ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:502/1443)

Babeczki kawowo – chałwowe 165

kawy rozpuszczalnej dodałam espresso. Zamiast likieru kawowego dałam ajerkoniak. Wyszło mi 12 babeczek – standard i 5 mini babeczek. Na 3 dzień babeczki też smakują świetnie a ciasto smakuje jak najlepsza trufla czekoladowa. Bardzo ciekawy przepis i fajne połączenie smaków. Polecam!!!! listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='140 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1/2 szklanki mocnej(...)czekoladę. Wymieszać rózgą kuchenną, delikatnie, tylko żeby rozbełtać. Do mokrych składników dodać przesiane składniki suche, wymieszać trzepaczką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić je ciastem prawie do pełna, pozostawiając 1 cm wolnego od górnych brzegów papilotki. Piec w temperaturze 170ºC przez 20 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Krem chałwowy

moj przepis na
Miękkie i pulchne pierniczki w świecącej polewie czekoladowej 1239

pomocą robota z hakiem *** *** Powstała masa będzie dość rzadka. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc *** *** Po tym czasie ciasto dzielimy na 3-4 części i rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie, na grubość około 0,5 cm *** *** Z ciasta wycinamy za pomocą foremek pierniczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)pierniczki odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Najlepsze ciasta na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Miękkie i pulchne pierniczki w świecącej polewie czekoladowej pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpacka 55

który ucierano dodając do wystudzonego budyniu grysikowego miękkie masło. W obu przypadkach masa miała za zadanie zmiękczyć i połączyć miodowe placki. Wierzch miodownika polewano zazwyczaj polewą czekoladową. Polewa nie tylko wzbogacała smak ciasta, ale też zabezpieczała jego wierzch przed wysychaniem. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Krzywego to miodownik z masą grysikową na zimno. Ogromną zaletą ciasta jest jego trwałość. Przygotowuje(...)masę grysikową: 500 ml ml eka 5 łyżek grysiku (kaszy manny) 200 g masła 6 łyżek cukru pudru Składniki na polewę czekoladową: 125 g margaryny (można zastąpić masłem) 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody Przygotowujemy ciasto. Mąkę siekamy z tłuszczem, po czym dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy jednolite ciasto, które dzielimy na 3 równe części. Każdą część

Trzeci talerz
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 155

piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy kostki, resztę ścieramy na tarce. Jeśli zamiast kremu czekoladowego użyjecie dżemu porzeczkowego, to ciasto nie będzie aż tak słodkie.   Na paterze układamy pierwszy blat bezowy (użyłam jasnego) i rozsmarowujemy na nim połowę ubitej kremówki, posypujemy połową startej czekolady i przykrywamy

Gotowanie i blogowanie
Babka czekoladowa brownie 134

się do tego nadaje! 😉 mocno czekoladowa, wilgotna konsystencja, która rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Nie przesadzam 😉 Do ciasta dodałam rozpuszczoną gorzką czekoladę i czarne… Artykuł Babka czekoladowa brownie pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych) 207

Orzechowo-czekoladowa babka (na orzechach laskowych). Moi stali czytelnicy wiedzą jak kocham piec najróżniejsze babki. No cóż… babki i serniki, to ulubione ciasta w moim domu. Po niech sięgamy najchętniej, one znikają najszybciej A i w przygotowaniu są tak proste, że mogę je piec cały czas Dziś zapraszam Was na pyszną orzechowo-czekoladową babkę (na orzechach laskowych). Kiedyś piekłam(...)Mieszamy tylko do połączenia składników. Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny – u mnie około 40-45 minut. Nie zostawiamy ciasta za długo w piekarniku, aby się zbytnio nie wysuszyło

Słodkie okruszki
Maxi King 504

Ciasto bez pieczenia, które przypomina popularny batonik Maxi King. Z pysznym mleczno - karmelowym nadzieniem i polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego homogenizowanego(...)krówkową, przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą połowę masy mlecznej i przykryć ją ostatnią warstwą herbatników. Polewa czekoladowo - orzechowa: czekolady połamać na kawałki i razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki posiekać lub podzielić na połówki, wymieszać z polewą i rozsmarować na wierzchu ciasta. Wszystko wstawić do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką 217

wierzch oblewa aromatyczna czekolada, a wierzchołek zdobią wisienki koktajlowe oraz kryształki galaretki to propozycja idealna na Walentynkowy wieczór i romantyczną kolację. Ciasto bardzo efektownie się prezentuję i jest z pewnością jest ciekawym pomysłem na Walentynkowy prezent. Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)gotowe ciasto będzie odwrócone). Całość zalewamy pozostałą masą serową i pozostawiamy do stężenia na kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce. Po tym czasie ciasto odwracamy i zdejmujamy papier do pieczenia. Polewa Czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta

Słodka Strona
Czekoladowy batoniki z płatków owsianych. 75

Czekoladowy batoniki z płatków owsianych. Dzięki tym batonikom owsianym , każdy dzień będzie wyjątkowy i słodki. Te proste, domowe słodkie batoniki z gorzką czekolada i masłem orzechowym

Zdrowy Styl Joanny
Spis sprawdzonych przepisów na Wielkanoc 261

Jabłecznik na kruchym cieście z kruszonką Ciasto Pani Walewska Ciasto kasztanek Sernik wiedeński Sernik królewski Sernik Izaura Sernik kawowy z trzema warstwami Sernik Kajmakowy Kremowy czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie Szarlotka pod różową chmurką Ciasto Muller Froop Ciasto delicja Makowiec pod kokosową chmurką Ciasto zemsta teściowej Ciasto z połówkami jabłek Najprostsza szarlotka Ciasto leśny mech Babki / babeczki: Herbaciana babka Babka(...)wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie wypieczoną babkę

W Moim Magicznym Domu
Deser z musem czekoladowym i wiśniami 160

czekoladową glazurę. Lubicie czekoladowe desery? To ten jest właśnie dla Was... U mnie remont w domu trawa nadal. Dzisiejszy przepis pochodzi również z mojej "przechowalni". Zamieszczam go na osłodę, tym wszystkim, którzy czekają na moje nowe posty z przepisami      (tortownica o średn.  24 cm i 26 cm)     Składniki na ciasto: 100 g miękkiego masła(...)lekko roztopić. Przestudziłam. Śmietanę ubiłam na puch. Białka ubiłam na sztywną pianę. Delikatnie połączyłam z ubitą śmietaną. Stopniowo dodawałam wystudzoną żelatynę. Wszystko   wmieszałam do masy czekoladowej. Wiśnie odsączyłam z syropu. Ciasto położyłam na krążek większej tortownicy (średnicy 26 cm) i zapięłam obręcz. Na   ciasto wyłożyłam 3 łyżki musu tak, aby musem wypełnić   wolną przestrzeń między ciastem

Kuchnia u Krysi
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 89

jego książkę może reprezentować wyłącznie coś bardziej wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki(...)cukier puder, mieszam jeszcze chwilę i odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 85

wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany(...)odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową z krokantem, którą przykrywam warstwą ciastek (również

Słodki sentyment
TORT MILKY WAY + FILMIK 448

Tort milky way to pyszny, słodki i mleczno - czekoladowy wypiek. Rewelacyjnie się prezentuje na stole ale jeszcze pyszniej smakuje. Taki torcik przygotowałam na urodziny dzieci, aby nacieszyły oczy i podniebienia. Udekorować można go dowolnie, według własnej fantazji. SKŁADNIKI : 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej ( 100 g ) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku(...)żelatynę i szybko miksujemy. Tort wyjmujemy z lodówki, rozkładamy masę na wierz i boki, wyrównujemy. Trochę masy odkładamy do miseczki, będzie do dekoracji. Na boki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy  gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy zastygną, dekorujemy ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli