ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:138/932)

Kruche ciasto z dżemem z czarnej porzeczki z kokosową pianką 207

Inspiracja z portalu: Podlasie24 (z niewielkimi modyfikacjami). Jeśli lubicie szybkie i proste ciasta, które zaskakują smakiem - to dobrze trafiliście! Ciasto jest przepyszne i wręcz rozpływa się w ustach. Kruchy spód, warstwa dżemu, kokosowa pianka i kruszonka... Wszystko idealnie skomponowane i kuszące swoim słodkim aromatem! Koniecznie spróbujcie - zapewniam, że Wam posmakuje! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Ciasto(...)piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Di gotuje
Ciasto szpinakowe z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i suszoną żurawiną 116

Pyszne ciasto ze szpinakiem, które w połączeniu z masą z nasionami chia na mleczku kokosowym i posypane suszoną żurawiną jest bardzo smaczne. Składniki: Ciasto: 5 jajek szczypta soli 3 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gram szpinaku Masa: 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) duży jogurt naturalny gęsty (330 ml) 3 łyżki nasion chia(...)odstawiamy do wystudzenia. Robimy masę : Nasiona chia mieszamy razem z jogurtem naturalnym i odstawiamy na około godzinę, aby nasiona napęczniały. Do jogurtu wlewamy mleczko kokosowe i tężejące galaretki, mieszamy. Na jeden blat ciasta wlewamy masę. 3. Drugi lat ciasta kruszymy na drobne kawałeczki i układamy na masie (ciasto można również położyć w całości). 4. Pokruszone ciasto szpinakowe posypujemy suszoną żurawiną

Kuchnia u Bietki
Muffiny kokosowe 259

Składniki:3 jaja;220 g mąki;160 g cukru;2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;125 ml oleju;200 ml jogurtu greckiego;Kilka kropel aromatu śmietankowego;6 łyżek wiórków kokosowych;Szczypta soli.Dodatkowo, na wierzch:100 g białej czekolady;1 łyżka mleka;Wiórki kokosowe.Sposób przygotowania:Żółtka jaj oddzielić od białek.Żółtka wraz z cukrem utrzeć na puszystą masę.Mąkę przesiać(...)pieczenia i dokładnie wymieszać.Do ubitych żółtek z cukrem, stale miksując, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, jogurt grecki. Miksować, aż do całkowitego połączenia się skałdników.Do ciasta dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać masę łyżką (najlepiej drewnianą).Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywno. Sztywne białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać masę.Powstałą masę przełożyć

Gospodyni Miejska
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 124

razem do ciasta dodałam ciut mielonych orzechów..oj pysznie było..a dodatkowo jeszcze pyszne winko Monte Sante. Mufinki piekłam w foremkach aluminiowych Gosia. Idealne, nie trzeba niczym smarować, mufinki po upieczeniu bez problemu można było wyjąć. 100 g mąki 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki wiórków kokosowych  2-3 łyżki(...)gorącej mieszanki dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z melonem 159

Ciasto z melonem i kremem kokosowym na bazie biszkoptu. Bardzo smaczne, efektowne i proste do przygotowania. PRZEPIS NA CIASTO Z MELONEM Składniki na ciasto z melonem: biszkopt: 4 jaja 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki kukurydzianej do nasączenia: 1/2 szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu kokosowego lub orzechowego dodatkowo: 1 porcja(...)kremu kokosowego bez nabiału – przepis 1 dojrzały melon Jak zrobić ciasto z melonem: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier i żółtka, ubijamy chwilę. Do jajek dodajemy mąki, mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w 180st. Biszkopt całkowicie studzimy

Dorota Smakuje
Naleśniki z twarożkiem kokosowym i sosem malinowym 130

Walentynkowe naleśniki biało-czerwone :) Niezawodne ciasto, przepyszny twarożek kokosowy i sos malinowy z nutką wanilii to idealna propozycja na szybki obiad lub drugie śniadanie :) Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki

Chocolate Muffin Blog
Babka piaskowa puszysta 169

mąką (ewentualnie bułka tartą lub wiórkami kokosowymi). Przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 180 stopni C. Piekę w piekarniku bez termoobiegu, grzałki góra i dół w temperaturze 170 – 180 stopni C. przez około 55-60 minut do tzw.suchego patyczka . Uchylam drzwiczki piekarnika i wbijam w ciasto drewniany patyczek od szaszłyków. Jeśli po wyciągnięciu jest suchy(...)waniliowego. Tradycyjny cukier biały możesz zastąpić trzcinowym. Zamiast cukru pudru możesz polać babkę lukrem i posypać wiórkami kokosowymi lub starta skórkę z cytrusów. Babkę możesz tak jak ja piec w foremce okrągłej lub w keksówce. Po dodaniu kakao do części ciasta otrzymasz babkę marmurkową 🙂 Artykuł Babka piaskowa puszysta pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym 168

