Sezon letni w pieczeniu to ciasta z owocami - rozpocznę go ciastem z rabarbarem, wspaniale łączącym smaki - kwaskowatość rabarbaru i słodycz kruchego ciasta oraz pierzynki z wiórków kokosowych. Przepis jest do wykorzystania w formie o wymiarach 25x28cm. Placek z rabarbaremSkładniki:ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki2/3 kostki margaryny3 łyżki cukrupół opakowania cukru wanilinowego (16g)1 jajkoszczypta soli nadzienieokoło 70dag rabarbaru0(...)dodać wiórki kokosowe wymieszane z cukrem pudrem- zrumienić wiórki cały czas mieszając- do przestudzonej masy kokosowej dodać jajka i dobrze wymieszać- masę rozsmarować na podpieczonym cieście i zapiekać około 20 minut do zrumienienia kokosowej pierzynki Wiórki kokosowe są alternatywą dla tradycyjnej kruszonki, swoją słodyczą wspaniale łagodzą kwaskowatość rabarbaru. Ciasto rozpływa się w ustach ze względu na dużą ilość nadzienia rabarbarowego
Smakołyki Berenikiłyżeczki żelatyny Polewa: - 2 szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: - 2 galaretki Po dodatki do ciasta warto zajrzeć na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Ubijamy białka na biszkopt kokosowy dodając porcjami cukier, na końcu dodajemy kokos i mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 180 C. 2. Budyń przygotowujemy wg. przepisu, odstawiamy(...)zupełnego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie porcjami dodajemy wystudzony budyń, pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy do czasu połączenia się składników. Masę wykładamy na ciasto kokosowe. 3. Rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach wrzątku i gdy zaczną tężeć przekładamy je na masę budyniową. Ciasto wstawiamy do lodówki aby galaretka zastygła. 4. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku
Apetyczna babeczkaCiasto bez miksera, na jedną keksówkę, proste, szybkie, smaczne. Dla miłośników wiórków kokosowych. Do kawy idealne! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka 2 jajka 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę o wyższych
Zasmakuj KuchniCiasto makowe z wiśniami to obowiązkowy wypiek na święta. Ciasto pięknie prezentuje się na talerzu i wyśmienicie smakuje. Ten pyszny deser składa się z puszystego makowe biszkoptu, przełożonego galaretką z wiśniami i masą śmietankową. Polewa czekoladowa dodaje całości słodkiego akcentu. Jeśli szukacie nowych pomysłów na świąteczne wypieki, ciasto makowe z wiśniami będzie idealnym wyborem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO MAKOWE(...)lodówki. Masa Śmietankę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Wyłożyć na galaretkę. Całość przykryć drugim blatem ciasta. Polewa Czekoladę wraz z śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszamy również do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem na ciasto
Przepiski.plmnie akurat whisky), który smarujemy warstwą dżemu wiśniowego. Jak popatrzcie na wierzch ciasta, ma on pagórkowatą powierzchnię- to biszkopciki, które oblane czekoladową polewą dają ten niecodzienny efekt. Ciasto udekorowane wiórkami kokosowymi. Prawda, że wygląda interesująco? Chcecie spróbować? Zachęcam do wypróbowania przepisu! To taki przekładaniec, który udźwignie presję głównego wypieku podczas ważnych okazji (Komunii, świąt, urodzin...). Kochani polecam! Składniki: (na blaszkę(...)łyżeczki cukru pudru Polewa czekoladowa: 50 g masła 50 ml mleka 100 g czekolady deserowej Dodatkowo: 3 łyżki dżemu wiśniowego około 16 sztuk biszkopcików 30 g wiórek kokosowych do posypania ciasta Przygotowanie: Biszkopt jasny: Klasycznie wszystkie składniki biszkoptu w szczególności jajka powinny być w temperaturze pokojowej (wyjmijcie je z lodówki na około 2 godziny przed planowanym użyciem). Piekarnik rozgrzać
Nastoletnie Wypiekaniepłatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą i wiórkami kokosowymi . Ciasto idealnie nadaje się również do wypieku muffinek! Smacznego! Post Kokosowa babka Wielkanocna pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniDzisiaj coś na słodko :) Ciasto z mąki kokosowej i jagód . Ciasto polecam szczególnie osobom które są na diecie bezglutenowej i mają chęć na coś słodkiego . Do ciasta użyłam mąki kokosowej oraz oleju kokosowego Olejowy Ra j . Mąka kokosowa jest bardzo zdrowa i ma niską zawartość tłuszczu nie zawiera cholesterolu i glutenu .Polecana jest(...)pieczenia . Delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 25 wykładamy papierem do pieczenia . Wykładamy ciasto i delikatnie ugniatamy . Na wierzch układamy jagody . Z jednej szklanki mąki , oleju kokosowego i dowolnego słodzika robimy taką kruszonkę . Posypujemy ciasto . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut ciasto ma być z wierzchu rumiane.Wierzch można delikatnie oprószyć stewią. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliciasta bananowego, które przygotowałam już w 3 różnych odsłonach (znajdziesz je tutaj ). Wilgotne ciasto bananowe, z dodatkiem aromatycznych przypraw korzennych, polane miękką masą czekoladową.. już Wam ślinka cieknie? Opcjonalnie możecie dodać kawałki czekolady i/lub orzechów, a także przełożyć ciasto marmoladą lub powidłami. Jak kto lubi Zobacz również więcej pomysłów na przepisy świąteczne ! Przepis na piernik bananowy Składniki NA CIASTO(...)polewy, przechowujemy w lodówce do 3-4 dni. Więcej pomysłów na ciasta bananowe Ciasto bananowe z kruszonką Czekoladowe ciasto bananowe Chlebek bananowy Ciasto bananowe z polewą serową Przepisy na ciasta bananowe znajdziesz tutaj Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto
