jescee markewkę” moja pociecha prosiła mnie po prostu o powtórkę tego wypieku Puszyste ciasto marchewkowo jabłkowe. Idealne ciasto dla dzieci i dorosłych. Puszyste ciasto marchewkowo jabłkowe. Idealne ciasto dla dzieci i dorosłych. 2016-05-16 23:37:01 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)Wierzch każdego małego keksu zdobimy polewą np. z białej czekolady. Całość posypujemy ulubionymi posypkami. Polecam posypki Decorada od Delecta. U mnie córeczka wybrała różową posypkę na swoje ciasto (truskawkowy maczek), a czekoladową (płatki czekoladowe) dla brata. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkikruszonką to wypiek drożdżowy , który z powodzeniem serować można zarówno na deser jak i na śniadanie . Ta bułka drożdżowa smakuje pysznie podana sama bądź posmarowana masłem, kremem czekoladowym lub dżem. Przygotowanie ciasta drożdżowego na drożdżówkę z kruszonką nie zajmuje zbyt wiele czasu, jednakże dość długo czekać musimy na jego wyrośnięcie. Warto jest się zatem zdecydować na zrobienie tejże bułki drożdżowej
MeCookswręcz taką przepyszną trufelką czekoladową. Bo chociaż wygląda jak zakalec to tak naprawdę jest przepyszną masą czekoladową, wilgotną, lekko gorzką z nutami owocowymi (jeśli czekolada miała jakieś owocowe dodatki ;) Polecam każdemu wielbicielowi czekolady to ciacho :) Składniki na blaszkę o boku 23 cm Ciasto: 100 g czekolady gorzkiej ( może być z dodatkami, np. skórką pomarańczową ) 100 g masła 2 jajka(...)przez około 20-25 minut. Wierzch ciasta musi być upieczony. 6. Kiedy brownie już wystygnie przygotowujemy polewę czekoladową. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i obsypujemy kokosem. Smacznego !!! Źródło Tutaj
Gotowanie...to proste !święta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa: 200 g maku 120 g masła 1/2 szklanki miodu(...)piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenyświęta - sernik czy makowiec? Jest na to rozwiązanie... Seromakowiec to dwa tradycyjne ciasta w jednym - sernik na spodzie makowym. Kremowa i aksamitna masa serowa w połączeniu z wilgotnym ciastem makowym smakuje wspaniale! Połączenie idealne, szczególnie dla fanów maku i sera 😉 Przepis pochodzi ze starych zapisków mojej babci... Składniki: Masa makowa: 200 g maku 120 g masła 1/2 szklanki miodu(...)piekarniku. Lukier: Do miski wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy upieczone ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi
Kuchnia MagdaLenypiekę go dla mojej córki, która też go uwielbia. Modyfikuję jednak przepis dodając różne owoce a tym razem również serek. W tej wersji wyszedł wspaniały, wilgotny, mocno czekoladowy, przełamany kwaskowatymi malinami :) Ciasto: 250 g margaryny 1/2 szkl wody 2 szkl cukru 3 łyżki kakao 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 szkl mąki pszennej Masa serowa: 220 g serka
Smakołyki Asizdrowych składników – znajdziecie tu m.in. suszone śliwki, daktyle, orzechy i ciemne kakao. Czekoladowe trufle piernikowe bez pieczenia Przed świętami wszyscy jesteśmy w niedoczasie. Zakupy, sprzątanie, pieczenie, gotowanie – często brakuje czasu, żeby chociaż się po głowie podrapać. Dlatego ekspresowe w przygotowaniu przepisy, takie jak te czekoladowe trufle piernikowe , są na wagę złota. Wystarczy, że wszystkie składniki wrzucisz do blendera/malaksera(...)kokosowych. Jeśli jednak chcesz uzyskać efekt premium, obtocz je w polewie z gorzkiej czekolady i udekoruj posiekaną kandyzowaną skórką pomarańczową. Sprawdź też inne pomysły na desery i ciasta na święta: Tarta czekoladowa bez pieczenia Świąteczny drożdżowy wieniec z czekoladą i orzechami Popękane ciasteczka czekoladowe – chocolate crinkle cookies Drożdżowa gwiazda z makiem Świąteczne ciasteczka korzenne Drukuj Trufle piernikowe – świąteczny
Na-talerzu.plSernik na czekoladowym spodzie z jagodami! Przepyszny, kremowy i delikatny sernik z jagodami ! Stworzyłam obłędny przepis na sernik! Polecam każdemu kto kocha serniki, kruche delikatne ciasto, pyszny kremowy sernik i jagody! Przepis na ten sernik polecam nie tylko do przygotowania latem, ponieważ możesz użyć tak, jak ja mrożonych jagód . Jeśli masz ochotę jagody możesz zastąpić jesiennymi malinami
