ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:210/509)

Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego 268

Post Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
ekspresowe ciastka francuskie z nadzieniem makowym 197

masy makowej 8 kandyzowanych żurawin 8 łyżeczek dżemu żurawinowego dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody, do posmarowania cukier puder, do oprószenia wykonanie: Na oprószoną mąką stolnicę wykładamy ciasto francuskie. Odstawiamy na chwilę aby „nabrało” temperatury temperatury pokojowej, wtedy nie skurczy się podczas pieczenia. Przy pomocy noża kroimy na na 8 kwadratów. Na sam środek każdego wyciętego

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka francuskie z domową marmoladą 176

masz czasu na pieczenie? a masz w domu ciasto francuskie i marmoladę? Więc możesz zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego.Błyskawiczne, proste do wykonania, nie ma możliwości, żeby sią nie udały. Potrzebny czas to jakieś 20 minut.  Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - domowa marmolada  przepis , możecie użyć również innej Przygotowanie: Ciastko francuskie rozwijamy, wycinamy z niego

Życie zaczyna się w kuchni
BISZKOPT SABAUDZKI 163

Styczeń jest we Francji miesiącem wypieków, są nimi na ogół galettes des Rois czyli ciasto Trzech Króli, tarty z ciasta francuskiego z migdałowym nadzieniem. A ja dla odmiany proponuję Wam miękki puszysty biszkopt sabaudzki, bez mąki i proszku do pieczenia, który powstał w XIV wieku na prośbę hrabiego Amadeusza VI Sabaudzkiego. To mąka ziemniaczana i białka ubite na sztywno nadają

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Quiche Lorraine 120

Quiche Lorraine pochodzi z Lotaryngi i jest klasyką francuskiej kuchni. Najlepiej smakuje, kiedy ciasto zrobi się własnymi siłami, to można użyć tego gotowego ciasta francuskiego (tym samym jest to szybka propozycja na obiad dla czteroosobowej rodziny). Na całym świecie znane jest połączenie gęstej, lekko kwaśnej śmietany (o dużej zawartości tłuszczu) i aromatycznego boczku. Ta kompozycja składników po raz kolejny udowadnia

Szybko Tanio Smacznie
Francuskie poduszeczki z nadzieniem wg Aleex 119

jutra zaczynam intensywne przygotowania do świąt, którymi będę się z Wami dzielić. A dziś zapraszam na słodkie co nieco. Pyszny drobiazg, doskonale pasujący do popołudniowej, niedzielnej kawy. Składniki: • ciasto francuskie (gotowe lub samodzielnie przygotowane) • konfitura wiśniowa, powidła śliwkowe, nieco masy kajmakowej • jajko • cukier puder • cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki, aby nieco się ogrzało. 2. Blat

W mojej kuchni
Ciasteczka powitalne dla przedszkolaka 114

dziecko jest znowu szczęśliwe. Po miesiącu będzie już tylko lepiej. Wszak Gabek chodził już do żłobka :) sytuacja się powtarza.  Ciastka francuskie wypełnione tym co najlepsze  Składniki: Ciasto francuskie jabłko śliwki 1 duża łyżka miodu rzepakowego 2 garść mieszanki keksowej 1 mała garść borówek Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni z opcją góra i dół. Płat ciasta dzielimy

ClauditteMissCooking
Przekąski z ciasta francuskiego – na słodko 146

delektować się nimi trzeba powoli 😀   Ciastka truskawkowe.     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 szt dużych truskawek 5-8 łyżek dżemu pokruszona czekolada   Rozwijamy ciasto francuskie (musi mieć temperaturę pokojową). Szklanką lub foremką wycinamy ciastka. Każde z nich smarujemy dżemem zostawiając około 1 cm odstępu od brzegu.Na wierzch układamy truskawki. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem

Niunioki
Rogaliki połfrancuskie, listkowe z dżemem 451

Pyszne, mało słodkie, smakują trochę jak z ciasta francuskiego, zrobione z warstw drożdżowego ciasta przesmarowanych masłem. W cieście jest tylko 1 łyżka cukru + cukier którym posypałam wierzch. Jeśli wolicie bardziej słodkie możecie dodać do ciasta 2 łyżki cukru lub np. posypać cukrem pudrem. Ale takich mniej słodkich można zjeść więcej.... są na prawdę zupełnie inne w smaku, polecam.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Rożki z jabłkami – szybkie ciasteczka serowe 121

Rożki z jabłkami Szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka maślano-serowe. Kruche i delikatne, w smaku przypominają trochę ciasto francuskie. Są naprawdę pyszne!       Składniki: Ciasto: 250g mielonego twarogu (może być ser z wiaderka) ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 żółtko Nadzienie: 2 jabłka 2 łyżki cukru waniliowego Dodatkowo: białko jajka cukier puder do posypania

Blog z Apetytem
Tarta z marchewką i sezamem 134

wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa, bo część masła zastąpił biały serek. Jest lżejsza, a ciasto delikatne i chrupiące, w smaku przypominające ciasto francuskie. Przed nałożeniem farszu można ciasto wcześniej podpiec przez około 10-15 minut, choć nie jest to konieczne. Tarta lub jak wolisz quiche, pomimo pospolitych składników zawsze prezentuje się elegancko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paszteciki drożdżowe z królikiem 156

podsypany mąką blat. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło i wyrabiamy je ponownie, aż masło się rozpuści. Można do tego użyć wałka i postępować podobnie jak w przypadku ciasta francuskiego, czyli układamy na środku ciasta pokrojone masło, składamy boki do środka, wałkujemy, znowu składamy, wałkujemy i tak do momentu aż masło się rozpuści. Dzielimy je na trzy części, aby łatwiej

PatiGotuje
Przepyszna baklava, baklawa, bakława z orzechami i pistacjami 163

wałkowaniem, ale wałkuje się je prosto i stosunkowo szybko. Należy jedynie pamiętać, o dość szczodrym posypywaniu placków ciasta mąką ziemniaczaną. I zdecydowanie, to ciasto jest inne niż ciasto francuskie, bo to filo lub ciasto zwane korą. Nie warto też moim zdaniem kupować gotowego ciasta. Zdecydowanie fajniej, zrobić je samemu. Wierzch naszego ciasta, jeszcze przed upieczeniem, polewa się stopionym masłem

Mieszam w Garnku
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 180

kulek. Gotowe kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać kulki przez 15 minut, funkcja termoobieg. Podpieczone kulki wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty, jedno ciasto na 6 prostokątów. Każdą mięsną kulkę zawinąć w prostokąt ciasta. Ja po prostu ułożyłam kulkę na środku ciasta i złożyłam rogi do środka lekko dociskając

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania