ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:44/932)

Ciasto cappuccino na biszkopcie 128

Pyszne ciasto z masą cappuccino na biszkopcie, to doskonały deser, który nie wymaga wcale zbyt wiele pracy. Przygotujesz go z prostych składników, a najwięcej czasu poświęcisz na wykonanie biszkoptu. To sprawdzony przepis na ciasto cappuccino, które zawsze się udaje. Zobacz przepis i zaskocz wszystkich tym doskonałym deserem! Nasze ciasto cappuccino to wersja na biszkopcie. Jeśli chcesz, możesz sobie ułatwić nieco(...)podłużne jak i okrągłe ciastka. Warto tylko pamiętać, aby biszkopty namaczać w słabej zimnej kawie lub w zimnym mleku. Ciasto cappuccino przepis na jeden z wielu pysznych wypieków, jakie znajdziesz na naszym Blogu Kulinarnym. Sprawdź przepis na doskonałe ciasto kokosowe na biszkopcie . Jeśli lubisz ciasta z galaretką, z pewnością zainteresuje Cię nasze lekkie ciasto jogurtowe na biszkopcie oraz ciasto malinowa

Kuchnia Na Wypasie
Ciasta ucierane, biszkoptowe, placki 181

Ciasto z rabarbarem       Szwajcarski placek królewski z jabłkami         Ciasto leśne z borówkami i jeżynami         Fit ciasto kokosowe z owocami        Arydzki przysmak       Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem       Ciasto śliwkowe     Ciasto dyniowe z korzenną nutą

Passions hobbies life
Kokosowa babka Wielkanocna 175

płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą i wiórkami kokosowymi . Ciasto idealnie nadaje się również do wypieku muffinek! Smacznego! Post Kokosowa babka Wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami 447

mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady 50g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 200g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) Do ozdoby: posiekane orzechy czekoladki z orzechami bezy (niekoniecznie) cukier puder do posypania Spód: 1. Ciastka przełożyć(...)ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć warstwę korzennych ciastek. Do drugiej połowy kremu dodać roztopioną białą czekoladę i energicznie wymieszać szpatułką. Dodać wiórki kokosowe, krótko wymieszać. 6. Biały krem wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę korzennych ciastek. Do odłożonego kremu (330g) dodać cynamon, cukier puder i wymieszać krótko mikserem. Krem wyłożyć na ciasto

Mała Cukierenka
Ciasto kokosowe z rabarbarem 186

Wraz z pojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Tym razem będzie ono w wersji kokosowej, jest pyszne, wilgotne i puszyste. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć(...)rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto kokosowe z rabarbarem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania: 45 minut Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto „pijak” z brzoskwiniami, kokosem i makiem 916

Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux oraz White Rose i Royal Old England .     Składniki na „Ciasto Pijak”: Spód: 6 jajek – osobno żółtka i białka 2/3 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego Krem: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej(...)mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Do kremowej masy dodać wiórki kokosowe, mak, aromat i wymieszać łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Ciasto śnieżny puch 119

brzoskwiniowe. Orzeźwiający śnieżny puch będzie idealnym ciastem na nadchodzące ciepłe, czerwcowe dni. Udostępnij Ciasto śnieżny puch – składniki 100 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 300 ml dobrze schłodzonej kremówki 30% 1 / 2 szklanki cukru 2 galaretki przezroczyste 500 ml wody 100 g wiórek kokosowych 50 g masła 3 łyżki cukru(...)ręcznie wmieszać ubitą kremówkę, po czym stopniowo wlewać zimną galaretkę, delikatnie mieszając masę. Tak przygotowaną masę serową przelać do tortownicy, wyrównać jej powierzchnię, na koniec wierzch posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto śnieżny puch wstawić do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto śnieżny puch pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto kruche z gotowanym serem 81

ciastem kruchym. Smak ciasta z gotowanym serem długo się pamięta i chętnie się do niego wraca. Ciasto kruche z gotowanym serem jest dość proste do przygotowania. Najwięcej czasu zajmuje zrobienie ciasta kruchego, ale można go skrócić przy pomocy robota z końcówką haka. Robot wstępnie ciasto kruche zagniecie, a nam pozostanie tylko rozwałkowanie i upieczenie cienkich placków do przełożenia serem. Ciasta(...)piekarnika wierzch ciasta ponakłuwać równomiernie widelcem. Każdy placek z ciasta piec oddzielnie w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 18 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i delikatnie zdjąć z niego papier do pieczenia. Uwaga, ciasto jest dość twarde, ale bardzo kruche. Wystudzone placki ciasta kruchego przełożyć gorącym serem gotowanym. Wierzch ciasta kruchego polać polewą i delikatnie

