ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:60/169)

Muffiny z pastą daktylową i przepis na pastę z daktyli 209

muffinkach.   Muffinki SKŁADNIKI (na 12 muffinek) 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody  200ml mleka 90ml oleju 1 jajko  1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel olejku do ciast pasta daktylowa  2-3 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 1-2 łyżki kakao (opcjonalnie) WYKONANIE W 1. misce mieszamy

Zofiana
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 164

łyżki mąkiSposób przygotowania:Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. W drugiej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na przemian ze śmietaną, mlekiem i mąką. Na koniec dodajemy startą marchewkę i czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie mieszamy.Obie masy wykładamy

Słodkie Przyjemności
Muffiny z kajmakiem i kruszonką 161

przygotowania:Na samym początku do miski wbijamy jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Przygotowujemy kruszonkę:Do niewielkiej miseczki wrzucamy

Słodkie Przyjemności
Racuszki ryżowo jabłkowe 139

jabłek- olej kokosowy do smażenia- cukier puder do oprószenia- syrop klonowy (opcjonalnie, ale polecam) W misce łączymy składniki: mleko kokosowe, jogurt, ziarna wanilii, cukier z wanilią, żółtka. Dokładnie mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i przesianą mąkę – ponownie mieszamy. Odstawiamy ciasto na 20 minut. Obrane jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki i cienkie plasterki. Dodajemy do masy, mieszamy

mojewypiekiinietylko
Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio 172

pieczenia,1/2 szklanki cukru,1 szklanka mleka roślinnego (ryżowe, sojowe)1/2szklanki oleju1/2 bananagarść rodzynek1. Mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz cukier przekładamy do miski i mieszamy. 2. Dodajemy mleko, olej, rodzynki i wszystko ze sobą mieszamy. 3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy na muffinki. Na wierzch wykładamy kawałki banana pokrojone w plastry.4. Pieczemy przez

Szefowa kuchni
Muffiny z cukinią aromatyzowane tymiankiem i rozmarynem 165

ścieramy na tarce, zasypujemy solą i odstawiamy na sitku żeby puściła zbędny sok. W tym czasie mieszamy mąkę, z proszkiem do pieczenia następnie wbijamy jajka, zalewamy mlekiem, dodajemy oliwę oraz posiekane zioła. Doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy wyciśnięta z wody cukinię. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych

Bon Appetit Małgorzaty
Brokułowe muffiny z salsą z liczi 170

drobno kroimy w kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy na tarce. W tym czasie także mieszamy mąkę, z proszkiem do pieczenia następnie wbijamy jajka, zalewamy mlekiem, dodajemy oliwę oraz posiekane zioła. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy rozgniecione brokuły, boczek, cebulę, ser. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy

Bon Appetit Małgorzaty
Chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami 220

ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej, stale miksując, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, wodę i olej. Miksować, aż do połączenia wszystkich składników i uzyskania masy o konsystencji kwaśnej śmietany. Porcje ciasta wylewać na dobrze rozgrzaną i posmarowaną odrobiną oleju gofrownicę i piec przez 5 minut, nie otwierając przed upływem tego

Gospodyni Miejska
Marcepanowe ciasteczka 186

pieczenia, 3 łyżki mleka, 1 garść orzechów włoskich, 1 garść migdałów.      Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukry, miękkie masło, masę marcepanową oraz mleko. Orzechy zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy. Ciasto zagniatamy na stolnicy, dodajemy orzechy i ponownie zagniatamy, ale już tylko po to by wymieszać ciasto  orzechami. Formujemy kuleczki

Aga w kuchni
banan z rabarbarem w cieście kakaowym... 207

pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, banan 4 nieduże, rabarbar 2 szklanki, cukier 3 łyżki jajka "L", olej, mleko, cukier dobrze rózga roztrzepać wsypać mąkę z proszkiem, kakao i rózgą wymieszać tylko do połączenia składników /nie za długo mieszać/ - ciasto ma być dość gęste forma silikonowa z kominkiem 24 cm - na dno nałożyć trochę ciasta i położyć 2 obrane

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z kokosem 147

mąki   10 dag margaryny 10 dag cukru  1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko  2 żółtka Z podanych składników zarobić ciasto Ser; 1 kg sera   1 szklanka cukru 3 szklanki mleka   ½ szklanki oleju 4 żółtka   2 jajka   Cukier waniliowy  budyń śmietankowy Wszystkie składniki zmiksować

Apetyczna babeczka
Placuszki z jabłkami 134

przyprawa do dań słodkich Kamis Specialite.  Przygotowanie:      W misce mieszamy suche składniki: mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodajemy jajka, mleko oraz wodę i mieszamy mikserem, aż do uzyskania idealnej konsystencji. Jeśli ciasto jest za gęsto- dolewamy mleka, a jak za rzadkie - dosypujemy mąki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy jabłka

