teraz cieszcie oczęta magicznym fioletem! Podobny torcik wykonałyśmy w wersji kakaowej z wiśniowym kremem . Tym razem biszkopt jest jasny a do kremu wykorzystałyśmy mrożone jagody (nawet kilka ostatnich jeżynek się uchowało). Tym, jakże kolorowym akcentem żegnamy letnie wpisy i już niedługo zacznie się szał jesiennych przysmaków 😉 Wegańskie ciasto ryżowe (2 x śr: 10cm) -190g mąki ryżowej
Candy Pandasprzypadło mi do gustu (ale nie wykluczam, że zrobię drugie podejście ;) to ciacho z cieciorki wyszło po prostu genialne, lekko wilgotne, mocno kakaowe, niezbyt słodkie i w ogóle nie przypominające w smaku ciecierzycy co w wypadku ciast jest chyba dość istotne :) To ciasto w smaku przypomina mi nawet trochę brownie i jest zdecydowanie najlepszym ZDROWYM ciastem jakie do tej pory
Ze smakiem i z pasjąRussischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)Grecy nie znają i ruskie pierogi nieznane w Rosji. Z wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo czekoladowe, godne świątecznego stołu - polecam przepis do przetestowania! Szybkie do przygotowania, ponieważ nie ma potrzeby schładzania ciasta w lodówce. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 325 g mąki pszennej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie mam ani talentu do tortów, ani dekoratorów do zdobienia, którymi bym nie rzucała ze złością po całej kuchni :))) a przy wykonaniu tego rzucałam i
Kolorowy Przepisownikproszek do pieczenia - szczypta, herbata gorzka 1/2 szklanki do nasączenia biszkoptu, dżem z aronii niskosłodzony 300 gram lub inny smak niskosłodzonego dżemu, posypka kolorowa - ile potrzeba KREM KAKAOWY: jajka 2 sztuki "XL",cukier 3/4 szklanki,masło lub margaryna 200 gram, sól 1 szczypta, kakao 3 łyżki, aromat rumowy 2 krople składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier ubić w robocie na najwyższych(...)samo dno wyłożyć papierem boków nie smarować, do blaszki dać ciasto i piec w 190C około 40 minut, z wystudzonego biszkoptu zdjąć papier biszkopt przekroić na 3 blaty, ja przekroiłam na dwie części większą i mniejszą i dopiero każdą część na blaty, jedną większą mąż zabrał do pracy krem kakaowy: jajka ubijać mikserem z cukrem i solą w kąpieli
W Mojej Kuchni Lubięłyżki cukru pudru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ½ łyżki żelatyny, 100 ml wody, Dekoracja: kakaowa posypka, ziarna kawy, cukier kandyzowany. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę o średnicy 24 cm. Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni(...)dodaję tężejącą żelatynę. Wszystko razem miksuję. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam połowę kremu. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu. Pozostałą masą smaruję boki oraz wierzch tortu. Torcik dekoruję kakaową posypka, ziarenkami kawy oraz cukrem kandyzowanym
Tradycyjna kuchnia Kasidaktyli można przygotować go z masą z kaszy mannej lub budyniową. Całość polałam polewą, ale - prawdę mówiąc - mogłoby jej być trochę mniej, bo w yszło bardzo słodk o . Oczywiście ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień :) SKŁADNIKI: (proporcje są na formę keksówkę ok 12x33 cm, jeśli chcemy otrzymać dużą porcję na standardową blachę ok 23x33 cm należy podwoić podane ilości składników(...)łyżka cukru pudru Polewa kakaowa: 125 g masła/margaryny 1/2 szkl cukru pudru 3 łyżki kakao Piernik: 1. Oddzielić żółtka od białek. 2. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier, a następnie ciągle miksując dodać żółtka, miód, olej, herbatę, mąkę, sodę i przyprawę do piernika. Miksować aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. 3. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia
Kto ugości moich gości?Przepis pochodzi od mojej mamy. Ja nieco go zmodyfikowałam. Ciasto wspaniale nadaje się na letni czas, gdyż jest leciutkie i orzeźwiające. No i można je zrobić również z innymi owocami :) Biszkopt kakaowy: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Ptasie mleczko: 900ml śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru(...)łyżkach przegotowanej, zimnej wody. Pozostawiamy by napęczniała. Zimny biszkopt wkładamy z powrotem do blaszki wyłożonej ciasno pergaminem. By galaretka nam nie uciekła, najlepiej włożyć kawałki tekturki na boki ciasta. Do śmietany dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Ubijamy na sztywno. Żelatynę razem ze szklanką wkładamy do niewielkiego garnuszka z wrzątkiem i mieszamy by była płynna. Gdy jest już całkowicie rozpuszczona
Smakowy Rajciasto to propozycja dla fanów chałwy. Efektownie wygląda więc jest idealne na większe i mniejsze okazje, a do tego równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z tej strony. Składniki na blaty kakaowe: 6 jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy
Słodka Kraina WypiekówTort czekoladowy z nutą wiśniówki z pysznym kremem z bitej śmietany. Tort idealny na urodziny każdą uroczystość. SKŁADNIKI Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek
RAROSSAStaram się codziennie je jeść w jakiejkolwiek postaci, aby móc zapamiętać ten smak na długo. Lubię ciasta z dodatkiem truskawek, a najbardziej te które robią się same, no niemalże same. A to dzisiejsze właśnie do takich należy, fajne wilgotne w środku, lekko kakaowe i zwieńczone truskawką. Do kawki jest idealne! SKŁADNIKI: - 200 g masła roztopionego w rondelku - 2 jajka(...)truskawek - łyżka kakao Masło rozpuść w rondlu, połącz z mlekiem, jajkami i cukrem, za pomocą trzepaczki. Do mokrych składników dodaj suche. Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem, wylej ciasto, na wierzch poukładaj truskawki. Czas pieczenia: 50 minut Temp. 165- 170 stopni
SMYKWKUCHNISernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno czekoladę
Kuchnia MagdaLenyJeśli ktoś jest fanem muffinek to jego podniebienie zostanie mile połechtane. Czekoladowe babeczki są pulchne i mocno kakaowe. Krem bananowy jest bez dodatku cukru - słodycz zapewniają mocno dojrzałe banany. Doskonały wypiek dla małych łakomczuchów 😊 Składniki na ciasto (na ok. 20 babeczek): 270 g mąki bezglutenowej 200 - 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki sody
Ze smakiem bez glutenumasz ochotę na coś lekko słodkiego, kakaowego.. z nutką kokosową.. przychodzi Ci z pomocą ten właśnie przepis :-) Nie jet to typowe brownie.. ciasto będzie bardzo delikatne w smaku, lekko klejące.. cudowne do kawy. Ilość porcji
AniaGotuje.pl