Na pewno kojarzycie zdrową wersję brownie bez mąki z czerwonej fasoli. U mnie znajduje się w czołówce zdrowych słodkości bez cukru;) Mam dla Was doskonałą wiadomość
HealthyCreationsWiecie już, bo chyba z milion razy pisałam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy , pancakes i naleśniki . Uwielbiam moczyć w cieście, panierować, smażyć … – ma chrupać! Dziś mam dla Was przepis na pyszne jabłka w cieście, które są świetnym pomysłem na śniadanie ( mogą być i na słodki obiad! ). Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają. Koniecznie spróbujcie
Ostra na Słodkoswojej stronie pisze: "to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje
Kuchnia w oparachłyżeczka pieprzu cytrynowego 5 dag.sera żółtego startego Panierka : 1 jako rozbełyane z odrobiną wody 1 szklanka.bułki tartej Olej do smażenia ************************************** Z podanych składników na ciasto zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Masło rozgrzać na patelni ,dołożyć posiekaną drobno cebulę i na małym gazie dusić do miękkości.Następnie dosypać bułkę tartą , zdjąć z gazu ,dosypać startego żółtego sera , poslić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisokiem cytrynowym. Sos ponownie podgrzałem, ale już nie gotowałem. Posypałem skórką cytrynową. Naleśniki: z 6 łyżek mąki, 1/8 l mleka i 6 jaj wymieszałem ciasto i na tłuszczu usmażyłem kilka naleśników. Naleśniki posmarowałem sosem, zawinąłem w nie kawałki skorzonery. Polałem pozostałym sosem, posypałem serem. Wstawiłem do piekarnika na 15 minut rozgrzanego na 220 stopni
R'n'G Kitchenmiękkości. *Cebulę siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oleju, dokładamy pokrojone w plastry pieczarki, zrumieniamy. Dokładamy osączoną kapustę. Smażymy razem ok 5 minut. *Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. *Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy w kopertę. * Każdy gotowy krokiet panierujemy w jajku, w bułce tartej , obsmażamy na rumiano z obu stron
Z Majeczką w kuchnijeszcze bardziej uzależniające niż masło orzechowe ! Otwieram lodówkę i co? I chcę porządną łyżkę domowego masła słonecznikowego ;). Dodaję go do mojej porannej owsianki, smaruje nim omlety, placuszki, naleśniki i komponuję z ciastami! Cudowny smak, który w dużym stopniu zależny od nas. Jeśli chcemy słodkie masło- dodajemy miód. Nawet jego odrobina zmieni smak diametralnie. Wypróbuj, a potem napisz, które masło
Nastoletnie WypiekanieSzybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na domowe przyjęcie. Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników które zawsze znajdziemy
magiczna kuchnia KasiCzas na przetwory! Na pierwszy ogień idą WIŚNIE. Frużelinę wiśniową możemy użyć jako dodatek do deserów, ciast lodów, puddingów, gofrów, naleśników. Składniki: 1 kg wiśni, 7 łyżek cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 30 minut, aby puściły sok. Następnie doprowadzamy do zagotowania - przez około 2-3minuty. Dodajemy rozpuszczoną
Lena Gotujesharing Śląsk To chyba już ostatnie naleśniki tej wiosny. Składniki: - mąka - czerwona fasola w puszczce - cukier - olej - chili Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się ciasto, z którego smażymy cienkie naleśniki. Fasolę miksujemy z cukrem i odrobiną oleju na gładką pastę. Zalewę od fasoli słodzimy i gotujemy, aż zgęstnieje. Dodajemy chili. Pastę wkładamy do naleśników, które
Kryzysowa Książka Kucharskamaliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin w dżemie choć wiem, że nie każdy je lubi. 1 kg. malin
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewszystkim używany jest do smażenia (idealnie sprawdza się do smażenia w wysokich temperaturach), ze względu na brak zapachu, jest olejem uniwersalnym. Doskonale nadaje się do słodkich wypieków: ciast, ciasteczek, babek oraz naleśników i słodkich placuszków (przepis na placuszki z użyciem oleju kokosowego znajdziecie TU ) i innych deserów. Możemy nim zastąpić margarynę lub masło. Olej kokosowy ma właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne
słodki bratekbyło czasu, aby je zrobić. Musicie mi uwierzyć, że ma ładne warstwy. Porcja tortu skropiona sokiem z cytryny to naprawdę smaczna przekąska. Składniki: Ciasto na ok. 10 naleśników • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/4 łyżeczki soli • 2 małe jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka oleju Ser • 500 g sera Filadelfia • sól
To co kochamliści sałaty masłowej 3 łyżki klarowanego masła kilka ząbków czarnego czosnku 2 łyżki świeżych listków kolendry sól pieprz Wykonanie: Z jajka, wody, mąki, płatków i inuliny przygotowujemy ciasto, tak jak na naleśniki i doprawiamy je solą. Placki smażymy na patelni delikatnie wysmarowanej klarowanym masłem. Yamabushi kroimy w grube plastry i podsmażamy na klarowanym maśle z obu stron na złoty
Quinoa Raz!Pyszny kremik do przekładania ciast,wypełniania babeczek,smarowania naleśników czy gofrów. Składniki: 3 duże jajka 1/2 szkl soku z cytryny 1/2 szkl cukru 100 g masła Przygotowanie: Masło pokroić w kostkę.Jajka rozbić i przełożyć do małego garnka.Dodać cukier i wymieszać.Następnie dodać sok z cytryny i wymieszać.Postawić garnek na małym ogniu i podgrzewać cały czas mieszając
słodkie i nie tylko historie kulinarne