lżej na żołądku, a odchodząc od wielkanocnego stołu nadal czujemy się świetnie. Zapytacie, co z deserem? Dzisiaj przekazuję Wam przepis na idealny wielkanocny fit deser. Proste, smaczne, lekkie ciasto z mąki kokosowej. Idealne na świąteczną rozpustę kulinarną w wersji fit. Resztę łakoci znajdziecie tutaj Fit desery. Jednak przede wszystkim pamiętajcie o zdrowym rozsądku. Od jednego kawałka domowej babki z kremem(...)proszkiem do pieczenia, soda oczyszczoną oraz szczyptą soli (można również wymieszać delikatnie za pomocą szpatułki kolistymi ruchami w jedną stronę). Mieszać tylko do połączenia składników!!! Mąka kokosowa bardzo szybko wchłania wilgoć i ciasto robi się kleiste. 3) Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Fitsweet.mewszystko się zazieleniło, drzewa owocowe pięknie kwitną, a w powietrzu unosi się przyjemny, delikatny zapach bzu. W nawiązaniu do tej delikatności stworzyłam nowy przepis na lekki, kokosowy biszkopt w odcieniach fioletu Dzisiejsze ciasto jest bardzo proste, ale dzięki kolorystycznemu nawiązaniu do bzów i kwiatowej dekoracji prezentuje się naprawdę wiosennie i świeżo. Do przygotowania tego pysznego jagodowego deseru użyłam mleka(...)laktozy Mlekovita, a dodatkowym atutem jest biszkopt z naturalnie bezglutenowej mąki kokosowej, przełożony moim domowym dżemem z borówki amerykańskiej . Ciasto jest bez cukru, więc wyjątkowo lekkie i niskokaloryczne – naprawdę warto się skusić na kawałeczek do kawy Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku
Fitkotdodatkowo 1 opakowanie podłużnych biszkoptów puszka masy krówkowej ( 400g ) 2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda) Spód – wykonanie Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Stopniowo dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Na sam koniec dodać posiekane wafelki. Wymieszać. Ciasto przelać do formy o wym. 23x33cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut(...)stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Ciasto Princessa – wykonanie Na spodzie rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami. Ciasto przed krojeniem pozostawić kilka godzin w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Princessa kokosowa z karmelem pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Dziś przygotowała dla Was ciasto makowe z kremem budyniowym i brzoskwiniami. Co prawda ja nie przepadam za tego typu ciastami, ale tego spróbowałam z przyjemnością! I smakowało! Nawet bardzo! Ciasto jest świetnym pomysłem np. na nachodzący Nowy Rok . Z cała pewnością zrobi furorę na noworocznym stole i będzie idealnym pomysłem do kawki. Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI(...)BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 5 łyżek * mąka pszenna – 5 łyżek BISZKOPT MAKOWY: * białko – 6 szt * cukier puder -150 g * mak – 150 g * wiórki kokosowe – 150 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * żółtko- 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * esencja waniliowa
Ostra na SłodkoCiasto malinowy obłoczek to ciasto, które przygotowałam z myślą o sobie Dawno nie jadłam tego typu ciasto, bo zawsze zawierało ono śmietanę, której niestety jeść nie mogę. W tym cieście śmietanę zamieniłam na jej kokosowy zamiennik Dzięki temu mogą go jeść osoby na diecie bezmlecznej Jeśli nie macie malin, możecie zamienić je na inne owoce Oczywiście możecie zamienić świeże owoce(...)wypełnił on otwory w biszkopcie. KOKOSOWA PIANKA: 2 puszki schłodzonego mleka kokosowego w puszce 2 – 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwórz i oddzielić twardy tłuszcz kokosowy od wody. Tłuszcz przełożyć do miski razem z cukrem pudrem, a wodę odlej. Możesz wykorzystać ją do koktajli. Potem do kokosowego tłuszczu dodać cukier puder i ubijaj na sztywną bitą śmietanę
365 dni dookoła kuchniproszku do pieczenia(2 płaskie łyżeczki) 8 g cynamonu(2 łyżeczki) 4 jajka polewa: 100 g czekolady gorzkiej(1 tabliczka) 20 g masła(2 łyżki) wiórki kokosowe do dekoracji Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku(nie przerywając ucierania). Do utartego masła z cukrem dodajemy(...)formy. Pieczemy około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Polewa: Czekoladę umieszczamy wraz z masłem nad kąpielą wodną. Łączymy ze sobą składniki. Gotową polewą zdobimy ciasto. Możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciasta z tradycjamiproszku do pieczenia(2 płaskie łyżeczki) 8 g cynamonu(2 łyżeczki) 4 jajka polewa: 100 g czekolady gorzkiej(1 tabliczka) 20 g masła(2 łyżki) wiórki kokosowe do dekoracji Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku(nie przerywając ucierania). Do utartego masła z cukrem dodajemy(...)formy. Pieczemy około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Polewa: Czekoladę umieszczamy wraz z masłem nad kąpielą wodną. Łączymy ze sobą składniki. Gotową polewą zdobimy ciasto. Możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciasta z tradycjamijajka, ekstrakt waniliowy oraz miód, do czasu aż się połączą. Do składników mokrych dodaj suche składniki, mieszaj, żeby dobrze się połączyć. Powinno powstać gładkie ciasto. Zostaw ciasto na 10 minut, aby mąka kokosowa mogła wchłonąć płyn i zagęścić ciasto. Rozgrzej patelnię na małym lub średnim ogniu. Gdy patelnia się rozgrzeje, posmaruj ją olejem kokosowym, następnie wlej około 1/4 szklanki ciasta
