ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:523/965)

Sernik na zimno z bananami i masą z truskawek! 212

Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny sernik na zimno, dwukolorowy i o podwójnym smaku, bananowo - truskawkowym! Ciasto jest banalne w wykonaniu na pewno dasz radę zrobić! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA TRUSKAWKOWA: - 500 ml zmiksowanych dojrzałych truskawek - 60 g cukru bądź stewi ( wersja fit) - 150 ml mleka kokosowego (możesz w zastępstwie użyć krowiego) - 15 g żelatyny Żelatynę zalej wrzątkiem ( około(...)dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie blenderem na jednolitą masę. MASA BANANOWA: - 2 dojrzałe banany - serek homogenizowany waniliowy  - 150 ml mleka kokosowego (w zastępstwie możesz użyć krowiego) -7 g żelatyny Do masy bananowej nie dodałam cukru, bo banany były słodkie, jeśli dla Ciebie masa jest za masło słodka dodaj 2 łyżki cukru. Żelatynę zalej wrzątkiem ( około

SMYKWKUCHNI
Ciasto drożdżowe w truskawkami 243

pszennej i 100 żytniej) 50 g masła kokosowego lub oleju roślinnego 50 g brązowego cukry nierafinowanego 300 ml wody 80 g mleka roślinnego w proszku opakowanie suchych drożdży szczypta soli około 1 kg truskawek można pominąć mleko w proszku, ale wtedy zamiast wody użyć 300 ml mleka roślinnego, do ciast polecam sojowe; śmiało można też uzyć świeżych drożdży Przygotowanie: Standardowo

greenscarf
Szybka bezmączna tarta z owocami 211

Odcedzić, osuszyć. Płatki owsiane, wiórki kokosowe drobno zmielić. Dodać rozpuszczony olej kokosowy i daktyle. Ponownie całość zmiksować. Płatki migdałów drobno pokruszyć bądź również zmiksować i dodać do masy. Wyrobić. Dodać zimną wodę. Najpierw 1 łyżkę, a jeśli stwierdzimy, że masa jest wciąż za sucha po wyrobieniu, kolejną. Ciasto powinno być zwarte i lekko wilgotne, jak typowe kruche ciasto do tarty

gutfut
Ciasto makowo-kokosowe 302

piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego (500ml) - dokładnie(...)utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń kokosowy i ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier i wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 3 placki. Pierwszy z nich umieścić z powrotem w foremce, tak by wierzch ciasta znajdował się na spodzie, wtedy ciasto się wyrówna

Malinowo w kuchni
Ciasteczka korzenne 264

ciasto miało dość specyficzny zapach. Na szczęście nie czuć nic a nic:) A jak pachniało kokosami, gdy się piekły! Mniam! Składniki: 190 g kaszy jaglanej zmielonej na mąkę 100 g mąki sojowej 65 g ziaren lnu zmielonych na mąkę około 100 g mąki gryczanej sok z połowy pomarańczy - u mniej wyszło 1/4 szklanki 70 g tłuszczu - ja użyłam olej kokosowy(...)składniki suche z wyjątkiem mąki gryczanej Roztopić olej kokosowy, dodać do niego sok z pomarańczy i miód, całość dodać do suchych składników Wymieszać wszystko dokładnie, masa będzie dość kleista. Odstawić na około 15 minut aby len wchłonął trochę płynu Na końcu dodałam mąkę gryczaną aż do uzyskania plastycznego ciasta, wyszło około 100 g mąki Ciasto należy zagnieść i uformować

pyszne zdrowości
CIASTO MARCHEWKOWE 171

szklanki orzechów włoskich,ananasa z puszki i wiórków kokosowych Ubić białka,pod koniec dodać cukier,żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą  naprzemiennie z olejem. Na końcu dodać marchewkę,bakalie wymieszane z cynamonem,można też dodać 1 łyżeczkę przyprawy do piernika ( ale nie jest to konieczne). Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę bądź tortownicę i piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Baba Wielkanocna a tu Tort! ;-) 196

kokosowego - 3 jajka - 120 ml mleka - 220 g mąki z płatków owsianych - 150 g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 ml soku z cytryny Żółtka ucieraj z cukrem na wysokich obrotach, dodaj mleko, olej, mąką i proszek, całość wymieszaj na gładką masę. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy. formy wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Przelej ciasto

SMYKWKUCHNI
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 207

wrażenia smakowe. Drugim smakiem lekko kwaskowatym a zarazem słodkim, jest smak truskawki, którą można łączyć z wieloma składnikami, lubi i słodkie, i słone.  Dzisiaj takie jedno z ulubionych ciast, deserów, które przygotowuje rzadko, raczej na jakąś okazję, bądź na poprawę nastroju. Nie wiem, jak to u Was wyglądało gdy byliście małymi maluchami, którzy z tornistrem na plecach nosili elementarze(...)roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna w proszku W/w składniki poza żelatyną zmiksuj w blenderze na gładką

SMYKWKUCHNI
Mazurek orzechowo-daktylowy. 247

sięgać po kolejny kawałek bez żadnych wyrzutów? Jestem za. Z pomocą przyszły oczywiście daktyle. Daktyle i kochane masło orzechowe, które nadaje cudowny orzechowy posmak, do tego "czekolada" z oleju kokosowego, która kusi swoim zapachem. Wypiek jest wegański, więc może to czas, aby przekonać rodzinę, że to nie tylko trawa i kamienie? :)  Przepis: SPÓD: 30g mąki orkiszowej 30g mąki pszennej(...)ciasta, by nie odpadły. Pieczemy ok.15-20min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Studzimy  KREM: 150g daktyli  ok. 1/2 szklanki wrzątku  cynamon 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aż zmiękną. Miksujemy na gładką masę. Do 2/3 części kremu dodajemy kakao. Do pozostałej części masło orzechowe. Schładzamy.  SOS: łyżka oleju kokosowego

More food, love and dreams
Kawowe ciasto z orzechową kruszonką 269

matka, to Miśce zrobiłam lody bananowo- czekoladowe. Składniki (tortownica 20 cm): Ciasto: 170 g mąki (u mnie to było pół na pół pszenna z żytnią) 150 ml wegańskiego naturalnego jogurtu sojowego 1 średni banan 2 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 120 g masła kokosowego (lub 150 ml oleju roślinnego) 130 g brązowego cukru 30 g cukru(...)masę cukry i masło dodaj banana i kawę i ucieraj dalej dolej jogurt i utrzyj ponownie połącz powstałą masę z mąką i proszkiem do pieczenia najlepiej, jak użyjesz miksera. Ciasto przełóż do wysmarowanej formy lub wyłożonej papierem (ja robię „tamborek” a boki smaruję) Wszystkie składniki na kruszonkę (orzechy grubo posiekaj)wymieszaj razem i ułóż na wierzchu ciasta Piecz

greenscarf
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 357

łyżki kremu kokosowego* (opcjonalnie)1/3 szklanki płatków migdałowycharomat kokosowy lub migdałowyDo dekoracji:200 g białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje

Mania Gotowania
Owsiane muffinki z borówkami 342

dodaję jogurt roślinny z cytryną, olej kokosowy, rozdrobnionego banana i miksuję na gładką masę. 11 Jajka ubijam około 2 minuty aby zwiększyły swoją objętość 4-5 razy. 12 Mokrą masę dodaję do suchych składników i dokładnie mieszam. 13 Następnie do masy dodaję jajka i delikatnie mieszam łopatką do połączenia składników. 14 Rozdzielam ciasto do 6 foremek (polecam użycie do tego

Book of spells
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 326

waha się pomiędzy 2 a 4, w zależności od apetytu naszych współbiesiadników :) Składniki: - dwa opakowania ciasta francuskiego - 500 g mięsa mielonego - 500 g pieczarek - 2 duże (lub 4 małe) cebule - 3 pomidory - kilka plasterków żółtego sera - ok. 2 łyżek oleju roślinnego (u mnie kokosowy) - łyżeczka koncentratu pomidorowego - 1 jajko - słodka i ostra papryka - czosnek granulowany - bazylia, oregano - sól, pieprz Opcjonalnie(...)uprzednio pomidory, czekamy aż się rozpadną, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy całość do smaku użytymi już wcześniej przyprawami. Farsz gotowy, czas zatem na lepienie. Możliwości są dwie - z naszego ciasta francuskiego możemy albo wykrawać koła i zlepiać tradycyjnie, albo pójść na łatwiznę i pociąć je na kwadraty. Wiadomo, którą opcję wybrałam :D Jeden płat najłatwiej podzielić na 6 części

Kulinarne zapędy Kokosa
Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą 180

ziemniaczanej 100 g Newelli naturalnej 4 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki stewii Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Wsypać stewię i nadal ubijać na wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam

FitKot
Zimowy torcik z owocami 221

szklanki dżemu lub konfitury słodycze do ozdoby tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Bitą śmietanę ubić z mlekiem wg. opisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce. Cukier utrzeć z masłem, dodając żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Następnie wsypać mąkę z cynamonem, wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na stolnicy, przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Tradycyjna Kuchnia