ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:118/337)

Jednomyślmość i podwójne szczęście. Czekoladowe croissants z Moniką. 153

przełożyć na podsypany mąką blat. Rozwałkować na prostokąt o bokach ok. 20 x 40 cm. Pędzelkiem usunąć nadmiar mąki. Na środku ułożyć masę maślano-kakaową i zlepić w taki sposób, aby boki ciasta zalepiły masło (przypomina to składanie koperty). Powstanie jakby pakunek z masłem w środku. Tak złożone ciasto rozwałkować na na prostokąt o wymiarach

KUCHARNIA
Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. 187

drugiej kokos, a do trzeciej suchy kisiel wiśniowy. Ciasto przełożyłam na blaszkę (uprzednio wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą) po kolei warstwami najpierw kakaowa, potem z kokosem, na wierzchu z dodatkiem kisielu. Blaszkę z ciastem włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 40 minut. Smacznego :) Źródło

Kuchnia z widokiem na ogród
klasyczny murzynek w polewie 148

jajek (klik) ).  Ostatnio zorientowałam się, że nie ma tu jeszcze przepisu na klasycznego murzynka w polewie. Ile kucharek tyle przepisów na to ciasto, ja upiekłam go z przepisu mojej mamy, polałam domową polewą kakaową i posypałam czekoladą. Taką wersję lubię najbardziej i zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem.  *keksówka 35 cm Składniki: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki(...)kakao, cukier i wodę zagotować i wystudzić. Do wystudzonej piany wmiksować żółtka.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy kakaowej i zmiksować krótko do połączenia składników.  Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciastaCiasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 180*C. Wystudzić. Składniki polewy umieścić w rondelku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Porzeczkowa pyszotka. 181

mlecznej czekolady 3 łyżki śmietanki 12% około 185 g kakaowych herbatników blaszka o wymiarach  35/30 cm Wykonanie: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, następnie ciągle mieszając mikserem dodawać po jednym żółtku,śmietanę, kakao i mąkę z proszkiem do pieczenia.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Zimne(...)posmarować połową dżemu, na dżem wyłożyć połowę masy śmietanowej,następnie przykryć drugą częścią ciasta.Wierzch posmarować resztą dżemu i śmietany.Na masę śmietanową wyłożyć kakaowe herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką. Herbatniki polać polewą.Ciasto włożyć do lodówki na noc. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO TRUSKAWKOWE FIGI 185

coś zdecydować. Postanowiłam że będzie to ciasto z truskawkami, przecież jest ich teraz mnóstwo. Upiekłam biszkopty, zrobiłam piankę i mus truskawkowy. Z dodatkiem okrągłych biszkoptów wyczarowałam takie oto ciasto. Wspaniale prezentowało się na talerzu. Wyszło delikatne i nie za słodkie, po prostu idealne w smaku. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM BISZKOPT Z TEGO PRZEPISU   KLIK PIANKA(...)galaretki truskawkowe cukier do smaku kopiata łyżka żelatyny ORAZ: opakowanie okrągłych biszkoptów wiórki kokosowe do posypania użyłam zielonych owocowa herbata do nasączenia biszkoptów POLEWA KAKAOWA ZROBIONA Z POŁOWY PORCJI  KLIK WYKONANIE: Ciasto na biszkopt dzielimy w 2 części, pieczemy w takich samych blachach. Można upiec jeden i przekroić na pół. MUS: Truskawki podlewamy odrobiną wody, gotujemy na małym ogniu

Pani na deser
Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 220

Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami – Dzisiaj kolejne pyszne ciasto w Małej Cukierence :). Mocno kokosowe, na kakaowym biszkopcie z owocami. Jest smaczne, wilgotne, kremowe, waniliowe i troszkę kwaskowate od owoców. Bardzo mi smakuje. W przygotowaniu nie jest trudne, nie użyłam żelatyny, ani budyniu. Krem jest na serku mascarpone, śmietance i wiórkach kokosowych. Radzę więc użyć dobrego serka mascarpone. Zamiast(...)jeżyn można użyć malin, brzoskwiń. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 25g kakao bez cukru 70g mąki pszennej (użyłam tortowej) 110g cukru 50ml oleju 1/3 łyżeczki proszku