365 dni dookoła kuchninaprawdę dobry batonik:-) Życzę Wam smacznych i pogodnych świąt Wielkanonych! Składniki na standardową, dużą prosotkątną blachę: warstwa kokososowa: 200 g wiórków kokosowych 100 g cukru 200 mleka kokosowego + 50 ml wody ciasto: 200 g płatków owsianych 150 g mąki owsianej 30 g cukru 100 ml oleju roślinnego 100 ml mleka roślinnego- u mnie kokosowe szczypta soli dodatkowo: 200 g dżemu(...)malinowego lub truskawkowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę kokosową dokładnie wymieszaj. Przygotowanie ciasta: Lekko zmiel/zbenduj płatki owsiane. Ze wszystkich składników zagnieć ciasto. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylep ciastem. Piecz przez 20 minut w temp. 180-190. Na podpieczonym spodem rozsmaruj dżem. Następnie równomiernie rozłóż masę kokosową. Całość wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 C na około
greenscarfwanilinowego 4 żółtka 6 łyżek mąki ziemniaczanej 400 g miękkiego masła DODATKOWO: 300 g czekolady (użyłam 200 g mlecznej + 100 g ciemnej) 100 g wiórków kokosowych lub migdałów w słupkach WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Dwie keksówki o długości 30 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub mąką. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą(...)dociskając kromki lekko do siebie. Możesz ciasto ustawić na desce lub na arkuszu papieru do pieczenia, tak, aby powstało długie, pasiaste ciasto. Roztopioną czekoladą polej wierzch całego ciasta, a następnie posyp wiórkami kokosowymi lub migdałami. Metrowiec odstaw do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny . Możesz chłodzić go mniejszych częściach, a dopiero na koniec złożyć w jedną większą całość
Słodko-Słony Świat Ilonycukru 150 g suchego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g zmielonych migdałów krem: 400 ml śmietany 30% 400 g serka waniliowego 3 … Czytaj dalej Ciasto makowo-kokosowe z kremem serowym
czarrna od kuchnidomagał się cukierniczej ofiary - oto ona! :) Pan Mąż wszystko co kokosowe darzy przeogromną, kulinarną miłością. Batoniki Bounty mógłby pożerać jeden za drugim, bez przesytu smaku. Wszelkie ciasta z dodatkiem kokosu wciąga niemalże nosem. Kokosowa posypka znika wtedy zawsze pierwsza, nie ma zostawiania najlepszego na koniec. Także i do poniższej babki Pan Mąż zapałał pociągiem niesamowitym. Aż się zazdrosna zrobiłam ;) Przepis(...)się w kuchni, potrzebowałam koncepcji na szybkie, mało skomplikowane ciasto. Ewa dołączyła je kiedyś do akcji Szybkie ciasta czyli ratunku goście!!! na Mikserze Kulinarnym i stąd do niej trafiłam :) Ciasto przerosło moje wszystkie oczekiwania! Nie dość, że w ogóle nie namęczyłam się przy pieczeniu (jest naprawdę banalnie proste), smak końcowy okazał się zachwycający, to i Pan Mąż poczuł się wybitnie
Grunt to przepis!Jedziemy do Francji! Wiecie, że uwielbiam wszystko co kokosowe ?! Wiecie! Dziś postanowiłam, że pysznym kremem kokosowym nadzieję eklerki. Chrupiące ciasto ptysiowe w połączeniu z delikatnym kremem o smaku rafaello tworzy fantastyczną całość, po której każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Takie eklerki są świetnym pomysłem zarówno do popołudniowej kawki, jak i np. na słodką przekąskę na imprezę. Można je dodatkowo(...)polać czekoladą albo słodki krem kokosowy przełamać czymś orzeźwiającym. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 8-10 szt ) CIASTO: * woda – 0,5 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło – 50 g * jajko – 3 szt KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 g * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 80 g * żelatyna
Ostra na Słodkosmaku. Dekoracja: wiórki kokosowe Przygotowanie: Biszkopt : Z cyt ryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szczyptę soli przesiać. Mikserem ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać 6 łyżek ciepłej wody i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i za pomocą różki lub łyżki delikatnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie(...)spód masą i powtarzamy czynność układając na wierzch pasy zachowując naprzemienność. Na koniec gdy ciasto będzie już złożone smarujemy je z każdej strony masą. Na wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Rada: ciasto najlepiej kroić długim ostrym nożem wcześniej zamoczonym w wodzie biszkopt można przekroić na więcej pasków
Ciastka - domowe słodkościgalaretka pomarańczowa 1 szt, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt, cukier 5 łyżek, masło 200 g, Polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki ciasta siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 h. Następnie dzielimy na 3 równe części i rozwałkowujemy na blaszkę wyłożoną(...)ciasto i przykrywamy ostatnim blatem. Czekoladę łamiemy do rondelka. Dodajemy mleko i stawiamy na palnik o małej mocy. Czekoladę mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Polewą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi
kulinarne odsłony pati