ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:76/132)

Babka marchewkowa z pomarańczą. 154

Babka marchewkowa w bardzo wilgotnym wydaniu z dodatkiem skórki pomarańczowej, to fenomenalne ciasto, które jest bardzo łatwe w wykonaniu a cieszy podniebienie jak najlepszej jakości wypiek z ulubionej cukierni. Dodatek słodkiego lukru jest tutaj niczym wisienka na torcie a całość podana z filiżanką ulubionej kawy jest bardzo smacznym zwieńczeniem ciężkiego tygodnia. Polecam nie tylko do niedzielnej kawy :-) Może na Dzień

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babeczki marchewkowe 116

Babeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne! Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g marchwi 200 g mąki pszennej 2 jajka 160 g masła 150 g cukru (2/3 szklanki) 1 łyżeczka cukru(...)Ubić białka z cukrem 3. Dodać żółtka 4. Dodać masło 5. Przesiać mąkę 6. Wymieszać wszystkie składniki łyżką 7. Przełożyć ciasto do foremek 8. Upiec babeczki Pobierz wersję do druku: Pobierz Babeczki marchewkowe Artykuł Babeczki marchewkowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Piernik marchewkowy 149

Piernik marchewkowy? Czemu nie! To ciasto nie tylko świetnie smakuje ale również ładnie się prezentuje. Będzie idealnym deserem na świąteczny stół. Upiekłam je na spotkanie wigilijne w pracy. Wszystkim bardzo smakowało a koleżanki prosiły o przepis. Dzielę się też przepisem z Wami. Może jeszcze ktoś nie ma pomysłu na ciasto na święta i skorzysta z tego? Polecam! Piernik długo zachowuje

Smakołyki Asi
Ciasto dyniowo-marchewkowe 120

szefa jakieś dwa czy trzy lata temu. Był cudownie pyszny i wart swojego tysiąca kalorii :) Ale rogalami zajmę się może w przyszłym roku, a póki co zapraszam na ciasto dyniowo-marchewkowe Mistrza Cukierników. Przepis znalazłam na ulotce z Lidla i postanowiłam go wypróbować. Ciasto jest dość słodkie, mocno wilgotne i ma... oryginalny smak. Nie mam na myśli, że jest niesmaczne

Kuchenne zapiski Edyty
Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie. 161

się na całej twarzy. Musiałam obiecać, że zostawię jej jeszcze jedną na jutro. A i starsi domownicy docenili cudowny smak tych piernikowo-marchewkowych pyszności. Dlatego i Was zachęcam do takich wypieków. Składniki: (na 4 większe babeczki; ciasto można również upiec w małej formie do keksu) 1 1/2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki * 2 łyżeczki przyprawy do piernika 3 jajka(...)Wierzch ozdabiamy kandyzowaną skórką pomarańczową. Piernikowe babeczki przechowujemy pod przykryciem. Są puszyste i wilgotne w środku z wyczuwalną pomarańczową nutą. * przepis własny (powstał jeszcze na studiach z połączenia ciasta piernikowego i marchewkowego, z pominięciem śmietany) Smacznego Zapraszam do obejrzenia filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4  Przepis bierze udział w konkursie

Słodkie okruszki
Ciasto buraczkowo - marchewkowe. 82

Ciasto jest dość puszyste i wilgotne.     Składniki na tortownicę o średnicy 17 cm :   4 całe jajka 4 łyżki cukru trzcinowego 120 g surowych startych buraczków ćwikłowych 80 g surowej startej marchewki 120 g mąki owsianej  2 łyżki mąki kokosowej  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 30 g startej gorzkiej czekolady(...)minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest już upieczone. Gorące ciasto możemy lekko skropić wodą i przykrywamy ściereczką . Odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto kroimy ostrym nożem na trójkąty.    C iasto możemy udekorować polewą z gorzkiej czekolady, wystarczy rozpuścić około 40 g, dodać trochę oleju kokosowego i pokropić polewą ciasto.   C iasto buraczkowo-marchewkowe upiekłem po raz pierwszy. Ciasto jest

Przepisy i porady kulinarne
Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! 694

macie czasu na pieczenie? A może uważacie, że nie macie umiejętności? To przepis dla Was. Ciasto robi się szybciutko. Jest puszyste, pachnące, wilgotne. Rewelacyjne w smaku. Mimo, że to piernik marchewkowy, marchewki w ogóle w środku nie czuć. Co tam, musiałam specjalnie wyszukiwać ją w cieście i pokazywać mojemu panu mężowi, bo nie był w stanie uwierzyć, jak pyszne ciasto(...)śmietaną, cały czas mieszając. Smarujemy polewą ciasto po ostygnięciu. Możemy wierzch dowolnie przybrać bakaliami 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/szybki-prosty-piernik-marchewkowy-najlepszy/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto marchewkowe z orzechami i żurawiną przekładane kremem śmietankowym 199

Jesień to idealna pora na marchewkowe wypieki. Dodatek marchewki w cieście czyni je lekko wilgotnym i wyjątkowo smacznym.  ciasto:  4 jajka 3/4 szkl. cukru 2 szkl. mąki tortowej 300 g marchewki startej  na grubych oczkach 200 ml oleju rzepakowego 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g żurawiny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka(...)łyżkach gorącej wody i przestudzoną połączyć z ubitą śmietaną. Serek maskarpone zmiksować z cukrem pudrem i połączyć ze śmietaną.   Na marchewkowy placek położyć 3/4 kremu,przykryć drugim plackiem,lekko docisnąć. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać posiekanymi orzechami. Ciasto schłodzić w lodowce

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasta i desery 181

Pierożki z migdałami i batatamiGreckie ciasto orzechoweTorcik marchewkowyGalette ze śliwkamiFinancier z gruszkamiBocconotti calabresiPanna cotta idealnaClafoutis z wiśniamiGalette z rabarbarem i truskawkamiTosty francuskie z rabarbaremFinansier z rabarbaremTureckie

Chilli Czosnek i Oliwa
Marchewkowe z mascarpone 52

razem mam dla Was przepis na ulubione ciacho moich dzieci. No dobra, ja też je uwielbiam! Marchewkowe z mascarpone to ciasto, które chyba nigdy nam się nie znudzi. Dzieci chętnie biorą udział w jego przygotowaniu, a to dodatkowa zaleta tej pyszności. My robimy je w foremce do zapiekania ale myślę, że ilość składników będzie także odpowiednia do mniejszej tortownicy(...)wszystko mieszamy. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Kroimy po ostygnięciu i podajemy z kleksem mascarpone. Możemy także oprószyć ciasto cynamonem. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: 203kcal Białko: 4,5g Węglowodany: 21,5g Tłuszcz: 11,5g Błonnik pokarmowy: 3g Ładunek glikemiczny: 9,4 Spróbuj także: proste ciasto pomarańczowe, brownie

Natka Pietruszki
Ciasto cynamonowe z cukinią i całą gruszką 93

Najbardziej lubię ciasta warzywne typu piernik marchewkowy czy sernik dyniowy . Jeśli dobrze zmiksujemy składniki i przyprawimy nasze ciasto cynamonowe, to taki zdrowy dodatek jest niewyczuwalny w smaku dla kogoś, kto nie jest fanem warzyw, a ja mam alibi, żeby jeść słodycze, których nie powinnam jeść. Dzięki cukinii mamy fajną konsystencję i możemy dodać mniej mąki. Fajnym pomysłem jest dodanie całej

Ugotowane pozamiatane
Miód w kuchni – do czego może się przydać? 49

masła i miód. Desery z miodem Miód jest także składnikiem wielu deserów. W kuchni polskiej bardzo popularne są ciasta z miodem, np. świąteczne mazurki, miodowniki, pierniki czy orzechowce . Miód dodawany jest także do bardziej dietetycznych wypieków jak ciasto jogurtowe czy marchewkowe. Wiele przepisów na miodowe desery znajdziesz także w kuchni tureckiej, bałkańskiej i greckiej . Przykładem może być pistacjowa baklawa

ProstePesto.pl
Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok 61

pijemy na zdrowie. Nie wyrzucajcie pulpy! Pulpę po soku można wykorzystać. Pulpę z warzyw można dodać do innych składników i przygotować zupę krem. Z pulpy marchewkowej można przygotować pyszne marchewkowe babeczki lub ciasto. Z innych pozostałości po soku można zrobić np. szybkie placuszki.       The post Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok first appeared

Słodkie okruszki
na zakończenie roku pyszna niespodzianka za przepis.... 170

REGIONALNY mój przepis został nagrodzony "zobacz TUTAJ" i takie oto otrzymałam w paczce pyszne nagrody, w tym 2 książki ze słodkimi przepisami ciasto z konkursu:marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe

W Mojej Kuchni Lubię
Piernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem 142

rozpuszczenia. Dodać przyprawy, zamieszać. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z sodą do miski. Zrobić zagłębienie, wbić jajo. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Wyrobić gładkie ciasto. W razie konieczności dodać nieco mąki. Ciasto piernikowe schłodzić w lodówce przez 45 minut. Po chłodzeniu powinno mieć konsystencję plasteliny. Ciasto partiami rozwałkowywać na placki o grubości

Pełny talerz