Mała Cukierenka
Tarta biszkoptowa ze śmietaną i truskawkami 187

ostatnim biszkopcie kakaowym [przepis] dzisiaj klasyczny biszkopt z truskawkami w formie tarty. Delikatny spód, warstwa puszystej kremówki a na wierzchu świeże truskawki i galaretka. Ciasto idealne na upalne dni 😋 Składniki  na formę o średnicy 28 cm biszkopt: 3 jajka L 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3-4 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo

Ze smakiem i z pasją
Stefanka czekoladowa bez pieczenia 1005

przygotowuje się szybko, bez użycia piekarnika, ciasto zaskakuje smakiem i pięknie się prezentuje. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może zabraknąć kilku herbatników) 2x900ml mleka 2x120g czekolady (gorzkiej i białej) 2x60g masła 2x140g kaszy manny 2x40g cukru POLEWA 80g gorzkiej czekolady(...)palnika - na wyłożone w formie herbatniki nałożyć połowę ugotowanej jasnej kaszy, należy robić to delikatnie, żeby herbatniki się nie przemieściły, wyrównać jej powierzchnię - na kaszy ułożyć warstwę herbatników kakaowych, a na nich połowę ugotowanej ciemnej kaszy - następnie powtórzyć czynności (jasne herbatniki, jasna kasza, ciemne herbatniki, ciemna kasza) - na wierzchu ułożyć pozostałe herbatniki (mogą to być zarówno herbatniki jasne

Smakołyki Bereniki
Babka chmurka 159

Babka kokosowo - kakaowa Mięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na garnku w zbiorach liani Czas pieczenia:   50 min - 60 min                     Temperatura pieczenia:   180  °C           Wielkość(...)formy :   36 cm x 9 cm Ciasto: 200g masła lub margaryny 3 jajka 350g maki 300g cukru cukier waniliowy 200g śmietany kremówki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao rodzynki i  wiórki kokosowe ( po ok. 3 - 4 łyżki) polewa lub cukier puder do posypania Wykonanie: Margarynę roztopić i ostudzić.  Jajka ubić z polową cukru i cukrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Torcik truskawkowy na czekoladowym biszkopcie z masą śmietanową i mascarpone 98

Przepyszny torcik na biszkoptowym czekoladowym spodzie ,z galaretką truskawkową i bitą śmietaną z dodatkiem białej czekolady i mascarpone. Przepis na biszkopt kakaowy podejrzałam u waniliaikardamon.blogspot .  Dzięki temu że dodajemy olej ,ciasto jest naprawdę wilgotne.  Wszystko razem daje naprawdę niesamowity efekt !  Rozpływa się w ustach... Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm. Biszkopt: 3 jaja pół szklanki oleju(...)łyżki kakao Wodę,olej ,cukier i kakao mieszamy razem i zagotowujemy. Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy z 3 łyżkami cukru,następnie dodajemy żółtka oraz wystudzoną mieszankę kakaową.Mieszamy mikserem.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy do jajek i delikatnie mieszamy.Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok.35-40 minut w 180°C. Studzimy. Galaretka truskawkowa: 0,5 kg truskawek

Przepisy mojej mamy
Orzeźwiające ciasto porzeczkowo-agrestowe 214

wielbicieli kwaśnych wypieków.Dodatkowy bardzo słodki krem idealnie przełamuje smak kwaśnych owoców.Połączenie czarnych porzeczek i czerwonego agrestu idealnie ze sobą współgra.Pomimo,że ciasto jest czasochłonne smak wynagradza wszystko.   Spód kakaowy 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 2 duże jaja lub 3 małe 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej opakowanie cukru(...)olej.Powstałą masę delikatnie połączyć z mąką.Blachę o średnicy 37x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.Piec w 180 º C przez 30 min.lub do suchego patyczka.Kiedy ciasto dobrze wystygnie ściąć wierzch ciasta,resztki przydadzą się do obsypania. Krem z czarnej porzeczki 600 ml śmietanki 30% 500 g czarnej porzeczki 3 łyżeczki żelatyny 50 g cukru pudru

