roli głównej. 1. Łosoś na parze ze szpinakiem przepis na: Pomysłowa Kuchnia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Miodowy łosoś na sposób azjatycki przepis na: Moje Bistro 3. Łosoś w cieście francuskim przepis na: Najsmaczniejsze 4. Łosoś w galarecie przepis na: Kuchnia w Czekoladzie 5. Łosoś w sosie koperkowym przepis na: Jaskinia Smaku 6. Łosoś pieczony w migdałach przepis na: Szefowa Kuchni
BabskiePorady.pl - Przepisyrozpoznać znajdujące się w składzie warzywa. Tartaletki z ciasta francuskiego to jedna z propozycji na wykorzystanie " Lasagne Naturalnie smaczne Knorr" w kuchni . Składniki: gotowe ciasto francuskie - 400 gramów Lasagne Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie oliwa z oliwek - 2 łyżki pomidory malinowe - 100 gramów ser parmezan lub inny(...)Knorr wymiesza j ze szklanką wody i dwoma łyżkami oliwy, co pozwoli nadać sosowi idealną konsystencję. Całość zagotuj i odstaw na bok. Płaty rozmrożonego ciasta francuskiego rozwałkuj delikatnie i pokrój na kwadraty o boku ok. 8x8cm. Spód ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Na brzeg ciasta przyklej półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta. W powstałej studni ułóż
SzczyptaSmaQkawałek dyni z ostatniego gotowania- nie spodziewałam się,że będą tak pyszne,no i do tego to co lubię-czyli szybkie i banalnie proste do zrobienia-polecam SKŁADNIKI: 2 ciasta francuskie oliwa 250g startego miąższu dyni 250g startej marchewki 100g drobno pokrojonego pora 1 posiekany ząbek czosnku na polewę: 200g kwaśnej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka vegety szczypta gałki muszkatołowej
Swojskie jedzonkoParówki w bułce preclowej to świetna alternatywa dla parówek w cieście francuskim. Ich przygotowanie zajmuje co prawda nieco więcej czasu, ale wychodzą delikatniejsze. Mój mąż nie mógł się ich nachwalić, aż wreszcie zaznaczył, że fajnie, jakbym zrobiła je znowu. Dla mnie to jasny komunikat, że mu smakowały. Mnie zresztą też. Jednego dnia podałam je z ketchupem, drugiego dnia z barszczykiem(...)Mnie osobiście bardziej smakowały na zimno. Przepis z bloga polska zupa. Ciasto: 450 g mąki pszennej (u mnie typ 550) 250 ml ciepłej wody 75 g roztopionego masła 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 12 parówek 2 łyżki sody około 30 g roztopionego masła Drożdże kruszymy do garnuszka. Dodajemy cukier oraz ciepłą wodę, mieszamy. Mąkę przesiewamy
Smaki Na TalerzuMałe, niepozorne, a zaspokoją naszą chęć na słodkie. Ciasteczka są kruche i słodziutkie za sprawą marmolady, a w środku przypominają ciasto francuskie :) Piekłam je już drugi raz i znikają tak szybko, że ciężko mi aż było przechować parę do zdjęć ;) Składniki na 2 blaszki ciastek: 250 g twarogu tłustego/półtłustego lub chudego 250 g mąki pszennej 200 g masła(...)łyżki cukru razem z waniliowym cukrem dowolna marmolada 1. Wszystkie składniki oprócz marmolady umieszczamy w misce i zagniatamy. Gotowe ciasto chowamy do lodówki na około 30-1 godz. 2. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy i wycinamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy marmoladę i zalepiamy przeciwległe końce. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Gotowanie...to proste !obiad jak i na kolację. Składniki: z podanej ilości składników uzyskacie 8 porcji, tj. wystaczą na dużą blachę prostokątną lub na dużą torotownicę o średnicy 26 cm opakowanie ciasta francuskiego pęczek 500 g szparagów 50 g orzechów włoskich sos beszamelowy: czubata łyżka rafinowanego oleju kokosowego (około 30 g)/ewentualnie 50 ml oleju słonecznikowego 40 g mąki pszennej 500 ml mleka(...)sojowego pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Zacznij od przycięcia końcówek szparagów i ich obrania. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i wylep ciastem . W garnku rozgrzej olej o dodaj mąkę. Cały czas mieszając smaż (3-4 minuty) do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj mleko i cały czas mieszając zagotuj. Gdy sos zgęstnieje dopraw solą
greenscarfSzybkie, smaczne, idealne dla niespodziewanych gości lub gdy nie mamy za dużo czasu, aby zająć się wymyślnymi wypiekami - zapraszam! :-) SKŁADNIKI: - gotowy blat ciasta francuskiego nadzienie z maku: - 100 gram maku mielonego - 1 łyżka masła - 2/3 szklanki mleka - 3 łyżki cukru pudru - 1 żółtko - piana z 1 białka Przygotowuję nadzienie: Do garnka wsypuję mak, zalewam mlekiem, dokładnie mieszam i duszę(...)wolnym ogniu. Dodaję masło, cukier puder i żółtka. Duszę parę minut i na koniec dodaję ubitą pianę. Odstawiam do wystygnięcia. Na rozmrożony blat ciasta wykładam ostudzony mak. Zwijam, tworząc długą roladę. Kroję na 1-2 cm plastry (wg uznania), układam na blaszce i piekę w piekarniku rozgrzanym do ok. 200'C (termoobieg) przez ok. 15-20 minut, aż ciasteczka
WielopokoleniowoKrem: 1 litr mleka 1 szklanka mąki niepełna szklanka cukru 2 żółtka cukier wanilinowy Wykonanie: Mąkę z margaryną siekamy nożem, wlewamy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy tak jak ciasto francuskie. Pieczemy dwa jednakowe prostokątne placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ° na złocisty kolor. Pół litra mleka gotujemy z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę. Mieszamy(...)powstania jednolitej masy bez żadnych grudek. Wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Krem wylewamy na jeden z blatów, a drugim przykrywamy i lekko przyduszamy. Ciasto po wierzchu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Słodkie ciachozieleń i zielone szparagi, które o tej porze roku smakują najbardziej. Szczególnie w towarzystwie takich tostów z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem. Składniki: • ciasto francuskie • biały serek kanapkowy • łosoś wędzony • pęczek zielonych szparagów • kiełki słonecznika • kilka plasterków cytryny • oliwa do polania Wykonanie: • Każdy szparag złamać trzymając jedną ręką za koniec, a drugą(...)gdzie nie będzie już włókien. • Zagotować ok. 1 litra posolonej wody z łyżeczką cukru, wrzucić szparagi i gotować 7 minut, po czym delikatnie odcedzić. • Z ciasta francuskiego wyciąć kółka i usmażyć je w gofrownicy na złoty kolor. • Każdy tost posmarować serkiem, na serek położyć po kawałku łososia wędzonego i skropić
To co kochamSzybkie i smaczne;) Więc,... jeśli nie macie zbyt wiele czasu, a ponosi Was kulinarna fantazja to kupcie (tak jest najszybciej, ale możecie zrobić sami ciasto) gotowe ciasto francuskie. Cała reszta - do woli. Chodzi mi o to co wrzucicie do środka takiej kształtnej francuskiej a la babeczki;D Do tego wrzuciłam do środka niespodziankę w postaci drobno posiekanych aromatycznych(...)charakterem czarnych i zielonych oliwek. Zamiast takiego mixu możecie użyć jednego koloru ulubionych oliwek. Wspaniała przekąska, która szybko znika ze stołu - smacznego życzę Wam już dziś!;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie sera Favita typu feta (kolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo zmielony pieprz
Zasmakuj KuchniFaworki z ciasta francuskiego to jeden z lepszych pomysłów na najszybszy deser z piekarnika. Przepis jest banalnie prosty, a faworki chrupiące, delikatne, świeże i super pyszne! Dzieci je uwielbiają. Takie faworki zapewne nie raz uratują sytuację, gdy na szybko trzeba przygotować coś słodkiego. Są super na przyjęcia, w szczególności jako deser na Tłusty Czwartek oraz na Sylwestra. Cudowne są również(...)faworki z mascarpone , w których ciasto wyrabiasz samodzielnie
AniaGotuje.plJabłka-przesycone jesiennym słońcem są teraz soczyste i pięknie pachną, aż żal z nich nie korzystać , małe francuskie mini szarlotki to żelazna pozycja wśród
Wanilia i Kardamonskład jest zupełnie inny, ale wielkość taka sama.. Mini pączki z jabłkami będą Wam bardzo smakować, najlepsze są ciepłe. Gwarantuję to. Polecam też przepis na Ekspresowe całuski z ciasta francuskiego Składniki na 12 pączków: 1 1/4 szkl. mąki, szczypta soli, 1 i ciut łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 3 łyżki rozpuszczonej margaryny lub masła, 3 jabłka (papierówki) pokrojone(...)olej do smażenia Przygotowanie: Mąkę, sól, proszek do pieczenia umieszczamy w misie robota, wlewamy rozpuszczoną margarynę i wbijamy jajko, wszystkie składniki oprócz jabłek mieszamy hakiem robota, aż powstanie elastyczne ciasto. Dodajemy pokrojone w kostkę jabł ka, mieszamy łyżką. Formujemy małe pączki. W rondelku mocno rozgrzewamy olej, smażymy pączki na złoto po 2-3 minuty z każdej strony, pączki odsączamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcebulę, posiekany lub wyciśnięty czosnek, oliwę, oregano, tymianek, zioła prowansalskie, bazylię, pieprz i sól. Gotujemy jeszcze około 10 minut, co chwilę mieszając. Sos nie powinien być wodnisty. Wyjmujemy ciasto francuskie z opakowania i wykładamy nim spód i brzegi posmarowanej masłem formy do tarty (jeżeli nie mamy to możemy użyć blaszki prostokątnej*). Nakłuwamy widelcem, wykładamy folią aluminiową i obciążamy cały(...)obciążeniem i pieczemy jeszcze 5 minut, aż się ładnie zarumieni. Jeżeli w trakcie pieczenia widzimy, że ciasto w niektórych miejscach podniosło się za bardzo, możemy otworzyć piekarnik i lekko je uklepać. Wyjmujemy upieczone ciasto, na dnie rozsmarowujemy sos pomidorowy a następnie na wierzchu rozkładamy plastry obranych ze skóry pomidorów i mozzarelli, posypujemy lekko solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Wstawiamy
Moja Mama Gotujeproszku lub śnieżki 250 g serka mascarpone 150 g borówek amerykańskich 150 g malin Sposób przyrządzania: Zimne ciasto francuskie podzielić na 20 części. Pocięte części ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec przez 12 - 15 minut. Po czym wyjąć(...)Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać bitą śmietanę w proszku i porcjami serek mascarpone. Borówki amerykańskie oczyścić, umyć i osuszyć, maliny tylko oczyścić z zanieczyszczeń. Na połowie kawałków ciasta wyłożyć krem (najlepiej za pomocą szprycy) i ułożyć owoce. Mini torciki przykryć wierzchami i posypać cukrem pudrem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychłagodny, należy go więc koniecznie (lecz z umiarem!) dopełnić ziołową nutą. Ja osobiście za najlepszą parę dla cukinii uważam estragon (z małym dodatkiem tymianku lub oregano). Spróbujcie:) Składniki: paczka ciasta francuskiego 2 małe cukinie 1 średni por 1 łyżeczka estragonu 1/2 łyżeczki tymianku 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 50 g startego żółtego sera sól i pieprz Wykonanie: Przygotować nadzienie(...)plasterki, dodać zioła i szczyptę soli. Dusić na średnim ogniu około 15 minut. Pora również pokroić na cienkie plasterki i dusić ze szczyptą soli i pieprzu około 25 minut. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną dokładnie formę, ponakłuwać gęsto widelcem i podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg). Na podpieczone ciasto wyłożyć warstwę pora, a na nią warstwę cukinii. Zalać
zadanie-gotowanieSkładniki : łyżka masła 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka drobnego cukru 1 łyżeczka szałwii sól i pieprz 450g ugotowanych buraków (kupuję gotowe) 100g sera feta (lub koziego) gotowe ciasto francuskie Przygotowanie : Na patelni roztopić masło, dodać ocet balsamiczny i cukier - podgrzewać do czasu aż cukier się rozpuści, a sos zgęstnieje. Dodać szałwię, sól i pieprz. Włożyć buraka pokrojonego w niezbyt(...)smażyć przez 5-10 minut, aż sos się zredukuje. Następnie przełożyć buraki do naczynia do zapiekania, tak aby nachodziły na siebie, posypać pokruszoną fetą (lub serem kozim). Buraki przykryć ciastem francuskim, przyciąć je na wielkość naczynia, a brzegi zawinąć do wewnątrz. Piec przez około 30 minut, lub do czasu aż ciasto urośnie i będzie złociste. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, przykryć
Codzienne Gotowaniesmakują na ciepło jako danie obiadowe, ale są również świetne na zimno jako przekąska. U mnie zajadają się nimi i dorośli i dzieciaki. Pyszne, poprostu... Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1/2 kg mięsa mielonego jajko sól morska prowansalska Kamis młynek pieprz młotkowany z kolendrą Kamis pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej Wykonanie: Do mięsa(...)posiekany drobno czosnek,natke pietruszki(odkładamy 3 łyżki natki do posypania gotowego dania),doprawiamy sola i pieprzem. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnie na odrobinę oleju,obsmażamy do zrumienienia miesa. Ciasto francuskien rozwijamy,każdy płat kroimy na 8 równych kwadratów.Na każdy nakładamy po ok.2 łyżki farszu mięsnego.Zwijamyw rolun,końce zaciskamy. Gotowe ruloniki układamy na papierze na blasze do pieczenia
Z Majeczką w kuchni