użyłam wyciskarki do soku, resztki z marchewki są doskonałe do ciasta i innych potraw, do placków odłożyłam 2 kubki o pojemności 250 ml, resztę (1 kubek) zostawiłam do ciasta piernikowo-marchewkowego "zobacz TUTAJ" ,mamy sok, ciasto i placki, jak nie ma wyciskarki to marchew zetrzeć na tarce drobne oczka obrane ziemniaki z cebulą w pojemniku rozdrabniacza-blendera dokładnie wszystko zmiksować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 średnie marchewki 200 g śmietany 36% 100 g orzechów włoskich 1 łyżeczka cukru cynamonowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mączki migdałowej listki … Czytaj dalej Babeczki marchewkowo-orzechowe
czarrna od kuchniwysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną keksówki. 5. Pieczemy w rozgrzanym na 175 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez 50-60 minut. Smacznego! Spróbuj także: chlebek bananowo-marchewkowy, proste ciasto pomarańczowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Chlebek bananowy bez dodatku cukru pochodzi
Natka PietruszkiNooo, smakuje wyśmienicie! Nie czuć go tak wyraźnie, pozostaje „w tle”. Na tyle, by zauważyć i na tyle, by nie zniechęcić. Jednym słowem: wyborne! Makowiec selerowo-marchewkowy Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu Porcje 8 Składniki 1/2 szklanka seler naciowy tarty 1/2 szklanka marchewka tarta 2 szt jajko 1 szklanka mąka kukurydziana lub dowolna, inna 1 łyżeczka proszek
KucharzycaLubicie jesienne smaki? Szarlotki, marchewkowe czy czekoladowe to ciasta najczęściej pieczone właśnie jesienią. A może by tak zmienić przyzwyczajenia i spróbować czegoś nowego? Ciasta z warzywami to w dzisiejszych czasach nic nadzwyczajnego. Buraczane, marchewkowe z cukinią czy ziemniakami. Ja jednak dziś, przygotowałam dla Was przepis z dodatkiem bardzo zdrowej i pożywnej dyni połączonej z musem jabłkowym i świeżą żurawiną. Ciasto
Słodkie PrzyjemnościSmaczne, ciekawe ciasto z marchewką, przełożone kremem cytrynowym. Ciasto ładnie pachnie cynamonem i jest wilgotne. Apetyczny, pomarańczowy wygląd zawdzięcza polewie marchewkowej zrobionej na budyniu waniliowym i galaretce pomarańczowej. Ciasto jest dobre i łączy w sobie dużo smaków. Jest nie za słodkie, polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „przyślij przepis” K. Cukier). Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, użyłam tortowej(...)serek, skórkę z cytryny, sok i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 5. Na ciasto w blaszce wyłożyć krem i przykryć go drugą połową ciasta, lekko docisnąć. Polewa: 5. Na soku marchewkowym ugotować budyń. Kiedy budyń się zagotuje, zdjąć go z ognia i dodać do niego galaretkę w proszku, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Polewę odstawić do przestygnięcia
Mała CukierenkaSpaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Babeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 0,5 szklanki jasnego cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pół cukru waniliowego Korzenne przyprawy w proszku: 0,5 łyżeczki cynamonu, 0,5 łyżeczki imbiru, duża szczypta gałki muszkatołowej(...)grubych oczkach i dodać szczyptę soli. Jajka delikatnie roztrzepać rózgą, dodać cukier, marchewkę, wanilię, olej – wszystko wymieszać. Na końcu dodać mąkę z proszkiem i przyprawami i jeszcze raz zamieszać. Ciasto nakładać do papilotek, formy do muffinek wysmarowanej masłem lub foremek silikonowych. Powinno wypełnić ok. ¾ foremki. Piec w temp. 180 C ok. 20 – 25 min. Babeczki są gotowe, gdy patyczek wbity
Gotujemy i jemyostatnią rzeczą na jaką mam ochotę są włóczęgi po wielkim mieście. Marzę wówczas o zakopaniu się pod ciepłą kołderką, o kubku gorącej herbaty, o bułeczce czy kawałku ciasta np. marchewkowego... Są takie dni gdy wstając rano wiem, że zaraz wejdę do kuchni uzbrojona w rondelek, mąkę, drożdże i dobry humor, i wyczaruję pyszne, pachnące bułeczki na śniadanie. Są i takie(...)zrobił się kożuch, było naprawdę wspaniale! Przepis na te niebywale smaczne bułeczki znalazłam jak to zwykle bywa na blogu Pistachio . Fińskie bułeczki ze słodkim nadzieniem maślanym voisilmäpullat ciasto: 160 ml mleka 75 g masła 1/2 łyżki mielonego kardamonu 25 g świeżych drożdży 1 małe jajko 60 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 375 g mąki pszennej nadzienie
Dzieje kuchennej Wiewiórygdyby tak zamiast klasycznej piaskowej, czy drożdżowej upiec babkę marchewkową? Ciężką, wilgotną, pachnącą cynamonem, a do tego pełną orzechów, rodzynek i suszonej żurawiny? U nas ten pomysł sprawdził się rewelacyjnie, spróbujcie i Wy i koniecznie dajcie znać czy Wam posmakowała. Składniki: 2 szklanki startej na dużych oczkach tartki marchewki (u mnie to 5 marchewek średniej wielkości) 5 jajek(...)dodajemy olej i mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem i dokładnie mieszamy. Dodajemy marchewkę i bakalie, mieszamy. Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Pieczemy ok 50 minut w 170 st. C do tzw. suchego patyczka. A gdybyście potrzebowali dobrej jakości drabiny aluminiowej, nie ważne czy to na użytek domowy
Cynamonowe szczęścieCiasto marchewkowo-cynamonowe Idealne na świąteczny czas i nie tylko... 💗🎅🎄 Jak zwykle proste w przygotowaniu. Czas przygotowania: 15minut. Czas pieczenia: 40-50minut. Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 łyżki rodzynek - 2 łyżki nasion chia - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki skórki pomarańczowej - 2 łyżki cynamonu - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki cukru trzcinowego/ksylitolu - 3 jaja - 1/2 szklanki jogurtu - 2 marchewki(...)wlej do niej całą masę - piecz w piekarniku w 160 stopniach ok.40-50minut. Polewa: - w rondelku rozpuść olej kokosowy wraz z czekoladą gorzką - dokładnie mieszaj na małym ogniu Gotowe ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi. 🍰 SMACZNEGO
MintTasteJestem fanką fit wypieków, zwłaszcza takich: wsyp, wymieszaj i upiecz. Nie każdemu jednak może smakować ciasto bananowo- marchewkowe bez cukru, tłuszczu i z pełnoziarnistej mąki. Chociaż osobiście uważam je za cudowny wypiek, mięciutki i w moim odczuciu słodki. I taki, który uważam, że super smakuje z syropem klonowym i owocami. Więc jeśli po kolacji walentynkowej macie ochotę na deser(...)olej miksuję za pomocą blendera. Mieszam startą marchew, mąkę, przyprawy, sodę i proszek do pieczenia, płatki owsiane, żurwinę i zblendowane składniki ze sobą. Kiedy struktura stanie się jednolita przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia forfmy (20 cm x 12 cm) i piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Można wierzch udekorować cukrem pudrem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaSkładniki: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżeczki cynamonu 2/3 szklanki oleju 2 szklanki marchewki starej na
Przepisy kulinarne babci Antoniny2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki
Gotujemy i jemyA b solutnie wyjątkowy, lekki, puszysty i wilgotny, pachnący wanilią, cynamonem i cytrusami, z chrupiącymi migdałami. Przełożony niskosłodzoną domową konfiturą z czeremchy, którą możecie zastąpić inna
SzczyptaSmaQ