Anielskie wypieki
Wiśniowa bajka 1093

Ciasto które wzbudza zachwyt, idealnie skomponowane przeze mnie, kakaowy biszkopt, mocno wiśniowe z kremową masą budyniową i warstwą delikatnej  śmietanki, rozpływa się w ustach niczym najlepszy tort, skromnie ozdobiony , wbrew pozorom prosty do przygotowania, smakiem będziecie zachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Proteinowy torcik Cookie Monster (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 103

białko roślinne lub używasz serwatkowe należy dodać więcej mąki kokosowej. 13. Gęstą masę wyłożyć równomiernie do blaszki z papierem do pieczenia i piec w 180’C ok 45 minut. Ciasto będzie upieczone z góry ale jeszcze dość miękkie w środku. 14. Po wystudzeniu wstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc do lodówki. WARSTWA NIEBIESKA 15. W małym garnuszku zalać(...)zawartość agaru ostygnie ale nie stwardnieje dodać jogurty oraz sok z cytryny, wymieszać. Na końcu wsypać niebieską spirulinę. 17. Niebieską masę szybko wylać na upieczoną kakaową warstwę. 18.   Gdy niebieska masa zastygnie, ciasto podzielić na równe części i udekorować. 19. Praliny można nieco ściąć aby lepiej trzymały się ciasta a za pomocą rozpuszczonej czekolady dokończyć oczy i cętki

Candy Pandas
Zebra z klasą :) 173

Przepis na to przepyszne ciasto dostałam od znajomej. Jest wilgotne, pysznie kakaowe... najbardziej smakowało mojemu mężowi :) Składniki(...)pszennej. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie powoli dodajemy żółtka, jedno po drugim. Następnie dodajemy mąkę, olej i na koniec oranżadę z proszkiem do pieczenia. Dzielimy ciasto na dwie części - do jednej dodajemy mąkę, a do drugiej kakao. Caisto na przemian wylewamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 170 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez ok. 80 minut

Delicious Titbits
Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie 183

wyrzutów sumienia kiedy ją podjadam :), nie ma białego cukru. Deser ładnie się kroi, więc bez problemu możemy go zabrać na wycieczką, piknik. Polecam… Ciasto kakaowo – kokosowe z pestkami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: Warstwa kakaowa: 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 100g suszonych daktyli 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka mąki kokosowej 3 nieduże, dojrzałe banany(...)przełożyć kakaową masę i wyrównać. Warstwa kokosowa: 4. Wymieszać razem wszystkie składniki na warstwę kokosową i przełożyć ją do blaszki na warstwę kakaową, wyrównać i dość mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na około 3 godziny. Ciasto podawać schłodzone, przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
ROLADA TIRAMISU 774

rozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 kubek kawy rozpuszczalnej do nasączenia  50 ml syropu rumowego z czekoladą  Victoria Cymes słodkie kakao do posypania ciasta(...)Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową masę i równo rozprowadzamy. Na wierzch ciasta układamy resztę nasączonych biszkoptów.  Tiramisu odkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Gdyby zostało nam masy można ją wykorzystać do deserów.  Zastygnięte

Kulinarne Fantazje Marioli
Cynamonowo-piernikowy sernik na zimno 162

czasu na pieczenie, a chcecie zachwycić gości domowym ciastem to przepis dla was! Ilość porcji: mała tortownica Składniki: Spód ciasta: 160g herbatników z kremem ( u nas kakaowe żeby ładnie kontrastowały) 40g masła Ciasto: 700g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 300ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki cynamonu Kilka pierniczków Pół małej szklanki ciepłej wody Wierzch

Kolizje Smaków