ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:743/1072)

Bułeczki pszenno-owsiane 127

już kilkukrotnie korzystałam z jego receptur. Przepis na te bułeczki znajdziecie w książce Cukiernia Lidla. Szczerze zachęcam Was do ich przygotowania, są lekko słodkawe, pyszne. Z poniższe porcji ciasta wyjdzie Wam 12 niewielkich bułeczek wielkości małej dłoni. Bułeczki pszenno-owsiane (jak każde pieczywo) możecie zamrozić, aby mieć je na zaś Oczywiście możecie poszaleć i na wierz bułeczek dodać inne dodatki(...)Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym Pancakes z bitą śmietaną i malinami Tarta szpinakowo-truskawkowa Przepis na bułeczki pszenno-owsiane Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 200 ml mleka 3,2% 20 g masła 60 g zmielonych płatków owsianych 20 g miodu 1/2 łyżeczka soli 15 g świeżych drożdży 320-350 g mąki pszennej + do posypania ciasta

Kuchnia Bazylii
Kwintesencja jesieni, czyli drożdżowe rogaliki z gruszką 169

Przepis na rogaliki drożdżowe z gruszką. Wyobraźcie sobie, że podajecie je do gorącej herbaty z róży czy do filiżanki kakao. Czyż jesienne wieczorki i podwieczorki nie są wspaniałe ? Rogaliki drożdżowe z gruszką Składniki na 16 dużych rogalików: 40 g drożdży 3 łyżki cukru pudru (30 g) ¾ szklanki ciepłego mleka (186 g) 1 jajko roztrzepane widelcem 5 łyżek rozpuszczonego masła(...)drugą częścią ciasta. Gotowe rogaliki układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. 10 minut przed końcem wyrastania rogalików rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni. Podrośnięte rogaliki pieczemy przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki obficie posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo roztopioną czekoladą. Przepis na Rogaliki drożdżowe z gruszką

KulinarneImpresje.pl
Naleśniki z białek i budyniu 91

mleka i mąki. Dlatego koniecznie wypróbujcie przepis na te czekoladowe wegetariańskie naleśniki , a zobaczycie, że będziecie robić je bardzo często. Zazwyczaj zbieram do pojemnika białka np. po robieniu ciasta kruchego lub pączków i zamrażam, aby po pewnym czasie zrobić z nich  naleśniki fit . Liczba porcji: 6 Czas przygotowania: 15 minut + smażenie Przepis na naleśniki z białek i budyniu(...)rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię wylewać równe porcje ciasta i smażyć z obu stron. Do odmierzania równych porcji ciasta naleśnikowego dobrze sprawdza się niezbyt duża chochla. Usmażone naleśniki czekoladowe rewelacyjnie smakują bez dodatków, ale można podawać je według uznania. U mnie ostatnio były z bitą śmietaną i borówkami. Zobacz również: naleśniki drożdżowe

Kuchcik gotuje
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI + FILMIK 79

Dzisiaj podam przepis na smaczne paszteciki drożdżowe z kapustą i pieczarkami, idealne do barszczu i nie tylko, polecam przepis.  FARSZ : 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek 1 cebula sól, pieprz, magi do smaku olej do podsmażenia farszu(...)CIASTO :  850 g mąki pszennej, tortowej  50 g świeżych drożdży  250 ml ciepłego mleka ( w razie konieczności należy dolać więcej ) 1 łyżka cukru  1 jajko 1/4 szklanka oleju  sól - 2 płaskie łyżeczki DODATKOWO :  1 jajko do posmarowania pasztecików sezam, kminek do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
Szybki chlebek z sezamem. 81

  Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciutki.  Szybki i prosty w wykonaniu. Nie trzeba czekać żeby ciasto wyrosło. 

Agusiowe smakołyki
Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową 90

odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Po3 h wracamy do miski z ciastem: wszystko w misce dokładnie mieszamy ze sobą dorzucając orzechy. (jak odkryjemy to powinna być widoczna „praca” drożdży). Wylewamy na dowolną blachę-tym razem standardowa tortownica Na wylane do blaszki ciasto wykładamy punktowo konfiturę Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (system góra(...)ół). Ładnie nam się wszystko zarumieni. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Drożdżowe leniwe z orzechami włoskimi i konfiturą bzowo-jabłkową first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Focaccia z oliwkami i rozmarynem 112

Pyszna drożdżowa focaccia z dużą ilością oliwek i aromatycznych ziół i przypraw. Idealna na przekąskę, przystawkę, można zabrać również na piknik czy do grillowanych mięs. Wyszła niezwykle puszysta i aromatyczna. Bardzo polecam :)   Potrzebujemy: Na ciasto: 70 dag mąki pszennej 400 ml ciepłej wody 25 g świeżych drożdży 100 ml oleju sól do smaku pieprz kolorowy mielony do smaku oregano

Izabelawkuchni
Włoskie rogaliki Cornetti 112

Puszyste drożdżowe rogaliki Cornetti, które razem z cappuccino tworzą tradycyjne włoskie śniadanie.  I choć jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików

wyzwania kuchenne
Drożdżowy kulebiak z kapustą 148

Zamiast pasztecików czy krokietów proponuję do czerwonego barszczu na wigilijny stół podać właśnie kulebiak z kapustą i suszonymi grzybami. Ciasto jest puszyste, a jeśli je zawiniemy

Smakołyki Asi
Wieniec drożdżowy z oliwkami i pomidorami 107

W sobotę na imprezie z okazji 1 roku studia kulinarnego Przystanek 11 w Zabrzu koleżanka Karolina przyniosła na stół przekąsek drożdżowe chleby w postaci wieńców. Każdy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rogaliki drożdżowe 156

Jako, że obecnie takowych powideł nie posiadam, musiałam wspomóc się innymi konfiturami. Rogaliki drożdżowe to świetna propozycja na dzisiejszy dzień. Będą miłym podziękowaniem dla naszych dzieci za odwiedziny w dzisiejszym dniu. Często robię je także, kiedy spędzam weekend na działce. Nie trzeba się bawić w krojenie ciasta, pilnować uciekających papierowych talerzyków przygotowanych do ciasta. Daję sobie głowę uciąć, że zasmakują

Pobite gary Barbary
BUŁKI POZNAŃSKIE NA PODMŁODZIE 155

Składniki podmłoda: 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750) 200 ml wody 2 g świeżych drożdży ciasto właściwe: 10 g drożdży 200 ml wody 400 g

OliveandThyme
Bułeczki cynamonowe 135

  Jesień przyszła (deszcz, zimno, wiatr) to trzeba włączyć środki zapobiegawcze. Na przykład na kolację można zjeść jeszcze ciepłe drożdżowe, cynamonowe bułeczki a do tego wypić

Szybko Tanio Smacznie
Pełnoziarniste calzone z oscypkiem 187

Calzone z mąki orkiszowej pełnoziarnistej jest bardzo smaczne i zdrowe, doskonale się komponuje z pozostałymi składnikami. Składniki: Ciasto: 600 gram mąki orkiszowej razowej 1,5 szklanki

Bajeczna Kuchnia