cóż czekać do tłustego czwartku by sobie zjeść pączuszka ? Każdy dzień jest dobry by sobie troszkę posłodzić. Dziś zrobiłam szybkie pączuszki z twarogowego ciasta o kokosowym smaku. Nie za słodkie , nie tłuste , nie ciężkie . Składniki : na ok 35 szt. 320 g zmielonego na gładko twarogu lub dobrej jakości wiaderkowego sera na sernik. 2 łyżki cukru 3 jajka(...)oczyszczone 1 łyżka spirytusu lub octu dodatkowo : 3 łyżki cukru 2 łyżki wiórków kokosowych Tłuszcz do głębokiego smażenia ( u mnie pół na pół smalec i olej ) Wykonanie : Wszystkie składniki na pączuszki włożyć jednocześnie do miski i wyrobić np. drewnianą łyżką , aż uzyskamy jednolite ciasto. Jeśli będzie zbyt rzadkie warto dosypać troszkę mąki , tak abyśmy mogli formować
Malinowa Kawiarenkajajka 1 banan 60 wiórków kokosowych 30 g słodzika, u mnie erytrytol 80 g jogurtu naturalnego 1 łyżka kakao 1 łaska łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Ciasto owsiano-kokosowe
czarrna od kuchniłyżki oleju kokosowego stałego - może być zimny ale nie musi 3 łyżki ksylitolu ( cukru kokosowego) 1 -2 łyżki zimnego jogurtu ( weganie śmietanka kokosowa z lodówki) płaska łyżeczka szczypta soli 1/2 łyżeczki mielonej wanilii Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i dodać olej kokosowy, jogurt naturalny lub śmietankę kokosową oraz resztę składników. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie się(...)rozpadać dodać jeszcze trochę oleju kokosowego. Odrywać po kawałku ciasta i wkładać do maszynki z nakładką na ciastka. Odmierzać na dłoni długość ciastek. Ja odmierzam wyciskając z maszynki ciastko długości palców środkowego i serdecznego. Wtedy ciasteczka wychodzą równej długości. Piec w piekarniku nastawionego na 190 stopni C 15 minut
AZgotuj!Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą lekkie, puszyste i dużo zdrowsze od tych smażonych tradycyjnie. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka kefiru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 2 łyżeczki cukru 3 jabłka 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie
NiePieprz.plZamiast cukru są daktyle, które doskonale się sprawdziły w roli słodzidła, dodatkowo dałam syrop klonowy, zamiast jajek jest zmielone siemię lniane, masło zastąpiłam olejem kokosowym. Gdyby zamienić mąkę orkiszową na mieszankę mąk bezglutenowych, wówczas ciasto nie tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa(...)agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g oleju kokosowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (wystarczy w młynku do kawy zmielić 2 łyżeczki ziaren siemienia lnianego) 6 łyżek ciepłej wody (do siemienia lnianego) 1 szklanka suszonych
moj przepis nakokosowych szczypta soli dodatkowo: słoiczek konfitury z malin Stovit duża łyżka galaretki malinowej sypkiej 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki wódki lub wrzątku 2-3 łyżki drobnych wiórek kokosowych Składniki ciasta szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na dobrze podsypanym maka blacie. Kieliszkiem wycinać krążki i układać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasoku, pokroić na kawałki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Dodać do ciasta likier, wiórki kokosowe i przesianą mąkę , delikatnie wymieszać. Na końcu wsypać do ciasta kawałki ananasów, kilka odłożyć do dekoracji, wymieszać. Gotowe ciasto wylać do foremki keksowej ( około 25 cm długości ), wyścielonej(...)papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec godzinę w temperaturze 180 C. Po wyjęciu z pieca, przez chwilę pozostawić w formie. Przestudzone ciasto wyjąć z formy, posmarować cukrem pudrem roztartym z sokiem z cytryny i posypać wiórkami kokosowymi. Na górę położyć kawałki ananasów. Można też udekorować wisienkami koktajlowymi i listkami zielonej melisy
Przepisy i porady kulinarnejest zdrowszy od białego cukru. Do polania ciasta z fasoli została użyta ketolada, czyli dietetyczna czekolada na erytrytolu. Takie ciasto wegetariańskie sprawdzi się na deser również dla osób stosujących dietę ketogeniczną, diabetykom i wszystkim tym, którzy liczą kalorie. Ciasto fit nie zawiera mąki, dlatego mogą je spożywać osoby będące na diecie bezglutenowej. Ciasto fit brownie zawierające zamiast cukru erytrytol(...)przypadku brownie patyczek może być lekko wilgotny, ale nie powinien być oblepiony surowym ciastem. Ciasto podczas pieczenia lekko wyrasta i nieco pęka, ale po wystudzeniu jest równe, a pod polewą pęknięć praktycznie nie widać. Po upieczeniu ciasto wystudzić, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Polewa do ciasta brownie: Składniki na polewę włożyć do miski, którą ustawić na garnku z gotującą
