masła lub margaryny masa jabłeczna: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru dla smakoszy można dodać cynamonu 2 łyżki bułki tartej pianka: 3 białka 1/2 szklanki cukru 2 wiórek kokosowych kruszonka: garść ciasta kruchego 2 czubate łyżki kokosu Przygotowanie: Łączymy i wyrabiamy wszystkie składniki na ciasto. Powinniśmy otrzymać miękkie i plastyczne ciasto. Garść tego ciasta odkładamy na kruszonkę. Ciasto wykładamy(...)wykładamy na ciasto. Na jabłka rozsmarowujemy piankę, czyli ubite białka z cukrem i wiórkami kokosowymi. Ostatni etap to tzw.kruszonka ale u mnie powstaje ona z pozostawionego ciasta z dodatkiem wiórek kokosowych. Na piankę rzucamy kawałki ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C 35- 40 minut góra - dół
Życie zaczyna się w kuchniTo idealny moment, by zaplanować świąteczne wypieki, dlatego jak co roku o tej porze podrzucam Wam trochę inspiracji na świąteczne słodkości. Myślę, że każdy znajdzie
Cynamonowe szczęściecieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie wygląda, jest mięciutkie, nie wymaga leżakowania. Gorąco polecam i zapraszam. SKŁADNIKI *Przepis na blaszkę ok 25x25cm 3 MIODOWE SPODY -3 szklanki mąki pszennej tortowej(...)manny -2,5 łyżki kakao -250g masła lub margaryny DODATKOWO -5 łyżek mleka -50g masła -100g dowolnej czekolady -kilka orzechów włoskich do posypania lub wiórki kokosowe Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy. Musi nam powstać piękne, gładkie ciasto. Jeśli się klei posypujemy troszkę mąką. Powstałe ciasto dzielimy na trzy równe części i wstawiamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzepis na przepyszny seromakowiec z brzoskwiniami i kokosem . To niezwykłe ciasto, które wspaniale komponuje kruchość kakaowego ciasta z delikatnością sera, wyrazistym smakiem maku, aromatem kokosa
RITA food channelMała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Karmelowe z Czekoladą a’la Twix Składniki: Spód: 120g masła – roztopionego 60g jasnego brązowego cukru 160g mąki pszennej 70g wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa: około 400g słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 15g masła(...)mlecznej czekolady pokrojony batonik twix do posypania Spód: 1. Do miski wsypać mąkę dodać cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką. Dodać roztopione, ostygnięte masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy, można rękoma. 2. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i lekko docisnąć, patrz FILM . Blaszkę wstawić do nagrzanego
Mała Cukierenkadomowym cukrem waniliowym i czekoladą 23. Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki z malinami. 31. makowiec z kruszoką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępołową masy, przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy drugą częścią masy i na wierzchu układamy drugą część ciemnego ciasta. Wierzch ciasta polewamy polewą, można ją również ozdobić połówkami orzechów lub wiórkami kokosowymi. Ciasto powinno stać w lodówce alby dało ładnie się pokroić. Po przyprawy i dodatki zapraszam Was do mojego sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkabiałek - 200 g cukru -150 g wiórków kokosowych - 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz - polewa czekoladowa Przygotowanie: Dzień wcześniej ulubione bakalie przekładamy do jednego pojemnika, zalewamy ciepłą herbatą i odstawiamy na 24 godziny a następnie odcedzamy (herbaty nie wylewamy posłuży nam do napączowania ciasta) i te większe bakalie typu morela lub suszona śliwka kroimy(...)dodajemy posiekane bakalie i mieszamy dokładnie. Wszystkie składniki gotowe, więc można składać ciasto. Upieczony biszkopt pączujemy herbatą, w której moczyły się bakalie, kładziemy na niego masę a następnie bezę kokosową. Ciasto polewamy polewą czekoladową (u mnie ulubiona z przepisu na królewca). Ciasto schładzamy w lodówce
Zainspirowana w kuchnicytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej oraz: wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta i wysypania boków foremki olej do posmarowania boków foremki Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko tyle(...)minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, lekko ostudzić, następnie wyjąć ciasto z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu) Zdrowe brownie (bez glutenu, cukru i laktozy) Zdrowa szarlotka (bez glutenu, laktozy i cukru
maniapieczeniapuch w dosłownym znaczeniu tego słowa. Ciasto to zawsze się udaje i smakuje każdemu, bez wyjątku. Głównym składnikiem tego deseru jest ser twarogowy, który wykorzystywany jest także do tradycyjnych serników. Dodatek stanowią galaretki cytrynowe, nadające mu świeżego i lekkiego aromatu. Spód ciasta to herbatniki, które nadają mu słodkiego smaku. Wykończenie ciasta to kokosowa posypka, przypominająca puszyste płatki śniegu. Przygotowanie ciasta
Przepiski.plmożesz użyć także tych kupnych) 3 łodygi rabarbaru łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania olej kokosowy do wysmarowania formy Do miski przesiej mąkę ryżową, orkiszową i ziemniaczaną. Dodaj szczyptę soli, miód oraz masło pokrojone na małe kawałki i wodę. Zagniataj szybko ciasto, tak aby składniki dobrze się połączyły. Gotowe ciasto owiń folią(...)włóż do lodówki na ok. 30 minut. Rabarbar obierz, pokrój na ok. 3 cm kawałki. Następnie przełóż go do miski, zasyp mąką ziemniaczaną i odstaw. Formę wysmaruj olejem kokosowym. Ciasto rozwałkuj, przełóż je na blachę i rozłóż tak, aby pokryło spód i boki formy. Następnie ponakłuwaj je widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 20 minut
365 dni dookoła kuchnimiód raz wiórki kokosowe, całość mieszamy i przekładamy do formy. Krok 2 W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy pozostałe mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Krok 3 Polewą smarujemy masę kokosową. Ciasto odkładamy do schłodzenia na noc do lodówki. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp
Coś bym zjadłałyżki cukru waniliowego 1 łyżka cynamonu 1 jajko 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka masła do smażenia Banany obieramy ze skórki, odcinamy końce. Z … Czytaj dalej Banan w cieście kokosowym
gotuj ze mnąkrem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 łyżki agawy Dodatkowo: dżem wiśniowy do przełożenia spodu wiórki kokosowe do udekorowania ciasta Kruchy spód: Siemie lniane zalałam wrzątkiem, aby utworzyło gluta. Do miski wsypałam mąki, dodałam masło kokosowe, olej, siemie lniane i wszystkie składniki wymieszałam. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, tworząc(...)przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam Kruchy spód wysmarowałam dżemem wiśniowym, bardzo cieniutko. Na dżem wyłożyłam krem. Na krem czekoladę. Ciasto udekorowałam wiórkami kokosowymi. Pierwszego dnia spód jest dość twardy. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia:) Tortownica o średnicy
nietadieta