ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:531/932)

Dżibuti - Placuszki bananowe 158

bananów - 3 łyżki mąki - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - olej - cukier puder, wiórki kokosowe (do podania) Przygotowanie: 1) Na patelni rozgrzewamy olej. 2) Banany dokładnie rozgniatamy widelcem. 3) Dodajemy mąkę, wodę i gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.  4) Ciasto przekładamy na patelnię - 1 łyżka to 1 placuszek. Ciasta nie trzeba specjalnie na patelni formować

Roślinożerni urlopowicze
Słodkie trio 133

proste w przygotowaniu, z pewnością każdy sobie poradzi. Można upiec w formie tortu lub zwykłego ciasta. Nie jest przesadnie słodkie ,polecam:) Składniki Biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka … Czytaj dalej Słodkie trio

gotuj ze mną
Kokosanki - wspomnień czar 163

Jeśli lubicie smak kokosa, to na pewno zachwyci Was smak dzisiejszych ciasteczek. Kokosanki kojarzą mi się z dzieciństwem i czasami kiedy w sklepach nie było słodkości

Tylko pysznie
Proste ciasto owsiane z jabłkami i orzechami 802

troszkę pieczoną owsiankę i dlatego świetnie sprawdzi się właśnie na śniadanie lub posiłek do pracy. Ciasto najlepiej smakuje posmarowane masłem orzechowym lub dżemem.  Składniki: 1 banan 2 małe jabłka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + ok. 30 ml. gorącej wody 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego 3 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki owsianej

Healthy food explorer
Batoniki owsiane z nadzieniem daktylowym 172

dużej misce połączyć mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, ksylitol, cynamon, i sól. Dodać olej kokosowy i wymieszać aż do uzyskania kruszonki. Odebrać szklankę mieszanki i odłożyć (będzie potrzebna na wierzch). Wyłożyć masę na przygotowaną formę, wyrównać i bardzo mocno docisnąć, tak żeby ciasto się nie rozpadało.  Na to wyłożyć daktylową masę i posypać odłożoną kruszonką.  Piec

Healthy food explorer
Proste śniadaniowe gofry - tylko 4 składniki 124

gofrów. Jajko 50g mąki owsianej (u mnie zmielone na mąkę płatki owsiane) 20g mąki kokosowej 5g otrębów gryczanych Woda Opcjonalnie można dodać w zależności od wersji zioła/przyprawy lub odrobinę miodu/syropu klonowego Podane składniki wymieszać i dodać taka ilość wody, żeby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną gofrownicę

HealthyCreations
Placuszki bananowo-migdałowe :) 209

mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny  Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami.  Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 165

kokosowy, cukier waniliowy, posikane orzechy pistacjowe i czekoladę. Wymieszaj składniki. Dadaj jaja i płynny olej kokosowy. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Następnie wyjmij masę na folię spożywcą i  zrób długi rulon ( ok. 5 cm średnicy). Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki. Odwiń z filii i przetnij na równe kawałki ( ok 1 cm). Ciasto umieść

AZgotuj!
Kokosowe ciasto marchewkowe 168

warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 łyżka ksylitolu 6 łyżek mąki jaglanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleczka kokosowego aromat marchewka Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek

Truskawkowa Fiesta
Najprostsze gofry wegańskie 182

składniki miksujemy w blenderze. Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Drożdżowe racuchy z jabłkami i kokosem 174

drożdży  * 3 łyżki cukru trzcinowego  * 150ml mleka *2 jabłka  * 100g wiórek kokosowych  * olej do smażenia  * cukier puder Przygotowanie : Jajka rozetrzeć z cukrem. Dodać pokruszone drożdże i 150ml ciepłego mleka. Wymieszać z mąką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami. Smażyć racuchy na dobrze rozgrzanym oleju. Odsączyć. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe ciastko owsiane z kubka 199

banana dodaj masło orzechowe, mleko i miód - połącz dokładnie. 3. Dorzuć rodzynki, płatki owsiane i kokosowe wiórki. 4. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 3 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 5. Zjadaj na ciepło! Smacznego! Breakfast oat mugcookie 1 serve Ingredients: 1/2 banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Serowe placuszki kokosowe z kiwi i białkowym batonikiem czekoladowym 141

które równoważy słodycz batonika białkowego :)  Składniki: 100 g twarożku 1 jajko 1 łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej np żyniej szczypta proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać porcje ciasta, formując małe placuszki. Smażyć ok 5 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem naturalnym, plasterkami

Chocolate Muffin Blog
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 154

niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Trufelki świetnie smakują

Di gotuje