musi być nadzienie! Padło na nasze ulubione połączenie czyli cukier kokosowy z cynamonem 💚 Składniki (ok 10-13 ślimaków): -250g serka typu włoskiego (z Biedronki) -350g mąki orkiszowej jasnej -2 jajka -150g ksylitolu Nutura -1/2 łyżeczki sody -1/2 łyżeczki soli -cukier kokosowy Nutura + olej kokosowy Nutura + cynamon Nutura 1. Ser zbledować na prawie gładką masę(...)sodę, sól i zmiksować wszystko razem. 3. Do masy serowej dodać mąkę i całość dobrze wymieszać oraz zagnieść. 4. Ciasto podzielić na pół i każdą część rozwałkować na blacie tworząc „kwadrat”, podsypując ciasto mąką. 5. Rozwałkowane ciasto posmarować cienko olejem kokosowym i posypać je cukrem kokosowym oraz cynamonem według uznania. 6. My taki kwadrat z ciasta podzieliłyśmy na 3 paski
Candy PandasProste domowe ciasto drożdżowe, które świetnie smakuje w towarzystwie kawy, herbaty lub kakao. Puszyste, mięciutkie, lekko słodkie. Jest to ciasto drożdżowe bez jajek i mleka , ale niczego mu nie brakuje! Idealnie nadaje się dla alergików, jak i wegan. Proste ciasto drożdżowe bez jajek i mleka Do mojego ciasta dodałem dropsy gorzkiej czekolady oraz kandyzowane owoce – są one w środku(...)Możliwości jest naprawdę wiele. Gotowe, przestygnięte ciasto drożdżowe polałem lukrem, posypałem kandyzowanymi owocami i posiekanymi orzechami. Takie udekorowanie ciasta serdecznie Ci polecam. Jeśli chcesz, możesz również zrobić kruszonkę -> Zobacz jak zrobić kruszonkę do ciasta . Posyp nią wyrośnięte ciasto przed włożeniem do piekarnika. Szukasz podobnych przepisów? Sprawdź również: Wegański piernik Jagielnik kokosowy Proste wegańskie ciasto z borówkami Bułeczki cynamonowe Zakręcona
Blendmanpieczenia 29cm na 20cm) 1 kg śliwek (bez pestek przekrojone na pół) 3 łyżki mąki z tapioki ⅓ szklanki miodu 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka goździków mielonych Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki płatków migdałowych ¼ szklanki mielonych orzeszków pini (albo innych orzechów) ⅓ szklanki miodu (albo więcej) 2 łyżeczki imbiru 1 ½ łyżki cynamonu szczypta soli 3 łyżki mleka(...)szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto prócz mleka i oleju koksowego. Potem wlewamy mleko i olej i mieszamy, aż wszystko się połączy. Wylewamy ciasto na wcześniej ułożonych na dnie naczynia śliwkach – nie przejmując się zbytnio, aby było równo, staramy się tylko przykryć wszystkie owoce. Pieczemy w piekarniku około
PaleoLifenastępujących miast: Warszawa Kraków Wrocław Poznań Samara Gdańsk Łódź Katowice Nowy Jork Bydgoszcz A teraz przepisy, które w ciągu minionego roku cieszyły się największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już nie możemy się doczekać
MyCookBook.plGofry kokosowe z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym słodzonym sokiem owocowym. Brzmi przesmacznie! Dodatek ciężkiej mąki kokosowej sprawił, że ciasto było bardzo gęste i trzeba było dolać więcej mleka. Gofry nie są tak puszyste, jak np. z mąki ryżowej czy jasnej orkiszowej, jednak smak wynagradza brak lekkości :) 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki kokosowej 3 szklanki mleka 2 jajka
Kucharzycaszklanka, galaretka truskawkowa 2 opakowania, wiórki kokosowe - ile potrzeba miękką margarynę, cukier, jajka mikserem utrzeć do białości do masy wsypać mokate cappuccino waniliowe i połączyć składniki do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i połączyć składniki dodać gęstej śmietany i krótko połączyć składniki forma 30x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, piekarnik nagrzany(...)dobrze je w formie wystudzić truskawki ze śmietaną blenderem zmiksować, galaretki rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wlać do truskawek, prawie tężejący mus wylać na ciasto w formie, posypać wiórkami kokosowymi i schować do stężenia - ucierane ciasto z dodatkiem kawy mokate cappuccino jest wilgotne, pyszne i z musem truskawkowym smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 1 margaryna 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 4 łyżki kakao 5 żółtek 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka Beza 2 białka 1/2 szkl cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: gęsty dżem lub powidła śliwowe Margarynę, cukier , wodę i kakao rozpuścić w garnku
