ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:108/234)

ciasto ucierane z mąki krupczatki z jabłkiem i śmietaną galaretkową... 206

aromat migdałowy 2 krople, mąka krupczatka 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 4 duże, cynamon - ile potrzeba, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba miękką margarynę razem z jajkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, aromatem utrzeć mikserem na dość gęste ciasto forma ceramiczna "serce

W Mojej Kuchni Lubię
Ciastka migdałowe z orzeszkiem 134

Bardzo dobre ciasteczka, lekko chrupiące. Polecam Przygotowanie ciasta – ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym, solą tak długo aż cukier się rozpuści. Dodać zmielone migdały

Kuchnia Pokoleń
Muffinki marchewkowe z kremem orzechowym 131

Muffinki są z dodatkiem  tartej marchewki oraz zmielonych migdałów,udekorowane kremem orzechowym. Małe,słodkie co nieco do popołudniowej kawki. ciasto:  2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. brązowego cukru 1/2 szkl. zmielonych migdałów 4 jajka 1 łyżka cukru migdałowego 1 szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 marchewki (po starciu ok. 1 szklanki) szczypta soli krem

Kolorowa kuchnia Elki
Jabłka pieczone, z serowym nadzieniem 235

przyprawą do piernika. Skórkę jabłek delikatnie i równomiernie dziurawimy w kilku miejscach ostrym widelcem (świetnie sprawdzi się widelczyk do ciasta). Gotowe nadziane jabłka rozkładamy w głębokiej blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową i posypujemy z wierzchu płatkami migdałowymi. Wstawiamy blaszkę na środkową półkę do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 170⁰C. Jeśli macie w piekarniku opcję „szybkie nagrzewanie” nie korzystajcie

Karo in the Kitchen
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 160

wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makowiec czekoladowy 194

bakalii - z orzechami włoskimi i laskowymi, rodzynkami i żurawiną. Bez dodatku ciasta, dla wielbicieli maku i czekolady to makowiec idealny :) Polecam! Składniki: 400 g masy makowej 75 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 4 jajka 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki zmielonych migdałów 2 łyżeczki olejku migdałowego Białka oddzielić od żółtek, czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić(...)cały czas miksując. Dodać masę migdałową, startą czekoladę, migdały i olejek migdałowy. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy makowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę makową. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 45-50 minut. Gotowe ciasto wystudzić i polać czekoladową polewą. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Amaretti - migdałowe ciasteczka (bez glutenu) 192

Klasyczne, włoskie, mocno migdałowe, popękane ciasteczka. Chrupkie z wierzchu i lekko ciągnące w środku. Bez mąki, 100% bez glutenu. Doskonałe do czarnej kawy, pokruszone często służą

maniapieczenia
Mazurek migdałowy z marcepanem 144

szczypta soli, 10 dag marcepanu, 20 dag mielonych migdałów, 2 jajka, 15 dag cukru, 20 dag suszonej żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: 20 dag mąki, 10 dag masła, wodę i sól wkładamy do jednego naczynia i zagniatamy ciasto. Formę (18cm x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto cienko wałkujemy i wykładamy formę. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Pobite gary Barbary
Bezglutenowe ciasto z musem jagodowym 177

Zainspirowała mnie Gabi z bloga  Muffins&Cakes  Ciasto bezglutenowe z jagodami Ja je trochę zmieniłam, ale ciasto wyrosło, nie kruszy się  i jest wilgotne.  Moje składniki szklanka mąki ryżowej z brązowego ryżu szklanka mleka migdałowego skórka z otartej cytryny mus jagodowy  słoiczek (do nabycia we Fresh Market, swoją droga rewelacja dla mnie) pół szklanki

AZgotuj!
Sernik na zimno na jogurcie z jagodami i białą czekoladą 220

powiem Wam, że jak to mówią "jogurt dał radę". Dla kogo: dla tych, którym zepsuł się piekarnik dla kochających ciasta bez pieczenia dla mających ochotę spróbować sernika na jogurcie Składniki na spód: 80g płatków kukurydzianych 50g płatków migdałowych 100g masła 150g białej czekolady Składniki na masę jogurtową: 1200g jogurtu greckiego (3 duże opakowania) 60g żelatyny w proszku  200g cukru

Mania Wypiekania
Brioszki z mango curd 175

posmarowania płatki migdałów i wiórki kokosowe do posypania Do miski robota wsypać 75 g mąki, drożdże, cukier, cukier waniliowy i migdałowy, sól i wlać letnią wodę. Wyrobić, aż masa będzie gładka. Wbijać po jednym jajku, cały czas wyrabiając ciasto. Dodać 150 g mąki i ponownie wyrobić ciasto na wolnych obrotach. Następnie dodawać po kawałku masła, nie przerywając wyrabiania. Kiedy masło

Czerwień i błękit
114. Słodkie walentynki czyli: ciasto czekoladowe na ciasteczkowym spodzie. 211

Witajcie kochani! W ten piękny, walentynkowy dzień chciałybyśmy "poczęstować Was" obłędnie czekoladowym ciastem.. ;)  Sporządzenie jest bardzo proste i szybkie, nie potrzeba dużej ilości składników

Symfonia Smaków
Muffiny dyniowe z orzechami i czekoladą 141

misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę ryżową z mąką migdałową, sodę i przyprawy oraz kakao. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Następnie dodajemy posiekane orzechy i czekoladę. Ciasto umieszczamy w foremkach na muffiny i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-28 minut. Po tym czasie

Mango Papaja
Tarta ananasowa 140

robi krem. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy serek mascarpone i żółtko- delikatnie mieszamy. Takim kremem smarujemy ciasto, układamy plasterki kaki, a na nie ananasa (tak by kaki były środkiem ananasa). Następnie posypujemy wkoło płatkami migdałowymi, po całości posypką czekoladową. Dekorujemy wafelkami

Aga w kuchni
Muffinki z colą 203

wkładamy papierowe papilotki, wlewamy ciasto ok. 1/4 objętości. Następnie wkładamy po 2 łyżeczki konfitury wiśniowej i dolewamy do 3/4 objętości ciasta. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 25 minut. Po upieczeniu posypałam muffinki płatkami migdałowymi

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania