jest to konieczne, jednak dzięki takiemu usprawnieniu zyskasz pewność, że masa się z niego nie wyleje. Jeżeli nie masz worka, który spełnia takie warunki, możesz spróbować zrobić ciasto np. w rękawie cukierniczym. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp(...)się połączyły i utworzyły jednolitą masę. Przy pomocy szpatułki zepchnij ciasto w jeden kąt worka. Pozostaw, aby ciasto odpoczęło przez około 15 minut. W międzyczasie rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Kiedy masa odpocznie, utnij róg worka, tworząc coś na kształt rękawa cukierniczego. Na gorący tłuszcz wyciskaj nieduże porcje ciasta odcinając je przy pomocy nożyczek. Smaż pączki porcjami tak, aby równomiernie
okolicepalnika.plIlość porcji: 3-4 Składniki: – 1 duży brokuł – 2 jajka – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 2 łyżki mąki pszennej – 1 ząbek czosnku – sól, pieprz – olej roślinny lub olej kokosowy do smażenia – do podania: klasyczna kwaśna śmietana lub domowy sos czosnkowy (wymieszaj jogurt grecki ze startym ząbkiem czosnku, odrobiną soli, możesz także dodać nieco świeżych ziół – koperku(...)jajka, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, obie mąki, po płaskiej łyżeczce soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj łyżką porcję ciasta i formuj na patelni okrągłe lub owalne placuszki średniej wielkości. Placki smaż około 2 minuty z każdej strony, aż placki się zrumienią, a brokuł przestanie być surowy. Gotowe placuszki podawaj
nietylkopasta.plmiksować przy pomocy nasadki z hakiem do zagniatania ciasta. Następnie zacznij dolewać cienkim strumieniem mleko z rozpuszczonym masłem. Wyrabiaj ciasto przez około 10-15 minut. Ciasto powinno być delikatne, miękkie i nieklejące. Powinno też łatwo odchodzić do miski. Gdyby było zbyt rzadkie, dodaj 2-3 łyżki mąki. Miskę z wyrobionym ciastem przykryj szmatką i odstaw na minimum godzinę w ciepłe(...)cieście rozsmaruj przygotowane wcześniej nadzienie – powinno tworzyć cienką, równą warstwę na całym cieście. Następnie złóż ciasto na pół, łącząc ze sobą dłuższe boki. Przejedź po cieście kilka razy wałkiem, tak aby lepiej się połączyło, ale postaraj się nie spłaszczać go za bardzo. Ciasto podziel na cienkie paski o szerokości około 1,5 cm. Następnie zacznij formować kanelbullar. Pasek ciasta owiń
okolicepalnika.pljajko. Sposób przygotowania Najpierw banana blenduję na gładką masę blenderem ręcznym. Następnie dodaję jajko oraz kakao. Wszystko mieszam łyżką. Na koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości(...)minut. Smacznego! Amarantuski to jedne z naszych ulubionych ciasteczek. Są błyskawiczne w przygotowaniu i przepyszne. Możemy zrobić je na wiele różnych sposobów w zależności od dodatków. Spróbuj także: amarantuski kokosowe, amarantuski sezamowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Amarantuski kakaowe pochodzi z serwisu
Natka Pietruszkizagniatamy, stolnicę oprószamy mąką,przekładamy ciasto i zagniatamy około 5 minut. Miskę oprószamy mąką, przekładamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkowujemy na 1 cm, następnie wycinamy szklanką koła a tylką do dekoracji dziurkę w środku. Wycięte krążki układamy na papierze do pieczenia, przykrywamy ściereczką(...)wykładamy na papierowy ręczniczek i pozostawiamy do przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy w niej do połowy każdego donata. Wierzch można posypać kolorową posypką, migdałami lub wiórkami kokosowymi. Życzę udanych wypieków :) Przepis podpatrzyłam u Benedetty z Włoskiego kanału youtube
