łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka rumu lub wódki 2 łyżki wiórków kokosowych 2 szklanki truskawek cukier puder Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i nadal ucierając dodawać po jednym jajku. Płatki owsiane drobne wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i ucierając stopniowo dodawać do ciasta. Wlać rum, dodać skórkę z cytryny i ucierać. Tortownicę o średnicy(...)wlać ciasto , wyrównać. Truskawki umyć i jeśli jest duża przekroić na pół i układać je tak by środki truskawek były na górze. Płatki owsiane drobne wymieszać z wiórkami kokosowymi i posypać ciasto. Piec w 190 stopniach C około 45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Jednak przez pierwsze 15 minut nie należy otwierać piekarnika. Po wystudzeniu brzegi posypać cukrem pudrem Źródło
O kuchni z uczuciemdodatkiem kruszonki na oleju i polukrowane (na wyraźną prośbę mojej Córci), tym razem mielonym cukrem trzcinowym z dodatkiem nie jak zawsze kremówki, a odrobiny mleczka kokosowego- takie nowe doświadczenie, bardzo smakowite. Ciasto przygotowałam jak zawsze na mące orkiszowej (ma cudowny orzechowy posmak), bez cukru- z dodatkiem ksylitolu, na bazie oleju (wykorzystałam panujące upały i dałam olej kokosowy- był płynny) kruszonkę(...)pieczemy w tej temperaturze ok.45 minut (do suchego patyczka, sprawdzamy na środku ciasta). Po wyjęciu ciasto odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym. Można także wcześniej przygotować lukier i delikatnie polukrować. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - odrobina mleczka kokosowego (na początek 1 łyżeczka, później można dolać więcej) Smacznego
Smaczne ZdroweTradycyjny miodownik w nieco odświeżonym wydaniu z blatem kokosowym i karmelizowanym słonecznikiem. Smakuje trochę jak ciasto karmelowe/snickersowe. Najlepiej upiec je przynajmniej dzień przed planowanym podaniem, aby blaty miodowe zmiękły. Składniki: (na tortownice o średnicy 26 cm) Ciasto: 350g mąki pszennej 125g margaryny jajo 3 łyżki cukru 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki mleka 15g cukru waniliowego łyżeczka(...)ogniu (ostrożnie, aby nie przypalić) dodajemy masło. Gdy składniki się połączą dosypujemy prażony słonecznik. Gotujemy razem kilka minut. Wykładamy ciepłe na wierzch ciasta. Składamy ciasto układając po kolei: blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, blat kokosowy, blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, masę słonecznikową
Pyry na Gazdziesiątkę. Dzięki temu całe ciasto ma fajny kawowy posmak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto delicja to idealny wypiek na święta, a także inne okazje, jakie nadarzają nam się w ciągu roku. Wbrew pozorom ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a niezbędne składniki zakupicie w każdym sklepie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. CIASTO DELICJA – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek(...)moczymy w kawie i wykładamy na masę śmietankową. Kiedy wszystkie delicje będą już wyłożone na ciasto, wykładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, delikatnie dociskając. Czekoladę rozpuszczamy w śmietance w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Przestygniętą polewą dekorujemy ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub białą posypką czekoladową. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plDyniowe ciasto z jabłkiem Dynia świetnie pasuje z owocami. Winne owoce jak jabłka podkreślają jej smak. Ciasto staje się bardziej interesujące. Warto wypróbować dodać do niego jabłka i kokosowe wiórki. Dyniowe ciasto z czekoladą Dyniowe ciasto to naprawdę ciasto jesieni. Robiąc zdjęciowe aranżacje staram się podkreślić urok jesieni nie tylko ze względu na jej kolory ale również fakt, że pora
codojedzeniaKokosowy pudding z tapioki z mango to klasyk – najłatwiejsza i jednocześnie najsmaczniejsza rzecz, jaką możemy przygotować z tapioki. Co to tapioka? To takie małe kuleczki
Poezja smakuwpadają niespodziewani goście i szybko chcecie zrobić pyszne ciasto to jest idealne. Kokosowe nie za słodkie, delikatne w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty. Nie musicie oczywiście czekać na gości ;) zróbcie je zawsze jak macie ochotę na szybkie kokosowe ciacho ;) Składniki: Wiórki kokosowe 200 g Mąka 250 g Masło 100 g Mleko 150 g Cukier(...)Masło ucieramy z cukrem a następnie dodajemy jajka, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mleko, mieszamy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest dosyć rzadkie, tak ma być. Przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy ok 40 min w temp
W kuchennej krainiePyszne, delikatne jak chmurka ciasto, które można zrobić na wiele sposobów po dodaniu np.owoców, wiórków kokosowych czy rodzynek. Ciasto wypatrzyłam na blogu Eweliny i jest po mojej małej modyfikacji. Składniki: ciasto 3 żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa
magiczna kuchnia KasiJeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników(...)mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 200 g czekolady mlecznej (100 g do ciasta i 100 g na polewę) 2 jajka 3/4 szklanki mleka wiórki kokosowe (do posypania góry) Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie budyniu, dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. W oddzielnej jajka połączyć
pink envelopeCiasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka miodu(...)pieczenia. Masę na spód ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Serek wymieszać z odżywką. Dodać wiórki i mąkę kokosową. Masę przełożyć na spod i wyrównać. Będzie gesta, ale taka ma być. Ponownie umieścić w lodowce. Czekoladę zalać mlekiem. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia. Połać ciasto i schłodzić całą noc. Smacznego
Chocolate Muffin BlogCoś słodkiego dla fanów kokosa. Ciasto jest mocno kokosowe bo i w kremie jest kokos i na wierzchu w bezie też kokos. I ogólnie w całym wpisie dużo kokosu :) składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli(...)likierem kokosowym. Cały czas ubijać i porcjami dodawać wystudzony budyń. Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe. Ponownie zmiksować aby krem połączył się z kokosem. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na wierzchu delikatnie ułożyć wystudzoną bezę. Ciasto wstawić do lodówki aby krem stężał
Monia miesza i gotujekruchy spód zastąpiłem w tym przepisie amarantusem ekspandowanym i daktylami, malinowy dżem pełen cukru zamieniłem na lekki mus z nasionami chia, zaś białą czekoladę przygotowałem, topiąc blok kokosowy i aromatyzując go wanilią. Ciasto totalnie wymiata! Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm (8 porcji) Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy
Food Squarejajka - 35 g budyniu śmietankowego - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżki mąki krupczatki Składniki na masę kokosową: - 150 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka żelatyny - 50 g wiórek kokosowych - 1/8 szklanki wody - 1 łyżeczka cukru pudru Składniki na tortownice o średnicy 17 cm Zaczynamy od spodu sernika. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą aby stworzyć jednolitą masę i przekładamy do wyłożonej(...)tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę na sztywno, do której pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy wystudzoną żelatynę i miksujemy
Kuchenne Wariacje