ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:127/337)

Placek z jabłkami 116

cukrem pudrem i margaryną. Dodajemy żółtka i śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto i wkładamy ciasto do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto, dzielimy na 2 części, wałkujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 stopniach przez 15 minut (do zrumienienia)   Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek – najlepiej(...)kostki masła 1-2 łyżek wody 2-3 łyżek kakao Wszystko należy zagotować do czadu rozpuszczenia się masła i połączenia z kakao. Dodajemy do masy kakaowej pokruszoną tabliczkę czekolady gorzkiej.   Układamy kolejno: kruche ciasto ciepłe jabłka kruche ciasto ciepłe jabłka (odstawiamy wszystko do wystudzenia) Gdy jabłka są już chłodne wykładamy bitą śmietanę, na chwilę wstawiamy placek do lodówki żeby

MojaQchnia.pl
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 153

Słodki krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone idealnie komponuje się z kwaśną warstwą wiśni w zalewie alkoholowej. Wszystko polane gorzką polewą kakaową i posypane wiórkami ze startej mlecznej czekolady… Mniam! Tak przygotowane ciasto z wiśniami nie jest za słodkie i “mulące”, a wręcz przeciśnie – aż chce się chwycić po kolejny kawałek! Polecam też inne

A to pestka
Ciasto z kremem grysikowym 276

Ciasto, które ma same plusy ;) Jest pyszne, efektowne, podzielne i tanie. Kakaowy biszkopt, świetna masa grysikowa i polewa czekoladowa. Brzmi pysznie a smakuje jeszcze lepiej. To taki tradycyjny murzynek w nieco innej formie ;) Krem nadaje ciastu lekkości i puszystości. Polecam! Ps. http://www.plantica.pl/ - strona idealna dla akwarystów. Zbliżają się mikołajki, święta, chyba pora pomyśleć o prezentach, a tam znajdziecie mnóstwo

Domowa cukiernia Ewy
Ciasteczka Łakotki kakaowe 89

Łakotki kakaowe to kruche, maślane ciasteczka o kakaowym smaku. Prawie każdy zna ich smak z dzieciństwa. Bardzo proste i tanie w przygotowaniu - wystarczy 5 podstawowych składników, które znajdziemy prawie w każdej kuchni. Wszystkie składniki zagniatamy ręcznie, a uzyskane ciasto schładzamy w lodówce, następnie rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Ciasteczka wychodzą kruche i chrupiące, nie są przesłodzone. Tak pyszne, że trudno

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO NA BISZKOPTACH 115

Lekkie ciasto cappuccino na biszkoptach.Biszkopty przełożone kremem i polane polewą kakaową. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 200g okrągłych biszkoptów niepełna szklanka kawy lub mocnego cappuccino 200g masła 3 żółtka pół szklanki cukru pudru 2 szklanki mleka w proszku 500g serka homogenizowanego 3 łyżki żelatyny  Polewa 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100g masła WYKONANIE Foremkę

Mała w garnku miesza
Murzynek 212

sobie coś takiego, że jak robi się zimno to moja spiżarnia, naglę się nią zapełnia :) Zima to dla mnie również czas przygotowywania wszystkich czekoladowych wariacji :) Między innymi ciast czekoladowych takich jak Murzynek. Mniam! Lubicie? Ja ubóstwiam, szczególnie te wilgotne, mocno czekoladowe. Takie jak to! Znalezione w starych notatkach mojej mamy. Polecam! Aha! Uważajcie na drodze kierowcy!  " Składniki : 1/4 szklanki(...)Podłużną foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie przelewamy do niej gotową masę. Pieczemy około 45 minut.  Smacznego! * Możemy odlać parę łyżek masy kakaowej na później i polać nią jeszcze ciepłe ciasto

Słodkie Przyjemności
sernik z kisielową pianką 532

Pogoda za oknem taka, że zupełnie nie myślę jeszcze o świątecznych wypiekach. Dlatego niedzielne ciasto było jeszcze w letnim klimacie. A był nim wysoki sernik na kakaowym spodzie, z wysoką warstwą delikatnej kisielowej pianki. Lekkie, puszyste ciacho doskonale na każdą okazję.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2 żółtka 10 dag cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TORT KAJMAKOWY 162

Delikatny biszkopt, z masą z bitej śmietany i kajmaku. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt idealny : 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

RAROSSA
Tartaletki z morelami i borówkami 58

kruchym kakaowym spodzie z owocowym nadzieniem to świetny pomysł na ciastko “do ręki”. Z tego przepisu możemy przygotować jedną dużą tartę, również z zawijanym brzegiem, ale mniejsze tartaletki są zdecydowanie łatwiejsze do serwowania. Dodatkowo owocowe nadzienie zabezpieczone jest w każdej porcji poprzez zawinięte brzegi. Z podanych proporcji wyszło nam 10 tartaletek. Składniki CIASTO 100 g masła

Tajemnice Smaku
Małpia kostka 261

lubiane w Niemczech. Pewnie dlatego, że jest przepyszne, mocno bananowe, łatwe i szybkie do zrobienia. Jako pierwsze znika na imprezach, szczególnie na 18-tkach. Kakaowy biszkopt, krem z budyniu i banany posmakują wszystkim gościom. Ciasto z bananami warto jest przygotować wcześniej, bo z dnia na dzień jest coraz

dolcevitainmykitchen
Ciasto Frappuccino 227

Moje ulubione ciasto tortowe, idealne na święta Bożego Narodzenia.  Miękki nasaczony ponczem kakaowy spód , warstwa konfitury wiśniowej,   biszkoptowe języczki nasaczone naparem kawowym z amaretto     i dwie masy: jedna kawowa a druga krówkowa. Rozpływające się w ustach. Ta kompozycja zaskakuje i z chęcią się do tego ciasta wraca.  Polecam! Składniki na blaszkę 25/30 lub podobną: Biszkopt

Wanilia i Kardamon
Michałek (bez pieczenia) 82

Ciasto bez pieczenia przygotowane na herbatnikach w czekoladzie, pomiędzy którymi znajduje się orzechowo-kakaowa masa z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Masa wykonana została z serka macarpone, masła orzechowego oraz kakao. Wierzch ciasta zdobi bita śmietana kremówka oraz drobno posiekane orzeszki ziemne. Ciasto jest genialne w smaku i bardzo przypomina popularne cukierki "Michałki". Dodatkowo jest bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
Michałek (bez pieczenia) 82

Ciasto bez pieczenia przygotowane na herbatnikach w czekoladzie, pomiędzy którymi znajduje się orzechowo-kakaowa masa z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Masa wykonana została z serka macarpone, masła orzechowego oraz kakao. Wierzch ciasta zdobi bita śmietana kremówka oraz drobno posiekane orzeszki ziemne. Ciasto jest genialne w smaku i bardzo przypomina popularne cukierki "Michałki". Dodatkowo jest bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto bakaliowo-orzechowe Siostry Anastazji 306

oczkach tarki. Całość zalewamy delikatnie ciastem orzechowym, wyrównujemy. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wierzch możemy udekorować polewą kakaową lub czekoladową i posypać mielonymi orzechami lub po prostu posypać cukrem pudrem. Uwagi: Ciasto wychodzi dosyć słodkie. Ja co prawda wykorzystałam do niego słodkie jabłka, ale i tak myślę, że następnym razem wykorzystam dolną granicę wagową cukru

Smaki Na Talerzu