ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:49/965)

Ciasto budyniowy przekładaniec 112

żółtek 200 gram masła lub margaryny Składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietany 30 % 1,5 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru 3 garście wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie spodu ciasta: blachę o wymiarach 36×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do miski przelewamy mleko. Zaczynamy od namoczenia herbatników w mleku i ułożenia ich na sztorc(...)rozpuszczonej żelatyny dodajmy łyżkę ubitej śmietany, mieszamy energicznie, wylewamy do śmietany i krótko miksujemy, gotową masę śmietanową wykładamy i równo rozprowadzamy po masie budyniowej. Na koniec posypujemy wierzch ciasta wiórkami kokosowymi. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ciasto budyniowy przekładaniec first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Rafaello 236

Nareszcie mamy lato. Niech trwa jak najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam(...)cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam do wystudzenia. Przygotowałam spód ciasta. Biszkopty zmieliłam w blederze

Kuchnia u Krysi
BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! 268

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA to jedno z ulubionych naszych ciast, jest delikatna i lekka, jak chmurka. Delikatna i puszysta bita śmietana i słodkie brzoskwinie. Ciasto idealne na Wielkanoc. Rolada kokosowa to ciasto, które znika ze stołu od razu!  PRZEPIS NA BEZOWĄ ROLADĘ KOKOSOWĄ SKŁADNIKI: - 3 jaja kurze rozmiar L - 80 g cukru pudru - 80 g wiórków kokosowych - 1 łyżka skrobi(...)spodu i od góry ma papier.  Delikatnie zacznij ściągać papier z rolady na którym się piekła.  Ściągnięty papier z rolady (jeśli byś chciała zdjąć, wtedy kiedy ciasto ostygnie, będzie to niemożliwe, rolada będzie Ci się łamać- dlatego opisuję to bardzo szczegółowo) połóż ponownie na cieście. Zacznij zwijać ciepłą roladę w dwa papiery i ściereczkę.  Roladę odstaw

SMYKWKUCHNI
Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym 285

wyłożonej papierem (lub małej keksówki). Czekoladowe ciasto z fasoli pieczemy przez ok. 45 minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Białą fasolę odsączamy z zalewy i bardzo dokładnie płuczemy. Wiórki blendujemy przez ok. 3 minuty, następnie dodajemy przepłukaną fasolę, miód, malibu oraz 2 czubate łyżki śmietanki, która się zbiera na wierzchu mleka kokosowego. Ponownie miksujemy(...)Masę przekładamy na wystudzone ciasto czekoladowe. Dekorujemy świeżymi truskawkami przekrojonymi na połówki. Wkładamy ciasto na co najmniej dwie godziny do lodówki – masa się przegryzie i zyska kokosowy aromat. Post Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto toffi bez pieczenia 563

moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka – pół szklanki cukru(...)zmiksuj łącząc składniki. Tak przygotowaną śmietanę wstaw na dosłownie 5-7 minut do lodówki. Masa nieco stężeje i wtedy możesz włożyć ja na ciasto. Masę wygładź i posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na min 1 h zanim pokroisz i podasz je domownikom i gościom SMACZNEGO!   Artykuł Ciasto toffi bez pieczenia pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje

nietylkopasta.pl
Babka czekoladowa z kokosem 229

miksując. Dodajemy czekoladę i jeszcze raz krótko mieszamy. Masa kokosowa: 2 białka 140 g cukru pudru 2 łyżeczki skrobii (plus ewentualnie jeszcze jedna) 150 g wiórek kokosowych 50 ml śmietanki kremówki Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukru pudru i miksujemy do momentu powstania jednolitej, klejącej masy. Dodajemy wiórek kokosowych, skrobi i śmietanki. Mieszamy całość szpatułką. Z masy powinniśmy dać radę(...)długi wałek, ale ciężko będzie go przenieść. Wylewamy resztę ciasta czekoladowego. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy około 50-60 min. Sprawdzamy patyczkiem czy nie ma w środku surowego ciasta. Ciasto kroimy dopiero po wystudzeniu. Babka czekoladowa z kokosem Pyszne połączenie czekolady z kokosem Ciasto czekoladowo kokosowe Pyszna babka z kokosem Czekoladowe ciasto z kokosem Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Proste ciasto murzynek z gruszkami 227

Proste ciasto murzynek z gruszkami – Zapraszam na kakaowe, wilgotne ciasto z gruszkami. Jest proste w przygotowaniu. Ładnie pachnie i apetycznie wygląda z polewą czekoladową. Do ciasta radzę użyć miękkich, dojrzałych gruszek wtedy ciasto jest smaczniejsze. Polecam! (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta” 1/2015). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com(...)piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do ostudzenia. Polewa: 7. Do rondelka wlać śmietankę, postawić na ogniu i zagotować. Do miseczki przełożyć połamaną czekoladę (gorzką oraz mleczną) i zalać ją gorącą śmietanką, mieszać, aż czekolada się roztopi, patrz FILM . Gotową polewę wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Na koniec ciasto posypałam wiórkami kokosowymi. 8. Ciasto odstawić jeszcze

