ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:526/965)

Tort kokosowy "Rafaello" 153

Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone  dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym.  Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6

Przepisy mojej mamy
Lekkie ciasto ananasowe 214

Zazwyczaj na Tłusty Czwartek wyciągamy ciężkie działa i robimy pączusie, faworki, oponki itd, wszystko po to by tradycji stało się zadość. A ja na Tłusty Czwartek

Tylko pysznie
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 204

rozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec

Fitsweet.me
Jaglanka z nutellą i bakaliami 187

przepis na pyszną i szybką jaglankę z nutellą i bakaliami Helio. Bakalie  Helio polecają się do ciast, deserów i szybkich śniadań. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli lub do smaku 1 łyżka mleczka kokosowego morele, rodzynki i sezam do posypania Helio http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio Wykonanie : Ugotowaną kasze przekładamy do blendera, dodajemy nutellę

Sama słodycz i szczypta chili
SZYBKIE CIASTECZKA WYSOKOBIAŁKOWE (ŻYTNIE) 135

olej kokosowy (50 g) - woda - 1 szklanka Wykonanie: Płatki żytnie wymieszać z otrębami i olejem kokosowym, zalać gorącą wodą i pozostawić na około 30 min aż płatki wchłoną wodę. Wymieszać ponownie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać równe porcje (ciasto powinno być rzadkie). Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 min, kiedy ciasteczka będą zarumienione, przełożyć

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Najlepsze brownie bananowe bez mąki. Ciasto czekoladowe FIT. 185

rozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec

Fitsweet.me
POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWE BABECZKI W WAFELKU 175

powoli wlewam sok mąkę mieszam z proszkiem stopniowo dodaję mąkę do masy mieszając wszystko łyżką nakładam ciasto w wafelki do około  połowy wysokości Piekę  20-25 minut do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA KREM BIAŁY: tabliczka białej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego opakowanie serka kanapkowego ( u mnie Bieluch) SKŁADNIKI NA KREM CIEMNY: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego

Upiecz sobie babeczkę
Placki kokosowe z porzeczkami 217

szkl. maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści owoców czarnej porzeczki 2 łyżki wiórków kokosowych olej do smażenia do podania: cukier puder i owoce Jajka miksujemy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy jogurt oraz przesiana make z proszkiem. Ciasto mieszamy z owocami i wiórkami. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy z owocami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klasyczne, cienkie naleśniki 243

odpoczywać w temperaturze pokojowej. po tym czasie sprawdzamy jego konsystencję, jeśli zgęstniało dolewamy nieco wody. Powstałe ciasto powinno swobodnie spływać z łyżki, to zagwarantuje, że naleśniki będą cienkie.  Smażymy na patelni delikatniej posmarowanej tłuszczem. My używamy do smażenia zwykle oleju kokosowego. Twardym olejem po prostu smarujemy patelnię. Gwarantuje to, że tłuszcze jest minimalna ilość, a naleśniki się nie przypalają

Kuchnia od dwojga
Gryczane placki z makiem :) 188

łyżka maku  100 ml mleka roślinnego lub krowiego  1 jajko 10 g cukru kokosowego  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki.  Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki.  Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem

Zdrowie na języku :P
Muffiny marchewkowe 148

przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Knedle z ricotty na mleku. 230

wanilii mango do nadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym

Poranek na słodko
Kopytka z sosem z suszonych pomidorów i cukinii z dodatkiem rukoli i sera cheddar 180

ziemniaków, jedne są suche inne mniej, więc musimy sami dojść do tego ile tej mąki dodamy. Gotowe ciasto dzielimy na porcje, formujemy tzw "węża" i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 10 minut.  Na patelni grillowej roztapiamy olej kokosowy (niewielką ilość), wrzucamy na nią suszone pomidory, pokrojoną cukinię, cebulę i ząbki czosnku. Chwilę podsmażamy. Przekładamy

kruche babeczki
Rafaello bez pieczenia 215

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe

Bajeczna Kuchnia
Kokosowe muffinki w wafelku. 174

czekolada mleczna, kolorowa posypka cukrowa Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. Wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka, wlać mleko oraz olej i wymieszać. Do suchych składników wlać mokre i wymieszać aż dobrze się połączą. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości wafelka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 min (jeśli

zadanie-gotowanie
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 188

kokosowego  1,5 banan Płatki kukurydziane zmielić na drobną ,,mąkę" w malakserze. Dodać łyżkę kakao. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10-20 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki połączyć ze zmiksowanym bananem i zagnieść na jednolite ciasto. Może się trochę kruszyć. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. jaglano-orzechowe n adzienie 50 g kaszy jaglanej

Kuchnia Ellie
Babeczki owsiane z żurawiną 220

miodem. Wlać miksturę do suchych składników,dodać orzechy i żurawinę,wymieszać. Wyłożoną papilotkami formę do babeczek napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok.25 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni. Babeczki wyjąć i wystudzić, posypać wedle uznania np.płatkami owsianymi,wiórkami kokosowymi orzechami