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniadodaje cukru, po jem je z owocami ale jak checsz możesz dodać cukier wedle uznania. MINI PANCAKES KOKOSOWE: - 3 jajka wiejskie - 45 g mąki kokosowej - 80- 140 ml mleka Jajka wybij do misy i ucieraj robotem aż masa mocno zbieleje. Mąkę kokosową zalej mlekiem, pozostaw na 5 -7 minut aż napęcznieje. Podaje(...)widełki na mleko bo zależy, jakiej mąki się używa, jedna chłonie więcej mleka inna mniej. Najlepiej mleko dodawać partiami. Masę zmieszaj z ubitymi jajkami, ciasto powinno być lejące się. Ciasto z mąką kokosową może Ci z czasem zgęstnieć, dlatego warto mieć mleko pod ręką i ewentualnie dodać do masy, tak aby cały czas ciasto było lejące się. Pancakes smażę
SMYKWKUCHNITwojego czasu przy wyborze odpowiedniego mascarpone. :) Ciasto jest wyjątkowo proste w wykonaniu i proste - czyli takie, jakie lubię najbardziej. :) Składników też nie potrzeba zbyt wiele. Do przygotowania ciasta potrzebujesz: serek mascarpone - 500gwiórki kokosowe lub płatki migdałowe - 100g czekolada min. 85% kakao (może być czekolada Cavalier, ponieważ jest słodzona stewią lub czekolada Wedel 90% kakao) - 100g czekoladę Cavalier możesz kupić tutaj(...)uznania możesz ją kupić np. tutaj: http://www.ketoshop.pl/kolekcja/frontpage/stewia-czysty-ekstrakt-97 olej kokosowy nierafinowany, tłoczony na zimno - 30g możesz go kupić tutaj: http://www.ketoshop.pl/kolekcja/frontpage/keto-shop-nierafinowany-tloczony-na-zimno-olej-kokosowy-900-ml Jak przygotować ciasto? W garnuszku na małym ogniu roztop olej kokosowy (20g).Stopniowo dodawaj serek mascarpone.Gdy serek troszkę zmieni swoją konsystencję, dodaj wiórki kokosowe lub płatki migdałowe i łupinę babki jajowatej. Jeśli chcesz, możesz także dodać stewię
Keto PrzepisyMasło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, do utartych dodajemy mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Lekko mieszamy. Robimy kolejną część ciasta, z tą czekamy. Wkładka kokosowa: 3 białka 12 dkg cukru pudru 30 dkg kokosu Białka ubijamy, dodajemy cukier i kokos. Delikatnie mieszamy. Na ciasto jasne, które wcześniej przełożyliśmy do blaszki nakładamy drewnianą(...)łyżką - łyżkę masy kokosowej, łyżkę masy makowej. Na przemian w dwurzędzie gdzie kokos, tam mak. Nie pieczemy ! Ciasto orzechowe: 7 białek 20 dkg cukru 6 dkg mąki ziemniaczanej 6 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 dkg masła 20 dkg zmielonych orzechów włoskich Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z orzechami. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, obie
kruche babeczkibardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał serniczek orzechowo – kakaowy, na który przepis(...)pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam
Book of spellsbardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał serniczek orzechowo – kakaowy, na który przepis(...)pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam
Book of spellsproszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywałam do masy jajecznej, cały czas mieszając. Wyłożyłam ciasto do formy i wyrównać.Na wierzchu ułożyłam maliny, lekko wciskając je w ciasto. Płatki owsiane i wiórki kokosowe zmieszałam i posypałam nimi wierzch ciasta.Piekłam 35 minut, do suchego patyczka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidawałam na oko) 1 kopiata łyżeczka cynamonu (ja lubię, można mniej lub bez) 1 łyżeczka proszku do pieczenie żurawina (ilość wedle uznania) cukier puder do posypania olej kokosowy do smażenia Ciasto robimy dokładnie tak ja na naleśniki, czyli do miski dajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miksujemy, dodajemy mleko i tu uważamy, żeby ciasto nie było za rzadkie, musi(...)kokosowego i smażymy placuszki do momentu, aż ładnie nam się zarumienią z obu stron. Po upieczeniu możemy położyć na ręczniku papierowym, żeby tłuszcz się nam odsączył. Nie ma go dużo. Placuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ja do placuszków nie dodawałam cukru, bo według mnie są i tak wystarczająco słodkie, ale jak ktoś lubi, to oczywiście może dodać do ciasta
kruche babeczki