ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:135/509)

CHURROS w dwóch wersjach! Churros z piekarnika i smażone – przepis 60

przekąski zrobić na imprezę? Na imprezę warto zrobić podzielne przekąski – na słodko świetnie sprawdzą się ciasteczka, babeczki, muffiny. Dobrym pomysłem są również owoce, a także słodkie przekąski z ciasta francuskiego. Niecodziennym pomysłem mogą być churros – czyli słodkie przekąski z ciasta parzonego, smażone na głębokim oleju lub pieczone w piekarniku(...)się robi churros? Churros to hiszpański wypiek, przygotowany z ciasta parzonego. W rondelku rozpuszczamy masło z dodatkiem wody i soli, po czym dodajemy mąkę i ubijamy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia i dodajemy po jednym jajku. Gotowym ciastem napełniamy rękaw cukierniczy i tworzymy paski ciasta, które smażymy na głębokim oleju lub pieczemy. Ciepłe churros

Via Gusto
Chipy z tortilli 96

nagrzanym do 180°C przez około 6 – 8 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona ciecierzyca → Chipsy z jarmużu → Chipsy z plantana → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem

Oryginalny smak
Popcorn karmelowy – przepis 183

można dodać odrobinę więcej cukru, ale myślę że nie więcej jak 40g cukru na 50g ziaren kukurydzy. Smacznego popcorn karmelowy Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pierożki z ciasta francuskiego z serem Pizzerinki z ciasta francuskiego Jajka faszerowane w szynce Artykuł Popcorn karmelowy – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
81 pomysłów na ciepłe kolacje 434

dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym

Moja smaczna kuchnia
76 przepisów na jesienne obiady 150

dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica

Moja smaczna kuchnia
88 przekąsek i napojów dla kibica 304

czerwoną cebulą Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Smażona kiełbasa z warzywami Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Woda mandarynkowo - miętowa Woda ogórkowo

Moja smaczna kuchnia
45 przepisów na Karnawał 2016 146

kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem

Moja smaczna kuchnia
100 przepisów na Sylwestra 1317

pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance

Moja smaczna kuchnia
48 przepisów na Andrzejkowe party 2015 154

kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego

Moja smaczna kuchnia
40 śniadań na ciepło 1904

granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem

Moja smaczna kuchnia
,,Różyczki z ciasta francuskiego’’ 401

smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości. Składniki: • 1 ciasto francuskie • 30 dag wędliny Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 1 cm. Na pasku układamy półplasterki wędliny, zawijamy i pieczemy 12 minut w 220 stopniach. Upieczone

Podróż w kulinaria
19 przekąsek dla kibica 124

Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Zimowe tosty

Moja smaczna kuchnia
18 dań na wrzesień 136

polędwiczką, cieciorką i papryką Knedle ze śliwkami Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kolorowymi pomidorkami Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

Moja smaczna kuchnia
Co jeść w podróży? 140

occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka z rukoli

Moja smaczna kuchnia
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23393

czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino

Moja smaczna kuchnia
Ciasto francuskie z kremem 131

Dziś ciasto dla miłośników ciasta francuskiego i lubiących naprawdę słodkie rzeczy. Wystarczy tylko przygotować trzy składniki i mamy pyszne ciasto. Ciasto francuskie z kremem Składniki: - 3 opakowania ciasta francuskiego - 1 kostka masła - 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego Gostyń  Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, obcinamy z każdej strony po 1,5 cm i pieczemy pozostawiony płat w piekarniku

Kulinarne życie
Francuska przystawka z buraczkami i śledzikiem 171

Śledzie lubią towarzystwo buraczków, a buraczki śledzi - to bardzo zgrany i smaczny duet, dziś w towarzystwie serka Apetina i ciastka francuskiego. Całość tworzy niepowtarzalną przekąskę. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 1 mały buraczek 1 słodkie jabłko sok z połówki cytryny 1 płat śledzia z oleju sól, pieprz, cukier 1 żółtko Z ciasta francuskiego wyciąć

Jadło i czytadło
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem rybnym 143

Ciasto francuskie to fajna alternatywa na przygotowanie czegoś szybkiego. Można wycinać z niego dowolne kształty i nadziewać przeróżnymi farszami. Ja często przygotowuję je w wersji na słodko, jako deser. Dziś jednak proponuję przystawkę z ciasta francuskiego nadzianego rybą, warzywami i odrobina ciągnącego się sera:)  Składniki:   opakowanie ciasta francuskiego (225g),  1/2 czerwonej papryki,  1/4 zielonej papryki

Z miłości do słodkości
Francuskie sakiewki ze szpinakiem, kurczakiem i fetą 185

gorącego szpinaku przełożyć podsmażoną pierś z kurczaka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gdy szpinak ostygnie, dodać pokrojony w drobną kostkę ser feta. Nadzienie odstawić na bok.     Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, podzielić na 6 równych kwadratów o boku ok. 11,5 cm. Na środek każdego kwadratu nałożyć łyżkę nadzienia szpinakowego. Rogi zlepić ze sobą tworząc sakiewkę. Dodatkowo(...)nagrzanym do 210 st.C przez ok. 25 minut do zezłocenia. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika- najsmaczniejsze na ciepło. Pamiętajcie o ściągnięciu niteczek ;). Smacznego! * polecam przygotować ciasto francuskie domowej roboty- klik

Nastoletnie Wypiekanie
Ekspresowe rogaliki z masą makową 64

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 70

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 115

godzinkę. Są od razu gotowe do zjedzenia, na ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem(...)tetrowej i bardzo dokładnie odcisnąć, mak po odciśnięciu ma być sypki. Mak umieścić w malakserze, dodać resztę składników, zmielić na dość gładką masę, jednak będą wyczuwalne między palcami grudki. Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na pół, wzdłuż, każdą część podzielić na 6 trójkątów, prostokątnych. Na każdy trójkąt nałożyć farsz, dość grubą warstwę, równomiernie rozłożyć na powierzchni ciasta, zostawiając po kilka

moj przepis na
Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami 162

Ciasto francuskie nadziewane twarogiem i bakaliami (inspiracja przepisu: Cukrowa Wróżka ) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - twaróg chudy 200g - 1 łyżka śmietany (u mnie 18%) - garść bakalii (rodzynki melelaye, żurawina suszona, pokrojone orzechy laskowe łuskane) - opakowanie cukru waniliowego - 1 jajko - cukier do posypania Forma:  blacha z piekarnika Przygotowanie: Twaróg łączę ze śmietaną i cukrem waniliowym. Cukru dodać tyle, aby uzyskać(...)odpowiednią słodkość sera. Ciasto francuskie rozkładam na blasze na papierze do pieczenia. 1/3 ciasta z lewej i 1/3 z prawej nacinam w poprzek na 1cm paseczki.      Na środek nakładam ser, a na nim układam bakalie. Ciasto sklejam na zakładkę. Smaruję wierzch roztrzepanym jajkiem i posypuję cukrem. Wkładam do nagrzanego piekarnika.   Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia

Kuchnia co dnia
Przepis na domowe ciastko jabłkowe jak z McDonald’s 52

minutes Porcje 1 Author Magdalena Składniki 25 g masła 4 średnie jabłka 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 opakowanie ciasta francuskiego olej do smażenia Sposób przygotowania Obrać jabłka ze skóry pokroić na nieduże kawałeczki (zetrzeć na tarce na grubych oczkach) wymieszać jabłka z cukrem, masłem i cynamonem w garnku podsmażyć(...)momentu zagotowania poczekać aż trochę ostygnie z ciasta francuskiego wyciąć prostokąty na 1 połowę ciasta położyć masę z jabłek przykryć drugą połową ciasta i zagnieść widelcem brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło rozgrzać olej w garnku (lub we frytkownicy) do 180 stopni C. smażyć na głębokim tłuszczu przez kilka minut aż do uzyskania złotego koloru Notatki Takie ciastko jest bardzo smaczne

ale Pysznie
Zawijasy z ciasta francuskiego 123

Ciasto francuskie, zwłaszcza to gotowe, to szybki sposób na smaczne danie czy deser. Ja często go używam właśnie do wytrawnych potraw i dzisiaj takie właśnie Wam proponuję. Proste i smaczne jedzonko.Cieszy oko i też tak smakuje. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 250 g) 100 g salami 100 g pikantnego sera żółtego 1 pomidor kilka listków bazylii i szczypiorku 1 jajko

Gosia gotuje
Zawijaki makowe z ciasta francuskiego 216

Zawijaki makowe to super pomysł na błyskawiczne przekąski z dodatkiem maku. Stanowią nie tylko fajną, słodką przekąskę, ale równie świetną dekorację świątecznego stołu. Artykuł Zawijaki makowe z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Delikatna tarta na cieście francuskim z cukinią, fetą i wędzonym kurczakiem 482

Ciasto francuskie jest świetnym kompanem dla szybkich przekąsek, kolacji i deserów. I dla resztek z lodówki, które trzeba ocalić przed wyrzuceniem :) Wyszło całkiem przyzwoite danie, świeże, wiosenne i bardzo smaczne. Duużo  dobrego robi mięta - nie pomijajcie jej i jeżeli macie świeżą posypcie nią tartę przed podaniem <3 Składniki: - płat ciasta francuskiego - dwie wędzone ćwiartki z kurczaka - opakowanie sera

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania