prostu pyszny, delikatny, na kruchym spodzie z soczystymi brzoskwiniami i do tego kokosową kruszonką. Klasyka w najlepszym wydaniu. Spróbujcie koniecznie. Spód: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3/4 kostki masła lub margaryny 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia(...)mleko i całość miksujemy do połączenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą z białek. Na podpieczonym spodzie układamy równomiernie brzoskwinie, na nie wylewamy masę serową, a całość posypujemy kokosową kruszonką i pieczemy ok godziny w 170 st. C Kokosowa kruszonka: 200 g. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki masła Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i posypujemy nimi wierzch sernika
Cynamonowe szczęściepodlewamy mleczkiem kokosowym i dalej chwile gotujemy. Pierniczki kruszymy i łączymy z resztą margaryny, jogurtem i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej. Ostygniętą masę blenderujemy z cukrem, resztą mąki i przyprawami. Mieszamy z kakaem oraz orzechami. Ciasteczka wykładamy na formę. Pieczemy ok. 15 minut. Po upływie czasu przelewamy masę jaglaną i pieczemy ok. 45 minut. Ciasto należy porządnie wystudzić
Czarnawisienkaśliwek cukier, cynamon, masło, wiórki kokosowe Ziemniaki obrać i ugotować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę lub utłuc tłuczkiem. Śliwki umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestkę. W dużej misce rozdrobnić twaróg (posłużyłam się tłuczkiem do ziemniaków). Dodać jajko, szczyptę soli, mąkę oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć aby powstało elastyczne i miękkie ciasto. W razie potrzeby dosypać trochę(...)zawinąć boki ciasta ku górze. Następnie za pomocą dłoni nadać kształt owalny (jak na kluski) i odstawić na posypaną mąką deskę lub ściereczkę. W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć wrzucić pojedynczo knedle. Od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię gotować przez 2-4 minuty. Podawać polane rozpuszczonym masłem, posypane cukrem, cynamonem i uprażonymi wiórkami kokosowymi
My simple kitchenwiaderku 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 500 ml gorącej wody 300 ml śmietany kremówki 15 dag herbatników petit beuerre CUKRY NYSKIE 20 dag wiórek kokosowych 5 łyżek płatków migdałowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle(...)wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki z płatkami migdałów, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto
Z Majeczką w kuchnirzechowo-kokosowy -1 szkl. powyższego kremu dyniowo-orzechowego -4 łyżki gęstej śmietanki kokosowej Dodatkowo -sok z cytryny + woda (do nasączania blatów) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do dekoracji) -łyżeczka śmietanki kokosowej (do wykonania oczu i ząbków) BISZKOPT PIERNIKOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol(...)jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao oraz przyprawą i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy . Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy
Candy Pandastylko wyciągnęłam je z piekarnika. Bardzo polecam Muffinki dyniowo-pomarańczowe – składniki (12 sztuk): 300g pulpy z dyni ( tutaj przeczytasz jak ją zrobić), 1 mała pomarańcza, 80g płynnego oleju kokosowego lub rozpuszczonego masła, 100ml mleka lub napoju roślinnego, 250g mąki orkiszowej jasnej ( tutaj o tym, dlaczego warto ją stosować), 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, płaska łyżeczka(...)pieczenia i sodę oczyszczoną. W innym naczyniu roztrzepuję jajka wraz z olejem kokosowym, a później dodaję je do musu dyniowego i dokładnie mieszam rózgą. Na koniec do suchych składników dodaję mokre i mieszam za pomocą łyżki aby połączyły się w jednolitą masę bez grudek mąki. Ciasto nakładam łyżką do sylikonowych foremek na muffinki. Babeczki piekę w rozgrzanym na 180 stopni
Natka Pietruszkidodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" na Facebooku. Składniki na biszkopt: 8 jaj najlepiej takich swojskich od własnych kurek lub od zaprzyjaźnionej babci 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, czyli jakie 2 czubate łyżki 1 łyżka cukru waniliowego opcjonalnie 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 1 puszka mleka kokosowego(...)mąki, Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Do tego tortu używamy 2 tortownic o różnych rozmiarach. Spód tortownic wykładamy papierem do pieczenia, boków już nie smarujemy. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch.Duża tortownica będzie spodem więc tam powinniśmy włożyć masę na wysokość max 3 cm. Biszkopt urośnie. Mniejsza tortownica to góra biszkoptu, przedkładamy tam pozostałą masę. Ten biszkopt będziemy
Życie zaczyna się w kuchnitłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy. Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia, orzechy i kawę oraz wrzucić pogniecione widelcem banany. Wymieszać dokładnie składniki i przelać do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Dla pewności sprowadzić patyczkiem suchość ciasta
Tradycyjna Kuchniaprzestudzeniu babkę posypuję cukrem pudrem. Ostudzoną babkę przechowuję w plastikowym, zamykanym pojemniku na ciasto, utrzymuje świeżość nawet do 4 dni. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich przepisów na babki ( wystarczy kliknąć w tytuł a ukaże się przepis ) zapraszam : Babka kokosowa klik Babka bananowa z polewą czekoladową klik Babka cytrynowa klik
Kuchnia z widokiem na ogróddostosować poziom słodkości. Domownicy zajadają bez wyczucia bezcukrowego podstępu. Należy jednak pamiętać ze ciasto nie będzie miało bardzo zbitej konsystencji nadającej się do wyłożenia na paterę. Bardziej jako indywidualny deser podany na talerzyku. Spód: 40g płatków owsianych 20g wiórków kokosowych 20g pestek słonecznika 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki erytrytolu Masa jabłeczna: 5 jabłek 2 łyżeczki cynamonu
Mohiellaserię zaczynam od najprostszego NAKED CAKE – czyli tortu w minimalistycznym stylu z prześwitującymi blatami ciasta biszkoptowego. Przygotowałam go oczywiście w ramach weekendowego cyklu „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR”. Lekki i puszysty biszkopt przełożony lekko kwaśną frużeliną z wiśni i obłędnym kokosowym kremem tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Zrobiłam go w formie krok po kroku
Ostra na Słodkomisce i zagniatam. Ciasto będzie elastyczne, jeśli zbytnio będzie się kleić, dodaj jeszcze trochę mąki. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 6 mm i wykrawam szklanką krążki, a małym kieliszkiem dziurkę w krążkach. Oponki wegańskie smażę albo na oleju rzepakowym, albo na kokosowym (wlewam na patelnię lub do garnka na wysokość ok. 2-3 cm) na średnim ogniu. Oponki smażę
Słodki sentymentmisce i zagniatam. Ciasto będzie elastyczne, jeśli zbytnio będzie się kleić, dodaj jeszcze trochę mąki. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 6 mm i wykrawam szklanką krążki, a małym kieliszkiem dziurkę w krążkach. Oponki wegańskie smażę albo na oleju rzepakowym, albo na kokosowym (wlewam na patelnię lub do garnka na wysokość ok. 2-3 cm) na średnim ogniu. Oponki smażę
Słodki sentyment