ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:492/1443)

Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu 121

Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu to ekspresowa propozycja na pyszny wypiek, który zaskakuje smakiem i nie zawiera mnóstwa kalorii.  Ciasto jest lekkie oraz puszyste, a ananas nadaje mu nietuzinkowego charakteru. Możecie też użyć Waszych ulubionych owoców, a ciasto udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Jednakże najpierw spróbujcie ananasowego połączenia, które jest obłędne w smaku, a później zachęcam do osobistych

Di gotuje
Ciasto bez miksowania 120

mojadelicja.pl Ciasto mięciutkie, puszyste i ma piękny brązowy kolor. Kolor na zdjęciach nie wyraża tej barwy tak jak ją widzę na żywo :) Cóż mogę napisać więcej o cieście? Można polać go polewą czekoladową, natomiast ja nie miałam na tyle cierpliwości i po prostu oprószyłam cukrem pudrem i już klika kawałków ciasta jest mniej ;) Wymiary blaszki: 22x22 cm Temp. pieczenia: 180C

Różne smaki w kuchni
Ciasto bez miksowania 165

mojadelicja.pl Ciasto mięciutkie, puszyste i ma piękny brązowy kolor. Kolor na zdjęciach nie wyraża tej barwy tak jak ją widzę na żywo :) Cóż mogę napisać więcej o cieście? Można polać go polewą czekoladową, natomiast ja nie miałam na tyle cierpliwości i po prostu oprószyłam cukrem pudrem i już klika kawałków ciasta jest mniej ;) Wymiary blaszki: 22x22 cm Temp. pieczenia: 180C

Różne smaki w kuchni
Blondie z pistacjami 180

Jestem, chwilę mnie nie było ale już jestem. Wiem powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść

Kuba Gotuje
Blondie z pistacjami 152

Jestem, chwilę mnie nie było ale już jestem. Wiem powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale lekkie. Coś po prostu idealnego. Mianowicie Blondie z dodatkiem pistacji! Do przygotowania ciasta potrzeba nam: 4 jajka 200g białej czekolady 200g masła 1,5 szkl. mąki 0.5 szkl. cukru  szczypta soli  garść

Kuba Gotuje
Zakazany czekoladowiec na "drugie" urodziny Gizmo 159

delikatnie, stopniowo dodałam białkową pianę, wymieszałam delikatnie łyżką. Tortownicę (26cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej czekoladową masę. Całość piekłam 50min. w 150st. W międzyczasie ubiłam śmietanę z serkiem mascarpone. Gotową masę schłodziłam w lodówce. Jeśli po upieczeniu ciasto nieco opadło i popękało, to dobrze. O to właśnie chodziło(...)bardziej nieforemne, tym lepiej. Teraz wystarczy środek wypełnić serową masą oraz przyozdobić wiórkami startej czekolady, żurawiną i orzechami. Muszę przyznać, że takiej eksplozji smaków się nie spodziewałam. Ciasto rzeczywiście powala. Wilgotny, mocno czekoladowy środek, kremowe mascarpone i kwaśna żurawina. Jest

bastalena
Piernik kawowy z bananem (tylko na 1 jajku) 127

prezentowany jest ekspresowy w przygotowaniu, a dodatkowo mięciutki, wilgotny i długo pozostający świeży. Możecie go przełożyć powidłami, lecz dla mnie najpyszniejsza jest wersja z bananem, mnóstwem polewy czekoladowej i chrupiącymi orzechami. Koniecznie spróbujcie!   (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm)  1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki miodu (płynnego(...)temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekaną czekoladę. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko przestudzoną polewą polać ostudzone ciasto, a jego wierzch posypać orzechami.  (*) Możecie użyć kawy zbożowej, rozpuszczalnej lub mielonej. Dla mnie zawsze zależy na dobrym smaku ciasta, więc zawsze używam tylko dobrej gatunkowo

Di gotuje
Naleśniki czekoladowe z bananem 97

naleśniki! Nie takie zwykłe, bo czekoladowe, a ponadto z Nutellą i bananami. Polecam, choć na chwilkę odstąpić od tradycyjnych i zasmakować się właśnie w czekoladowo- bananowej rozkoszy naleśnikowej ;)   Składniki: (na ok. 8 sztuk)   Ciasto: 2 jajka szczypta soli 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1,5 szkl mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżka kakao 40 g mlecznej czekolady, startej(...)pokojowej na 15 minut.   W międzyczasie na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcję ciasta, przechylając patelnię na boki, by rozprowadzić ciasto po całej powierzchni. Naleśniki smażyć po kilka minut z obu stron.   Podawać na ciepło z kremem czekoladowym, pokrojonymi w plasterki i skropionymi sokiem z cytryny bananami. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe marzenie 196

ciasto powstało w mojej głowie już jakiś czas  temu, ale dopiero niedawno nabrało realnych kształtów. Połączenie ciemnego kakaowego biszkoptu i aksamitnego musu czekoladowego dało wspaniały efekt i wizualny i,  oczywiście, smakowy. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki maki pszennej 2 pełne łyżki kakao Czekolada: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 6 łyżek(...)kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników. Do gorącej masy czekoladowej dosypuję żelatynę i mieszam, aż się rozpuści.. Odstawiam by wystygła. Białka ubijam