Sama słodycz i szczypta chilibardzo cienkie. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych bezglutenowych (u mnie 320g) - 200g miękkiego masła - 1 szklanka* mąk bezglutenowych (u mnie po 1/4 szklanki: mąki teff, owsianej, kukurydzianej i kokosowej) - 3/4 szklanki* ksylitolu (lub cukru) - 1 większe jajko - szczypta soli - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy - 1/2 płaskiej łyżeczki soli - 1/2 szklanka* bakalii (u mnie słupki migdałów) - 100g(...)Partiami dosypuję płatki, oraz mąki wymieszane z sodą i solą. Mieszam do połączenia składników. Na końcu dodaję słupki migdałów i pokruszoną na mniejsze kawałki czekoladę (gdy dodaję). Z gotowego ciasta odrywam kawałki, formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie kulki rozpłaszczam dłońmi na płaskie placki, u mnie dość cieniutkie. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego
Smaczne Zdrowetortów i wykładamy około 2 cm masy z musem malinowym. 2. Na środku układamy obręcz z wycięciem , cały środek zalewamy musem malinowymi nakładamy na niego małe kółeczko z ciasta. Boki poza obręczą z biszkoptu i cały wierzch wypełniamy masą śmietanową z musem malinowym. Odstawiamy do lekkiego zastygnięcia.Następnie ściągamy obręcz. 3. Do rękawa cukierniczego odkładamy około 1 szklankę masy(...)błąd że do dekoracji użyłam mrożonych malin i puściły mi sok , Wam proponuję użycie świeżych malin. 6. Boki obsypujemy posypką waflową, jeśli takiej nie macie mogą być wiórki kokosowe lub płatki migdałowe. Tort odstawiamy do lodówki na kila godzin. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać. Do sera dodawać partiami ubitą pianę i delikatnie mieszać. Blaszkę o wymiarach 24 /36 wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ser. Wykonanie ciasta makowego: Suchy mak zmielić . Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym . Dodać mak wymieszany z mąką i proszkiem do pieczenia , wymieszać . Następnie dodać ubitą pianę(...)znaczy że jest upieczone . Po przestygnięciu polać dowolną polewą. Ja zawsze robię polewę z 2 tabliczek czekolady Milka i 1,2 łyżek śmietanki. Wierzch posypać migdałami lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilibułka drożdżowa nie jest okrągła, a ludzie mają krzywe nosy. Składniki: 1/2 szklanki mleka sojowego (użyłam alpro dla dzieci) 2 łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki wody mineralnej 7 g suchych drożdży szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy ze sobą 3/4 szklanki mąki, drożdże, cukier i sól(...)suchych i mieszamy. Następnie dodajemy 1/4 szklanki mąki i dalej mieszamy. Ponownie wsypujemy 1 szklankę mąki i wciąż mieszamy. Dodajemy 2 łyżki oleju i w razie potrzeby, jeśli ciasto za bardzo przywiera, pozostałą 1/3 szklanki mąki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je w ciepłe miejsce na ok. 10-15 minut. Po tym czasie ugniatamy je jeszcze przez chwilę i formujemy bułeczki
Weganizm infantylnyszklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia Bita Śmietana 300 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru kieliszek likieru kokosowego. Wariant bezalkoholowy pół szklanki wiórków kokosowych zalać wrzątkiem odstawić do wystygnięcia na około godzinę następnie przecedzić przez sitko dokładnie dociskając wiórki aby jak najwięcej wyleciało naparu i użyci go zamiast likieru. **1 łyżkę(...)dodawać po łyżce mąki i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenie (papierem wyłożyć tylko spód ) piec w nagrzanym piekarniku ok. 10-15 min. Sernik espresso Biały ser zmiksować z cukrem pudrem dodać napar
RAROSSALegalne brownie? No prawie :) Zawsze można pominąć precelki, ale w sumie po co? Dodają chrupkości, a kilka "złych" kalorii nam nie zaszkodzi od czasu do czasu
CzarnawisienkaSłodki deser kokosowo- śmietankowy z dodatkiem gofrowanych wafli i dżemem truskawkowym. Jeden kawałek w zupełności wystarczy, by wszelkie smutki odeszły w kąt, a uśmiech mimo typowo