Aga w kuchni
Gofry z cukrem pudrem 298

łyżka cukru waniliowego, szczypta soli, cukier puder. Przygotowanie:        Do miski przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy cukier biały i waniliowy. Następnie dodajemy żółtka i olej. Miksujemy, dolewając powoli mleko. Odstawiamy ciasto na godzinę. Kolejno dodajemy ubite na sztywno białka. Dodajemy je do ciasta i mieszamy delikatnie. Taką masę wylewamy na rozgrzane

Aga w kuchni
Ciasto sezamowe z otrębami 380

trzeba wymieszać wszystkie składniki i gotowe. Przepis dostałam parę lat temu od mojej byłej  sąsiadki Marysi G. Ciasto sezamowe z otrębami Składniki: 1/4 szklanki rozpuszczonego masła 3/4 szklanki cukru 2 jaja 1 łyżka miodu 3/4 szklanki  mleka w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1 szklanka otrębów pszennych lub żytnich

Kulinarne przygody Gatity
Brazylianki z kukurydzą 148

pyszne..polecam.. 2 jajka 1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej 0,5  szkl. mąki pszennej 1 puszka  kukurydzy Develey 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka margaryny 80 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2- 3 łyżki mieszanki(...)skórek Gold Pack Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować.Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać,następnie dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać.Dodać mieszankę skórek i znów wymieszać.Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie foremki na muffinki].Piec około 45 minut w temperaturze

Moje domowe kucharzenie
nadrabiamy zaległości czyli tort czekoladowo-ajerkoniakowy 149

końcu tortu a ja odetchnęłam z ulgą, że bez zaległości mogę się wziąć za świąteczne wypieki. Skłądniki: ciasto: 4 jajka 2 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru masa: margaryna 0,5 litra mleka 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 kieliszki ajerkoniaku Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno

ciastkarnia na kruchym spodzie
1559. Placki z serem ricotta 178

proszku do pieczenia 2 duże jajka szczypta soli Żółtka oddzielić od białek.Z białek  ubić pianę. Ser ricotta, mleko i żółtka razem wymieszać [ najlepiej mikserem].Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto. Ubitą pianę z białek delikatnie połączyć z ciastem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju kilka minut z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Babeczki nie tylko na Wielkanoc 274

lyzki proszku do pieczenia 3 jajka do nadziania nutella lub konfitura wykonanie W rondelku roztapiamy maslo z woda, mlekiem i cukrem. Po wystudzeniu dodajemy make wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz zoltka. Wszystko dokladnie mieszamy. Na koncu dodajemy do ciasta bialka ubiete na piane i delikatnie laczymy. Foremeczki do babeczek napielniamy do polowy ciatem, nakladamy lyzke nutelli lub ulubionej konfitury

Przysmaki Karolki
Piernik z nadzieniem truskawkowym 260

Jajka wbijamy do miski i łączymy z cukrem na gładką masę.  Wlewamy mleko, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika oraz sodą oczyszczoną a następnie mieszamy z kakao. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, wszystko dokładnie mieszamy i na końcu dodajemy wlewamy olej. Ciasto przelewamy do wyłożonej pergaminem formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp

Słodkości i nie tylko
Moja ulubiona Pizza dwa smaki 214

smaki                 Składniki: Ciasto: 400 g maki (ja używam specjalnej mąki do pizzy, naprawdę polecam) 40 g drożdży w temperaturze pokojowej 6-7 łyżek oliwy z oliwek ½ szklanki ciepłej wody 1/3 szklanki ciepłego mleka pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy (opcjonalnie) Dodatki(...)dużej miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ewentualnie ziołami. Dodać oliwę, zaczyn oraz pozostałe mleko z woda. Zagnieść dokładnie na jednorodną masę. Można użyć miksera. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki sosu wymieszać dokładnie. Pieczarki, pomidora i kulki mozzarelli pokroić w plasterki. Ciasto rozwałkować na okrągły placek i uformować brzegi

Mania Gotowania
Tort Czekoladowy z Kremem z Masła Orzechowego, Karmelem i Polewą Czekoladową (Tort a'la Snickers) 260

długo nie trzeba namawiać do przygotowania tego ciasta. Polecam, bo smak tego tortu jest naprawdę wyjątkowy.  Tort Czekoladowy z Kremem z Masła Orzechowego, Karmelem i Polewą Czekoladową (Tort a'la Snickers) - Składniki : Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru cukier waniliowy 1/2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao(...)trzy części. Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy do rozpuszczenia. Następnie wlewamy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.  Masło miksujemy na jasną, puszystą masę pod koniec dodając 2 łyżki masła orzechowego

Słodka Strona
WuZetka 288

wodyMiękką margarynę miksujemy z cukrem, i jajkami. Do masy dodajemy pozostałe składniki czyli:dżem, mleko, mąka, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy. Masę wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja użyłam małą blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 45 minut, Ciasto studzimy i przekrawamy na 2 płaty.Krem: margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz serkami