Ciasteczkowy Potwór
Muffinki z orzechami i nutellą 82

rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Nastęnie dodać jajka . Mokre składniki dodajemy do suchych i wszystko dokładnie mieszamy. Masę wlewamy do wysokości ok.3/4 foremek. Do wypełnionych ciastem foremek dodajemy po 1 malutkiej łyżeczce kremu czekoladowego np. nutelli oraz  pokrojone orzechy. Mieszamy delikatnie aby ciasto pokryło zarówno krem jak i orzechy włoskie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

I LOVE LIFE
Wegański tort czekoladowo-malinowy 372

którym bez problemu możesz wykarmić większą liczbę gości. Tort prezentuje się bardzo efektownie, przez co może sprawiać wrażenie pracochłonnego, w rzeczywistości jest bardzo prosty. To ciasto, jak każde z dodatkiem kakao, ma wyrazisty czekoladowy akcent i konkretną fakturę nieco jednak przełamaną świeżością malinowej konfitury. To ona sprawia, że ciasto nie jest suche, a wilgotne i cudownie rozpływające się w ustach(...)przesiej do niego cukier puder, dodaj olej kokosowy i zamieszaj, Abu uzyskać gładką, lśniącą polewę. Pozostaw ją do przestudzenia.  Ostudzone ciasto i polewę połącz ze sobą: za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadź polewę na wierzchu. Na zakończenie czekoladową masę udekoruj świeżymi malinami.  12 porcji (umownie

Roślinna - blog wegański
bajaderki, ciasteczka z ciasta 185

/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko, cukier

chili & sugar
Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las 453

pestek)Masa śmietanowa:700-800 ml śmietanki kremówki 30% (całkowicie ostudzonej)2 opakowania fixu do ubijania śmietany3- 4 łyżki cukru pudruok. 50 ml likieru wiśniowegowisienki koktajlowe do dekoracjiwiórki czekoladowe do dekoracji (opcjonalnie)Wiśniowy Tort Szwarcwaldzki - Czarny Las - Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownicę o średnicy ok. 21 cm. wyłożyć pergaminem. Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera(...)zgęstnienia śmietanki.1/3 masy śmietanowej wykładamy na ostudzoną masę wiśniową znajdującą się na dolnym biszkopcie. Przykrywamy środkowym biszkoptem masą wiśniową ku górze i smarujemy kolejną 1/3 częścią śmietany. Górne ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (od spodu) i przykrywamy nim tort. Pozostałą częścią masy śmietanowej pokrywamy całe ciasto. Dekorujemy wisienkami koktajlowymi i wiórkami czekoladowymi.Moje posty

Słodka Strona
Muffiny z czarną porzeczką 118

wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
MUFFINKI Z BANANAMI I CZEKOLADĄ 122

Szybki przepis na muffinki bananowo- czekoladowe. Muffinki są pyszne, nie wychodzą zakalcowate, ciasto jest elastyczne, bez sody, pachnie pysznie i też tak smakuje! Babeczki są mocno bananowe i ze sporą ilością gorzkiej czekolady. Oczywiście zamiast czekolady możesz dodać np. orzechy laskowe czy posiekane krówki. Ale dla mnie najlepsze połączenie to banan plus czekolada. Babeczki są przygotowywane na maśle dzięki czemu

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasto z dżemem 145

Muszę jakoś spożytkować te dżemy, więc wymyśliłam szybkie ciasto. Jest to proprostu kruche ciasto, które nie wymaga wałkowania, ani podpiekania spodu. Przygotowałam je wczoraj wieczorem, schowałam do lodówki na noc, a rano upiekłam. Oczywiście, nie jest wynagany tak długi czas chłodzenia, poprostu było już późno i nie chciało mi się czekać. Ciasto ma chrupiąca kruszonkę na wierchu, ale w środku(...)lodówki na około godzinę. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 C i piecz ciasto (takie zimnie, prosto z lodówki) przez 50 minut na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu możesz opruszyć placek cukrem pudrem, akurat zużyłam całość do ciasta, więc rzuciłam na wierz mrożone maliny i płatki czekoladowe. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Kruche ciasto z dżemem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Ciasto cytrynka 184

Kolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie

Ewa w kuchni