Kuchcik gotuje
Ciasto wegańskie z jagodami i porzeczką, bez cukru, bez glutenu 251

Dzisiaj zapraszam na ciasto wegańskie z jagodami i porzeczką, bez cukru, bez glutenu. Kolejne do kategorii „ Zdrowa Środa ”. Lekko kwaskowate, kokosowe, gęste i wilgotne. Jeśli owoce są kwaśne i możemy pozwolić sobie na cukier, radzę owoce przed pieczeniem posypać trochę brązowym cukrem (nierafinowanym). Młoda osóbka na zdjęciach, przeurocza modelka, to moja bratanica Lila :), ciasto jej smakowało, pomagała mi również ostatnio(...)gęste ciasto). 4. Ciasto przełożyć do blaszki 24x24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i na wierzchu poukładać owoce (jeśli owoce są kwaśne, radzę je troszkę posypać brązowym cukrem, najlepiej kokosowym). Ciasto piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 50-55 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 5. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Kruche ciasto kokosowe z porzeczkami 124

Kruche kakaowe ciasto, masa kokosowa i do tego czerwone porzeczki, które dają lekko kwaskowaty efekt. Można wykorzystać także inne owoce.  Składniki: (forma 25x35) Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 5 żółtek 250 g margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżka śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 budyń czekoladowy Masa kokosowa: 5 białek(...)dodać cukier. Dodać wszystkie wymieszane suche składniki oraz śmietanę. Całość dokładnie zmiksować i wylać na wyłożone w formie ciasto. Ob rane i umyte porzeczki wyłożyć na masę kokosową.  Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wyłożyć na porzeczki. Piec około 50 minut w temp. około 180 stopni C.  Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Kokosowe ciasto z truskawkami 231

szklanki mąki pszennej (w tym 2 łyżki mąki ziemniaczanej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 150 g masła ok. 0,5 … Czytaj dalej Kokosowe ciasto z truskawkami

czarrna od kuchni
Ciasto budyniowy przekładaniec 88

żółtek 200 gram masła lub margaryny Składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietany 30 % 1,5 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru 3 garście wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie spodu ciasta: blachę o wymiarach 36×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do miski przelewamy mleko. Zaczynamy od namoczenia herbatników w mleku i ułożenia ich na sztorc(...)rozpuszczonej żelatyny dodajmy łyżkę ubitej śmietany, mieszamy energicznie, wylewamy do śmietany i krótko miksujemy, gotową masę śmietanową wykładamy i równo rozprowadzamy po masie budyniowej. Na koniec posypujemy wierzch ciasta wiórkami kokosowymi. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Ciasto budyniowy przekładaniec first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Rafaello 209

Nareszcie mamy lato. Niech trwa jak najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam(...)cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam do wystudzenia. Przygotowałam spód ciasta. Biszkopty zmieliłam w blederze

Kuchnia u Krysi
BEZOWA ROLADA KOKOSOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI! 241

BEZOWA ROLADA KOKOSOWA to jedno z ulubionych naszych ciast, jest delikatna i lekka, jak chmurka. Delikatna i puszysta bita śmietana i słodkie brzoskwinie. Ciasto idealne na Wielkanoc. Rolada kokosowa to ciasto, które znika ze stołu od razu!  PRZEPIS NA BEZOWĄ ROLADĘ KOKOSOWĄ SKŁADNIKI: - 3 jaja kurze rozmiar L - 80 g cukru pudru - 80 g wiórków kokosowych - 1 łyżka skrobi(...)spodu i od góry ma papier.  Delikatnie zacznij ściągać papier z rolady na którym się piekła.  Ściągnięty papier z rolady (jeśli byś chciała zdjąć, wtedy kiedy ciasto ostygnie, będzie to niemożliwe, rolada będzie Ci się łamać- dlatego opisuję to bardzo szczegółowo) połóż ponownie na cieście. Zacznij zwijać ciepłą roladę w dwa papiery i ściereczkę.  Roladę odstaw

SMYKWKUCHNI
Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym 249

wyłożonej papierem (lub małej keksówki). Czekoladowe ciasto z fasoli pieczemy przez ok. 45 minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Białą fasolę odsączamy z zalewy i bardzo dokładnie płuczemy. Wiórki blendujemy przez ok. 3 minuty, następnie dodajemy przepłukaną fasolę, miód, malibu oraz 2 czubate łyżki śmietanki, która się zbiera na wierzchu mleka kokosowego. Ponownie miksujemy(...)Masę przekładamy na wystudzone ciasto czekoladowe. Dekorujemy świeżymi truskawkami przekrojonymi na połówki. Wkładamy ciasto na co najmniej dwie godziny do lodówki – masa się przegryzie i zyska kokosowy aromat. Post Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku