ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:629/965)

Muffinki Brownie z kaszy jaglanej 183

płuczemy, następnie gotujemy. Do gorącej dodajemy olej kokosowy, zostawiamy do przestudzenia. Orzechy włoskie mielimy w młynku do kawy. Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy: jajko, banany i zmielone orzechy włoskie. Wszystko blendujemy na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki (oprócz sezamu), wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek.  Ciasto będzie dość gęste. By ułatwić sobie zadanie, nakładamy

Szkrab Je Sam
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-sezamowe 202

misce blendera miksujemy miksujemy banany, olej kokosowy, cukier, jajko, tahini i mleko 2. W misce łączymy mąkę i kakao 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia 4. Łączymy składniki suche z mokrymi za pomocą szpatułki lub miksera planetarnego, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę 5. Ciasto będzie dość sypkie, gdyby jednak się nie kleiło wystarczająco można

Słodki Kompromis
Babeczki na oleju kokosowym z wiśniową niespodzianką 345

można nabyć w Sklep Zdrowia) Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy. Mieszamy łyżką. W drugiej mieszamy mokre składniki: rozpuszczony olej, mleko i całe jajko. Łączymy obie miski, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Następnie nakładamy około łyżki ciasta, potem łyżeczkę dżemu wiśniowego i ciasto. Babeczki pieczemy

Słodkie okruszki
Makowiec selerowo-marchewkowy 173

zniechęcić. Jednym słowem: wyborne! Makowiec selerowo-marchewkowy Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu Porcje 8 Składniki 1/2 szklanka seler naciowy tarty 1/2 szklanka marchewka tarta 2 szt jajko 1 szklanka mąka kukurydziana lub dowolna, inna 1 łyżeczka proszek do pieczenia 4 łyżeczka mak 2/5 szklanka erytrol lub inne słodziwo 1/4 szklanka olej kokosowy Sposób przygotowania Selera obieramy z łyka i ścieramy

Kucharzyca
Ciasteczka z kleiku ryżowego (z konfiturą) 201

łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 2-3 łyżki sezamu (płaskie) Dodatkowo: dżem/konfitura/krem czekoladowy (użyłam konfitury z borówki ) Masło/margarynę z cukrami utrzeć do puszystości i nadal mieszając - wbić jajko. Do powstałej masy dodać resztę składników i całość dokładnie połączyć (najlepiej za pomocą dłoni). Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego

Di gotuje
trufelki orzechowo-kakaowe 219

dotąd pralinki, lepsze nawet niż moje ulubione kokosowe.  Składniki: 175 g mąki 2 żółtka 125 g masła 50 g startych orzechów włoskich łyżka cukru pudru 2 łyżki nutelli duży kieliszek rumu 70 g herbatników kakaowych 150 g orzechów laskowych Mąkę zagnieść z żółtkami, masłem, cukrem pudrem i startymi orzechami włoskimi. Ciasto rozwałkować i piec na papierze do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłka pod kruszonką 139

lubi ciasta z jabłkami? My bardzo lubimy w każej postaci, szczególnie szarlotkę z kruszonką lub z bezą. Zrobiłam błyskawiczny deser jabłkowy czyli jabłka zapiekane z kruszonką. Pyszne jako samodzielny deser lub z lodami waniliowymi. Składniki: • 4 jabłka • 3 łyżki płatków migdałowych • 3 łyżki wiórków kokosowych • 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka • 100 g masła • 8 czubatych

To co kocham
Omlet z ricotty. 198

łyżka syropu daktylowego Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować* na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego! * do miksowania ciasta używam blendera Illumina 4 w 1 marki Russell

Poranek na słodko
Chlebek bananowy 192

skradła. Ma charakterystyczny smak, nieco wyczuwalny w ciastach (również w biszkopcie). Wypieki wychodzą, ale nie są puszyste. Mimo to, w chlebku bananowym spisuje się całkiem dobrze :) Polecam na śniadanie, lub jako kanapki na słodko :) Składniki: 4 dojrzałe banany (400g) 1 szklanka mąki jaglanej* szczypta cynamonu 1 jajko 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Banany rozgniatamy, dodajemy jajko

Chocolate Muffin Blog
Kanapki na słodko z frangipane 207

pory używałam marcepanowej masy jedynie do wypieków ciast, a tu proszę, można z nią przyrządzić kanapki na słodko. Upiekłam świeżutki tostowy chlebek, idealny na takie fikuśne kanapki. Kanapki, które przypominają francuskie tosty . Kanapki na słodko Składniki: 4 kanapki Frangipane 50 g zmielonych migdałów 50 g masła 1 jajko 50 g kokosowego cukru 2 łyżki migdałowych płatków 4 kromki chleba

codojedzenia
Chałwa domowa z pistacjami 250

tylko. Smacznego. W akcji Ciasto na niedzielę ( Słodkości z sezamem i/lub chałwą ), wraz ze mną udział wzięły autorki niżej wymienionych blogów: - ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową - MOJE MAŁE CZAROWANIE – Blok twarogowo-pistacjowy z pastą sezamową

mojewypiekiinietylko
Paluchy Wiedźmy 190

Wiedźmy 225 g zimnego masła 1/2 szkl. cukru kokosowego 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g obranych migdałów + rozbełtane jajko Wymieszać suche składniki i wrzucić do nich masło i posiekać, dodać jajko i ekstrakt, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Kulę owinąć w folię spożywczą i na pół

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśniki żytnie z twarożkiem kokosowym i lodami truskawkowymi 187

wersji żytniej :) Pysznie smakują z twarożkiem kokosowym i gałką lodów truskawkowych. Podajcie je z ulubionymi owocami :) Składniki : 100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy  Rozgrzać patelnię. Składniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć

Chocolate Muffin Blog
Ciasto poezja smaku 1615

Przepyszne ciasto o delikatnym wyglądzie           Składniki Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru

W królestwie smaków Beaty
Ciastka owsiane z żurawiną 283

szklanki orzechów włoskich 2/3 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki wody Żurawina (ok 100 gram) Siemię lniane (3 łyżeczki) Pestki dyni (3 garście) Miód (3 łyżki) Przygotowanie:  Płatki miksuje na mąkę. Orzechy miksuję w blenderze, opcjonalnie można posiekać. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszam. Miód rozpuszczam w wodzie i dolewam do ciasta, ciasto wyrabiam tak długo, aż powstanie zbita kula. Następnie

Pause Gotowanie!

Proponowane wyszukiwania