gdyż mam ogromną ochotę podzielić się z Wami moim wspaniałym przepisem. Składniki na ciasto (o śr. 25cm): – opakowanie ciasta filo – 800g jabłek, obranych i pokrojonych na ćwiartki – 4 łyżki cukru trzcinowego – 50g+2og masła/oleju kokosowego – 1/2 łyżeczki cynamonu – 2 szczypty kardamonu Składniki na sos waniliowy: – 150ml mleka – 2-3 łyżki(...)powrotem do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie mieszając, aż zgęstnieje. Przelewamy do miski, wyjmujemy laskę wanilii i odstawiamy do ostygnięcia. Tak przygotowanym sosem polewamy gotowe ciasto i posypujemy chipsami kokosowymi. Resztą sosu oblewamy poszczególne kawałki. Smacznego! Artykuł Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Cinnamon rolls, czyli bułeczki cynamonowe 141

minut. Do miski przesiej mąkę orkiszową, dodaj wyrośnięte drożdże, jajko i ciepłe mleko (podgrzej je z dodatkiem miodu). Wyrób elastyczne ciasto, przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na ok. 1h w ciepłe miejsce. Olej kokosowy rozpuść, możesz dodać do niego ksylitol w ilości(...)według upodobań. Jeśli chcesz, aby bułeczki były bardziej słodkie, dodaj go więcej. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Następnie posmaruj go olejem kokosowym i posyp obficie cynamonem. Ciasto zawiń wzdłuż dłuższego boku, a następnie pokrój go w plastry. Plastry układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w taki sposób aby przypominały okrągłą bułeczkę. Odstaw

365 dni dookoła kuchni
Chleb kokosowy na zakwasie 172

kokosowych Przygotowanie: Ciepłą wodę przelać do dużej miski. Dodać aktywny zakwas, miód i sól, wymieszać, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Wsypać mąkę pszenną i wiórki kokosowe, całość wymieszać łyżką (nie wyrabiać!). Ciasto będzie dosyć luźne, nie należy dosypywać mąki. Miskę  z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej na ok. 8 godzin(...)odstawić na kolejne wyrastanie tym razem na 2-3 godziny. Również w ciepłe miejsce bez przeciągów. Gdy ciasto wyrośnie po same brzegi formy rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Chlebek piec przez ok. 30-35 minut (lub dłużej) do wypieczenia i pięknego  kokosowego zapachu. Gdyby skórka chleba za szybko się rumieniła można przykryć ją folią aluminiową i dalej zapiekać

Nastoletnie Wypiekanie
Chatka Puchatka 618

360g twarogu + 250g serka mascarpone- 200g masła- 3/4 szklanki cukru pudru- ekstrakt waniliowy- 1 łyżka kakao- 36 szt. Herbatników Petit Beurre- brzoskwinie z syropu – 5 połówek- wiórki kokosowe do posypania ciasta        Składniki na polewę:                        - 1/2 kostki masła- 1/2 szklanki cukru- 1,5 łyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)podnosimy (korzystając z folii) formując trójkąt. Zawijamy folię i wkładamy ciasto do lodówki. Szykujemy polewę. Masło rozpuszczamy w garnku z dodatkiem cukru, wody, kakao. Gdy cukier się rozpuści dodajemy 2 łyżki kawy i ekstrakt waniliowy. Mieszamy, nie dopuszczając do zagotowania. Polewę studzimy, polewamy naszą chatkę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki.Chatka Puchatka, czy chatka baby jagi

mojewypiekiinietylko
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 607

szkl. cukru pudru4 żółtka2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C.Masa:4(...)pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód.Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki.Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wiśniowa chmurka z amaretto 199

cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker 2 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2  szklanki białych wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,   połączyć   wszystko w misce zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny(...)cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta i lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto, posypać na wierzchu wiórkami kokosowymi, włożyć blaszkę do nagrzanego do 120*c piekarnika i suszyć przez 1 godzinę i 5   minut-beza ma być chrupiąca. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia

Wanilia i Kardamon
SEZAMEK Z KREMEM 88

dodać porcjami mleko - wymieszać robotem. Ciasto wychodzi lekko gęste. Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki  smarujemy masłem. Na spód tortownicy wylewamy całe ciasto sezamowe, wyrównujemy wierzch. Na wierzch ciasta rozsypujemy równomiernie kruszonką. Piec około 45 55 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać(...)kremu. Na koniec dodać kakao i olejek spirytusowy arakowy. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć całą masę kakaową, wyrównać wierzch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta z kruszonką kokosową

Ciastka - domowe słodkości