Kuchcik gotujeSkładniki: mąka pszenna 1 szklanka, cukier pół szklanki, żółtka 3 szt, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, olej 3/4 szklanki, dodatkowo: bułka tarta do posypania ciasta, truskawki 350 g, wiórki kokosowe 1 szklanka, białka 3 szt, cukier pół szklanki, Sposób przygotowania: Trzy jajka oddzielamy żółtka od białek. Żółtka i jedno jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę(...)połączenia. Pianę wykładamy na truskawki i delikatnie rozsmarowujemy. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 min do suchego patyczka. Aby podczas pieczenia piana kokosowa się nie przypaliła to proponuje ciasto przykryć początkowo papierem, a następnie 15 min przed zakończeniem pieczenia ściągnąć papier
kulinarne odsłony patiprzygotowania rafaello na krakersach. Ciasto szybkie do przyrządzenia. Należy pamiętać o tym, aby przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego. Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów (180 g x 2 opak.) 200 g wiórek kokosowych 1 kostka masła(...)ponownie krakersy, krem, krakersy, krem, krakersy i pozostała resztka kremu. Całość wyrównać, posypać pozostawionymi wiórkami kokosowymi (50 g) i wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze części. Przed podaniem można ozdobić cukrowymi perełkami. Przygotowywanie kremu budyniowego Układanie krakersów, po prawej - wygląd ciasta po nocnym chłodzeniu Przepis STĄD
Ugotowaćuwielbiałam wszystko co kokosowe. Zawsze, gdy tata szedł do sklepu i pytał co chcę słodkiego, mówiłam żeby kupił mi Bounty, a na urodziny często dostawałam Rafaello. Obecnie nadal lubię kokosowe pyszności, ale nie jest to już takie szaleństwo jak w czasach dzieciństwa! Kudłacze są świetnym pomysłem na imprezę lub tak po prostu, gdy ma się ochotę na coś słodkiego(...)pieczenia 50 g margaryny 1 jajko 1/2 szklanki mleka 2 łyżki miodu Polewa: 3/4 szklanki mleka 150 g margaryny 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Przygotowanie Ciasto: Ucieramy margarynę z cukrem w misce. Można użyć w tym celu miksera. Dodajemy pomału jajko, miód, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na blachę. Pieczemy
Sagneska - gotowanie i lifestylesprawdzi się na spotkaniu w większym gronie. To wszystko przetestowałam osobiście i mogę Wam szczerze polecić ten oszukany sernik bez dodatku sera za to z dodatkiem wiórków kokosowych i kruchego ciasta :) Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (Inspiracja: " Smaczny kąsek ") Kruche ciasto: 450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)śmietanowa: 5 białek szczypta soli 1200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) ok. 180-200 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski, wyrobić rękoma na kruszonkę, a z kruszonki wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i odłożyć
Simply Foodlikieru kokosowego CANARI Masa serowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 35 dag twarożku kremowego (mielonego) 150 ml likieru kokosowego CANARI 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Czereśnie ilość wg uznania Liście świeżej melisy do dekoracji Wykonanie: Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy mikserem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodając cukier puder , olej i żółtka(...)upieczeniu zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Z zimnego ciasta ścieramy wierzch nożem delikatnie-będzie nam służył do dekoracji ciasta. Poncz: Przegotowaną wodę łączymy z likierem kokosowym, nasączamy ciemne ciasto biszkoptowe. Masa serowa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę z cukrem pudrem dodajemy twarożek, wlewamy likier miksujemy , pod koniec wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną wcześniej w małej ilości gorącej wody przestudzoną żelatynę
Wanilia i KardamonPrzepis na sernik na kruchym kakaowym owsianym cieście z porzeczkami i kokosową pianką. Składniki oraz sposób przygotowania: Ciasto: 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1,5 szkl. mąki owsianej 2 łyżki kakao 50g masła 1/2 szkl. słodzidła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę i wyłożyć nim blaszkę, dno i ranty blaszki(...)układamy owoce. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ubijamy 6 białek z odrobiną cukru. Do ubitych na sztywno białek dodajemy wiórki kokosowe, u mnie 80g i delikatnie mieszamy. Wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy kolejne 15 minut. Autor przepisu: Ewelina Magda Artykuł Sernik na kruchym cieście z pianką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy