mówią moje dzieci. I pewnie tak już zostanie. Kozy to placki smażone na oleju z zsiadłego mleka, mąki, jajka, cukru i sody. Wszystkie składniki zagniata się na dość luźne ciasto i wałkuje na okrągły placek. Następnie kroi się go na pasy, najpierw w pionie, później w poziomie, uzyskując duże kwadraty. Smaży się
Wiem co jemmąkę oraz przyprawy i dokładnie połączyć. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Delikatnie posolić i dołożyć do masy na placki. Jeżeli ciasto wyda się zbyt zwarte możemy dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Na patelni mocno rozgrzać olej rzepakowy (ważne jest żeby temperatura była wysoka, ponieważ placki nie będą przywierały do spodu i łatwiej je będzie przewracać) i nakładać porcje
ChilliJemyniepowtarzalny. Nadzienie to nie tylko szpinak ale też przepyszny ser ricotta, i... Zapraszam do wspólnego gotowania! Smażymy naleśniki! A co! Zapraszam! ;-) CIASTO NA NALEŚNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka wody gazowanej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - sól, curry - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka W/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki smażymy
SMYKWKUCHNIjajka ¼ szklanki mleka papier do pieczenia Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia . Dodać cynamon, jajka, wlać mleko i olej - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie dodać starte jabłka, ser, orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać składniki. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni około godziny
Tradycyjna Kuchniasól, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka czubata przecieru pomidorowego. dodatki. Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą i zalewamy gorącą wodą oraz dodajemy olej, paprykę ostrą i przecier pomidorowy. Mieszamy najpierw drewnianą łyżką a następnie zagniatamy przez 5 minut ciasto. Robimy to bardzo ostrożnie, żeby się nie poparzyć! Ciasto odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Następnie dzielimy ciasto na 8 części
paapilotkaapaprykę oraz natkę pietruszki. Do miski trzemy żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min. Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/misie robota rozmieszać z ciut cukrem, mlekiem z wodą i zostawić na 20 minut przykryte - wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, wody, olej, czosnek niedźwiedzi Royal Brand suszony i wyrabiać hakiem z 10-12 minut misę przykryć i ciasto zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę - następnie hakiem robota kilka razy zamieszać /odgazować blacha z papierem do pieczenia - z ciasta zwilżonymi
W Mojej Kuchni Lubiędobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy bez grudek 4. Na patelni położyć papryczki plasterek szynki i kiełki, 5. Następnie polać ciasto buraczkowe 3. Smażyć na patelni grillowej, z obu stron (bądź na zwykłej patelni na odrobinie oleju) na małym ogniu do momentu aż placuszek będzie sztywny i zarumieniony, Podawać polane mlekiem kokosowym, z odrobiną kiełków, dżemu ogórkowego, posypane garam masala
KreatywnePinyukładać na stolicy żeby wyrosły. UWAGA pączki mogą nawet podwoić swoją objętość. Ciasto jest dość klejące więc można nabierać porcje ciasta łyżką zamoczoną w zimnej wodzie, a ręce albo oprószyć mąką albo zwilżyć zimną wodą. Rozgrzać olej lub smalec. Smażyć pączki po obu stronach tak by były brązowe. Długość smażenia zależy od wielkości pączków. Jak pączki wystygną można je nadziać
Mama Gotujeczęści, usunąć 1 część, i w jego miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać usunięte ziemniaki. Całą masę ugnieść na ciasto. Formować kluseczki z dziurką. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Zeszklić cebulkę na oleju, następnie podsmażyć kurczaka podzielonego na porcje gulaszową. Dodać puszkę pieczarek i dusić jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Na koniec dodać
MarciochaKucharzymoją nową formę. Przepis dodała Milena M w grupie na facebooku Składniki: 2 szkl. maki 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju Szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko wymieszać. Nakladac do foremek łyżkę ciasta, na to trochę mniej niż łyżkę budyniu i znów łyżeczkę lub więcej ciasta. Piec ok. 30 min w 180 stopniach
W kuchni bez szafekjednej miski przełożyć wszystkie składniki sypkie tj; mąkę cukier, proszek do pieczemia i rodzynki. W drugiej umiescić składniki płynne, tj: olej, jajka, likier i startą dynię, Do składników mokrych dodać sypkie i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełozyć do foremnki na mufiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180C przez 25 minut. Smacznego
Gosia gotujemiseczki, pałką rozgnieść na mniejsze kawałki. Do jednej miski wsypać mąkę, cukier, sól, sodę i granolę. W innej umieścić jajko, olej i jogurt, zmiksować. Składniki mokre przelać do suchych i wymieszać szybko jedynie do połączenia składników. Ciasto przelać do silikonowych foremek lub papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinek. Piec 20-30 minut w 200*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmleka - 80-90 g oleju - 2 jajka Wykonanie: Do miski wrzucić suche składniki (mąka, cukier, proszek, cukier wanilinowy), a następnie mokre (olej lub masło, mleko i jaja). Wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do formy wyłożonej papierkami (najlepiej jak ciasta będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku
dom-agi.pl