Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku, funkcja góra – dół, w 180 st. C przez około 25 – 35 minut. Ciasto pieczemy do suchego patyczka. Kiedy ciasto się upiecze, wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto wyjąć z formy i przekroić wzdłuż na dwie części. Jedną z nich ułożyć z powrotem na dnie formy. Zrobić masę serowa: Galaretki rozpuścić(...)dalszym ciągu dokładnie mieszając. Chwilkę odczekać i kiedy masa serowa zacznie tężeć, wyłożyć ja na wierzchu pierwszej połowy biszkoptu. Następnie masę nakryć drugą połową ciasta. Ciasto z wierzchu posmarować kremem cytrynowym lub dżemem i posypać kokosowa posypką. Posypkę robimy rozpuszczając na patelni masło z cukrem i dodając do rozpuszczonego masła wiórki kokosowe, które należy chwilkę na maśle podprażyć. Wiórki maja
Pani M - kuchnia smakowitaDziś mam dla Was kolejny przepis na niesamowicie łatwe i smaczne ciacho!Intensywnie kokosowe … delikatne … niesamowicie kruche … a wyglądem przypominające znanego wszystkim i lubianego przez większość Pleśniaka.Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znika!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka krupczatka – 3 szkl* cukier puder – 0,5 szkl* margaryna – 250 g* żółtko(...)powidłami.MASA :Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.Dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze ok. 3 minuty.Zmniejszamy obroty miksera i naprzemiennie dodajemy kokos i śmietanę.CAŁOŚĆ:Masę kokosową wykładamy na jasne ciasto i delikatnie rozsmarowujemy po całości.Z mrożenia wyciągamy kakaowe ciasto i ścieramy na tarce na masę kokosową.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 45 minut.Smacznego
Ostra na SłodkoTaki właśnie na poprawę humoru i na chandrę. Ni to ciasto, ni to sernik... Delikatna, puszysta pianka w odcieniu zieleni, lekko kwaskowa. Idealna dla osób, które lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki: 200g herbatników, 500g sera z wiaderka na serniki, 2 Śnieżki, szklanka mleka(...)ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych, czubata łyżka masła, czubata łyżka cukru. Masło stopić wraz z cukrem, dodać platki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Najlepiej na całą noc zostawić ciasto w lodówce. Źródło: Nastoletnie wypiekanie Razem ze mną ciasto przygotowały
Z miłości do słodkościSkładniki na 10 babeczek: 150 g wiórek kokosowych 2 jajka roztrzepane 70 g mąki 70 g cukru 1 i 1/4 szkl mleka 1 i 1 /4
Moja Galeria Smakujest to zwykła szarlotka, którą jadamy od Mamy czy Babć. To uzdrowiona szarlotka na wypasie! Razowe ciasto, bezcukrowa masa jabłkowa, pianka z białek, a do tego chrupiąca kruszonka owsiana, a w niej suszone figi, a z kolei na niej słodkie zlepki pestek dyni. Urozmaicenie jakich mało 😎 To wszystko sprawia, że smak jest przegenialny, a szarlotka spotyka się wyłącznie z samymi(...)Plenus Natura) 1/4 szklanki erytrolu (Plenus Natura) 1 łyżeczka cynamonu Pestki dyni w syropie: 50 g pestek dyni (Plenus Natura) 1-2 łyżki syropu daktylowego Przygotowanie: CIASTO → Olej kokosowy i masło podgrzej do postaci płynnej. Wszystkie składniki wraz z rozpuszczonym tłuszczem przełóż do miski i dokładnie wymieszaj i ugnieć ciasto. Następnie wybraną formę wyłóż najpierw papierem do pieczenia
Zdrowie na języku :PCiasto kora dębu, zwane też korą orzechową, to dość popularne ciasto w wielu domach, przygotowywane szczególnie na święta lub inne uroczystości. Ciasto składa się z dwóch blatów orzechowo-kokosowych przełożonych brzoskwiniową masą budyniową oraz delicjami pomarańczowymi nasączonymi w kawie z procentami. Na wierzchu znajdują się kawałki brzoskwiń oraz galaretka brzoskwiniowa. Dosłownie niebo w gębie! Mimo że ciasto jest wielowarstwowe(...)składaniem ciasta. Ciasto naprawdę świetnie smakuje i nie należy do tych bardzo bardzo słodkich, od których aż mdli. Do tego świetnie się prezentuję na stole, że nie sposób przejść obok niego obojętnie. Polecam na święta Wielkanocne! P.S. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, proponuję najpierw przeczytać cały przepis, by zapoznać się z poszczególnymi etapami i rozplanować sobię pracę :) Składniki: Ciasto orzechowe
Kuchnia MagdaLenyPyszne, bogate ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą miodową. Pięknie pachnie przyprawami korzennymi, jest sycące, gęste i ładnie się prezentuje, dzięki mojej najnowszej formie do pieczenia firmy Nordic Ware:). Dostałam ją do przetestowania dzięki uprzejmości sklepu Leduvel , który jest dystrybutorem tej marki. Forma jest piękna, dosyć ciężka, babka cudownie wyrosła i ostygniętą wyciągnęłam z niej bez problemu. Bardzo polecam(...)FLEUR DE LIS (co oznacza kwiat lilii). Zapraszam na FILM ! Składniki: Ciasto: 325g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 80g wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej
Mała CukierenkaPyszne, bogate ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą miodową. Pięknie pachnie przyprawami korzennymi, jest sycące, gęste i ładnie się prezentuje, dzięki mojej najnowszej formie do pieczenia firmy Nordic Ware:). Dostałam ją do przetestowania dzięki uprzejmości sklepu Leduvel , który jest dystrybutorem tej marki. Forma jest piękna, dosyć ciężka, babka cudownie wyrosła i ostygniętą wyciągnęłam z niej bez problemu. Bardzo polecam(...)FLEUR DE LIS (co oznacza kwiat lilii). Zapraszam na FILM ! Składniki: Ciasto: 325g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 80g wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej
Mała Cukierenkakrakersach lub herbatnikach przepis < TUTAJ > to ciasto jednak zrobiłam na biszkopcie ;).Kwaskowate maliny trochę zrównoważyły słodki krem :). Zapraszam :) SKŁADNIKI biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru(...)wystudzony biszkopt i ładnie wyrównujemy. . Na kremie układamy maliny. Śmietankę ubijamy nie długo dosypujemy fiksy i miksujemy na sztywno.. Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i ładnie wyrównujemy . Wiórki kokosowe podprażamy na suchej patelni, trzeba pilnować i mieszać bo szybko mogą się przypalić. Studzimy i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin-najlepiej
Mała w garnku mieszakokosowa 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1000 g jogurtu greckiego (2,5 dużego kubka) 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g 150g wiórków kokosowych oraz 200 g borówek Przygotować kruche ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder. Wymieszać, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić(...)pianę i dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Gdy ciasto się schłodzi większą część ciasta zetrzeć na dno przygotowanej blaszki. Na starte ciasto wyłożyć masę jogurtowo-kokosową i ładnie wyrównać. Na masie ułożyć borówki. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut
Monia miesza i gotujemąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych Kruchy spód: Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, nakłułam w kliku miejscach widelcem i wstawiłam na 10 min do lodówki. Następnie ciasto wstawiłam(...)nagrzanego piekarnika na 15 min, temp. 180°C. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei ciasto jest zbyt mokre, należy dodać mąki. (spód należy wyjąć z piekarnika, kiedy lekko się zarumieni). Krem: Kaszę jaglaną wypłukałam pod wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam
nietadietałyżka cukru trzcinowego płaska łyżka mąki kokosowej (dzięki niej jagody puszczą mniej soku) żółtko i 2 łyżki mleka do posmarowania drożdżówek opcjonalnie gruby cukier do posypania Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto(...)odstawiamy, aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części. Każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt. Nakładamy po sporej łyżce jagód wymieszanych z cukrem i mąką kokosową. Zlepiamy ciasto i rulonik zwijamy. Powstałe ślimaczki układamy, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, a w tym czasie ciasto jeszcze podrośnie. Smarujemy je mlekiem rozmieszanym
Mienta blogmożecie zrobić jutro! Placek owsiano-gruszkowy o lekko kokosowym smaku. Do klasycznego i banalnie prostego ucieranego placka dodałam do środka błyskawicznej owsianki z gruszką KUPIEC ,a całość udekorowałam polewą czekoladową i posypałam prażonymi migdałami i kruchymi ciasteczkami zbożowymi o smaku kokosowym KUPIEC Ciasto zrobicie w około 45 minut z pieczeniem. Przygotujcie: 📌 4 jaja 📌 szklanka(...)półtorej szklanki przesianej mąki pszennej + półtorej łyżeczki proszku do pieczenia 📌 opakowanie 50 g "Coś na ząb " owsianka z gruszką opakowanie i 50 g kruchych ciasteczek zbożowych o smaku kokosowym KUPIEC 📌 kilka obranych i pokrojonych w cząstki gruszek 📌 płatki migdałowe (uprażyć na suchej i gorącej patelni) 📌 na polewę: 2 łyżki miodu+2 łyżki masła +2 łyżki kakao
Z Kuchni Do Kuchniposiada kokosową nutę i idealnie łączy się z warstwą ulubionego dżemu. Zapach podczas pieczenia tak kusi, że u mnie spora część ciasta czasami znika jeszcze na ciepło. (Cóż, luuubię takie serniki prosto z piekarnika.) Polecam! Inny sernik kokosowy znajdziecie tu - klik . Także jest przepyszny! (Tortownica o średnicy minimum 28 cm) Spód: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (160g; 1 szklanka(...)następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem
Di gotuje