Mała Cukierenka
Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem 144

Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem to przepis na ciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu i kokosowej piany z białek. Ciasto możesz przygotować z mąki pszennej, ale bardzo smaczne wychodzi także w wersji bezglutenowej – z mąką ryżową. Jak zrobić ucierane ciasto z wiśniami i kokosem? Przygotowanie ciasta zaczynamy od utarcia masła z żółtkami(...)przygotowane ciasto wykładamy odsączone wiśnie z syropu. Ostatni krok to ubicie białek z cukrem i kokosem. Przepis na ciasto z wiśniami i kokosem krok po kroku Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Via Gusto Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem to przepis na ciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu i kokosowej piany z białek. Ciasto

Via Gusto
Babka Kokosowa - Ciasto Kokosowe - Przepis na Wielkanoc 268

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową, babka jest bardzo prosta w przygotowaniu i wilgotna po upieczeniu. Ciasto możemy upiec w formie do babki lub keksówce. Polecam wypróbować przepis. Do upieczenia babki kokosowej będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm – można użyć foremki bez kominka lub keksówki 300 g mąki pszennej(...)nadal miksuję tak aby cukier rozpuścił się w jajkach. Następnie dodaję olej, jogurt gdy składniki się połączą dodaję stopniowo mąkę cały czas miksując, gdy mąką połączy się zresztą ciasta dodaję wiórka kokosowe i jeszcze przez chwilę miksuję. Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem. Pieczenie babki kokosowej: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczka kokosowe z płatkami owsianymi (Biscotti di cocco e fiocchi d'avena) 169

assalti dal desiderio di qualcosa di dolce. Buon appetito! SKŁ ADNIKI (15 sztuk) 120 g miękkiego masła 160 g m ą ki pszennej 100 g cukru 80 g wiórków kokosowych 80 g płatków owsianych   5 g proszku do pieczenia 5 g sody 1 jajko **** INGREDIENTI  (15 pezzi) 120 g di burro ammorbidito 160 g di farina(...)miękkie masło z cukrem, dodajemy jajko i kontynuujemy miksowanie stopniowo wsypując  mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz sodę.  Do ciasta dodajemy płatki owsiane oraz wiórki kokosoweCiasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników.  Z powstałej masy formujemy kuleczki (ok. 15 sztuk o wadze 30 gram).  Przygotowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej

La grande e la piccola cuoca
Tarta pana cotta, dwu kolorow,a mocno piernikowa 181

cacao, 2 kopiaste łyżeczki żelatyny (na 500 ml płynu), ponadto: ok. 150 g świeżych malin, 1 opakowanie piernika Kopernik Toruń - Torcik Piernikowy z Nadzieniem Owocowym (180 g). Przygotowanie: ciasto: Wiórka kokosowe prażymy na suchej patelni, studzimy. Pierniki „Flisaczki”, dzielimy na mniejsze kawałeczki i miksujemy. Dodajemy wiórka, masło, roztrzepane jajko i całość mieszamy, zagniatamy, aż powstanie jednolita masa.  Ciasto układamy(...)między folię spożywczą i cienko rozwałkowujemy. Przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Rada: ciasto można podsypać wiórkami kokosowymi. Piekarnik nastawiamy na 225°C i ciasto pieczemy max 10 min. Pozostawiamy do przestygnięcia. biała pana cotta: W rondelku zagotowujemy mleko ze śmietanką, dodajemy syrop trzcinowy i żelatynę. Za po mocą trzepaczki całość mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia się wszystkich składników

Moniki Smakołyki
Jak uratować zwarzony krem? 155

Robisz tort, ciasto lub deser z kremem i Twój krem zwarzył się? Jak uratować zwarzony krem budyniowy, ze śmietany lub z mascarpone? Sprawdź praktyczne porady! Jak

Via Gusto
CZEKOLADOWE CIASTO Z KOKOSEM I KASZĄ MANNĄ 281

cukru 4 jajka 3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki łyżka kakao łyżeczka proszku do pieczenia MASA KOKOSOWA 5 łyżek kaszy manny 120 g wiórków kokosowych 2 szklanki mleka ¾ szklanki cukru Polewa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto; Wszystkie składniki ciasta zmiksować na puszystą masę. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Pierwszą części ciast wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy(...)Masa kokosowa Wszystkie składniki masy kokosowej zagotować często mieszając do momentu aż zgęstnieje. Po 25 wyjmujemy ciasto z piekarnika, na nie wylewamy jeszcze ciepłą  masę kokosową wyrównujemy, zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto pozostawić  do wystygnięcia, następnie polać polewą . Najlepiej smakuje schłodzone  rrarossa@gmail.com

RAROSSA