KARPATKA

KARPATKA

Za oknem zamiast pieknej wiosny mamy kolejny pochmurny dzien. Zupelnie nic sie nie chce i humor tez nieciekawy. W takich chwilach niezawodna jest czekolada, ale ja akurat na czekolade nie mam ochoty.Przypomnial mi sie za to pyszny krem do karpatki i natchnelo mnie by zrobic wlasnie to ciasto. Karpatka zostala juz prawie zapomniana w mojej kuchni wiec deszczowy dzien stal sie dobra okazja by ten przepis odkurzyc.skladniki na cisto: 5 jaj 1 szklanka maki 1 szklanka wody 0,5 kostki margaryny 0,5 lyzki proszku...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 1 grudnia 2011 23:36:38

Witam jestem zachwycona Twoim blogiem ,świetne przepisy , śliczne zdjęcia.Możesz zdradzić dlaczego karpatki nie piecze się na pergaminie ?

Karolka, 12 stycznia 2012 15:39:05

Przepraszam, ze odpisuje dopiero dzis. Ciasto na karpatke moze sie zbyt mocno przykleic do pergaminu, ciezko sie go sciaga przez co ciasto moze sie porwac.pozdrawiam

Anonymous, 27 września 2012 15:35:19

Witam. Na jaki rozmiar blachy podany jest ten przepis? :)

Karolka, 27 września 2012 22:40:35

Witam.Uzylam blaszki 24x36cmPozdrawiam :-)