SMYKWKUCHNImasło oraz olejek rumowy do smaku i mieszamy do połączenia się z masą. Gorący krem wylewamy na wystudzony i nasączony ponczem biszkopt. dodatkowo: herbatniki (na wierzch ciasta) ok. 3 kieliszki wódki polewa czekoladowa + parę kropli olejku rumowego poncz: ok. 100 ml wódki wymieszanej z 125 ml wody wiórka kokosowe wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do blaszki, nasączamy go ponczem. Wylew ciepłą
Domowy Smak Jedzeniamiksujemy do połączenia się. Masę dzielimy na 2 części. składniki na nasączenie: 250 ml wody sok z 3 cytryn 2 łyżki cukru wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy biszkopt, nasączamy go i równomiernie smarujemy 1/4 częścią masy orzechowej. Na masę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy kokosowej i przykrywamy ją biszkoptem posmarowanym od spodu masą orzechową(...)częścią masy orzechowej a następnie wykładamy pozostałą część masy kokosowej. Ostatni biszkopt również smarujemy od spodu masą orzechową i układamy na masie kokosowej. Na wierzchu wylewamy plewę czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto schładzamy w lodówce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzeniawiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto: 750 g sera półtłustego 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 cytryny 30 dkg wiśni sos wiśniowy: 2 szklanki wydrylowanych wiśni 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny
wesoła kuchniaMagda Już sam opis ciasta mówi, że ciasto jest przepyszne – gruba warstwa puszystego kremu na bazie czekoladowo-orzechowej Nutelli oraz chrupiący spód z maślanych ciasteczek to pyszności same w sobie. Ciasto jest także bardzo proste w wykonaniu, składniki łatwo dostępne, a zachwyt u jedzących gwarantowany za każdym razem. Jak się rozpieszczać czymś dobrym to na pewno byłoby to duży(...)kremówką. Dodajemy do tego resztę ubitej śmietany i już za pomocą szpatułki dokładnie ale delikatnie mieszamy do połączenia się na jednolity, czekoladowy krem. Tak przygotowany krem wylewamy na wcześniej schłodzony spód. Wierzch kremu wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny do słodzenia. Przed podaniem polecam wierzch posypać gorzkim kakao i ozdobić orzechami laskowymi – fantazja ułożenia dowolna
Smaczna StronaCzekośliwka, czyli konfitura czekoladowa to idealny deser zarówno dla dzieci, jak i osób dorosłych. Pyszna i prosta do przygotowania konfitura śliwkowa o smaku czekolady. Czekośliwka to zdrowy domowy zamiennik wszelkiego rodzaju słodkich sklepowych smarowideł, których skład jest często mało zrozumiały. Czekośliwka(...)innego jak konfitura ze śliwek węgierek z dodatkiem naturalnego kakao. Bardzo dobrze smakuje z placuszkami, naleśnikami, kaszami i płatkami na śniadanie. Sprawdzi się również jako przełożenie ciasta. Czekośliwka, czyli konfitura czekoladowa w swoim składzie nie zawiera konserwantów ani poprawiaczy smaku i wyglądu. Słodycz konfitury ze śliwek węgierek jest umiarkowana i w większości pochodzi z naturalnej słodyczy dojrzałych śliwek. Najsmaczniejsza czekośliwka
Kuchcik gotujełyżki zimnej wody 2 łyżki kakao szczypta soli Na krem czekoladowy: 250ml śmietanki kremówki 30% 100g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 200g truskawek kilka łyżek tężejącej galaretki truskawkowej Wykonanie: Kruchy spód: mąkę przesiewamy z kakao i cukrem pudrem, dodajemy zimne mało i wodę i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy tak, by przykryło dno i boki formy, nakłuwamy widelcem(...)ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi, pieczemy około 15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 15 minut. Ciasto odkładamy do wystudzenia. Krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem. Krem wykładamy na wystudzone
Smak mojej kuchni