ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:59/932)

5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 85

dodatkowo zbliżają się święta Wielkanocne, większość z tych ciast będzie idealnie nadać się na rodzinny stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną blachę, a sernik na okrągłą

zdrowo i aktywnie
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 97

dodatkowo zbliżają się święta Wielkanocne, większość z tych ciast będzie idealnie nadać się na rodzinny stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną blachę, a sernik na okrągłą

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kurczak w cieście kokosowym 107

Ulubione danie moich dzieci, czyli kurczak w kokosowym cieście. Smakuje dokładnie tak jak w budkach z chińskim Fast foodem. Nie jest to z  pewnością danie light, ale raz na jakiś czas można przecież zaszaleć.  Łatwy w przygotowaniu i nie spędzisz w  kuchni długich godzin. Do dzieła! Składniki: 200 ml mleka kokosowego 1 szklanka mąki pszennej podwójna pierś

Wielki apetyt
Muffinki cytrynowo-kokosowe 159

Składniki na 8 muffinek:150 g mąki 70 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 8 łyżek wiórków kokosowych 2

Świat Ciasta
Biszkopt kokosowy z truskawkami 104

Biszkopt kokosowy z truskawkami to pyszne ciasto na lato. To ciasto wegańskie, czyli w jego składzie nie ma żadnego składnika pochodzenia zwierzęcego. Biszkopt jest puszysty, a truskawki są doskonałym uzupełnieniem ciasta. Przepis jest łatwy i szybki. Oto przepis na pyszny biszkopt kokosowy z truskawkami.  75 minut Forma o wymiarach 24 cm x 24 cm 400 g mąki pszennej(...)sojowego waniliowego 1 szklanka wiórków kokosowych + 3 łyżki do posypania 2/3 szklanki ksylitolu 125 ml oleju rzepakowego 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO do podania świeża mięta Truskawki myjemy i osuszamy. Usuwamy szypułki i kroimy na połówki. W misce mieszamy suche składniki - mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy mleko sojowe

My Chcemy Jeść
Tarta kokosowa z chia bez cukru, bez glutenu, wegańska 348

Pyszna kolejna „ Zdrowa Środa ” w Małej Cukierence :). Zapraszam na tarte kokosową z chia bez cukru, bez glutenu, wegańską. Smaczna, bardzo kokosowa, sycąca i prosta w przygotowaniu

Mała Cukierenka
Ciasto kokosowe z prażonymi jabłkami 61

Ciasto kokosowe z prażonymi jabłkami. Konefka jest ostatnio w ciul zaganiania, zajęta i urobiona po tzw pachy. Nie ma czasu stać za dużo przy garach i robić wymyślnych potraw czy deserów. Króliś (doświadczalny) nie zna jednak litości  i nieustannie domaga się żarcia.Że też nie może żyć powietrzem czy energia słoneczna, silna wola i być w zgodzie z naturą(...)musiec cucić zemdlonego Krłisia metoda usta usta czy inny pieron Konefka na szybciora zrobiła ciasto. Początkowo miało być z użyciem żółtek ( bo tak było w przepisie) ale z tej szybkości zrobiła bez, o czym sobie przypomniała jak znalazła jajka już po upieczeniu. Ciasto bez jajek i tak wyszło ( hallelujah) i było dziwnie smaczne. Aż podejrzanie rzekłaby Konefka.  Ilość porcji

Spice things up
PLACKI Z JABŁKAMI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 686

wersji z laktozą . Dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać na gładką masę. Jabłka obrać wydrążyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Starte jabłka delikatnie wymieszać z ciastem kokosowym. Dodać wanilię, cynamon i opcjonalnie słodzik. Całość wymieszać. W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem odrobiny soli a następnie delikatnie połączyć obydwie masy. Smażyć na dobrze

Ola la LCHF
Bezglutenowe placuszki kokosowe z musem rabarbarowo- truskawkowym 107

kiedy planuje wykorzystać powoduje jedynie zakalec i moje nerwy. Cierpliwie jednak próbowałam dalej uczyć się wypieków na bazie mąki kokosowej i udało się, po wielu próbach zrobić doskonałe placuszki kokosowe. Ciasta natomiast kolejny raz nie odważyłabym się upiec, aczkolwiek kto wie- wszystko przede mną.  Składniki (na 2 porcje): 2 jaja 40 gram mąki kokosowej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki

Mango Papaja
Ciasta 423

masą kokosową Makowo kokosowe z żurawiną Brazylianka Keks na białkach Kubanka Odwrócone ciasto z jabłkami i bitą śmietaną Ciasto cygan Brzoskwiniowe wydmy Ciasto z prince polo Ciasto cytrynowe Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną Szarlotka z lukrem Marcepanowe ciasto z śliwkami Rolada biszkoptowa z jabłkami Ciasto(...)truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem Słonecznikowiec Kremówki Gofry Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Mikołaj z piernika Flan kokosowo gruszkowy Torcik cukiniowy Szarlotka na kruchym spodzie

Ala piecze i gotuje
Placek czereśniowo kokosowy na maślance 126

delikatnie mieszamy łyżką, tylko do chwili aż się połączą (nie będzie grudek). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy, równamy powierzchnię, posypujemy 4 łyżkami wiórków kokosowych. Układamy na cieście wydrylowane czereśnie, posypujemy przygotowaną kruszonką. Kruszonkę również posypujemy 4 łyżkami wiorków kokosowych. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 1 godzinę i 25 minut (jeżeli ciasto(...)wierzchu zacznie się za bardzo przypiekać należy je przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową). Gotowe wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem. Placek czereśniowo kokosowy na maślance to niezwykle proste ciasto, które można przygotować w iście ekspresowym tempie. Jedynie czas oczekiwania na upieczenie bardzo się dłuży. Aromaty umykające z piekarnika wystawiają naszą cierpliwość na próbę, lecz smak ciasta wynagrodzi to wszystko

mojewypiekiinietylko
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 22

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 110

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
BANANY W CIEŚCIE KOKOSOWYM 150

już na prawdę nie będzie lata...ani nawet pięknej złotej jesieni...Jak się nie da za oknem to wyczarujmy przynajmniej coś pysznego na poprawę nastroju. Banany smażone w pysznym cieście kokosowym będą jak znalazł ;) Składniki: 6 bananów 1 szklanka mąki pól szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 5 łyżek wiórek kokosowych dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania(...)Wykonanie: Jajka zmiksować z cukrami. Dodać mleko, mąkę, wiórki kokosowe, zmiksować. Obrane banany przekroić wzdłuż na pół. Można każdy kawałek przeciąć jeszcze na połowę, łatwiej ułożyć na patelni. Każdy kawałek banana zanurzamy w cieście, najlepiej to robić dwoma widelcami. Smażymy an mocno rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1265

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  500 ml kwaśnej śmietany 18% 100 g wiórków kokosowych 2 szklanki czerwonych porzeczek Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść dokładnie ze sobą. Podzielić je na 2 części (60% i 40 %) i zawinąć w folię spożywczą. Mniejszą porcję ciasta włożyć do zamrażarki, a większą(...)czasu wyjąć większą część ciasta z lodówki i wyłożyć nim równomiernie blaszkę do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i podpiec ciasto przez około 20 minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę

My simple kitchen