Kuchnia w czekoladziePożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron światabiałą czekoladą . Są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku z kawałkami białej czekolady. Ale nie trzeba ograniczyć się tylko do czekolady. Do środka można dodać również wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, żurawinę, wszystko to na co tylko macie ochotę. Aaa i dodam jeszcze, że ciastka są tak pyszne, że znikają z talerzyka bardzo prędko, dlatego też od razu przygotujcie(...)proszku do pieczenia * 200 g białej czekolady Wykonanie: W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem. Następnie dodać całe jajko, ponownie wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto, aby składniki dobrze się połączyły. Białą czekoladę pokroić nożem w małą kostkę. Dodać ją do ciasta, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta dłonią formować kulki wielkości orzecha włoskiego
Zrób to smacznieprzygotowania Najpierw wrzucam do miski startą na drobnych oczkach skórkę pomarańczy, mąkę, stewię i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszam. Następnie dodaję kawałki masła i pastę tahini. Rękoma wyrabiam ciasto, aby ostatecznie powstała kula. Z powstałej kuli odrywam kawałki i formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego, a później je delikatnie spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia. Można ozdobić(...)ciasteczka przestygną, a później zajadamy ze smakiem. Smacznego! Ciasteczka są naprawdę genialne! Jestem pewna, że przypadną Wam do gustu. Kiedyś upiekłam także podobne, z tahini, bananem i mleczkiem kokosowym . Możecie je również wypróbować Spróbuj także: domowe pieguski, amarantuski sezamowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie
Natka Pietruszkimożna dodać posiekaną czekoladę. Muffinki są bardzo sycące, dlatego świetnie sprawdzą się na przekąskę lub śniadanie :) Składniki (ok.10 muffinek): 2 dojrzałe banany 1/2 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego 1 jajko 1 i 1/2 szklanka mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 3 łyżki ciemnego kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki ksylitolu(...)wymieszać. Do osobnej miski wsypać mąkę owsianą, dodać sól, kakao oraz proszek do pieczenia i wszystko wymieszać. Następnie przesypać do mokrych składników i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (do około 2/3 wysokości), na wierzch posypać orzechy laskowe i piec przez około 25 minut
Healthy food explorerspożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Masło w cieście powinno dobrze się schłodzić i nieco stwardnieć, wtedy łatwiej będzie rozwałkować ciasto bez używania dużej ilości mąki. Moje ciasto po schłodzeniu w lodówce wciąż jeszcze się kleiło dlatego postanowiłam rozwałkować je między dwoma kawałkami folii (można też użyć do tego papieru do pieczenia), dzięki temu, nie trzeba używać dużej(...)samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy
Ciastkozercyoliwy. Ciasto ugniatamy jeszcze kilka minut, by było miękkie, elastyczne i by odchodziło od ręki. Po tym czasie wkładamy ciasto do miski wysmarowanej oliwą, warto też posmarować nią samo ciasto. Zawijamy wszystko folią spożywczą, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1-1,5 h lub do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu uderzamy w nie pięścią, lekko wyrabiamy i dzielimy(...)pizze: ser kozi do smarowania np. NaTurek 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej ok. 100-200g mozzarelli (wg uznania) 1 łyżeczka tymianku 2 gruszki 2-3 łyżki miodu olej kokosowy do smażenia Gruszki obieramy i kroimy w kostkę, patelnię lekko zwilżamy olejem kokosowym i dorzucamy na nią gruszki. Gdy nieco zmiękną dodajemy do nich miód. Podduszamy chwilę aż miód stanie się
Cooking Monsterpszennej, z czego 50 g może to być dowolna pełnoziarnista szczypta soli 2 duży banan 100 g dowolnego masła orzechowego 50 ml delikatnego oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub płynnego kokosowego) 3-4 łyżki cukru 100 ml dowolnego mleka łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzeszków, w sumie dowolnych, może być nawet słonecznik (nerkowce słonecznik należałoby lekko podprażyć na suchej patelni(...)Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski. Orzeszki posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych orzechów zostaw do posypania babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp. 180 c przez 20-25 minut w zależności od wielkości papilotek Smacznego! Artykuł Orzechowe muffiny pochodzi z serwisu
greenscarfjabłek szara reneta; - 1 łyżeczka soli morskiej; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią; - 3 jaja; - 3 łyżki cynamonu; - 1/3 szklanki ksylitolu; - 1/3 szklanki wiórek kokosowych. Sposób przygotowania: - kaszę jaglaną gotujemy razem z kaszą kukurydzianą i doprawiamy łyżeczką soli morskiej; - kaszę po ugotowaniu studzimy i mieszamy; - jaja wybijamy do miski, dodajemy cukier, sodę oczyszczoną i miksujemy(...)masłem i posypujemy mąką kukurydzianą, a następnie dodajemy 2/3 gotowej masy kasz - na masę wsypujemy pokrojone jabłka z cynamonem, a pozostałą 1/3 masy z kasz dodajemy na wierz ciasta - najlepiej rozsmarowywać masę na wierzchu łyżką, gdyż powinna wyjść kleista i lepka; - ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy ok. 55-70 minut - co jakiś czas sprawdzamy
MintTasteziemniaczanej 1/3 szklanki soku z cytryny otarta skórka z cytryny szczypta soli Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru lub syropu z agawy 1/2 szklanki mleka kokosowego Przygotowanie : Wszystkie składniki na spód umieścić w blenderze i zmiksować na grube okruchy Na wyłożoną papierem tortownicę wysypać zmiksowane ciastka, docisnąć palcami i odstawić do lodówki Wszystkie składniki oprócz mleka(...)wstawić do piekarnika na 15 min. Potem zmniejszyć temp.do 120*C przez kolejne 45 min. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik i pozostawić na 15 min.Po tym czasie ciasto wyjąć i studzić dalsze 2-3 godz. W rondelku podgrzać wszystkie składniki na polewę, wymieszać. Odstawić na 30 min. Polać czekoladą wyjęte, przestudzone ciasto. przepis stąd Ciasto upiekła moja Córka, próbowałam
Proste Potrawysprawka photoshopa – to tylko dużo ruchu i racjonalne podejście do jedzenia. Zjadam wszystko to, co widzicie na blogu ( + to czego nie widzicie! :D ), ale nie całe ciasto – a jego kawałek. Zjadam nie całą pizzę – a jej kawałek ( no albo 3 :D ) A do tego jem bardzo regularnie i NIGDY nie opuszczam posiłków. Mój organizm tak już się(...)taka energetyzująca micha wypełniona po brzegi chrupiącymi płatkami, owocami, bakaliami i jogurtem naturalnym lub kefirem. … potem drugie śniadanie, np. w postaci koktajlu ( ten był bananowy z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym – pycha! ) … sycący obiad ( uuu , tu sobie lubię pofolgować :D ) oraz przekąski! Fajnie sięgnąć po chrupiące ciacha z bakaliami albo zdrowe batony! Nie tylko zaspokoją głód
Ostra na Słodkododać do mąki. Na koniec wbić jajko i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na 16 części. Z każdego kawałka formować placuszek, nałożyć łyżkę farszu i zlepiać jak pierogi. Następnie w dłoniach lub na blacie utoczyć delikatnie owalny placuszek(...)zarumienienia. Ostudzić. Lukier: Do miski przesiać cukier puder, dodać sok z cytryny i tyle łyżek wody aby aby powstał gesty lukier. Pokryć jagodzianki. Można posypać płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi
Smakołyki Asipapryki (nie trzeba, ja lubię dodawać do kurkumy chili lub paprykę) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki curry - drobno posiekany pęczek natki pietruszki i kolendry (musi być dużo ziół) - olej kokosowy (u mnie bezzapachowy) do smażenia lub inny Dodatkowo: - gęsty jogurt naturalny (u mnie bałkański) z odrobiną soli himalajskiej. Można także dodać sok z cytryny, posiekane listki mięty i odrobinę oliwy(...)grubych oczkach, dodać także drobno startą marchewkę (mnie to umknęło), lekko posolić, wymieszać i odstawić na ok.10 minut. Następnie odcisnąć lekko nadmiar płynów, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie dodać jeszcze trochę mąki kukurydzianej, moje były ok. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, do lekkiego zrumienienia. Można odsączyć na ręczniku kuchennym
Smaczne Zdrowepszennej (z czego u mnie 100 g to była pełnoziarnista) 1 mały banan (bez obaw, w bułkach smak banana jest niewyczuwalny) 2 łyżki roztopionego i przestudzonej masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego, ale równie dobrze może to być olej ale wtedy 3 łyżki) *opcjonalnie sezam do dekoracji Przygotowanie: Zrobić zaczyn z drożdży, czy rozpuścić je w 50 ml letniego mleka(...)szafki, ja zawsze wkładam do piekarnika, pełni on u mnie funkcję dodatkowej szafki ;-). Gdy drożdże się obudzą dodać je do mąki, dodać resztę mleka, sól i rozgniecionego banana. Zagnieść ciasto a pod sam koniec wyrabiania dodać roztopione masło. Wyrobione ciasto przykryć i odtawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Ja poszłam robić porządki w ogrodzie i po 2 godzinach
greenscarfspożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Masło w cieście powinno dobrze się schłodzić i nieco stwardnieć, wtedy łatwiej będzie rozwałkować ciasto bez używania dużej ilości mąki. Moje ciasto po schłodzeniu w lodówce wciąż jeszcze się kleiło dlatego postanowiłam rozwałkować je między dwoma kawałkami folii (można też użyć do tego papieru do pieczenia), dzięki temu, nie trzeba używać dużej(...)samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy
Ciastkozercymająca obsesję na punkcie deserów, ba, wręcz od nich uzależniona, muszę mieć w kulinarnych repertuarze kilka przepisów, które pozwolą wyczarować coś dobrego w celu błyskawicznego zaspokojenia słodkiego głodu. Uwielbiam ciasta, jednak w takich awaryjnych momentach perspektywa czekania, aż się upieką i przestygną, nie jest zbyt pocieszająca. Dlatego w moich kuchennych szafkach zawsze plątają się orzechy i suszone owoce, które utarte(...)rozpływa się w ustach. Aby dodać jej nieco chrupkości, możesz też dorzucić kilka pokruszonych wafli albo w środku ukryć blanszowany migdał. Tymczasem poniżej zamieszczam najprostszą wersję. Składniki: ¾ szklanki wiórków kokosowych plus jeszcze trochę do obtaczania ¾ blanszowanych migdałów ½ szklanki suszonych daktyli, moczonych przez 15 minut w ciepłej wodzie ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii ½ łyżeczki startej skórki cytrynowej Wiórki kokosowe oraz migdały
Roślinna - blog wegańskidobra, że można przygotować ją oddzielnie i wsunąć z dodatkiem bitej śmietany :) Spód: 220g ciasteczek łyżeczka imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 kostki rozpuszczonego masła 2 łyżki oleju kokosowego Sernik: 500g zmielonego twarogu 2 jajka szklanka cukru 1 pomarańcza 3 łyżki mąki ziemniaczanej Glazura pomarańczowa: 1 słoik konfitury pomarańczowej 2 pomarańcze 3 łyżki wody 3 łyżki żelatyny(...)wyjmujemy godzinę wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej. Ścieramy skórkę z pomarańczy i wyciskamy sok. Miksujemy z twarogiem, cukrem i mąką. Jajka rozkłócamy ze sobą i łączymy delikatnie z resztą ciasta. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni (na dolnej półce piekarnika można wstawić miseczkę z wodą). Po ostygnięciu ciasta przygotowujemy glazurę pomarańczową. Konfiturę, skórkę i sok z dwóch
sama złodycz