ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:634/932)

Wegańskie shortbread - szkockie ciasteczka na oleju kokosowym 256

100g oleju kokosowego (u mnie nierafinowany) 60g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego (można pominąć) 2 łyżki wody 160g mąki pszennej (użyłam typu 405 )   Olej powinien być miękki (jednak nie płynny). Olej lekko ubić mikserem i stopniowo wymieszać z cukrem, ekstraktem i wodą. Ciągle mieszając - powoli wsypać mąkę. Połączone składniki przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto wyrównać

Di gotuje
Czekoladowy tort z owocami 155

pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce

Magiczne Życie Marty
Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia) 154

szklanki mleka kokosowego sok z 1 limonki Składniki na masę kakaową dokładnie miksujemy. Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście. Całość delikatnie zwijamy

Mienta blog
Tort weselny kokosowy 206

alkohol wiórki kokosowe cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem wiśniowy Rafaello ozdoby z masy plastycznej KLIK alkohol cytryna rodzynki w alkoholu  BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć

Camilla w kuchni
Karnawałowe kwiatki. 198

żółtka zagnieść ciasto . Przygotować 2 foremki w kształcie kwiatków z tym że jedna musi być mniejsza.Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy wycinamy kwiatki duże i małe tak żeby była para, mały kwiatek nakładamy na duży i robimy nacięcia wzdłuż listka ale nie do końca, lekko dociskamy środek kwiatka. W rondlu rozgrzewamy olej z 2 łyżkami oleju kokosowego który daje niesamowity

Sama słodycz i szczypta chili
Bułki z dynią! Smażone banany! 211

Ciasto podwoi swoją objętość.  Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce.  Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką  Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut.  Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oleju kokosowego

SMYKWKUCHNI
ciasto raffaello bez pieczenia II 376

składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE - RACUCHY Z OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM 194

OWOCÓW DO CIASTA NA PATELNI, a jedynie dokładamy je do racuchów już na talerzu; - całość polewamy najlepszym sosem czekoladowym, o którym pisałam  tutaj , a który króluje w naszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe  (prażone

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik Limonka&Liczi 238

ciasto wybrać na debiut w kuchni-sukces gwarantowany.      Składniki: Spód: 15 dag wafelków o smaku limonki 2 galaretki cytrynowe Masa serowa: 1/2 kg kremowego twarożku 1 kubeczek jogurtu greckiego- 18 dag 300 ml śmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej

Wanilia i Kardamon
Pancakes czekoladowe z budyniem bananowym 202

Kokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo :  1 porcja budyniu bananowego   Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta

Chocolate Muffin Blog
Muffinki kokosowo-rumowe z lukrem limonkowym 133

szklanki wiórków kokosowych; 1/2 szklanki oleju; 1 szklanka mleka lub maślanki; 2 łyżki rumu; 1 jajko; Wykonanie: W jednej misce mieszamy składniki suche, zaś w drugiej składniki mokre. Następnie mokre składniki dodajemy do suchych i niedbale mieszamy widelcem, tylko tak aby składniki się połączyły. Wgłebienia formy do muffinek należy posmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do mniej więcej

In my kitchen
Baby cookies z kleiku ryżowego 182

wiórków kokosowych 4 łyżki sezamu 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Dodatkowo :  pół słoiczka powideł śliwkowych W misce utrzeć masło i cukier na jasną, puszystą masę. Po jednym dodawać jajka i miksować do połączenia. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Uformować kulkę i wstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 180*C. Łyżeczką nabierać ciasto i formować

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z daktylami. 184

wiórki kokosowe polewa czekoladowa formę do muffinek papilotki papierowe  Sposób wykonania: Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą soli. W misce wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości

Przepisy i porady kulinarne
Chlebek bananowy z masłem orzechowym 292

Bardzo lubimy to ciasto, chlebki bananowe są szybkie w przygotowaniu, smakują wybornie za każdym razem, niezależnie co da się do środka bo smak można kombinować do woli. Tym razem elementem najważniejszym był dodatek masła orzechowego, do tego rewelacyjna polewa. Przepis pochodzi ze strony Taste and Tell.Przy okazji polecam inne wersje: chlebek z dodatkiem dyni,  ananasowo-kokosowy. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Blondie-brownie z ciecierzycy 160

Słodkie ciasto bananowo-czekoladowe bez grama mąki. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)banan – 2 jajka – 2,5 łyżki erytrytolu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na jasną warstwę: – 100 g ciecierzycy ze słoiczka – łyżka oleju kokosowego – banan – 2 jajka – 2,5 łyżki erytrytolu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania Ciecierzycę przepłukaj pod bieżącą wodą. Żółtka oddziel od białek. Połowę ciecierzycy dokładnie zblenduj

Mrs. Endorfina

Proponowane wyszukiwania