Bon Appetit Małgorzaty
Ptysie z bitą śmietaną 154

Ptysie robi się z ciasta parzonego - bez proszku do pieczenia i cukru. Czyli zupełnie nie to, do czego jestem przyzwyczajona w kuchni. Zawsze wydawało mi się, że to słodycze, które lepiej kupić w piekarni niż zrobić samemu w domu okazało się, że nie taki diabeł (ptyś) straszny... :) Składniki: 1,5 szklanki mąki 60 g masła 1 szklanka wody szczypta soli(...)cytryny 4 jajka 5oo ml śmietany kremówki 1 bita śmietana w proszku (do ubijania z mleka) 2 łyżki cukru pudru Masło gotujemy w garnku z wodą, solą i skórką otartą z połówki cytryny. Mąkę przesiewamy i kiedy woda zacznie się gotować wsypujemy do garnka jednym ruchem. Ciasto mieszamy w garnku na małym ogniu tak długo, aż zrobi się "klucha". Odstawiamy

Ciastkozercy
Ciacho a'la raffaello 164

łączymy razem  i przesiewamy. Dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia i wodą. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy drugą połowę szklanki cukru pudru dalej ubijając (ok. 5 minut). Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na  najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką). Ciasto wylewamy do formy prostokątnej o wymiarach 36x24 cm (wyłożonej papierem(...)pieczenia) i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170C i pieczemy 45minut. Przepis na nadzienie: Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (z mniejszą ilością mleka). Po ugotowaniu budyniu dodajemy do niego masło i miksujemy na najwyższych obrotach na gładką masę. Przepis na posypkę: Wiórki razem z cukrem przesypujemy na patelnię z rozgrzaną oliwą i prażymy do zbrązowienia.  Po ostygnięciu

Emcia Pichci
Bułeczki na Tang Zhong, nadziewane kurczakiem w curry 186

mieszając dopóty, dopóki woda całkiem nie odparuje. Składniki na ciasto (na 11 bułeczek): 75 g Tang Zhong na mące pszennej chlebowej 195 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki tortowej 20 g drożdży świeżych (lub 6 g drożdży instant) 6 soli 30 g cukru pudru 12 g pełnego mleka w proszku 1 jajko  62 g wody odrobina jajka wymieszanego(...)wyrabiaj około 20 minut. Dodaj do ciasta roztopione wcześniej i ostudzone do temperatury pokojowej masło i wyrabiaj aż do całkowitego wchłonięcia tłuszczu i uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Uformuj z ciasta kulę i włóż do lekko natłuszczonej miski. Przykryj folią spożywczą lub włóż do torby foliowej i odstaw do wyrośnięcia, do podwojenia objętości ciasta. Opłucz zielone części liści pora, potnij

Grahamka, weka i kajzerka
Placek włoski. 456

wymieszać i odstawić na 1h. Jajka roztrzepać z odrobiną soli wlać do jabłek. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, sodą, wsypać do jabłek i dobrze wymieszać. Blaszkę 32x20cm (mierzona od spodu) wyłożyć papierem do pieczenia  i wyłożyć na nią  ciasto. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 35 min. Polewa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (zagotować(...)garnku wodę, na nim postawić miskę. Do miski wrzucić czekoladę i czekać aż się rozpuści) dodać mleko,masło. Wszystkie składniki połączyć i polać ciasto. Udekorować orzechami. Źródło przepisu: http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com

O kuchni z uczuciem
Muffinki z ptasim mleczkiem 171

wędrówki na powierzchnię ciasta okazał się pozytywny :) Mimo to w smaku są ok, chociaż na kolana nie powalają tak jak myślałam aczkolwiek są dobre. I polecam zrobić z podwójnej porcji, bo z tego przepisu wychodzi ich ok. 8 sztuk  Składniki: 1 szkl. mąki 1/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mleka 2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)jajko 1/4 szkl oleju ptasie mleczko Przygotowanie: W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól. W drugiej mieszamy cukier, jajko, olej i mleko. Należy wymieszać to tak, aby cukier nam się rozpuścił. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Papilotki napełnić ciastem do 1/3 wysokości, położyć pół ptasiego mleczka i przykryć kolejną porcją ciasta

charlotte gotuje
Sernik z pianką 364

mąki10 dkg margaryny1 jajko7 dkg cukru pudru3 łyżki kwaśnej śmietany2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia Masa serowa:1 kg mielonego białego sera2 paczki cukru wanilinowego2 budynie śmietankowe2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju2 całe jajka4 żółtka i 4 białka3/4 szklanki cukru1/2 paczki rodzynek (opcjonalnie)Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia(...)dosyć rzadka.Teraz czas na masę serową. Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania