Wszelkich zdrowych batonów u nas na blogu nie brakuje a my jeszcze przychodzimy do Was z kolejnymi pysznościami, które możecie sobie spakować do placaka/torebki i mieć
Candy PandasPost dr Dąbrowskiej - przepis na frytki z marchewki na diecie dr Dąbrowskiej. Jeśli nie chcesz przegapić najciekawszych przepisów Dołącz do Nas na Facebook
IzaGotujeSzybka i pyszna propozycja deserowa. Pomysł zaczerpnęłam z internetu, wypróbowałam i jestem zachwycona. Takie ciacha świetnie się sprawdzą latem, kiedy przyjdą upalne dni. Bez
Agusiowe smakołykiCzekoladowe trufle z żurawiną, przygotowane własnoręcznie w domu, to idealny pomysł na świąteczny prezent. Każdy kto uwielbia czekoladę doceni wartość i smak tych cudownych słodkości. Dla
Tajemnice Smakuktórego nie można by przekształcić w danie fit. Czekoladowy sernik, poza polewą z gorzkiej czekolady, nie zawiera cukru. W jego składzie znajdziesz daktyle i ksylitol, którego użyłam do dosłodzenia ciasta ( jeśli lubisz mniej słodko, śmiało możesz go pominąć ). Sernik w składzie ma tez białą fasolę. Po co ? Dzięki fasoli ma ciekawą konsystencję, ale co ważniejsze - fasola podnosi znacząco ilość białka(...)daktyli 2 pełne łyżki masła orzechowego 4 jajka 2 łyżki kakao 2-3 łyżki ksylitolu lub erytrolu Czekoladowa polewa do sernika: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietanki owsianej/ kokosowej lub zwykłej Wykonanie sernika: Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na pół godziny. Po tym czasie odsączyć daktyle na sicie. Fasolę ( waga po ugotowaniu ) przełożyć do naczynia
kolorowotorcikowoObiad na słodko czy tylko na słono? Co powiecie na takie danie obiadowe – Naleśniki z serem zapiekane na patelni? Pysznie czy jednak tylko na śniadanie
Dorota SmakujePyszny sernik dla osób, które liczą kalorie i zdrowo się odżywiają. Mnie oczarował ten sernik! A spód jest obłędnie pyszny - coś na miarę zdrowego brownie. Sama
VioletoweKucharzenieMuffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle
Moja DelicjaMuffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle
Moja DelicjaŚwięta tuż, tuż i każdy z nas zaczyna się zastanawiać czym obdarować najbliższe nam osoby. Oczywiście standardowo można sięgnąć po jakąś klasyczną bombonierkę ale my proponujemy
Candy Pandaskoktajl czekoladowy . Ważne, aby był pożywny, zdrowy i stosunkowo prosty. Smak czekoladowy myślę, że jest w miarę uniwersalny. Kto go nie lubi? Większość ludzi z ochotą zajada się czekoladami, ciastami czekoladowymi czy lodami czekoladowymi… świat kręci się wokół niej. Niedawno też, bo 12 kwietnia, był „dzień czekolady” i tak naprawdę z tego powodu to ona stała się(...)sylwetkę, ale również dla maluchów. Wątpliwe, aby nie zasmakowało! A jakie są wasze ulubione smaki koktajli? Składniki: Banany – 2 zamrożone Mleko roślinne – 500ml (u mnie mleko kokosowe ) Daktyle – 10 sztuk (jeśli używasz suszonych zamocz je wcześniej) Masło orzechowe – 8 łyżek Wanilia – 1 laska Cynamon – 1 łyżeczka Kakao – 3 spore łyżeczki Sól – szczypta
Blendmankremowych różyczek – tego nie da się popsuć, a efekt jest super :) Do przygotowanie takiego tortu świetnie pasowałby też krem kokosowy , więc jeśli macie pod ręką puszkę mleka kokosowego to zdecydowanie warto spróbować! Foremka, w której piekłam biszkopty ma średnicę 16 cm, ale tort wychodzi dużo większy z powodu kremowych różyczek, dobrze więc wziąć sobie to pod uwagę podczas wybierania(...)sztywno z cukrem, im lepiej ubijamy jajka tym ładniejszy i bardziej puszysty będzie biszkopt. W tym przepisie, podobnie jak w przepisie na brownie nie dodajemy proszku do pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Biszkopt w prawdzie nie urośnie tak bardzo jak w przepisach z proszkiem, ale też nie upadnie po wystudzeniu i będzie równiutki
Ciastkozercyfolię spożywczą i umieściłam na 30 minut w lodówce. Potem ciasto można rozwałkować i wyciąć koła wielkości foremek i włożyć je do nich lub ulepi z ciasta 12 niedużych kulek i wygnieść w foremkach. Ja piekę babeczki w temperaturze 150 - 180 stopni. Czas pieczenia......... piekę na tak zwane oko, czyli zwracam uwagę na kolor i stopień wypieczenia sprawdzam wykałaczką(...)sojowego w proszku ok. 100 g herbatników garść orzechów laskowych Horeca Iglotex (podpieczone i pozbawione brązowej skórki) kilka orzechów brazylijskich garść orzechów nerkowce kilka orzechów macadamia chipsy kokosowe do posypania po wierzchu Wykonanie: Do garnka wlałam mleko i wlałam syrop z agawy, zagotowałam, następnie wkroiłam masło i rozpuściłam je. oczywiście po zagotowaniu mleka garnek zestawiłam z ognia :) Kiedy
Blondynka GotujeNiestety, mamy jesień. A to oznacza ostatki. Malinowe ostatki.Ja na szczęście mogę się cieszyć nimijakiś jeszcze czas, gdyż mam późną odmianę ;] Jednak wykorzystam te przedostatnie słodkie
W kuchni Karmel-itkiW okresie świątecznym nawet brownie proteinowe możecie wykonać w tym klimacie 😊 Nasze ciacho składa się z przepysznych powideł śliwkowych , które mimo braku cukru w składzie są
Candy PandasMleko owsiane może być zamiennikiem mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergików lub wegan. Takie mleko roślinne doskonale sprawdzi się do przygotowania koktajli, naleśników, puddingów
Oryginalny smakUwielbiamy wszystkie drożdżowe wypieki, ale te norweskie w szczególnosci. Dodawaliśmy już przepis na wegańskie skoleboller , czyli norweskie szkolne bułeczki z kardamonem, budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi. Tym razem przepis inspirowany naszą marcową wizytą w Oslo (w piekarni Godt Brød ) na rosinboller, czyli kardamonowe bułeczki z rodzynkami. Oczywiście najlepsze są świeże z kubkiem czarnej filtrowanej kawy, jak w Norwegii(...)łyżeczki kardamonu - szczypta soli - 0.5 szklanki cukru (50 g) - 3/4 szklanki mleka sojowego - 50 g wegańskiego masła - 3 łyżki mleka sojowego + 1 łyżeczka wegańskiego masła (do posmarowania ciasta z wierzchu) Przygotowanie: 1) Rodzynki zalewamy ciepłą wodą i moczymy przez przynajmniej 15 minut. 2) Mąkę, drożdże (suche, w przypadku zwykłych drożdży należy najpierw zrobić zaczyn - do kilku łyżek
Roślinożerni urlopowiczeszklanki płatków owsianych (180g) ⅓ szklanki cukru* (70g) 7 łyżek oleju kokosowego** (70g) tabliczka czekolady (100g) opcjonalnie ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli * Jeśli użyta czekolada jest mocno słodka możecie dodać mniej cukru. ** Olej kokosowy można zastąpić margaryną lub olejem rzepakowym. Czas przygotowania: 15 min + 15 min pieczenia Liczba ciastek: około(...)pozostałych składników i całość dokładnie mieszamy . Jeśli używamy czekolady w tabliczce to siekamy ją na drobne kawałki, dodajemy do masy i mieszamy do połączenia składników. Aby ułatwić nakładanie ciasta pomagamy sobie łyżkami (można również dłońmi, ale ciasto jest bardzo klejące) . Ponieważ ciastka nie urosną, można je nakładać w małych odstępach . Ciasteczka owsiane z czekoladą pieczemy przez 15 minut
WegePrzepisorzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) , 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu, 35 g orzechów laskowych, zmielonych na mąkę, 60 g jogurtu roślinnego / zwierzęcego w wersji niewegańskiej(...)orzechy (35 g) – miksować mikserem przez około 1 – 2 minuty, aż składniki dobrze się połączą. Dodać jogurt – zmiksować do połączenia. Wsypać mąkę, kakao oraz sól – zmiksować do uzyskania gęstego ciasta. Dodać posiekane orzechy oraz czekoladę, całość jeszcze raz krótko zmiksować. Blachę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Nabierać niewielkie porcje ciasta i przekładać na blachę, rozpłaszczając na kształt okrągłych
Even Better FoodCiasto wymyślone przeze mnie specjalnie dla siostry. Jest delikatne, nie za słodkie i orzeźwiające. Kolory idealnie do siebie pasują. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka oleju, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Aromat waniliowy (kilka kropel), Masa agrestowa: 200 g brzoskwiń z puszki lub świeżych(...)serka homogenizowanego waniliowego, 1 galaretka wiśniowa, Masa śmietanowa: 350 ml śmietany 30%, 2 śmietan fixy, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 125 ml wody, 2 łyżki wiórków kokosowych, Wierzch: 150 g brzoskwiń z puszki lub świeżych, 1 galaretka pomarańczowa. Przygotowanie: Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier
VioletoweKucharzenie