ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:83/132)

Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone 232

Święta tuż tuż dlatego pewnie zastanawiacie się i szukacie przepisów nie tylko na świąteczne ciasta ale również babeczki, ciasteczka i słodkie przekąski. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny marchewkowe z kremem mascarpone, które ucieszą nie jedno podniebienie waszych gości. Składniki /18 sztuk: – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka drobno startej marchewki(...)solą. Wszystko wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Wyjąć i wystudzić. Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać cytrynę. Muffiny wypełniać kremem za pomocą strzykawki do dekoracji wypieków. Jeśli nie mamy strzykawki smarujemy kremem muffiny na wierzchu Smacznego !   Artykuł Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone pochodzi

I LOVE LIFE
38. Zdrowo, bananowo- czekoladowo, czyli ciasto z fasoli (: 155

mieścimy się w zeszłoroczne krótkie spodenki i zwiewne sukienki... Otóż mam dla Was alternatywę tych wszystkich "niezdrowości" i proponuję dziś ciasto z fasoli! Ciasto z czerwonej fasoli. Hmm.. kiedyś nie wierzyłam nawet w marchewkowe, a okazało się wilgotne, pyszne i zachwycające pomarańczowym kolorem. Co do tego obawiałam się, że będzie bardzo ciężkie i zakalcowate. Ku mojemu zaskoczeniu wyszło lekkie

Symfonia Smaków
Babka z batatami 144

chciałby poczęstować ciastem nowych kolegów z pracy... Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawy, oryginalny przepis. Rok temu furorę zrobiła u nas babka marchewkowa; w tym kuszą mnie bataty, więc postanowiłam sprawdzić, jak sprawdzą się w słodkim cieście. Ich smak wzbogaciłam nugatem, który cierpliwie czekał na wykorzystanie. Wierzch oblałam polewą kakaową - nie popełnijcie mojego błędu, dajcie cukrowi się dobrze rozpuścić! Kiedy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie z fasoli 225

czasu do czasu ktoś wspominał mi o cieście z fasoli, ale pomysł wydawał mi się co najmniej dziwny – z marchewki (jak np. babeczki marchewkowe ), nawet cukinii ( babeczki z cukinią ), to rozumiem, ale z fasoli? Po którymś z kolei zapewnieniu, że ciasto z fasoli nie smakuje jak fasola, stwierdziłam, że nie uwierzę dopóki sama nie spróbuję :) jeśli z Was też

Ciastkozercy
Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy 100

przekąska, do pochrupania na surowo. Na marchewce bazuje też wiele świetnych przepisów. Można ją przygotowywać na słono, jak i na słodko. Pysznie smakuje w ciastach, babeczkach i sokach. Jakiś czas temu przygotowałam te motywacyjne babeczki marchewkowe, które sprawdzą się podczas przyjęć dla dzieci lub jako przekąska w pracy lub na uczelni. Świetnie poprawiają humor i dodają energii na resztę dnia(...)masę (kiedy nie mamy miksera, wystarczy trzepaczka) 4. Do zmiksowanej masy dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, a następnie dokładamy marchewkę i opcjonalne dodatki. Wszystko mieszamy do połączenia składników. 5. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papilotkami. 6. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze ok. 180C. Krem:  1. W miseczce mieszamy serek z sokiem z pomarańczy i cukrem na jednolitą

two broke sisters
Ciasteczka marchewkowe z jabłkiem 94

Mamy karnawał i zbliżający się tłusty czwartek, ale dziś będzie lekko i bez tłuszczu. Miękkie marchewkowe ciasteczka z jabłkiem, do tego oczywiście mój ulubiony cukier puder cynamonowy.  Składniki: ciasto 350 g startej odsączonej marchewki 250 g mąki pszennej (dodatkowa ilość do oprószenia blatu) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g cukru 130 g zimnego masła nadzienie

Niezły Młynek
Ciasteczka marchewkowe z jabłkiem 92

Mamy karnawał i zbliżający się tłusty czwartek, ale dziś będzie lekko i bez tłuszczu. Miękkie marchewkowe ciasteczka z jabłkiem, do tego oczywiście mój ulubiony cukier puder cynamonowy.  Składniki: ciasto 350 g startej odsączonej marchewki 250 g mąki pszennej (dodatkowa ilość do oprószenia blatu) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g cukru 130 g zimnego masła nadzienie

Niezły Młynek
Babka marchewkowa z orzechami 79

Ciasto, które świetnie sprawdzi się jako wielkanocna babka. Wypieki marchewkowe długo zachowują wilgotność. Babkę wzbogaciłam 3 rodzajami orzechów, a wierzch pokryłam kremem z serka. Składniki (keksówka o wym. 25x12 cm.): 3 jajka 120 g. cukru 150 ml. oleju rzepakowego 200 g. marchewki startej na drobnych oczkach skórka otarta z 1 cytryny 230 g. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miksując. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, połącz z masą jajeczną mieszajać na najniżych obrotach miksera. Dodaj posiekane orzechy, startą marchewkę i skórkę z cytryny, wymieszaj ciasto szpatułką. Przełóż ciasto do poasmarownej masłem i wysypanej bułką keksówki. Piecz przez 40 minut (do suchego patyczka) na środkowym poziomie z funkcją góra-dół. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj

Delicious Place
Piernik marchewkowy ze śliwką 219

zabieganych i zapracowanych mam przepis na szybki i łatwy piernik marchewkowy. Wyśmienity, lekko wilgotny, nadziany suszoną śliwką i orzechem włoskim od www.Skworcu.com.pl. Mój pod pierzynką z kajmaku czekoladowego, ale w zupełności wystarczy jeśli go oprószycie cukrem pudrem. Składniki na jedną foremkę keksową:2 jajka1/2 szklanki oleju25 dag cukru25 dag mąki pszennej2 łyżeczki sody4 łyżki kakao1 łyżka przyprawy do piernika25(...)śliwkę, czekoladę, orzechy oraz startą marchew, wszystko razem mieszamy łyżką, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, i pieczemy ok 1 godziny. Ciasto polewamy dowolną polewą i dekorujemy

Apetyczna babeczka
Babka grejpfrutowa z różowym pieprzem - zupełnie wyjątkowa 159

cały rok - są bowiem wyjątkowo wdzięczne i pyszne. I wcale nie nudne - wystarczy połączyć ze sobą jeden czy dwa składniki, i wychodzi pyszne, puszyste, delikatne ciasto o intrygującym smaku.Moim faworytem póki co pozostaje babka marchewkowa - ależ to było dobre! - jednak ta, którą zaprezentuję dzisiaj, również zrobiła niemałą furorę. Zabrałam ją do Polski, w ramach przekąski na drogę. Jechaliśmy w nocy(...)ludzkich i dwie psie, zajadały się nią z przyjemnością. Jest mięciutka i pachnąca, słodka, z intrygującą nutą grejpfruta i... Pieprzu! Tak - pieprzu różowego, dużo delikatniejszego niż czarny, ale w cieście nadaje on pożądanej ostrości. Smakuje wybornie - musicie tego spróbować.Przepis znalazłam na blogu Wypiecz wymaluj. W oryginale babka jest cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem, ja zrobiłam z grejpfrutem, który sobie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 132

wypieków z dodatkiem marchwi.  Wiecie, że marchewka była używana do deserów już w średniowieczu? Wyczytałam ostatnio szukając informacji o genezie tegoż ciasta. Cóż, w końcu była wtedy łatwiej dostępna od cukru a również słodka - marchewkowy placek stał się wkrótce jednym z najpopularniejszych dań lat siedemdziesiątych!  A dokładniej w roku 2005, w rankingu stworzonym przez Food Network

Kuchnia Ellie
7 przepisów na fit ciasta 174

Szpinakowy biszkopt z jogurtem i owocami Fit torcik Fit jogurtowe z budyniem i owocami Fit ciasto czekoladowe Fit sernik na zimno Drożdżówka z rabarbarem Marchewkowe z kremem jogurtowym

czarrna od kuchni
Marchewkowe romby bez cukru 137

Marchewkowe romby, to propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią ciasta wilgotne i z warzywami. Tym razem głównym składnikiem ciasta jest marchewka....dużo marchewki. Ciasto jest słodkie pomimo tego, że cukier zastąpiłam ksylitolem. Polewa z olejem kokosowym to taka kropka nad i..... Wymiary blaszki : 34x24 cm Temp. pieczenia: 170 C Czas pieczenia : 60-65 minut Składniki: 600 g marchewki 7 jajek

Różne smaki w kuchni
Marchewkowe romby bez cukru 215

Marchewkowe romby, to propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią ciasta wilgotne i z warzywami. Tym razem głównym skladnikiem ciasta jest marchewka....dużo marchewki. Ciasto jest słodkie pomimo tego, że cukier zastąpiłam ksylitolem. Polewa z olejem kokosowym to taka kropka nad i..... Wymiary blaszki : 34x24 cm Temp. pieczenia: 170 C Czas pieczenia : 60-65 minut Składniki: 600 g marchewki 7 jajek

Słodkości i nie tylko
Placuszki marchewkowe 632

oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z marchwiowym puree, miodem, mąką, solą oraz jogurtem. Białka natomiast ubić na sztywną pianę, a następnie delikatnie wmieszać do marchewkowej masy.   Na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem nakładać porcje ciasta (1 łyżka= 1 placuszek) i smażyć z obu stron po kilka minutek do ładnego zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z jogurtem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Placuszki marchewkowe 4989

Dzisiaj na obiad placuszki marchewkowe z dipem czosnkowym - pychota! Uwielbiam placki a szczególnie ziemniaczane, jednak ostatnio staram się je przyrządzić z wszystkiego i muszę powiedzieć

Niezły Młynek