ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:97/932)

Olejowy Raj . 179

oleju, a także związki śluzowe, białkowe oraz kwasy organiczne, jak chociażby kwas askorbinowy, enzymy, sole mineralne – cynk , magnez , żelazo . Stosuje się go do sałatek , zup , koktajli .  Mąka kokosowa - do ciast , naleśników , polecana jest osobom na diecie bezglutenowej. Olej kokosowy :  Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni jak i kosmetyce , dzięki swoim właściwością zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Olej kokosowy reguluje

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kokosowy Gluten Free 105

szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych  2 łyżki oleju kokosowego  Szczypta soli  Jeśli mamy spód bezwzględnie potrzebujemy środek 250 g kaszy jaglanej  1 puszka mleka kokosowego, tylko gęsta część  Pół szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych  5-7 łyżek miodu lub inne słodzika  3 łyżki oleju kokosowego  2 3-5 łyżek mąki kokosowej  2 łyżeczki(...)Kiedy kasza będzie gotowa, włóż ją do miksera i dodaj wiórki, miód, ekstrakt i bardzo dobrze wymieszaj.  Teraz dodaj gęstą część mleka kokosowego i mąkę kokosową i ponownie bardzo dobrze wymieszaj.  Ciasto w swojej strukturze powinno być dość gęste, więc reguluj konsystencję mąką i wodą kokosową pozostałą w puszcze.  Przełóż ciasto do formy, rozgrzej piekarnik

RafalCook
Babka chmurka 186

śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka połączyć z ubita śmietaną, wmieszać mikserem na najniższych obrotach mąkę  i na koniec margarynę.Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki kakao i wiórki kokosowe, a do drugiej 2 łyżki mąki i rodzynki. Nakładać do tortownicy kleksy jasnego i ciemnego ciasta. (tort. 24cm) piec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1282

Pewnie każdy uwielbia smak kokosowych pralinek ,,Raffaello". Są cudowne w smaku i ja nie będąc wyjątkiem także je bardzo lubię! Dziś prezentuję Wam przepis na ciasto Raffaello bez pieczenia , które w smaku niesamowicie przypomina cukiereczki. Zresztą, ciasto smakuje nawet lepiej niż pralinki :D Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, robi się je naprawdę bardzo sprawnie, a do jego przygotowania potrzebujemy(...)wszystkie składniki polewy i ciągle mieszając, podgrzewamy do powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie zagotowujemy, bo polewa się zważy. Studzimy. Polewę wylewamy na herbatniki i przykrywamy grubą warstwą wiórków kokosowych. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 6-8 godz. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Naleśniki Rafaello 113

odrobina jakby ciasto było za rzadkie szklanka napoju kokosowego – użyłam Alpro łyżka cukru pudru szczypta soli 1 jajko 4 łyżki stopionego masła 3 łyżki wiórków kokosowych Na nadzienie: opakowanie naturalnego serka Skyr 250ml śmietanki kremówki 1/2 łyżeczki naturalnego aromatu migdałowego cukier puder do smaku Do podania: 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania 3 łyżki płatków migdałowych do posypania kulki(...)pomocą rózgi mieszamy mokre składniki z mąką, do dokładnego połączenia i uzyskania jednolitego ciasta. Na sam koniec dodajemy wiórki i mieszamy. Z gotowego ciasta pieczemy złociste naleśniki, na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni. Przed wylaniem ciasta za każdym razem mieszamy, aby złapać w każdej porcji wiórki kokosowe, które opadają w cieście na dno.   Przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy

Smaczna Strona
Czekoladowy tortcik z owocami 183

mąki, cukru i innych zakazanych używek ;)  Spód: szklanka daktyli, szklanka wiórków kokosowych, 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżka roztopionego masła (lub oleju kokosowego) Daktyle należy namoczyć na kilka godzin przed zrobieniem ciasta, chyba, że macie super mocny sprzęt który je rozdrobni (moje moczyły się całą noc).  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i blendujemy do uzyskania w miarę(...)masy, którą wykładamy dno tortownicy (22 cm) Masa: 2 puszki mleczka koksowego - 2x400 ml 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny) By ciasto się udało mleczko kokosowe musi postać w lodówce co najmniej dobę. Wykładamy do garnka jego stałą część (wodę wylewamy, ewentualnie zużywamy np do koktajlu) dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy całość mieszając

Cynamonowe szczęście
Wegańskie odjazdy :)) ZIELONE BABECZKI... 271

pozdrowionka Kat! :) ) zmodyfikowany i w takiej właśnie wersji go poznałam. Moim zdaniem ta modyfikacja była genialna (KOLOR! :)) i taką też Wam dzisiaj zaprezentuję. Potrzebne są: - szklanka mąki - szklanka wiórków kokosowych - pół szklanki cukru - łyżeczka proszku do pieczenia oraz - ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO - pół szklanki mleka roślinnego - 1/3 szklanki oleju - łyżeczka octu (obojętnie jakiego i tak odparuje). Wykonanie(...)drugimi i nakładamy do foremek na babeczki (osobiście posypuję jeszcze delikatnie kokosem). Pieczemy 20-30 minut, do suchego patyczka - warto pilnować, żeby nie zbrązowiały za bardzo bo KOLOR CIASTA to największa radocha numer 1. Radocha numer 2 - SMAK "BOUNTY" :)) Bo oczywiście gotowe babeczki polewamy jeszcze rozpuszczoną gorzką czekoladą :D Co do czekolady - mój sprawdzony sposób jest taki, że rozpuszczam pół

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jagodzianki 139

oraz rozczyn z drożdży. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na 10 części. Jagody delikatnie mieszamy z cynamonem i mąką kokosową. Kawałki ciasta rozciągamy w rękach i na środku każdej układamy około 3 łyżki jagód. Zlepiamy ciasto i układamy na blaszce. Za […] Artykuł Jagodzianki pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 207

Górę przyprószyłam zielonym jęczmieniem, dzięki czemu jest zielona i ładnie komponuje się z ozdobnymi kwiatkami. Mam nadzieję, że tym przepisem wprowadziłam odrobinę wiosny i zachęciłam was do spróbowania takiego ciasta :) Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki ksylitolu(...)warstwę. Przykryć drugim blatem, nasączyć i rozsmarować około 2/3 masy cytrynowej. Przykryć ostatnim blatem, lekko nasączyć i rozsmarować resztę kremu na wierzchu i bokach ciasta. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi i schłodzić ciasto w lodówce (najlepiej przez całą noc). Przed podaniem oprószyć sproszkowanym młodym jęczmieniem (przesiać przez małe sitko), udekorować kwiatkami

FitKot
Ciasto kokosowe z owocami i kruszonką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 170

formę. Piekarnik nastawić na 180’C. 5. Do piany dodać zmiksowane pomarańcze z olejem, mąki i wszystko wymieszać.   Ciasto za chwilkę będzie bardzo gęste bo mąka kokosowa zacznie pęcznieć. 6. Wyłożyć ciasto do formy wyrównując górę. Posypać owocami i lekko je docisnąć (owoce się nie zapadną więc można ich włożyć dużo). 7. Przygotować kruszonkę, czyli płatki, kokos i ksylitol(...)wymieszać, dodać łyżkę lub dwie oleju kokosowego i gorącej wody do uzyskania jakby kruszonki. Wszystko na oko ;) 8. Posypać ciasto kruszonką i piec ok 40 minut do tzw. suchego patyczka

Candy Pandas
Ciasto z kremem pistacjowym i polewą czekoladową 94

ciasto to cud na podniebieniu! Krem pistacjowy od Karmello Chocolatier rozpływa się w ustach, a polewa z białej czekolady to rozkosz dla duszy!  Składniki: Ciasto 2 jaja 40g erytrytolu  140g (1 szt.) banana 10ml oleju rzepakowego 100g mąki orkiszowej T650 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem 50g kremu pistacjowego Polewa 50g czekolady białej 20g oleju kokosowego(...)Ciasto Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.  Ostudzone ciasto przekroić na pół. W kąpieli wodnej rozpuścić krem pistacjowy. Posmarować jedną cześć ciasta. Polewa W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę z olejem kokosowym. Dokładnie

Truskawkowa Fiesta
Babka kokosowa 113

kuchenną lub szpatułką), potem 1/3 mleka (znów mieszamy) itd. Na koniec dodajemy jeszcze skórkę otartą z cytryny. Formę do babki smarujemy masłem, oprószamy mąką i wlewamy do niej ciasto. Babkę kokosową pieczemy w 160 stopniach przez mniej więcej 1 godzinę i 20 minut (po godzinie możecie sprawdzić stan upieczenia ciasta). Po upieczeniu babkę wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy

MyCookBook.pl
Kruche ciasto ananasowo-kokosowe z kruszonką 151

Przepyszne! Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Rewelacyjne, jedne z najlepszych połączeń! Musicie spróbować Zapewniam, że zadowoli nawet wybredne podniebienia i zniknie jeszcze ciepłe Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/3 szklanki cukru pudru 160 g masła 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku(...)łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 12 suszonych daktyli Kruszonka: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 40 g miękkiego masła 1/4 szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia i cukier puder. Masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować

Oryginalny smak
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 213

tego radzę zacząć, podczas gdy spód będzie się piekł robicie resztę. 300 g gorzkiej czekolady 1 duży banan 200 ml delikatnego oleju roślinnego lub 170 g oleju kokosowego (wtedy ciasto będzie twardsze) 150 g cukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz(...)ciasto będzie chociaż w połowie dobre jak jej to wczorajsze z makiem. Widzicie te dziurki? Tak właśnie Miśka sprawdzała jakość! Wystudź ciasto. Składniki na 2 warstwę czyli krem waniliowy: 1 kostka naturalnego tofu 180-200 g puszka mleka kokosowego 400 ml sok z połowy cytryny 4 czubate łyżki cukru waniliowego, najlepiej domowej roboty, lub łyżeczka ekstraktu waniliowego czy też pasy

greenscarf
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 312

kolejny przepis na sernik!A właściwie to ciasto serowo – czekoladowo – kokosowe.Połączenie tych 3 smaków tworzy fantastyczną całość , której nikt się nie oprze!Serowo – kokosowe kulki przykryte delikatnym czekoladowym ciastem zachwycają nie tylko oczy , ale i podniebienie.Idealny pomysł nie tylko na Święta!Spróbujcie! SKŁADNIKI:( tortownica 20 cm )CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko – 2 szt* cukier(...)kokosowe – 80 g* cukier – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MASA SEROWO – KOKOSOWA:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy , odstawiamy do chłodzenia ( albo zamrażarki ) na ok. 10 minut.Po tym czasie mokrymi rękami formujemy kulki i układamy je na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do lodówki.CIASTO CZEKOLADOWE:Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ubijamy z połową cukru do białości.Czekoladę

Ostra na Słodko