Fit & Healthy Life
Przepis na idealnie wypieczoną babkę 184

przepisie zwykle jest to od 45 - 60 minut. Ważne aby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia się ciasta ponieważ babki są wrażliwe na takie działania i może nam powstać zakalec Przepisy na babki, keksy: Piernikowy keks na konfiturze Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa

W Moim Magicznym Domu
Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym 246

Składniki na ok. 20 ciasteczek: - 120g mąki żytniej 720 - 30-50g ksylitolu - 20g roztopionego masła/oleju kokosowego - 2-3 łyżki masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowe go masła orzechowego - 1 jajko *opcjonalnie: orzeszki ziemne do dekoracji Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Z ciasta tworzymy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy. W każde ciasteczko delikatnie wbijamy po połówce orzeszka ziemnego. Pieczemy w 180 stopniach

Be Fit Be Strong
Zdrowe ciasteczka kokosowe w czekoladzie 278

ramach Tygodnia Kokosowego <3 Składniki: 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g masła klarowanego/oleju kokosowego/zwykłego masła Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę i podzielić na dwie części. Rozwałkować na ok. 6 mm i wycinać dowolne kształty, u mnie serduszka

Chocolate Muffin Blog
Komosanka śniadaniowa z olejem kokosowym i owocami 205

Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 6,00 zł SKŁADNIKI: 1 szklanka Quinoa (biała komosa ryżowa) 2 szklanki wody 2 łyżeczki oleju

kulinarnyJa
Świąteczna granola z pierniczkami / Christmassy gingerbread granola 264

korzennych przypraw, doskonale sprawdzi się na świąteczne śniadanie. Można też ją wykorzystać jako posypkę do świątecznych ciast i deserów. Polecam! Scroll down for recipe in english Świąteczna granola z pierniczkami (6 szklanek) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych Bakalland ½ szklanki pistacji Bakalland, z grubsza posiekanych ½ szklanki migdałów Bakalland lub orzechów włoskich Bakalland, z grubsza posiekanych 1 szklanka

karmelowy
Keks s.Anastazji 184

dałam galaretki ]. Dodać cukier i galaretki( proszek).Dokładnie wymieszać i ostudzić. Do wystudzonej masy dodać pokruszony blat ciasta miodowego i wymieszać. Składniki na masę z kokosem: 2 szklanki mleka 5 łyżek cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 100 g wiórków kokosowych 250 g masła Mleko zagotować z cukrem i kaszą manną. Dodać kokos i jeszcze chwilę gotować.Ostudzić

Moje domowe kucharzenie
.831. najlepszy przepis na kokosowe placki 211

łyżeczki proszku do pieczenia + 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej ~cukier/ksylitol/stevia Mieszamy: jajka, białko, olej i mleko. Dodajemy mąkę kokosową wcześniej wymieszaną z proszkiem, sodą i cukrem/ksylitolem lub stevią i dodajemy do masy jajecznej, mieszamy. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wykładamy porcje ciasta (ok. 1 łyżka na 1 placek) i smażmy na małym ogniu z obu stron. Podczas smażenia pierwszej strony

breakfast of dreams
Ciasto śliwkowe z kaszą manną, promo województwa 219

śliwek Wymieszaj w misce kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj dżem jabłkowy, mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Odstaw na około kwadrans, aż masa zgęstnieje. Nagrzej piekarnik do 180°C. Przekrój śliwki na pół, usuń pestki. Wlej ciasto do małej keksówki, natłuszczonej olejem i wyrównaj łyżką. Na wierzchu ułóż śliwki (jak na zdjęciu). Nie dociskaj ich w ciasto

Qlinarnie i Qlinarnie
Omlet z serkiem homogenizowanym, kokosem, kakao i migdałami 207

łyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych   Dodatkowo : 2-3 łyżki serka homogenizowanego ciemne kakao migdały wiórki kokosowe Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć na talerz. Na omlet

Chocolate Muffin Blog
Bezowo kokosowy koszyczek z granatami 186

Beza jest cudownym wytworem kulinarnym. Słodkie ciasto z białek i cukru, któremu jednocześnie możemy nadawać różne kształty. Bez dodatków lub z dodatkami, za każdym razem inspirują do nowych wyzwań. Bezowo kokosowy koszyczek z granatami.      Składniki na bezę: - ¾ szklanki białek (4 szt.)- 220g drobnego cukru- 1 łyżka soku z cytryny- szczypta soliSkładniki na masę:- 230ml śmietany kremówki- 1 łyżka cukru pudru

mojewypiekiinietylko
CHLEB ODMIENIAJĄCY ŻYCIE, BEZGLUTENOWY 248

orzechy, migdały oraz płatki owsiane wymieszać w misce. Odstawić. W garneczku zagotować wodę z solą i olejem kokosowym. Odstawić do lekkiego przestudzenia i po ok. 10 minutach połączyć z suchymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej wcześniej małej keksówki (ok.10x20) przełożyć otrzymane ciasto, dokładnie ubić i wygładzić łyżką maczaną w wodzie. Ciasto nic nie rośnie, więc można nałożyć do pełna. Odstawić

Smaczne Zdrowe
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 270

Roślinne naleśniki ryżowe nadziewane czekoladowym twarożkiem     14 Omlety Kakaowy omlet sernikowy ze śliwkami     17 Omlet owsiano-kokosowy z serkiem mango     19 Omlet biszkoptowy z jogurtem i bananem     21 Omlet bananowy z serkiem i malinami     23 Omlet szarlotkowy(...)Frittata z mozzarellą, ciecierzycą i papryką     33 Placuszki Kefirowe placuszki owsiane przekładane serkiem waniliowym     36 Jabłka w cynamonowym cieście     38 Placuszki z białym serem i borówkami     40 Dyniowe placuszki z czekośliwką     42 Syrniki z malinami i czekoladą

Zdrowie na języku :P
WEGAŃSKIE CIASTO URODZINOWE BEZ PIECZENIA 646

Ciasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę o wymiarach 30 x 20 cm: spód: 1 szklanka migdałów, 1 szklanka płatków owsianych, 1/2 szklanki ziaren słonecznika łuskanego, 1/3 szklanki sezamu, 1, 5 szklanki suszonych daktyli, 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)blenderze, włączamy na wysokie obroty. Następnie dodajemy daktyle, olej kokosowy i ponownie blendujemy do uzyskania klejącej masy. Ową masą wylepiamy spód formy (najlepiej ceramicznej). Umieszczamy w lodówce. Masa jaglana: Kaszę gotujemy, a następnie studzimy. Umieszczamy z pozostałymi składnikami w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na spód ciasta. Umieszczamy w lodówce. Krem kakaowy: Wszystkie składniki umieszczamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mini keto donaty (bez glutenu) 156

Rozpusta w najlepszym wydaniu, kto się skusi? 😉 Składniki: Donaty 60 g mąki kokosowej 50 g erytrytolu ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 6 jajek 125 g roztopionego masła lub oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Lukier 60 g serka typu cream cheese 60 g roztopionego masła 60 g erytrytolu ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Sposób wykonania: Rozgrzewamy nasz piekarnik do temperatury(...)pieczemy ok. 10-15 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta. W miseczce mieszamy ze sobą składniki na lukier dokładnie ucierając aż masa nabierze bladego koloru. Gdy donaty delikatnie ostygną maczamy je w lukrze. Gotowe! Uwagi dodatkowe: Mąkę kokosową możemy zastąpić mąką migdałową. Wtedy potrzebujemy jej ok. 200g i zamiast 6 jaj używamy

Mostek w kuchni
Tort michałkowo-kokosowy 183

szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej Masa:  500 g mascarpone 660 ml śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru 10 cukierków michałków 5 łyżek kakao 5 łyżek wiórków kokosowych Poncz: 1 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny Dekoracja: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady łyżka oleju wafelki, bezy itp. Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli(...)jajeczną. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać biszkopt. Ciasto piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Masa: Zimną śmietankę i mascarpone utrzeć na gładką, gęstą masę, pod koniec dodając cukier puder. 1/3 masy odłożyć i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Pozostałą masę zmiksować z kakao i bardzo drobno posiekanymi michałkami

Smakołyki Asi
Deser z gruszkami i polewą czekoladową 254

kokosowych. Dodatkowo: czereśnie do dekoracji, gorzka czekolada GOPLANA. wiórki kokosowe. Przygotowanie: 1. Spód:  Składniki suche ( mąka, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao) wymieszać razem. Składniki mokre ( jajko, mleko, olej) roztrzepać trzepaczką lub widelcem.  Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi - mieszać do momentu gdy nie będzie już grudek. Ciasto wyjdzie dość gęste. Blachę ( ja miałam dwie mniejsze ) wyłożyć papierem(...)pieczenia, a następnie włożyć mniejsze foremki ( foremki o wym.7,5cmX7,5cm). Na spód każdej foremki nałożyć ciasto i rozprowadzić je równomiernie. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec 10-12 minut - do tak zwanego suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. 2. Masa z gruszkami: Gruszki obrać ze skórki, wykroić twardsze części i zetrzeć na tarce

W kuchni u Moniki
Pomarańczowy kremowy budyń jaglany Dominiki 121

Przygotowanie budyniu z kaszy jaglanej wydaje się banalnie proste i … takie jest, ale pod pewnymi warunkami.  Dominika Jarzynova zrobiła małą budyniową rewolucję, kiedy to

Tajemnice Smaku
Sernik Teściowej 244

pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Zbitą kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1h. Blachę wysmarować tłuszczem

Przepysznik - BLW i nie tylko