lubię pizzę? Hmmm, niekoniecznie, chyba że jest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g
Di gotujeQuiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie przegrywa z pizzą. Zrobiłam je trzeci raz w domu, natomiast w pracy robimy je co tydzień, zawsze w środy. Chociaż nie przepadam za tym wypiekiem, wczoraj miałam wielką ochotę na kawałek kalorycznego, chrupkiego ciasta z miękkim, bogatym, serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym(...)jednej wielkiej formie, piekłam w małych foremkach do tart. Do quiche, podobnie jak do tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie wpłynąć na smak. I pamiętajmy, że nadzienie ciasta zalane będzie delikatnym, dość neutralnym w smaku sosem, dobrze jest więc dodać jakiś pikantny element do środka. Moje
Kuchnia Prezydentowejdodaję ją do ciastek, pesto, zup, a tym razem swoje miejsce znalazła na pizzy :) Pizza nam się utarła tylko z sosem pomidorowym a tu taka pyszność z pieczoną dynią. Dynię wcześniej piekę z rozmarynem, zapach unoszący się po domu .....bezcenny. SKŁADNIKI : ciasto 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody letniej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka(...)łyżki oleju,blendujemy doprawiamy do smaku przyprawami. Wyrośnięte ciastko, dzielimy na 3 części, każdą po kolei rozwałkujemy, na ciasto nakładamy naszą dynię, plastry salami, pokruszoną fetę, posypujemy świeżym rozmarynem. Nagrzewamy piekarnik wraz z blachą do 200 stopni. Ja moją pizze układam na desce ze sklejki (duży prostokąt) posypuję ją mąką i gotową pizze zsuwam na rozgrzaną blachę. Zmniejszamy
Basia w kuchniodtłuszczonej, pizza będzie jeszcze lżejsza 1 cebula papryka, garść rukoli Cukinie ścieramy na grubych oczkach, następnie odcedzamy (najlepiej zawinąć w czystą ściereczkę i wycisnąć BARDZO DOKŁADNIE nadmiar wody). Dodajemy jajka, mąkę i zmielone np. blenderem otręby i siemię. Rozprowadzamy cienką warstwę (ok.40cm średnicy) na kształt koła na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można ją wcześniej podgrzać, wtedy ciasto będzie bardziej(...)którym wszystko muszę robić na wyczucie. Powinna się piec mniej więcej 20 minut w 180 stopniach, ale najlepiej kontrolować czas i temperaturę. Ciasto powinno mieć chrupiące brzegi. Po upieczeniu na spód nakładamy przecier/keczup i posypujemy przyprawą do pizzy. Nakładamy wcześniej podduszone pieczarki z cebulą i cienkie plastry mozzarelli. Pieczemy w 180 stopniach do roztopienia sera. Po wyjęciu posypujemy rukolą
Powiedz dietom nietaką alternatywę fast foodów. Polecam każdemu, nie tylko małym łasuchom.Składniki na 2 pizze:3,5 szklanki mąki1 szkl ciepłej wody1/2 kostki drożdżyłyżka soliłyżka cukru1/3 szklanki olejuSos do pizzy:używam takiego ze słoikówhttp://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/2014/09/przecier-z-cukinii.htmldodatki:30 dag piersi z kurczakaprzyprawa do gyrosapuszka kukurydzy z puszki1 papryka czerwona1 czerwona cebulazioła prowansalskie1 opakowanie sera tartego mozzarella Mlekovita 150 gWykonanie:Piersi z kurczaka kroję(...)łyżki mąki. Pomieszać, odstawić w ciepłe miejsce na podrosnięcia. Do mąki dodajemy wyrosnięty zaczyn,wodę, olej i zagniatam. Ciasto dziele na 2 części. Jedną część rozwałkowuję, układam na okrągłej blasze. Smaruję połową słoiczka o poj. 330 ml sosu do pizzy. Na sos wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę puszki kukurydzy, połowę pokrojonej w piórka cebuli oraz połowę pokrojonej
Z Majeczką w kuchniorzeszków piniowych, starty parmezan, wlej 3 łyżki oliwy z oliwek, i zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji pesto. Spód do pizzy rozwiń na blaszce, pozostawiając go na papierze do pieczenia. Przy pomocy pędzelka kuchennego posmaruj ciasto oliwą z oliwek, a następnie posmaruj cienką warstwą bazyliowego pesto. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 15 min. W międzyczasie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKolejna sprawdzona propozycja imprezowa. Ciasto francuskie jest naprawdę wspaniałym rozwiązaniem, kiedy chcemy przygotować coś wyjątkowego , a nie mamy czasu na długie gotowanie. Jest to dobra alternatywa dla pizzy. Swoją tartę możemy skomponować z niezliczonej ilości składników. Ja dziś proponuje dość klasyczną wersję z pieczarkami, salami, pomidorkami koktajlowymi i 3 serami. Tarta na cieście francuskim z salami, pieczarkami i pomidorami Składniki
Mania GotowaniaProste pizzerinki z ciasta francuskiego z dodatkami w stylu włoskim... pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą oraz bazylią. Mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych pizzerinek z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyProste pizzerinki z ciasta francuskiego z dodatkami w stylu włoskim... pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, mozzarellą oraz bazylią. Mogą być świetną alternatywą dla tradycyjnych pizzerinek z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenywyłożeniu na blachę i spłaszczeniu dłońmi można dodatkowo posmarować roztrzepanym jajkiem. Czekoladowe ślimaki najlepiej smakują kiedy są świeżo upieczone. Lubisz dania z ciasta francuskiego? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zawijasy o smaku pizzy. The post Czekoladowe ślimaki appeared first on MeCooks
mecooksJuż wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia są śniadania. Jeśli tylko mam czas i okazję to zjadam je bez pośpiechu, wręcz leniwie, w
Ostra na Słodkoszansę i metodą prób i błędów zaprzyjaźniłyśmy się :P Mąkę z ciecierzycy wykorzystuję do wytrawnych placków, naleśników albo do przygotowania spodu do pizzy. Lubię ją za to, że wystarczy ją połączyć z wodą i ciasto wychodzi idealne. Nie ma potrzeby dodawania jajek lub zamienników typu siemię lniane. Jest to więc świetna opcja dla wegan lub gdy chcemy ograniczyć spożycie
HealthyCreationspieczarki z marchewką i papryką z dodatkiem soli i ziół prowansalskich do momentu wyparowania wody. Dodaję ziemniaki, ketchup i ser, mieszam. Spód do pizzy dzielę na 12 części, wykładam nim formę do muffinek formując koszyczki. Ciasto napełniam farszem, posypuję suszoną natką, w środek wbijam zwinięte plasterki salami. Zapiekam w 220 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia ciasta
JejKuchniaSKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego Sól i pieprz do smaku 1 saszetka suchych
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 saszetka suchych drożdży Szczypta cukru trzcinowego 1
Gotowanie Patki