ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:20/169)

KARPATKA 118

dnia musiałam upiec drugą, już z dedykacją dla mojej córki. Tak to właśnie u mnie wyglądało. SKŁADNIKI: na ciasto 1 szklanka wody 150 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia na krem 3 szklanki mleka 200 g masła 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 4 kopiaste łyżki(...)jajka, sól i proszek do pieczenia i przy użyciu miksera połączyć wszystkie składniki na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części. Blachę 35x24 wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić połowę ciasta na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. Drugą część ciasta upiec tak samo. Krem Przygotować masę budyniową.  2 szklanki mleka i cukier zagotować

Kuchnia w opałach
1466. Babka z jabłkami 192

samo jak mufinki..mieszamy osobno  suche i mokre składniki, a potem je mieszamy...Ciasto jest wilgotne..bardzo smaczne..  2 szkl. mąki  1 szkl. mleka  2/3 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju  2  jajka  skórka z cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wodzisław 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jabłka Suche składniki wymieszać w jednej

Moje domowe kucharzenie
Królewiec 204

opak mąka ziemniaczana -2 łyżki mąka pszenna -1 łyżka mleko -0,5 l cukier -4 łyżki DODATKOWO wiórki kokosowe do posypania ciasta polewa czekoladowa - 1 opak  PRZYGOTOWANIE: Ciasto  Na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać.  Do mąki dodać jajko,  sodę i miód,  zagnieść ciastoCiasto podzielić na 2 części, każdą część upiec oddzielnie(...)upieczone placki, ostudzić. BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 25 minut w 175 stop. MASA  Do rondla wlać 1 i 3/4 szkl mleka, dodać masło , cukier, cukier waniliowy, zagotować.  Mąki wsypać do miski, wymieszać z pozostałym mlekiem.  Wlać

Kuchnia Danusi
SZACHOWNICA KOKOSOWA 461

Obydwa ciasta wylewamy do natłuszczonych i wyłożonych papierem do pieczenia foremek. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 30 minut , studzimy. Wystudzone ciasta kroimy wzdłuż na pół. Jasne skrapiamy herbatą , ciemne kawą. KREM : Z mleka i proszku budyniowego gotujemy gęsty krem , studzimy. Masło miksujemy z cukrem na gładką masę , po czym dodajemy po łyżce budyniu i cały czas mieszamy. CAŁOŚĆ

Ostra na Słodko
Szybki placek z wiśniami 190

wiśni (u mnie mrożone), 1/2 szklanki mleka*. *(szklanka na 250 ml) Przygotowanie:   Cukier ucieramy z margaryną. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajmy jajka, mleko i na wolnych obrotach ucieramy mikserem ciasto. Taką masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Układamy wiśnie. Pieczemy

Aga w kuchni
Babciny jabłecznik 467

folii. Ciasto wyszło bardzo delikatne a w połączeniu z jabłkami i cytrynowym lukrem smakowało wyśmienicie. Myślę jednak, że będzie również pysznie smakować obsypane lekko cukrem pudrem! Zapraszam Was na pyszny babciny jabłecznik Babciny jabłecznik Składniki: 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki cukru waniliowego 60 ml mleka(...)jakiś czas mieszając aż jabłka zaczną się lekko rozpadać. Odstawiamy do wystygnięcia i odsączamy na sicie z nadmiaru płynu. 2. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko i masło i zagnieść ciasto, które będzie dość luźne. Ciasto podzielić na dwie części. (Ciasto wyszło mi bardzo luźne i przed wałkowaniem schłodziłam je w lodówce. Po wyjęciu starałam

UgotujmyTo.pl
Łaciate ciasto 168

Łaciate ciasto z delikatnym aromatem pomarańczowym. 50 dag mąki 40 dag cukru 25 dag margaryny 7 jajek 1 szklanka mleka kieliszek (50 ml) octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kilka(...)kropel aromatu  pomarańczowego Margarynę bardzo dobrze utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ocet. Nie przerywając ucierania dodawać porcjami lekko podgrzane mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać aromat. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. 3/4 ciasta wylać do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto połączyć z kakao, wylać na wierzch. Piec około 1 godziny

Praktyczna pl
Jabłka w cieście 328

kompot z papierówek , Mus jabłkowy na zimę czy też ekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Jabłka w cieście z dziurką i cukrem pudrem   Składniki na 8-10 sztuk: 2 duże papierówki 1 jajko 1/4 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)cukier puder wymieszany z cynamonem olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy szczyptę soli i ubijamy trzepaczką. Dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z odrobiną proszku do pieczenia, łączymy ubijając trzepaczką, aż utworzy się gładkie ciasto o konsystencji gęstej. Jabłka myjemy, wycieramy i kroimy w ok. 1 cm plastry. Specjalną łyżeczką do wydrążania usuwamy gniazda nasienne. Rozgrzewamy olej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z Czereśniami 100

mając zbyt dużo czasu. Zapraszam na  Ciasto Czereśniowe!"Składniki:135 g masła4 jajka180 g cukruszklanka mleka250 g mąkiłyżka ekstraktu waniliowegołyżeczka proszek do pieczeniaszklanka wydrylowanych czereśniSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej piany.Następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Do ubitych jajek dodajemy szklankę mleka i masło, a następnie ubijamy. Dodajemy łyżkę

Słodkie Przyjemności
Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi 608

Idealna kiedy świąteczne wypieki musicie wykonać na ostatnią chwilę. Polecam!! Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi Składniki: Ciasto: 120 g  margaryny Palma ½   szklanki cukru ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 jajka ½ szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ opakowania przyprawy do piernika 2-3 łyżki miodu Polewa: ½   szklanki śmietany kremówki (30%) 40 g margaryny(...)oraz ekstrakt z wanilii ucieramy na jasną masę, następnie wbijamy po kolei jajka, cały czas miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Do masy stopniowo dodajemy mleko oraz mąkę, miksujemy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przekładamy do blaszki (około 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut

Mania Gotowania
Krówka z chrupiącym kremem budyniowym 354

pewnością miło zaskoczy wszystkich wielbicieli słodkości! SKŁADNIKI: ( blacha 24 x 28 ) CIASTO : * jajko – 4 szt * kisiel pomarańczowy – 1 op * mąka pszenna – 3 łyżki * cukier – 0,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kakao – 1 łyżka MASA BUDYNIOWA : * płatki migdałów – 180 g * mleko – 700 ml * margaryna – 250 g * budyń waniliowy(...)przesianą mąkę z kisielem , kakaem i proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35 min / 180C. Studzimy i kroimy na 2 blaty. MASA BUDYNIOWA : Płatki migdałów siekamy w słupki , prażymy kilkanaście sekund na suchej patelni. 150 ml mleka gotujemy , zalewamy migdały. W pół szklaki pozostałego mleka rozrabiamy budyń , resztę gotujemy. Do gotującego

Ostra na Słodko
Ciasto makowe z kremem 734

swojego sprawdzonego przepisu. Polecam nie tylko na Święta!Składniki:Ciasto:200 g margaryny5 jajek (białka i żółtka osobno)300 g cukru1 szklanka mleka250 g suchego maku250 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaolejek arakowy lub rumowy Krem:2,5 szklanki mleka2 budynie waniliowe / śmietankowe3 łyżki cukru1 kostka masłaSposób przygotowania:1. Mleko zagotowujemy, zestawiamy z gazu, wsypujemy suchy mak i mieszamy(...)puch. Dodajemy mak z mlekiem.3. Dodajemy olejek z aromatem, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.4. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie całość mieszamy.5. Ciasto wykładamy na blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką

Kuchnia domowa Ani
Miodek 214

łyżeczki  proszku do pieczenia Krem: 7 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 3,2% 3/4 szklanki cukru pudru 200 g miękkiego masła lub margaryny Polewa: 7 łyżeczek wody 7 łyżeczek cukru 1/4 kostki masła 2 łyżki kakao Ciasto:  mąkę wymieszać z cukrem, sodą oczyszczoną, proszkiem do pieczenia. Dodać zimną margarynę pokrojoną w kostkę i posiekać z mąką. Dodać

NaKońcuJęzyka
Torcik z masą kawowo-śmietanową 195

pieczenia, 4 łyżki kakao, 100g cukru, 2 jajka, 150ml oleju ze słonecznika Zielony Nurt, 150ml mleka. Mąkę wraz przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier. Dodać jajka, olej oraz mleko. Całość wymieszać drewnianą łyżką, aż ciasto będzie gładkie.  Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 18cm.  Piec około 40minut w temp. 180st.  Ostudzić i przekroić

Z miłości do słodkości