3 BIT 178mnóstwo przepisów na to ciasto. Chyba każdy z nas, choć raz go spróbował. Ciasto bez pieczenia, które przygotujesz dosłownie w 30 minut! Czy to nie wspaniałe? Szybkie i mega słodkie. Dziś przedstawiam Wam moją wersję tego deseru. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 6 paczek herbatników 1 puszka toffi Składniki na masę budyniową: 600ml mleka 50g masła 80g cukru(...)które wykładamy ciepłą masę krówkową (zostawiamy 1 łyżkę masy do dekoracji). Toffi przykrywamy kolejną warstwą ciastek, na które wylewamy gorącą masę budyniową, którą również przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimne ciasto wykładamy ubitą śmietanę, którą dekorujemy masą toffi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Słodki Zakątek
Marcinek bez pieczenia 261Zasłodzę was :). Kolejna propozycja to ponownie ciasto. Tym razem Marcinek na herbatnikach. To przepis szybki, ale w smaku jest przepyszne! Jedliście Marcinka? Składniki: 12 opakowań herbatników (każde po 50g) MASA: 1 duża śmietana 18% (400 ml) 1 duża śmietana 30% (400 ml) 1 mała śmietana 36% (200 ml) (może być też 30%) sok z cytryny
Gotuj z Mąką
SERNIK NA ZIMNO Z GRANATEM 204kierujcie się dobrą jakością. Jeśli nie przepadacie za owocem granatu możecie go pominąć i dodać ulubiony owoc na przykład pokrojonego w kostkę ananasa. Spód ciasta jest kruchy zrobiony z herbatników. Składnik: 600 g tłustego białego sera 120 g cukru 2 łyżki soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki 250 g kruchych ciasteczek
Kukuleczki
Tarta serowa z truskawkami 187Kruche ciasto pod tartę na bazie herbatników. Nadzienie to masa serowa z mielonymi migdałami. Dopełnieniem smaku są truskawki. Całość jest krucha, aromatyczna i leciutko kwaskowa. Wszystkim bardzo smakowało. Składniki: Spód • 1 opakowanie ciastek Digestive 225 g, lub innych herbatników • 10 łyżek mąki • 5 łyżek cukru pudru • 250 g masła • 1 cukier waniliowy • szczypta
To co kocham
Sernik na zimno z borówkami 189Bardzo lubimy borówki więc kolejne z nimi ciasto Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g czekolady deserowej Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową przełożyć
Kolorowa kuchnia Elki
Deser Charlotte Royale 173Charlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pijak 199Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Na ciasto nakładamy masę. 3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego
Pyszności Słodkości
Ciasto 3 Bit 216przygotowanie bardzo smacznego, prostego i nie wymagającego pieczenia ciasta. Częstotliwość przygotowywania ciasta nutella była już tak duża, że trzeba było zrobić coś nowego. Jest to kolejne ciasto, w którym wykorzystuje się herbatniki. Masę budyniową można zastąpić gotową masą do karpatki. Bardzo serdecznie polecamy. Składniki: - 3 budynie waniliowe - 3 śmietan fix - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 0,5 l śmietanki
Pan i Pani Smith w kuchni
Sernik z polewą karmelową 308Macie ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Bazowałam na przepisie od Pieczarki Mysi. Składnikina
Pink Envelope
Pijak 246ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Na ciasto nakładamy masę. 3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smaków
Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 193125g czekolady 81% Papilotki układamy w foremkach. Mielimy herbatniki, dodajemy kakao i migdały, ponownie razem mielimy. Masło rozpuszczamy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Łączymy składniki widelcem. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i delikatnie dociskając, wyrównujemy powierzchnię. Do pojemnika (dzbanka, plastikowej miarki) przekładamy serek mascarpone, śmietanę creme fraiche i wciskamy sok z cytryny – miksujemy blenderem
mojewypiekiinietylko
Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 228Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów 100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa: 200 ml mleka ok 150 gram pianek typu Marshmallow 1 opakowanie żelatyny na 500 ml płynu najlepiej w listkach dodatkowo: 100 gram herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie 120 gram ciastek(...)najpierw musimy przez 7 minut moczyć listki w zimnej wodzie, następie dodajemy do gorącego płynu i mieszamy tylko chwilę, ponieważ ta żelatyna szybko się rozpuszcza. Składamy ciasto: dwie dolne warstwy układamy z herbatników Petit Beurre, naprzemiennie smarując masą budyniową. Na wierzch układamy ciasteczka cytrynowe fit &free i całość polewamy tężejącą polewą różową. Wkładamy do lodówki na około
Życie zaczyna się w kuchni
Miętowy torcik 222śmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada do starcia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni(...)zacznie tężeć, zaczynamy ubijać śmietanę dodając śmietan-fix. Dodajemy galaretkę i delikatnie mieszamy. Na naponczowany biszkopt nakładamy masę miętową. Na niej układamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy śmietanę. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego
Salonik smaków
JABŁECZNIK POD JOGURTOWĄ PIANKĄ 406wodzie, studzimy. *Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku wedle uznania, dodajemy jogurt grecki, wlewamy przestudzoną żelatynę, miksujemy. * Masę jogurtową wylewamy na ciasto, przykrywamy z wierzchu kolejną warstwą herbatników, posypujemy pokruszonymi wiórkami czekoladowymi, odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą
Z Majeczką w kuchni
Chatka Puchatka 2919Wreszcie odważyłam się , na zrobienie tego ciasta :) W domu rodzinnym , często mogłam delektowac się smakiem sera , połączonego z herbatnikami i teraz jako juz dojrzała kobieta dzielę się przepisem z Wami :) Składniki: - 4 opakowania herbatników - 15 dag masła lub margaryny - 70 dag mielonego twarogu - 1/2 szkl. cukru pudru - 2 łyżki kakao Polewa klik Sposób przygotowania Masło ucieramy(...)krawędziami. Przykrywamy masą kakaową, na wierzchu układamy drugą warstwę herbatników , pośrodku pionowo nakładamy jasną masę. Formujemy trójkąt , podnosząc folię po bokach ułożonych z 6 herbatników , tak aby zetknęły się u góry. Dociskamy , ciasto zawijamy , wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc ( wtedy herbatniki zmiękną ) Przygotowaną polewą polewamy "chatkę" i posypujemy wiórkami kokosowymi i ciasto gotowe :) Smacznego
Słodkości i nie tylko