WegePrzepisPieczemy w 180 stopniach C przez 40-50 minut (do suchego patyczka). Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietanki. Polewamy nią wystudzone ciasto, następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Bon Appetit Małgorzatyproszku do pieczenia – rośnie wyłącznie na ubitych białkach. Użyłam do niego mielonych migdałów, które idealnie komponują się z gruszkami. Cukier kokosowy i malibu przemycają do ciasta nieco kokosowego posmaku. Ciasto ma delikatną konsystencję, cudownie namaka od słodkich gruszek i jest bardzo wilgotne – wspaniałe! Zdecydowanie najlepsze jest jedzone na ciepło. Ciasto czekoladowe z gruszkami bez mąki: 4 słodkie, soczyste(...)słodkie, soczyste gruszki 4 duże, ekologiczne jajka 1 czekolada deserowa lub gorzka (100 g) 1 szklanka mielonych migdałów - można kupić lub zmielić płatki (100 g) 2/3 szklanki nierafinowanego cukru kokosowego + odrobina do wysypania boków tortownicy 1/2 kostki masła (100 g) 1-2 łyżki malibu opcjonalnie: puder z agawy lub ksylitolu do posypania (można zastąpić cukrem pudrem)'; document.write(" "); Dno tortownicy
Poezja smakukażdym domu, w różnej postaci i pewnie o wielu smakach. Ja dzisiaj proponuje Wam przełamać troszkę tradycję i spróbować ciasta z truskawkami z mąki gryczanej i z bezą kokosową. Ciasto ma ciekawy i niepowtarzalny smak. Warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego. Dlatego zachęcam serdecznie! SKŁADNIKI: - 6 łyżek oleju kokosowego (ewentualnie masła) - 1 jajko + 1 żółtko(...)łyżki cukru pudru płaskie - 3 łyżki wiórków kokosowych Ubij białka na sztywną pianę dodaj cukier i dalej ubijaj na wysokich obrotach, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj delikatnie masę. Po upływie 35 minut od pieczenia ciasta otwórz piekarnik i wyłóż na ciasto pianę. Piecz kolejne 15 minut w temp 155-160 stopni C, z termoobiegiem. Ciasto po całkowitym wystudzeniu, udekoruj truskawkami
SMYKWKUCHNILubimy ciasta cytrynowe. To ma wyjątkowo wyczuwalny smak cytryny. Takie lekko orzeźwiające ciasto. Oryginalny przepis pochodzi z Moje Wypieki. Autorka użyła masła, ja zaryzykowałam z olejem kokosowym, ciasto wyszło fajne, z lekką nutą kokosową. Składniki: 140 g oleju kokosowego Biooil ( w postaci stałej) - (w oryginalnym przepisie było 180 g masła) 150 g drobnego cukru do wypieków 3 duże(...)zmiksowałam olej kokosowy z cukrem. Potem wrzuciłam pozostałe składniki razem i zmiksowałam na gładką masę, lekko ziarnistą. Dno formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ja jak widać użyłam silikonowej formy w kształcie królika wielkanocnego. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, przez około 40 minut do zezłocenia i tzw.suchego patyczka. Wystudzone ciasto wyłożyłam
Blondynka GotujeRafaello na zimno to rewelacyjny pomysł na świąteczny stół, doskonała propozycja dla amatorów kokosu i ciast bez pieczenia. Nie poświęcisz zbyt wiele czasu na jego przygotowanie a Twoi goście będą zachwyceni. składniki na tortownicę 26 cm spód ciasta 400 g wafelków kokosowych z masą opcjonalnie 30-50 g rozpuszczonego masła masa serowa 500 g serka mascarpone(...)wiórków kokosowych wierzch ciasta 50 g wiórków kokosowych 11-12 sztuk kulek Rafaello przepis W misie miksera umieszczamy wafelki kokosowe z kremem, wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy składniki na spód ciasta i starannie je rozprowadzamy lekko dociaskając łyżką. Tortownicę wstawiamy do lodówki
Smakowite DaniaAnanasy otoczone kokosowym ciastem. Po usmażeniu polecam posypać wiórkami kokosowymi. Z przepisu wychodzi 10 placków. 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 10 plastrów ananas z puszki Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania, olej do smażenia Ananasy położyć na sitku i poczekać ok. 15 minut, aż dobrze odciekną. Mąkę wymieszać mikserem(...)mlekiem, cukrem, jajkiem i wiórkami kokosowymi na jasną masę. Na patelni rozgrzać olej. Ananasy należy smażyć na dość głębokim oleju. Ananasy obtaczać z dwóch stron w przygotowanym cieście i smażyć z dwóch stron na lekko brązowy kolor. Wyjąć na papierowe ręczniki w celu wchłonięcia nadmiaru tłuszczu. Po usmażeniu posypać wiórkami kokosowymi
Bulliojakich ciast je wykorzystać. Ostatnio padło na tego przekładańca właśnie. Orzechy skryły się tutaj pomiędzy płatami ciasta półkruchego( ciekawostką w nim jest brak dodatku cukru). Masa kokosowa podkreśla bakaliowy smak ciasta, a żeby nie było za słodko- w ciachu pojawiła się galaretka porzeczkowa domowej roboty, która wprowadza element kwaskowy. Ciasto przed podaniem należy wyjąć z lodówki na ok. 20 minut(...)Mleko gotujemy z cukrem i wiórkami na małym ogniu ok. 8 minut, stale mieszając. Studzimy. Miksujemy z masłem Dodatkowo : powidła lub galaretka porzeczkowa polewa WYKONANIE: ciasto orzechowe powidła lub galaretka porzeczkowa masa kokosowa biszkopt polewa Smacznego
Domowe ciasta